Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Marijan Rističević

Marijan Rističević

Narodna seljačka stranka

Govori

Dame i gospodo narodni poslanici, reklamiram član 108. i član 109.

Bez obzira na vašu toleranciju, gospodine predsedavajući, vi povremeno treba da pokrenete i neku meru sankcionisanja poslanika koji govore kao što je govorio poslanik Dveri.

Naime, i ja tvrdim da Bošnjaci zaslužuju boljeg lidera od Sulejmana Ugljanina. Otprilike, jedan narod, jedna grupa se po vođi prepoznaje. Ne želim da Bošnjaci budu prepoznati po izjavama Sulejmana Ugljanina, ali, takođe, mi treba da stavimo prst na čelo i da kažemo šta smo sve sami uradili.

Da li je diskriminacija o kojoj je poslanik pokušao da govori kad u prisustvu Đilasa, Boškomir toleriše izjave da postoje podobni i nepodobni novinari, da neki novinari ustvari nisu novinari?

Da li je diskriminacija kada diskriminišete medije, a time i građane koji prate te medije kad kažete da neke medije treba zabraniti? To je za mene neka veća diskriminacija od onih koje je on nabrojao.

Zameram mnogo toga Sulejmanu Ugljaninu, ali mislim da Bošnjaci to treba da reše između sebe. Naravno, za osuđivanje sam svega onoga što je on rekao, ali da se zamislimo da li ta koalicija, savez milionera, u kojem su Boškomir, Lepomir i Đilas glavne poluge, da li stav njihov da je Carica Milica makro prostitutke svoje ćerke Olivere, da li taj stav jeste mržnja, da li taj stav jeste diskriminacija nas vernika, nas tradicionalista koji verujemo u veliku žrtvu koju je Carica Milica imala? Da li je to zvaničan stav te koalicije?

Da li je mržnja i diskriminacija kad pozovete da nekog treba obesiti na Terazijama, pa onda kažete – ne treba na Terazijama, tamo treba vešati rodoljube? Da li je diskriminacija kada pozovete da nam se obori regularno izabran predsednik Republike Srbije?

Dakle, kad govorimo o diskriminaciji, gospodine predsedavajući, vi morate da skrenete pažnju prethodnom govorniku da mora da govori o diskriminaciji koju oni sprovode pozivajući na gerilsku borbu i nasilno obaranje vlasti. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici…

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku! Ne čuješ me, hej, Marinkoviću?!)

… poljoprivreda je veoma bitna i stranke bivšeg režima…

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku! Marijane, prenesi predsedavajućem po Poslovniku!)

… koje su nam ostavile ovaj Poslovnik, nisu uradile ništa da bi se zaštitila poljoprivreda.

(Nemanja Šarović: Prenesi predsedavajućem po Poslovniku, sat i po vremena po Poslovniku se javljam, Marijane!)

Lako je nama danas graditi fabrike…

Gospodine, hoćete vi da zavedete red ili ja, šta?

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku!)
Dakle, ja kažem da je veoma bitno izgraditi poljoprivredu, da je stranka bivšeg režima izdvajala za poljoprivredu od 120 do 186 miliona, da mi danas izdvajamo 309 miliona evra i da ja mislim da treba izdvajati još više, ne samo na podsticaje, treba ulagati za zaštitu od grada i treba ulagati u izgradnju nasipa da poplave opet ne uzmu ono što seljaci mukom proizvedu.
Ono što seljaci proizvedu mi moramo da preradimo, moramo dizati i prerađivačku industriju i da na takav način nađemo posla i za one koje su oni otpustili, preko 400 hiljada ljudi, i tako penzione i zdravstvene fondove ostavili bez novca.
Dakle, sve što nije radila stranka bivšeg režima, mi moramo raditi. Moram reći da je Vučić, koji izgrađuje privredne kapacitete, na neki način srećan zato što, šta bi mi izgradili da ovi nisu sve otpustili, da nisu napravili državu u kojoj gotovo nije bilo ni jedne fabrike. Da oni nisu otpustili toliko ljudi, kako bi ih mi zaposlili. Zato oni misle da mi treba brže da rešavamo probleme koje su oni ostavili i ja želim da ta brzina bude onakva kakva je realna i da izgradimo Srbiju, izgradimo nasipe, izgradimo zaštitu, ona ne može biti apsolutna, ali svojom pameću i svojim trudom, svojom voljom možemo izgraditi sve što oni nisu. Hvala.
(Nemanja Šarović: Po Poslovniku!)
Dame i gospodo narodni poslanici, ne ulazeći u ovaj konflikt, želim samo da kažem da vladajuća većina svoje govore priprema u skladu sa amandmanima. Dakle, ja sam odabrao da to bude poljopriveda i mi želimo da ispromovišemo svoje oblasti kojima se bavimo. Dakle, nisu nama amandmani koje samo čitamo i ne odstupamo od onog što piše u amandmanima, već većinom pričamo o onome što smo izabrali kao temu i to pravo isto imaju i poslanici SRS. To isto pravo, podnošenje amandmana i odbranu imaju ovi ovde, koji ne da ne dolaze da brane svoje amandmane, ni kad ih podnose ni kad ih ne podnose, ne glasaju o tom amandmanima. Moram reći da je SRS izuzetak što se tiče podnošenja amandman itd, oni svoje amandmane brane.

Ponovo kažem, ne ulazeći u konflikt koji je nastao, želim da kažem da mi u skladu sa svojim mogućnostima pokušavamo da branimo svoje amandmane, da nametnemo sebe, da promovišemo Vladu, rezultate Vlade i ja mislim da je to naše pravo, kao što je to pravo svih ovih koji nisu ovde i koji imaju iste plate, iste dohotke, koje iste građane imaju iza sebe, isti broj građana koji ne dolazi i to pravno ne koriste. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, molim RTS da me i dalje cenzuriše, neka isključi ton. Predsedavajućem dozvoljavam da ima svoj redosled. Možete da sebi pribavite jednu skupštinu i onda utvrđujte redosled kako hoćete. Ali, što se mene tiče, evo cenzurišite, ja odustajem. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, reklamiram čl. 103, 106, 107, 108, 109. Vi gospodine predsedavajući morate da vodite sednicu i ne smete pasti pod uticaj predstavnika koalicije ili saveza ili udruženog nekog poduhvata koji zovem Boškomir-Lepomir.

Dakle, očigledno da oni misle da su nabacili neke mišiće i gospođa je pričala o nasilju. Ministar policije je tu i on treba da nam odgovori da li je tačno da je pripadnik saveza Boškomir-Lepomir u Vrbasu napao policajca samo zato što su asistirali prilikom rušenja nelegalne bašte jednog kafića, koji je pripadao simpatizerima ili samom Vuku potomku.

Dakle, mi ne moramo biti u Vranju da bi znali da je ta koalicija sklona nasilju, pre svega, gospođa Gojković to može najbolje da potvrdi, neke novinarke, itd, ali smo svi videli u video klipovima izveštaj sa lica mesta, gde gospodin Novaković, pripadnik stranke Vuka potomka, juriša na policajce, udara ih samo zato što su asistirali prilikom uklanjanja jednog nelegalnog objekta.

Dakle, gospodine predsedavajući, ubuduće radi sprečavanja nekog drugog nasilja morate da opomenete bilo kog govornika, pa i pomenutu drugaricu, kada počnu da govore i da brane sebe od nasilja koje ste izvršili, jer to može da dovede do toga, ta negacija, do ponavljanja nasilja u bilo kom delu Republike Srbije. Hvala.

Ne tražim da se glasa.
Dame i gospodo narodni poslanici, ima poslovica – da bi nam bilo bolje, mi moramo postati bolji. Da bi menjali Srbiju, moramo menjati sebe. Tako i u poljoprivredi, mi moramo menjati način proizvodnje i moramo spajati proizvodnju sa preradom, poljoprivrednu proizvodnju i sa proizvodnjom obnovljive energije. Da energijom koju proizvedemo iz zelene mase, iz biomase možemo da napajamo ne samo poljoprivredu i prerađivačku industriju, i da što seljak zaradi na njivi, da sin preradi u fabrici, tako da dođemo do posla i hleba za obojicu.

Mi moramo raditi sve ono što prethodna vlast nije uradila. Moramo štiti poljoprivredu od nepogoda. Tu je ne možemo totalno zaštiti, ali pameću i mudrošću možemo smanjiti posledice, podržavajući protivgradne mreže i podržavajući sve ono što u vodoprivredi treba uraditi da bi se poljoprivreda maksimalno zaštitila od šeta koje elementarne nepogode mogu da nanesu.

Elementarne nepogode dođu i prođu, ali ja poznajem jednu elementarnu nepogodu. Dođu i prođu za godinu dana, za mesec dana, za nekoliko dana, ali ja poznajem jednu elementarnu nepogodu koja trenutno nije tu. Tu su ovi njihovi saveznici, boškomirovi. Dakle, poznajem jednu elementarnu nepogodu koja se sada okupila u savez milionera, u savez koji želi ponovo da se dokopa građanskih džepova, da svoje debele novčanike oblože još kojim svežnjem novčanica i da svoje račune na belosvetskim ostrvima debelo popune.

Dakle, ta elementarna nepogoda nije trajala nekoliko dana, ta elementarna nepogoda nije trajala mesec dana, ta elementarna nepogoda nije trajala godinu dana, ta elementarna nepogoda, u obliku stranke bivšeg režima u koju je prisegnuo i ovaj ljotićevac, dakle ta je trajala 12 godina, u Vojvodini 16 godina. Bojim se da ćemo sve što su u poljoprivredi loše uradili, nadoknaditi u narednom periodu, ali tu elementarnu nepogodu ćemo teško ukloniti ukoliko se ponovo nasiljem dokopa vlasti. Moj apel biračima je da nikako ne dozvole da ponovo ovi, koji razmišljaju svojim novčanicima i debelim računima, dođu na vlast. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, uvažavajući predsedavajućeg i one koji dobacuju, ovo nije bilo obično dobacivanje. Ovo je bilo dobacivanje kojim smo kvalifikovani, a reklamiram član 108. i 109, kao kriminalci.

Ja s tim ne mogu da se složim. Nisam se ja kupao u Šilerovoj. Nisam ja pustio 2.108 albanskih terorista, uključujući i braću Mazreku. Nisam ja prećutao ubistvo dece u Goraždevcu. Nisam ja pustio Šiptare iz zatvora. Nisam ja kriv za ubistvo Momira Gavrilovića. Nisam ja kriv za ubistvo Boška Buhe. Nisam ja kriminalcima davao da asfaltiraju puteve, to je radila neka druga stranka. Nisam ja bio u Vladi, ne znam kako se onaj zvao, Redžepi, od 2002. do 2004. godine. Nisam ja bio u Vladi i ostao u Vladi i posle gnusnog ubistva dva mališana i ranjavanja tri ili četiri na reci, čini mi se, Bistrici u Goraždevcu. Nisam ja bio, oni su bili.

Ta kvalifikacija o nama, da smo kriminalci, bila je veoma teška i vi ste bez obzira što uvažavam gospođu Čomić, morali da zaposegnete za nekim merama iz člana 208. i 209, ali vama je to oprošteno, treba da budete tolerantni. Mi treba da negujemo opoziciju iako ona nije protiv nas. Veliki deo, izuzimam gospođu Čomić, je protiv ove države, protiv dizanja države Srbije. Ja hoću da poručim nešto gospođi Čomić, uvažavajući je u potpunosti. To seme za koje ona tvrdi da će nići, neće nići, zaprašeno je LJotićem i Đilasom i nikada nići neće. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, potpuno uvažavajući prethodnog govornika, reklamiram član 107. Fašizam je čudna stvar. Ja na određeni način razumem Sulju Ugljanina. Srbija mu je bila dobra dok je imao fotelju ovde. Onog trenutka kada je izgubio fotelju Srbija nije više bila za njega država. To je stav Sulejmana Ugljanina. To je čovek konflikta, čovek koji želi da homogenizuje Bošnjake oko konflikta koji će sam izazvati. Ja nisam od onih koji će nasesti na ratoborne, ratnohuškaške i nacionalističke izjave Sulejmana Ugljanina. Srbija treba da ide napred.

Lako ćemo mi sa Sulejmanom Ugljaninom, vrlo lako, ali ja pitam ove retoričare koji glasno osuđuju, što i ja činim, Sulejmana Ugljanina – da li su sa podjednakom težinom osudili poziv na vešanje, poziv na vešanje na Terazijama, poziv na silovanje, to mi nešto kao minimum fašizma, da li su na isti način osuđivali poziv na puč, na vojno hapšenje i policijsko hapšenje regularnog izabranog predsednika Republike Srbije? Ja to nisam čuo iz ovih klupa odakle čujem glasne, opravdano glasne izlive prema Sulejmanu Ugljaninu. Mislim da je to zaslužio, ali da smo mi kao Skupština zaslužili da nam iz tih klupa objasne, iz tog saveza boškomir-lepomir da nam objasne - da li je izjava da je carica Milica makro svoje ćerke Olivere prostitutke službeni stav te koalicije ili je to istup samo jednog od lidera? Da li je to deo fašizma? Da li je to deo pod znacima navoda govora mržnje? Ja se slažem s tim.

Moramo imati jednak tretman za sve. Pri tome treba da odelimo Sulejmana Ugljanina od Bošnjaka, jer Bošnjaci nisu zaslužili da imaju takvog Sulejmana Ugljanina. Hvala.
Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani predsedavajući, povredili ste član 108, 109, mada cenim vašu tolerantnost. Trebali ste opomenuti gospodina Božovića, jer se uglavnom služi neistinama.

Radi se o poslaniku koji je osetljiv na neke uvrede, a ja ću vam sada pokazati koliko je on osetljiv. Ovo je tvit te velike demokratske gromade Balše Božovića, gde mojoj malenkosti kojoj sam duplo stariji napiše – pali majmune. To su ovi fini, prefinjeni drugosrbijanci itd. Dakle, nema laži, nema prevare.

Nadalje, on se zalaže za zaštitu novinara, on je protiv nasilja, ali to im ne smeta da napišu – bandere su spremne, kako provodite poslednje dane ološi. Upućeno Vučiću, Vučićeviću, „Informeru“, Đukanoviću i mojoj malenkosti.

Nadalje, pročitaću naravno i tvit velike goramade Slaviše Lekić. Dakle, to su ovi koji su osetljivi. Nisam kablovski operater, nisam bio vlasnik medija, nemam 100 miliona, nisam trgovac reklamama, nisam dao NUNS pare kao što je to uradio Dragan Đilas, pa Slaviša Lekić napiše – Marijan Rističević je u „Upitniku“, Bujke, ladno može da podnese ostavku, uspeo je što niko nije, uveo magarca u studio RTS.

Idemo dalje, da vidimo koliko su ti osetljivi organizmi. Vučiću i Vučićeviću, Rističeviću, Mitroviću – jeste li već izabrali bandere sa kojih želite da visite? Da li je to taj govor tolerancije za koji se oni zalažu?

Idemo dalje, kada su u pitanju novinari koji su ocenjeni kerovima. To je proizvod DS, Slaviša Lekić – kada apelujem na Vučića da veže kerove, ne mislim na Vučićevića, on je džukela, novembar 2015. godine.

To što Balša Božović nije na nekim odborima, predlažem da odbore održavate na Maldivima ili na nekim drugim belosvetskim ostrvima.
Dame i gospodo narodni poslanici, ja ću svakako podržati sve ove zakone i budući da naša poslanička grupa ima veoma malo vremena ju ću preostalo vreme poslaničke grupe ustupiti gospodinu Miletiću i verujem da će on detaljno podržati, takođe, ovaj zakon. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, reklamiram član 107. Poslovnika – dostojanstvo Narodne skupštine.

Gospodine ministre, morate poraditi malo na ovim kafanama. Ili da ih bude manje, ili da im se ograniči radno vreme, ili da pre večere ne služe alkohol, ili da služe u manjim količinama. Imali smo sada pokaznu vežbu „Fruškogorskog bisera“ koji je ovde prikazao sebe kao eksperta za korupciju. Samo šteta što je bio sa one druge strane korupcije. Pri tome se pozvao, verovao ili ne, na „svetu kravu“ koja se zove Poverenik za informacije od javnog značaja.

Koliko je taj poverenik nezavistan pokazuje i to koliko je vrstan, a koliko je stručan pokazuje to što je bio ministar u njegovoj Vladi. Koliko se ja sećam, bio je ministar, bio je potpredsednik Skupštine, bio je poslanik, bio je u tri partije. Pravo da vam kažem, ne znam kako se ta moralna gromada našla na mestu poverenika, jer to je trebalo da pripadne nekom vrsnom pravniku koji se nije bavio politikom.

Sledeće što je on pokušao da izbegne da odgovori – a kakva je to korupcija bila prilikom prodaje DIN-a, prilikom prodaje DIV-a, koja je izvršena za vreme „Sablje“, a on kao tadašnji ministar unutrašnjih poslova i te kako je zaslužan što je „Sablja“ uvedena, jer je dopustio da kao ministar unutrašnjih poslova dopusti da mu bude ubijen premijer jedne članice i da na kraju zauzme njegovo mesto.

Dame i gospodo narodni poslanici, on se pozvao na svoje godine. Kažu da mudrost ide sa godinama, ali, mom kolegi poljoprivredniku idu samo godine. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, ja sam dirnut govorom kolege koji je govorio o korupciji.

Nema onih koji se bolje razumeju u korupciju, a reklamiram član 103, 106, 108, 109, i verujem, bez obzira na vašu tolerantnost, da ste mogli izreći neku meru iz članova 108. i 109.

Oni se najbolje razumeju u korupciju. Kada smo svojevremeno 2000. godine rušili režim Saše Jankovića, Vuka Jeremića, Borka Stefanovića, koji su bili sastavni deo tog režima, mene su uhapsili sa tri letka, a pored mene sa vrećom para iz Segedina je prošao upravo kolega koji je malopre govorio. On sa vrećom para iz Segedina za Beograd kod Homena, a ja sa tri letka u policijski pritvor. Tako da verujem da je on veoma kvalifikovan da govori o korupciji, jer je sa korupcijom ušao u politiku.

Odemo ti mi u stan Ćuruvije da uzmemo majice, otporaške sa pesnicom, kaže on – nema šta vi mislite, nema majica, ovo-ono, a da bi opravdali onu vreću para, sutradan objave kako je nestalo 100 hiljada majica i ne znam koliko propagandnog materijala, itd, kao da su oni to odštampali pa nestalo, a s obzirom da nisu ni imali nisu ni štampali, znači sav novac je završio u njihovim privatnim džepovima.

Kao politička stranka su eksperti za korupciju i mora da ga podsetim da stvarno u Srbiji ponovo jenjava borba protiv korupcije, a znate zašto? Zato što ste vi pali sa vlasti, pa sve je manje ima, ne tvrdim da nema, ali ima je manje 10 puta nego što je bilo kod vas. A što se pravosuđa tiče, pa vi ste bre mrtvo čoveka izabrali za sudiju. Hvala vam.
Dame i gospodo narodni poslanici, od Davidovića do Groovam do Mićunovića, Đinđića, Nikole Miloševića, do Balše Božovića, da li je to normalno? To je moje prvo pitanje.

Takođe, pitanje vezano za stranku bivšeg režima, protiv koje ja nemam ništa, koja se zove DS, ali se još samo uvek zove DS, moje pitanje je vezano za korupciju, a od kog novca Balša Božović kupuje garderobu koja košta po nekoliko hiljada evra i to u najskupljim buticima u Londonu? Dakle, ja kad bih imao tako skupu garderobu ja bih to držao u sefu, ne bi nosio na sebi, jer bi to stavio u sef, jer je to ogromno bogatstvo, to košta, njegov komad garderobe košta i po nekoliko vagona pšenice i zato ja pitam Ministarstvo finansija, poreske organe, odakle Balši Božoviću novac da može da kupuje skupu garderobu i da može u jednom letu aviona, do londonskih butika, ekskluzivnih da potroši po 20.000 evra?

Drugo pitanje za iste organe, odakle Balši Božoviću novac da letuje zimi kada treba da zimuje on letuje, za 30.000 evra na Maldivima? S obzirom da su njegovi jedini prihodi, a ovo pitanje je za Agenciju za borbu protiv korupcije, da su njegovi jedini prihodi, prihodi odavde. Dakle, gotovo je svima jasno da taj novac potiče od prethodne pljačke radnika prilikom otpuštanja, prodaje fabrika itd.

Sledeće moje pitanje vezano za Vuka Jeremića zvanog Vuk potomak, kada će konačno biti potvrđeno ciframa, dan, mesec i čas kada je Vuk Jeremić dobijao stotine hiljada evra od katarske ambasade, od muslimanske braće i kada će biti objavljeno koliko je novca i koliko je miliona dobio od firmi sa Hon Konga vezano za Patrika Hua i ekipu sa kojom je sarađivao, a verovatno i trgovao oružjem. Interesuje me kada će podaci saopšteni s obzirom da sam ja ovo pitanje postavio pre više od godinu dana i nikada nisam dobio kompletan odgovor jer je navodno to bankarska tajna.

Dakle, želim da znam, kada, koliko i u koje vreme i u koji čas je Vuk Jeremić zvani Vuk potomak dobio milione dolara i stotine hiljada evra od katarske ambasade i firmi sa Hon Konga. S tim u vezi, takođe hoću da znam da li je tačno da je Vuk Jeremić sa svoje konsalting firme, odnosno preduzetničke radnje prebacio 650.000 dolara u Siti banku za jednog urednika TV dnevnika Republike Srbije, RTS? Hoću tačne odgovore.

Takođe želim da pitam šta će Vlada Republike Srbije preduzeti i da li je tačno da je Dragan Đilas saveznik Boška Obradovića u američkoj ambasadi se žalio na ruski uticaj i sebe predstavio kao velikog borca protiv ruskog uticaja u Republici Srbiji i kao protivnik tadašnjeg ambasadora Konužina. Dakle, hoću odgovor na pitanje, šta će Vlada preduzeti povodom toga, jer to može da naruši naše prijateljske odnose sa Rusijom. Moje pitanje za Boška Obradovića, šta radi u tom društvu koje se bori protiv ruskog uticaja.

Dragan Đilas je rekao da su on i Boško Obradović kao Staljin i Čerčil, meni više liče na LJotića i Hitlera i s tim u vezi hoću da znam, koliko je Mlađan Đorđević, desna ruka Dragana Đilasa, nekadašnji savetnik Borisa Tadića, prebacio 2012. godine, odnosno doneo u džaku para Dverima da odnesu opozicione glasove i da spreče promene 2012. godine?

Takođe želim da znam koliko su novca dobili od Brajana Martina iz američke ambasade da promene kurs i od porodično pravoslavne organizacije postanu antisrpska organizacija? Koliko puta su se sreli i da mi organi bezbednosti kažu, koliko su se puta sreli i koliko je novca američka ambasada ili američki partneri uputila organizaciji koja se zove srpske Dveri, a u stvari su postale antisrpske Dveri?

Takođe, želim da znam, koliko je novca Marija Janjušević dobila za organizaciju „Moja Inđija“ koja je registrovana na njenoj adresi do 2012. godine od predsednika opštine Gorana Ješića da bi takođe sprečila promene vlasti u Inđiji? Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, Boris Tadić, bivši predsednik Republike Srbije, poznati čovek iz naroda koji je najbenignije što je radio pitao kao naučnik, pita kao stručnjak da li su kokoške doživele stres u Srbiji? Druga njegova čuvena izjava u poseti jednom seljačkom domaćinstvu, takođe benigno je bilo – evo, gle čuda, baš nekim proviđenjem noćas pred moju posetu domaćinu se krava oštenila. Ako se Tadiću krave štene, onda se moja kuca zove krava.

Dakle, to je nešto najbenignije i meni ne smeta ni što se izvinjavao svuda po svetu i kome treba i kome ne treba, izvinjavao se po više puta za svaki slučaj misleći da građani nekih drugih država treba da glasaju za njega i da mu obezbede izbor.

Naime, 2008. godine želeći da obnovi svoj izbor, odnosno da bude reizabran za predsednika Republike Srbije, on je preko svojih ljudi u američkoj ambasadi tražio da se proglašenje nezavisnosti od strane Albanaca na KiM tzv. države Kosovo da se to odloži dok se ne završi drugi krug izbora 2008. godine, što se i desilo. Znači, u njegovu korist su kukali i Borko Stefanović i Vuk Jeremić moleći Amerikance da utiču na Albance što su ovi učinili i zakletvu je Boris Tadić dao 14. februara 2008. godine, a Albanci su proglasili nezavisnost 17. februara 2008. godine, a Boris Tadić je junački pobegao u Rumuniji kad su izbili nemiri.

Takođe, treba utvrditi odgovornost Borisa Tadića ovo u vezi njegove veze sa narkokartelom, da vas podsetim da je za vreme kada je prestao da bude ministar odbrane, kada je štekovana droga po izjavama generala koji su davali izjave u Topčideru, u objektu „Karaš“, gde su ubijeni vojnici Jakovljević i Milovanović. Postoji velika sumnja da je Boris Tadić znao da su tamo štekovani narkotici koji su prodavani na tržištu Srbije i EU i prilikom pokušaja vađenja dok je on bio predsednik Republike Srbije smrtno su stradala dva vojnika, za sada pod neverovatnim i gotovo nepoznatim okolnostima, ali posle izjave jednog oficira jasno je utvrđeno da su narko dileri likvidirali ta dva vojnika, a on je roditeljima poginulih vojnika, ne znajući šta znači izgubiti vojnika ponudio novac. Hvala vam.