STUDENKA KOVAČEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1982. godine. Živi u Boru.
Po zanimanju je diplomirani inženjer menadžmenta.
Bila je direktorka Borskog turističkog centra.
Mandat narodne poslanice potvrđen joj je 06. oktobra 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 8
  • 2
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 28 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 meseca i 29 dana i 19 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 20.11.2017.

Zahvaljujem predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, amandman se tiče ispravljanja tehničke greške. Kolege poslanici i ja se trudimo da damo svoj doprinos u boljoj primeni ovog zakona i zahvalila bih Vladi što je prihvatila ovaj amandman.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 20.11.2017.

Zahvaljujem gospodine predsedavajući, poštovani ministre, ista situacija kao i malopre. Dakle, bavili smo se ispravljanjem tehničkih grešaka samo iz razloga što je zakon suštinski odličan i nije bilo posla, tako da smo se bavili isključivo ispravljanjem tehničkih grešaka.

Još jednom zahvaljujem što ste prihvatili amandman.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.10.2017.

Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, danas je na dnevnom redu čitav set važnih predloga zakona, ali ja bih se fokusirala na Predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima.

Obzirom na važnost materije koju ovaj zakon uređuje, slobodno možemo reći da su u pitanju izmene zakona koje izazivaju veliku pažnju kako stručne javnosti tako i šireg auditorijuma, što je svakako razumljivo, obzirom da građani često imaju problema sa tromom i neefikasnom upravom i uslugama koje ona pruža.

Da bi se stvorila delotvorna i efikasna državna uprava u službi građana i privrede pre svega se mora stvoriti upotpunjen i jasan pravni okvir, kojim će se delovati na osnovni uzrok nekvalitetnog obavljanja poslova, a to je nizak nivo stručnosti u ovim savremenim uslovima.

Dakle, profesionalni razvoj državnih službenika i njihovo stručno usavršavanje imaju poseban značaj u rešavanju uočenih problema u funkcionisanju uprave. Zašto je to važno? Dakle, službenici moraju kontinuirano sticati kompetencije i veštine kako bi kvalitetno izvršavali svoje radne obaveze. Primera radi, svi smo mi imali priliku da se uverimo koliko se sporo odvija neki proces koji zahteva, recimo, rad na računaru, a službenik na šalteru se ne snalazi u tome, pa se redovi uvećavaju i tako nastaje haos.

Imajući u vidu da državno-službenički sistem Republike Srbije predstavlja relativno zatvoreni sistem u kome je oslonac prvenstveno na kadrovima koji se nalaze u okviru tog sistema od samog početka svoje karijere, stručnim osposobljavanjem službenika, kako onih na nerukovodećim mestima, tako i onih na rukovodećim pozicijama, ali i državnih organa, znatno se podiže nivo efikasnosti celokupnog sistema. Sasvim je jasno koliko će se poboljšati kvalitet usluga prema građanima kada svako na svom radnom mestu bude bio stručan u onome što radi.

Šta je još predviđeno ovim Predlogom zakona? Predviđena je mogućnost da službenici mogu menjati radna mesta unutar organa ili službi, uz saglasnost rukovodioca. Osim što olakšava funkcionisanje službi, ovim rešenjem se postiže doslednije ostvarivanje načela jednake dostupnosti radnih mesta, a na taj način se doprinosi i razvoju profesionalizacije javne uprave. Sve u svemu, jedan dobar zakon i molim kolege poslanike da u danu za glasanje podržimo ceo set zakona. Hvala.

Imovinska karta

(Bor, 28.10.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 1500.00 RSD 06.10.2016 -
Direktor JP Borski turistički centar Opština Mesečno 67000.00 RSD 26.09.2014 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:50