MUAMER ZUKORLIĆ

Bošnjačka demokratska zajednica

Rođen 15. februara 1970. godine u selu Orlje kod Tutina.

Osnovnu školu je završio u selu Ribariće kod Tutina, a zatim u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu. U Konstantini u Alžiru je 1993. godine završio Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo, a post-diplomske studije u Libanu.

Čim je osnovan Mešihat Islamske zajednice Sandžaka 1993. godine Muamer je izabran za muftiju, a reizabran na izborima 1998. i 2003. godine. Izabran je za predsednika i glavnog muftiju Mešihata Islamske zajednice u Srbiji 27. marta 2007. godine. Na ovu funkciju je ponovo izabran na izborima u julu 2008. godine. Član je Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Bio je osnivač i prvi glavni i odgovorni urednik Glasa islama koje se smatra zvaničnim glasilom Islamske zajednice u Srbiji. Muamer je jedan od inicijatora osnivanja Izdavačke kuće El Kelimeh i mekteba za predškolski i školski uzrast. Osnivač je i prvi rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i prvi dekan Fakulteta za Islamske studije.

Na prvim direktnim izborima za Nacionalni savet Bošnjaka koji su održani 6. juna 2010. godine pojedinačno najveći broj glasova (45—50%) je osvojila Bošnjačka kulturna zajednica na čijem je čelu muftija Muamer Zukorlić. Državni organi su doneli odluku o nepriznavanju prava Bošnjačkoj kulturnoj zajednici da samostalno formira Nacionalni savet jer nije osvojila ukupnu većinu glasova. Uprkos ovoj odluci Bošnjačka kulturna zajednica je izvršila konstituisanje Bošnjačkog nacionalnog veća.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Živi sa dve supruge. Ima sedmoro dece.

Osnovne informacije

  • Samostalni poslanici
  • Novi Pazar
  • Tutin
  • 15.02.1970.
  • drugo

Statistika

  • 24
  • 0
  • 4
  • 0
  • 5 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Doktoranti

čeka se odgovor 1 godina i 17 dana i 1 sat

Poštovani gospodine Zukorliću , Ovim putem pokušavamo da Vam se obratimo sa jednom molbom koju očigledno ovog momenta možete samo Vi kao članovi odbora da odlčite, uradite. Mi doktoranti po starom programu nalzimo se u jednom veoma diskriminišućem položaju, koji nismo zaslužili.

Molba bolonjci

čeka se odgovor 11 meseci i 29 dana i 23 sata

Poštovani, obraćam Vam se kao student bolonje generacija 2007/2008 Univerziteta u Nišu. Trenutno se veliki broj bolonjaca upisanih u prvu godinu studija 2006/ 2007 , 2007/2008 nalazi u veoma lošem položaju.

Pravda za Bolonjce

čeka se odgovor 1 godina i 17 dana

Postovani poslaniče i predsedniče skupštinskog Odbora za obrazovanje, gospodine Muamere Zukorliću, Obraćam Vam se povodom VELIKE NEPRAVDE i odluke ministra, a vezano za vest da NE PRODUŽI rok za studente upisane 20006/7/8 god za završetak studija, odnosno da tim prvim bolonjcima ne dozvoli...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peto vanredno zasedanje , 27.09.2017.

Član 106, zamolio bih predsedavajućeg da ovaj dom zaštiti od permanentne zloupotrebe koju sve vreme slušamo, a tiče se toga da se koleginica Aleksandra Jerkov, permanentno osvrće na temu koja nije tačka dnevnog reda.

Dakle, mi smo kod Predloga zakona o osnovama obrazovanja i vaspitanja, ona non-stop skače na visoko obrazovanje, iz njoj poznatih razloga. Ja bih stvarno zamolio ove padajuće rektore i padajući njen establišment da joj omogući da doktorira za ovih nekoliko meseci, dokle bude ova tranzicija od starog do novog sistema i da konačno stavimo tačku na njene frustracije, probleme koje ima i gde ne može niti jednog trenutka da se oglasi, a da se ne dotakne predmeta akreditacije, njoj omiljenog Univerziteta u Novom Pazaru. Hvala.

Peto vanredno zasedanje , 27.09.2017.

Najmanje što sam priželjkivao jeste da mi non-stop na crtu izlaze dame. Zato sam danima i danima izbegavao da odgovaram na direktne provokacije, ali, očito postoje poslaničke grupe koje nemaju muškaraca i onda šalju dame na crtu i ja moram odgovoriti, kako god to mogu.

Molim predsedavajućeg da mi omogući da odgovorim i prethodnoj dami.

Peto vanredno zasedanje , 27.09.2017.

Zapravo, odgovaram. Na moj način odgovaram.
Molim vas da mi ne trošite ove dve minute, da kažem ono što bi bila sadržina odgovora na ovu provokaciju i prozivku.
Druga stvar, glavni zulum koji se nama Bošnjacima desio u Sandžaku je došao iz političke opcije gospođe Rašković Ivić. Mi nakon 10 godina ne možemo da saniramo posledice tadašnje vlasti. To je bio otvoreni obračun sa Bošnjacima i prema islamskoj zajednici i prema našem školstvu i prema svim ostalim segmentima.
Zaista bih zamolio da oni koji nemaju čiste ruke, dok su ranije bili na vlasti, malo pripaze šta će reći, da pripaze koga će isprovocirati, jer samo izazivaju lavinu koja se uglavnom politički sruši na njihovu glavu. Hvala.

Imovinska karta

(Novi Pazar, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 16.07.2016 -
- Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 74645.00 RSD 24.06.2016 -
Odbornik Grad Novi Pazar Grad Mesečno 18000.00 RSD 18.05.2016 -
Poslednji put ažurirano: 27.02.2017, 13:37