MLADEN LUKIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1977. godine u Bajinoj Bašti.

Osnovno i srednje obrazovanje stekao u Bajinoj Bašti, a diplomu i zvanje dipl.inženjera šumarstva na BU-Šumarski fakultet.

Radi na poslovima inženjera u JP „Nacionalni park Tara“.

Osnovao Srpsku naprednu stranku u Bajinoj Bašti 2008.godine na čijem čelu ostaje do avgusta 2014.godine.

Na lokalnim izborima 2012.godine izabran za odbornika u S.O.Bajina Bašta.
Vodio odborničku grupu do maja 2013.godine kada prelazi za člana opštinskog veća, i uvodi Srpsku naprednu stranku u lokalnu vlast.

Nakon vanrednih parlamentarnih izbora u martu 2014.godine izabran prvi put za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije 16.04.2014.godine.
Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2016.godine.

Oženjen,otac troje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 34
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 11 dana i 1 sat

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 10 dana i 21 sat

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 20 dana i 11 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem, predsednice.

Uvažena ministarko sa saradnicima, koleginice i kolege, tokom poplava maja meseca 2014. godine u Bajinoj Bašti gotovo svi putni pravci, državni i lokalni, bili su u prekidu. Nisu se mogli koristiti. Mnogo kuća je uništeno usled pojave klizišta, a dosta je i oštećeno. Isto se odnosi i na poljoprivredne površine, ekonomske objekte i ribnjake.

Postavlja se opravdano pitanje da li se moglo šta preduprediti? U cilju predupređivanja štete od poplava potrebno je da se donese plan upravljanja vodama. Na taj način bi se ukrotili bujični tokovi i sačuvala voda za sušan period koja bi poslužila za navodnjavanje.

Pošto su naši vodni tokovi izrazito bujični, jedini lek je u podizanju akumulacija pravilno lociranih koji prihvataju i neutralizuju poplavne talase, a iz kojih bi se u malovodnim periodima ispuštala voda prema potrebama ljudi i ekosistema, praveći rezervu za sušne periode. Tako bismo posledice velikih poplava sveli na minimum i stvorili realne uslove za razvoj poljoprivrede. Zahvaljujem na pažnji.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Zahvaljujem, gospodine predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, nakon gotovo 30 godina od kada je EU počela da uređuje ovu oblast, Srbija po prvi put uređuje ovu oblast, u mandatu ove Vlade. Donošenjem ovog zakona domaći proizvodi i proizvođači postaće konkurentni na tržištu EU, a proizvodi će biti sigurniji i bezbedniji za upotrebu.

Rezultati koji stoje iza mudre i odgovorne politike Aleksandra Vučića govore kako je Srbija prešla put od uništene, ruinirane i opljačkane države do stabilne ekonomije. Javni dug smanjen je sa 70 na 49%, rast BDP-a drugi u Evropi, broj nezaposlenih je smanjen sa 26% iz 2011. godine na 11,9%. Prošli smo kroz užasno težak period fiskalne konsolidacije da bi uspeli sa 159 evra da dignemo minimalac na 230 evra, na Duing biznis listi od 190 zemalja članica Srbija je na korak ulaska u prvih 40.

Srbija je postala regionalni lider u privlačenju investicija, konstantan je napredak u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata. Ova Vlada, za razliku od onih koji su vlast rušili da bi pljačkali sopstvenu državu, osnivali firme na Malti i ostalim poreskim rajevima, onih koje finansira Katar i koji ne mogu da objasne odakle im pet miliona dolara na računu, rade i grade pošteno, transparentno u interesu svih građana Republike Srbije. Zahvaljujem na pažnji.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2018.

Zahvaljujem, gospodine predsedavajući.
Uvažena ministarko sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege, osnovni preduslov razvoja jedne opštine je izgradnja potrebne putne infrastrukture. Nema dolaska investitora, razvoja turizma, poljoprivrede i ostalih privrednih grana, ako nosioci tih razvoja nemaju kuda doći, a i sami proizvođači koji proizvode svoje proizvode nemaju kuda plasirati te svoje proizvode.
Suštinski prioritet za Bajnu Baštu je izgradnja tunela ispod Kadinjače. Ovaj tunel bi trebao da skrati put između dva grada za šest kilometara, a vremenski za 15 do 20 minuta. NJime će se izbeći niz rizičnih lakat krivina na Kadinjači koji snegovi znaju da učine teško prohodnim i koji žiteljima ovog kraja ali i drugim vozačima koji se nađu na ovoj deonici zadaju velike muke, posebno tokom zime kada je taj put često i neprohodan pogotovo za šlepere i kamione sa prikolicom. Zamislite samo kako je budućim majkama koje u zimskim mesecima moraju da pređu Kadinjaču kako bi se porodile u Užicu, jer nam je tamo zdravstveni centar ili kako je vozačima hitne pomoći koji u hitnim slučajevima često i život rizikuju kako bi se spasli ljudski životi.
Planirani tunel bi bio dug 1350 metara i vrednost investicije po generalnog projektu je oko 26 miliona evra. Ovih dana se očekuje da bude završen i glavni projekat i nadam se, posle završetka glavnog projekata, da ćemo pristupiti izgradnji ove veoma značajne investicije za Bajinu Baštu, a i Užice. Ulaz iz pravca Bajine Bašte, računajući i pristupni put bio bi u ataru sela Zaglavak, dok bi izlaz bio u Volujačkom polju, na teritoriji grada Užica.
Koncept planirane putne mreže zasnovan na povećanju saobraćajne pristupačnosti, svim javnim, privrednim, turističkim i naseljenim centrima, čime se obezbeđuje prohodnost nekog područja. Zahvaljujem na pažnji.

Imovinska karta

(Bajna Bašta, 05.12.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- JP Nacionalni park Tara (Inžinjer) Republika Mesečno 58000.00 RSD 01.02.2006 -
- Skupština opštine Bajina Bašta (Odbornik) Opština Godišnje 30000.00 RSD 26.05.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 37890.00 RSD 06.10.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 13:34