NEĐO JOVANOVIĆ

Socijalistička partija Srbije

Neđo Jovanović rođen je 05. septembra 1962. godine u Prijepolju, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i položenog pravosudnog ispita radio je kao advokatski pripravnik u Užicu, gde živi od 1981. godine. Od samog početka karijere, njegov radno-pravni status vezan je isključivo za advokaturu.

Sopstvenu advokatsku kancelariju otvorio je 1995. godine.

Bavi se karate sportom 34 godine (od 1979. godine), tako da je, posle aktivnog učešća u takmičenjima i kratkog vremena trenerskog rada, već 5 godina međunarodni karate sudija sa zvanjima svetskog, evropskog i balkanskog karate sudije. Jedan je od šest osoba sa zvanjem svetskog karate sudije iz Srbije.

Narodni poslanik u Skupštni Srbije u sazivu od 2012. godine. Nakon toga, novembra 2013.godine, postaje državni sekretar u Ministarstvu pravde i državne uprave. U poslaničke klupe se vraća nakon izbora 2014.godine. Mandat narodnog poslanika potvrđen mu je i 06. oktobra 2016. godine.

Predsednik je gradskog odbora SPS-a Užica, Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije.

Otac dve punoletne kćerke.

Osnovne informacije

Statistika

  • 29
  • 0
  • 7
  • 3
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2017.

Zahvaljujem se, predsedavajući.

Interesantna je dimenzija razmišljanja i interesovanja gospodina Obradovića za SPS, ali mi iz SPS mu poručujemo da je bolje da se pozabavi svojim rejtingom, naročito postizbornim, a neću govoriti o izborom koji je sveden na 2,29%.

Istovremeno jedna poruka, koja bi trebala da bude krajnje dobronamerna i nadam se da će je tako i shvatiti, a to je retorikom kakvu manifestuje u ovom parlamentu, koja odiše malicioznošću, sa prepuno uvreda, sa prepuno vulgarnosti, sigurno neće popraviti svoj politički rejting, naprotiv. Tako je radio i pre izbora, pa je njegov rejting valorizovan sa 2,29%.

Nastavljajući upravo sa retorikom koju je imao i pre, doći će do političkog izdisaja, što ne želim da kažem da mu želimo, ali u svakom slučaju, to je jedna neminovnost. Stranka i lider stranke koji se ponašaju na način kako se ponašaju u ovom parlamentu, stranka i lider stranke koji u rodnom gradu doživljavaju politički fijasko, i to ne fijasko nego debakl, ne mogu da očekuju ništa drugo osim ono što su i dobili od građana Srbije, a to je jedno apsolutno nepoverenje u sve ono što se zagovara, u sve ono što se priča, u sve ono što podrazumeva više mantru nego političku ideologiju, ni u kom slučaju neće imati nikakav efekat osim dalji pad.

Naravno, mi u SPS nemamo nameru da se bavimo ni takvom strankom, ni liderom takve stranke. Mi smo tu gde jesmo, a oni su tu gde jesu, pa neka razmišljaju o tome. Hvala.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2017.

Zahvaljujem se predsednice.

U svemu ovom skarednom što je iscenirao i manifestovao narodni poslanik koji je meni replicirao postoji nešto dobro. Dobro je da su građani Srbije, kojih ne mali broj gleda ovu Skupštinu, mogli da se uvere i posle moje diskusije i repliciranja koje im je učinjeno, da sam bio debelo u pravo, da onaj ko je meni replicirao ne ume ništa drugo osim da ispoljava mržnju, osim da ispoljava uvrede, manifestuje ovde psovke i, što je najgore i najgrublje, diskriminaciju.

Diskriminaciju na poštene i nepoštene, diskriminaciju ko zna dokle bi došli da je po njegovom i da je to moguće kako on to želi. Mi nikada sebi nećemo dozvoliti da vršimo diskriminaciju prema bilo kome. Ni prema onima koji govore smisleno, ni prema onima koji govore besmislice, prema bilo kom drugom. Dužan sam, i daću sebi slobodu, da se izvinim građanima Srbije, jer su građani Srbije kroz diskusiju onoga ko je meni replicirao izuzetno mnogo povređeni, uniženi, poniženi, podeljeni na poštene i nepoštene, podeljeni na ovakve i onakve.

To građani Srbije ne zaslužuju, iz jednostavnog razloga što su iskoristili 2. aprila svoje demokratsko pravo, da daju glas najboljem kandidatu, da bez obzira što to nekog boli, taj kandidat ima 55%, što je neuporedivo, neuporedivo više od 2,28% ili koliko već, što su imali mogućnost da preko dva miliona njih iskažu poverenje u nešto što vredi. SPS i svi članovi SPS su tome dali podršku. Ja, kao zamenik šefa poslaničke grupe, sigurno neću dozvoliti da se vređaju članovi SPS-a. Oni su svi glasali i mi smo ponosni zbog toga što smo branili svojim glasom Srbiju i SPS i dali glas onom koji to zaslužuje. Hvala.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja, 19.04.2017.

Hvala predsednice.

Reklamiram čl. 106, 107, 108, 109. u vezi člana 103.

Mislim da ste trebali prvo uz uvažavanje ministra da mi date pravo da reklamiram Poslovnik odmah po učinjenoj povredi, što niste učinili, a povreda je bila flagrantna.

Radi se o tome da je na najgrublji način izvršeno ponižavanje ove Skupštine, da je grubo narušeno dostojanstvo ovog parlamenta i mislim da, gospođo Gojković, takav stepen tolerancije ne sme da dolazi do izražaja, pa i kada je opozicija u pitanju.

Radi se o tome da vi itekako dobro znate da iznošenje neistina i to najgrubljih neistina i uvredljivih izraza podrazumeva vašu obavezu da izreknete sankciju po Poslovniku, a to je najblaže rečeno, jedna obična opomena poslaniku koji je tako nešto učinio, a što mu svakako nije dozvoljeno.

Takođe itekako dobro znate da ova Skupština ne sme da bude alibi bilo kome, pa i za očajan politički ili izborni rezultat, jer traženje alibija kroz iznošenje neistina, kroz iznošenje laži, kroz uvrede, ne može opravdati ono što su građani prepoznali.

Takođe itekako dobro znate da legitimitet ovoj Skupštini daju građani, a oni su ga dali sa 55% poverenja onome kome to poverenje zaista treba dati, a to automatski znači nepoverenje onima koji su ostvarili jedan ili 2%. Ako je taj legitimitet dat Skupštini, onda ga mi ne možemo ovde, niti smemo urušavati,a naročito ne na način kako je to učinio poslanik koji je povredio ovu Skupštinu iznoseći neistine o navodnim kriminalnim radnjama, iznoseći neistine o svemu onome što je pričao van dnevnog reda…

(Predsednik: Vreme.)

Završavam.

… van dnevnog reda ne daje za pravo nama, ni tom narodnom poslaniku da vređa građane Republike Srbije koji nam daju legitimitet da radimo ovo što radimo. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 20.10.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 54638.00 RSD 06.10.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 06.10.2016 -
Poslednji put ažurirano: 06.03.2017, 15:21