MLADEN LUKIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1977. godine u Bajinoj Bašti.

Osnovno i srednje obrazovanje stekao u Bajinoj Bašti, a diplomu i zvanje dipl.inženjera šumarstva na BU-Šumarski fakultet.

Radi na poslovima inženjera u JP „Nacionalni park Tara“.

Osnovao Srpsku naprednu stranku u Bajinoj Bašti 2008.godine na čijem čelu ostaje do avgusta 2014.godine.

Na lokalnim izborima 2012.godine izabran za odbornika u S.O.Bajina Bašta.
Vodio odborničku grupu do maja 2013.godine kada prelazi za člana opštinskog veća, i uvodi Srpsku naprednu stranku u lokalnu vlast.

Nakon vanrednih parlamentarnih izbora u martu 2014.godine izabran prvi put za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije 16.04.2014.godine.
Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2016.godine.

Oženjen,otac troje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 23
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 15 dana i 19 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 15 dana i 15 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 10 meseci i 25 dana i 5 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Zahvaljujem gospodine predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, ovim predlogom zakona se omogućava uvažavanje prioritetnih interesa za očuvanje života i zdravlja, kao i zaštita osnovnih ljudskih prava i dostojanstva davaoca i primaoca ljudskih organa.

Donatorstvo u koje spadaju poslovi darivanja, dobijanja, testiranja, obrade, očuvanja, skladištenja, distribucija i primena ljudskih ćelija i tkiva od živog ili od umrlog lica se usklađuju sa evropskom regulativom. Potrebne procedure se pojednostavljuju, na taj način se licima kojima je potreban organ značajno povećava šansa da isti dobije.

Naročito se vodilo računa da se zaštite sve strane u postupku doniranja, a to su primalac i davalac, ako i da se poštuje umrlo lice i članovi porodice umrlog lica pri dobijanju ljudskih ćelija i tkiva sa umrlog davaoca.

Na ovaj način Vlada Republike Srbije jasno pokazuje da se radi na tome da se Srbija približi evropskim standardima lečenja. Razvijenije zdravstvo podrazumeva pozitivnije društvo i generalno zdravije, a podizanje zdravstvenog stanja nacije neizostavno dovodi do povećanja radne snage i produktivnosti, a samim tim do doprinosa u značajnoj meri povećanja BDP. Zahvaljujem na pažnji.

Deveto vanredno zasedanje , 19.07.2018.

Zahvaljujem gospodine predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, ovim zakonom ova izuzetno važna oblast od čije dosledne primene u kritičnim situacijama zavise ljudski životi se u potpunosti reguliše nakon 39 godina.

Prethodnim zakonom nije prepoznat značaj definisanja i uređenja poslova u oblasti ljudskih ćelija i tkiva za primenu kod ljudi, kao i uslova pod kojima se ti poslovi mogu obavljati, a u koje spadaju poslovi darivanja, dobijanja, testiranja, obrade, očuvanja, skladištenja, distribucije i primene ljudskih ćelija i tkiva od živog ili umrlog lica kod ljudi, što je prouzrokovalo lošu dugogodišnju praksu da se u zdravstvenim ustanovama sprovode postupci u ovoj oblasti, ali bez definisanja uslova na republičkom nivou kako će se oni obavljati.

Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima najpre na precizan i jasan način definiše koje zdravstvene ustanove mogu odneti zahtev za obavljanje poslova iz oblasti ljudskih ćelija i tkiva, kao i koje mogu biti banke ljudskih tkiva, uključujući i sve uslove koje moraju da ispune da bi dobile dozvolu. Ovim zakonskim rešenjem će se rešiti loša praksa iz prošlosti i smanjiti lista čekanja. Hvala.

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Zahvaljujem, gospodine predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, Savet za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije dobio je tu čast da se bavi uzvišenom misijom vezanom za ratne memorijale, tako što da je mišljenje povodom predloga za uređenje ratnog memorijala ili uklanjanja ratnog memorijala.

Na taj način osobe koje su najkompetentnije iz odgovarajuće struke najbolji način daju doprinos vezan za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova i zaštite ratnih memorijala. Na ovaj način mi ispunjavamo obavezu da budemo časni potomci, da bi bili dostojni naše slavne istorije.

Srbija će uvek pamtiti gde smo bili, gde su naši preci i naši saveznici položili živote za našu slobodu i radi čega, kako bi budućim pokolenjima ostavili ta sećanja u večnom pamćenju.

Moramo biti svesni vrednosti naše istorije i žrtava koje smo dali i koje su dali naši saveznici kako bismo mogli objektivno da gradimo našu budućnost. Zahvaljujem na pažnji.

Imovinska karta

(Bajna Bašta, 05.12.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- JP Nacionalni park Tara (Inžinjer) Republika Mesečno 58000.00 RSD 01.02.2006 -
- Skupština opštine Bajina Bašta (Odbornik) Opština Godišnje 30000.00 RSD 26.05.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 37890.00 RSD 06.10.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 13:34