NEĐO JOVANOVIĆ

Socijalistička partija Srbije

Neđo Jovanović rođen je 05. septembra 1962. godine u Prijepolju, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i položenog pravosudnog ispita radio je kao advokatski pripravnik u Užicu, gde živi od 1981. godine. Od samog početka karijere, njegov radno-pravni status vezan je isključivo za advokaturu.

Sopstvenu advokatsku kancelariju otvorio je 1995. godine.

Bavi se karate sportom 34 godine (od 1979. godine), tako da je, posle aktivnog učešća u takmičenjima i kratkog vremena trenerskog rada, već 5 godina međunarodni karate sudija sa zvanjima svetskog, evropskog i balkanskog karate sudije. Jedan je od šest osoba sa zvanjem svetskog karate sudije iz Srbije.

Narodni poslanik u Skupštni Srbije u sazivu od 2012. godine. Nakon toga, novembra 2013.godine, postaje državni sekretar u Ministarstvu pravde i državne uprave. U poslaničke klupe se vraća nakon izbora 2014.godine. Mandat narodnog poslanika potvrđen mu je i 06. oktobra 2016. godine.

Predsednik je gradskog odbora SPS-a Užica, Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije.

Otac dve punoletne kćerke.

Osnovne informacije

Statistika

  • 35
  • 0
  • 7
  • 3
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.05.2017.

Zahvaljujem.

Imajući u vidu da se od strane prethodnog govornika, ne gospodina Markovića, već govornika koji je govorio pre njega, spomenulo moje ime u kontekstu pripadnosti stranci koja je od 2000. godine pa na ovamo umnogome doprinosila i učinila da se mnoge stvari postave na svoje mesto. Nažalost, nisu se postavile na svoje mesto, zahvaljujući prevashodno donošenju zakona koji su ruinirali privredu i privredni sistem i mnoga preduzeća oterali na privredno groblje.

Tako da, bez obzira da li je neko stigao u Čačku da proveri ili nije stigao da proveri činjenice, ja moram činjenice da istaknem onakve kakve jesu, jer se ne mogu dovesti u sumnju, a to je da je od 2001-2002. godine, kada je donet katastrofalan Zakon o privatizaciji, a taj zakon uništio bukvalno sve što je moglo da se uništi od postojećih privrednih resursa i ostavio bukvalno privredno groblje na privrednoj sceni Republike Srbije, želim da istaknem činjenicu da je…

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.05.2017.

Upravo sam govorio o onome što je po tom istom amandmanu započeo govornik koji me je prozvao, tako da morate imati barem tu meru tolerancije kada govorimo o amandmanu.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.05.2017.

U svakom slučaju, želim da dam izjašnjenje i obrazloženje. Socijalistička partija Srbije je bila jedina stranka koja je participirala u Skupštini, koja se izričito, jasno i glasno borila protiv donošenja Zakona o privatizaciji, na koji se ukazuje i spočitava upravo nama socijalistima.
Naravno, kada već govorimo o amandmanu, smatram da amandman kao takav ne treba prihvatiti. Predlažem Vladi da ostane pri stavu koji je već iznela u predlogu. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 20.10.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 54638.00 RSD 06.10.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 06.10.2016 -
Poslednji put ažurirano: 06.03.2017, 15:21