ĐORĐE KOMLENSKI

Pokret socijalista

Rođen je 1965. godine. Živi u Obrenovcu.

Po zanimanju je advokat.

Generalni sekretar Pokreta socijalista. Od 2014. predsednik Skupštine opštine Obrenovac.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 47
  • 0
  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Druga vanredna sednica, 26.06.2017.

Obzirom da je kolega Neđa Jovanović dosta toga obuhvatio, ja ću samo dodati da je očigledno da je predlagač ovog amandman namerno zaboravio da pročita i stav 2. ovog amandman koji je predložio, jer ne radi se o neiskusnim ljudima. Očigledno to dokazuje da su svesno i namerno amandman koji su predložili učinili takvim da nije u skladu sa Ustavom i zakonodavstvom Republike Srbije i kao takav ne može i ne sme biti izglasan. Pričali su samo o ovom delu vezano za ministarstvo za porodicu i demografiju kako bi svoju demagogiju i populizam nastavili na način na koji to čine. Slušali smo to 12 godina, pa pokušavaju to i dalje da rade, bez ikakvog praktično efekta i zbog toga ovaj amandman ne treba podržati ni u kom slučaju. Hvala.

Druga vanredna sednica , 24.06.2017.

Zahvaljujem predsedavajući.

Reklamiram povredu Poslovnika, člana 108 i člana 107. Naime, uvaženi predsedavajući, vi niste ovde da nekoga molite da se drži teme dnevnog reda, da bude pristojan, da bude vaspitan, u onoj bar minimalno prihvatljivoj meri, već ste dužni da se starate o redu u Skupštini kao predsednik Narodne skupštine i primenjujete mere koje su vama na raspolaganju. Ili izaberite, ubuduće, molim vas, i radite ono što treba da radite, kao predsedavajući ili to dozvolite da radi neko drugi umesto vas, bez ljutnje, jer mislim da preterana tolerancija, koju vi pokazujete, može da nas odvede dalje u ono što je povreda člana 107, a to je da je ovde dozvoljeno da se do te mere povredi dostojanstvo Narodne skupštine, vređanjem mandatara, vređanjem svakog od poslanika koji sedi sa ove strane, jer ne postoji, gotovo da ne postoji, veća uvreda, barem za mene, da me neko nazove petooktobarcem i baštenikom dosovske ideologije.

To je nešto što je nedopustivo i nešto što je neprihvatljivo, a pogotovo je neprihvatljivo kada to čini neko ko od svojih odbornika otima novac, ko od crkve uzima novac na prevaru da bi finansirao postojanje svoje stranke, neko ko danas vređa pripadnike LGBT populacije na način kako to čini, a zaboravlja da mu je pre relativno kratkog vremena jako prijalo kada su oni stajali direktno iza njega da bi uspeo da uđe u ovu Skupštinu. Nisam siguran da li sve ove uvrede i gluposti koje čujemo od kolege koji je sve ovo izgovorio, on smišlja sam ili mu neko pomaže, tako da jedino oko toga zaista imam dilemu.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja, 23.05.2017.

Dame i gospodo, drugarice i drugovi, ovaj amandman ne treba prihvatiti, jer jednostavno nema apsolutno nikakvog smisla. Nema smisla ni u samom tekstu ovog higijeničarskog amandmana koji glasi „briše se“, a ni u obrazloženjima koja su data za usvajanje amandmana.

Ne postoji nikakva bojazan da će država Srbija platiti ovaj kredit umesto EPS iz sledećih razloga. Možda treba razumeti bojazan prethodnog režima, jer do 2012. godine država je plaćala sve kredite EPS zato što EPS, dok su oni vladali je konstantno bila u minusu i ovo je bila klasična zloupotreba.

Sada imamo sasvim drugačiju situaciju. Umesto njihovih nesposobnih kadrova došli su ljudi koji znaju da rukovode, koji hoće sebe da ulože i potroše za dobrobit ove države i EPS i EPS 2016. godine posle dugog niza godina prvi put pozitivno posluje. Uskoro ćemo imati i zvanično te rezultate, ali ako preduzeće koje danas ima 500 miliona evra na računu neko sme da smatra preduzećem koje je rizično da mu se da garancija za jedan ovako važan projekat kroz kredit, zaista je potpuno besmisleno i onda imamo problem sa samim sobom i svojim poimanjem i sećanjem kako je vladao u nekom prethodnom periodu.

Tretirati ovakav investicioni kredit kao trošak je zaista moguće samo od onih koji ne razumeju da investicija nije dug, da je investicija nešto što treba da donese novo i dobro, a to mogu da rade samo oni koji ne shvataju da su oni u stvari pravili trošak budžetu Republike Srbije svojim besmislenim odlukama, pa su ogromne troškove napravili zbog naknade štete koju ova država plaća za nezakonita hapšenja u „Sablji“, sudijama koje su bile razrešene bez ikakvog razloga, oni koji su plaćani banatske šore umesto da su isplaćivali stipendije za mlade umetnike. Da ne nabrajamo, to može potrajati dosta dugo.

Predlažem da Skupština u danu za glasanje ove amandmane odbije, usvoji zakon onako kako je predložen i podrži EPS u naporima da ono što je stavila na noge nastavi da nadograđuje i funkcioniše još bolje. Hvala.

Imovinska karta

(Obrenovac, 20.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 110000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 28.02.2017, 09:21