STUDENKA KOVAČEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1982. godine. Živi u Boru.
Po zanimanju je diplomirani inženjer menadžmenta.
Bila je direktorka Borskog turističkog centra.
Mandat narodne poslanice potvrđen joj je 06. oktobra 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 76
  • 2
  • 13
  • 8
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 6 meseci i 18 dana i 19 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 24 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 26 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja, 06.03.2019.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministri, kao što smo čuli od ministra Nedimovića, dosta toga je postignuto u ovom ministarstvu, a pod tim podrazumevam rezultate rada, počev od raspisanih konkursa za mehanizaciju i isplate sredstava iz IPARD programa, preko izvoza naših proizvoda u inostranstvo. Otpočelo se sa izvozom goveđeg mesa u Tursku, a obzirom da je ispunjena kvota koja nam je prvobitno dodeljena sledi i proširenje kvote.

Takođe, izvoz pšenice u Egipat i osvajanje tako velikog tržišta, što će kao rezultat imati značajno povećanje razmene sa 26 na preko 100 miliona dolara.

Vrlo je značajno i interesovanje Japana za malinu i borovnicu. Uskoro ćemo znati više detalja nakon posete delegacije Japana zapadnoj Srbiji.

Sve su to rezultati ozbiljnog rada ovog ministarstva i svakako ih treba prezentovati ovde u ovom domu.

Što se tiče izmena i dopuna Zakona o bezbednosti hrane, pozitivno je što će se izvršiti podela nadležnosti nad službenom kontrolom u prometu na malo, a naročito je važno što će se stvoriti zakonski osnov za rad buduće nacionalne referentne laboratorije za bezbednost hrane i ispitivanje kvaliteta mleka, obzirom da je izvršena nabavka većeg dela laboratorijske opreme. Vrlo je važno da znamo da je ono čime se hranimo bezbedno i da ispunjava standarde koji su propisani.

Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zdravlju bilja nakon usvajanja uspostaviće nadzor u proizvodnji, uvozu i izvozu, a samim tim i operativan i efikasan fitosanitarni sistem.

Eto, ukratko nešto o ovim zakonima iz Ministarstva poljoprivrede, ostaviću nešto vremena i svojim kolegama. Vama ministre želim uspešnu implementaciju ovih akata i još uspešnije rezultate rada. Zahvaljujem.

Jedanaesto vanredno zasedanje , 11.02.2019.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani predstavnici ministarstava, što se tiče današnjeg dnevnog reda posebno me raduje tačka koja je vezana za Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora, razvoj rečne transportne infrastrukture u Srbiji, između Republike Srbije i Evropske investicione banke, obzirom da sam oduvek smatrala da maksimalno treba iskoristiti unutrašnju mrežu vodnih puteva i staviti je u funkciju vodnog transporta.

Ovaj projekat je vrlo koristan za Republiku Srbiju jer unapređenje svih infrastrukturnih elemenata unutrašnjeg vodnog transporta, odnosno luka i vodnih puteva, doprinosi razvoju transportne mreže.

30/3BM/LjL

Vodni transport, kao što je već dobro poznato, je najjeftiniji vid transporta, što će značajno umanjiti transportne troškove.

Potrebna sredstva za pokriće troškova projekta, čija je procenjena vrednost oko 204,35 miliona evra, biće obezbeđena iz zajma Evropske investicione banke u iznosu od 100 miliona evra i iz bespovratnih sredstava EU i budžetskih sredstava Republike Srbije u ukupnom iznosu od 104,35 miliona evra.

Projekat će obuhvatiti sledeće aktivnosti: proširenje kapaciteta terminala za rasute i generalne terete Luke Smederevo, što će doprineti ekonomskom razvoju Podunavskog i Braničevskog okruga; zatim, adaptaciju brodskih prevodnica u sastavu hidroenergetskog i plovidbenog sistema Đerdap I i Đerdap II, s obzirom da dolazim iz istočne Srbije, mogu vam reći da se u ovo nije ulagalo proteklih 50 godina; zatim, hidrotehničke i bagerske radove na uređenju kritičnih sektora na Savi; zatim, hidrotehničke i bagerske radove na uređenju 17 kritičnih sektora na delu vodnog puta Dunava koji dele Republika Srbija i Republika Hrvatska; vađenje potonule Nemačke flote iz Drugog svetskog rata iz Dunava kod Prahova koja utiče na bezbednost plovidbe; implementaciju sistema hidro-meteo stanica na Dunavu i Savi, da bi se omogućilo praćenje većeg broja informacija koje su potrebne za bezbedno upravljanje plovidbom i, na kraju, uvođenje VTS i glasovnog VHF sistema na unutrašnjim vodnim putevima Republike Srbije, u cilju unapređenja upravljanja i kontrole saobraćaja, odnosno modernizaciju režima obavljanja administrativnih procedura vezanih za prelazak državne granice u međunarodnom rečnom saobraćaju.

Ovo je ukratko o ovom projektu koji će nakon realizacije u velikoj meri uticati na razvoj ekonomije i značajno će doprineti punjenju državne kase, a pozitivno će se odraziti i na razvoj onih okruga koji imaju izlaz na Dunav i Savu. Zahvaljujem.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem uvažena predsednice.

Dame i gospodo narodni poslanici, kada govorimo o bezbednosti, ja bih istakla aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Bora. Savet za bezbednost saobraćaja je pripremio niz mera za podizanje nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na teritoriji grada, počevši od pripremanja saobraćajno-tehničkih mera za povećanje bezbednosti saobraćaja, zatim preventivno promotivnih aktivnosti, kao i njihove realizacije u saobraćajnom sistemu.

Realizovan je projekat tekućih popravki i održavanja video nadzora na celoj teritoriji grada, dok je u toku izrada projekta za proširenje mreže video nadzora.

Za potrebe podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja i sredstava Saveta, kupljena su i dva vozila za potrebe saobraćajne policije, PU u Boru, kao i dva vozila za potrebe Saobraćajne inspekcije, Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Bor.

Svake godine organizuju se takmičenja učenika osnovnih škola „Šta znaš o saobraćaju“, za koju Savet takođe obezbeđuje nagrade.

Kupljeno je i spasilačko nosilo za potrebe vatrogasne službe u Boru, za spasavanje ljudi iz saobraćajnih nesreća, a i za preventivno promotivne aktivnosti kupljena su pomagala za simulaciju opasnih faktora koji utiču na psihomotorne sposobnosti čoveka.

Predviđena su i sredstva za izradu svih planskih dokumenata, odnosno strategije bezbednosti saobraćaja i akcione planove. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Bor, 28.10.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 1500.00 RSD 06.10.2016 -
Direktor JP Borski turistički centar Opština Mesečno 67000.00 RSD 26.09.2014 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:50