DRAGAN ŠORMAZ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1967. godine u Drvaru (Bosna i Hercegovina). Živi u Smederevu.

U zvaničnoj biografiji navodi da je po zanimanju tehničar za poslove radnih odnosa, ali ne i u kojoj obrazovnoj instituciji je stekao to zvanje.

Kako mu je otac bio sudija, često su se selili, pa je živeo u Lebanu, Negotinu, Velikoj Plani, Požarevcu.

Član Demokratske stranke Srbije postao je odmah po osnivanju te partije 1992. godine. Bio je član Odbora za odbranu i bezbednost i Odbora za omladinu i sport u tri mandata. U maju 2010. isključen je iz DSS-a nakon što je kritikovao rad stranačkog rukovodstva. U narednih nekoliko meseci u Skupštini Srbije bio je nezavisni poslanik, da bi u decembru 2010. pristupio SNS i poslaničkoj grupi “Napred Srbijo”.

Nakon izbora 2012. godine, ponovo je izabran za narodnog poslanika. Mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 20 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 10 meseci i 28 dana i 10 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 30 dana i 5 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 20.12.2016.

Ovde sada nije trenutno tačka dnevnog reda postavljanje pitanja Vladi, nego rasprava o amandmanima, a amandman kaže – briše se.
Uz dužno poštovanje, ja nikoga niti prezirem, naročito poštujem podnosioce amandmana, ali ne možemo da vršimo zamenu teza. Jasna je stvar da je amandman briše se celog člana, ne samo nekog stava, što je neprihvatljivo.
Vlada Aleksandra Vučića je pokazala da zna da radi sve poslove, pa i ove u ovom sektoru, a naročito i ministarstvo. Napredak je vidljiv, ne samo na aerodromu „Nikola Tesla“, nego i aerodrom u Nišu, gde mesečno imamo povećanje broja letova. Znači, nije više pitanje da li u toku godine, nego non stop se povećava broj letova iz Niša i sve bolje i bolje radi taj aerodrom i vazdušni saobraćaj u zemlji.
Znači, treba podržati ovaj zakon, treba odbaciti ovakve amandmane zato što će i primernom ovog zakona sigurno biti sve daleko bolje i kvalitetnije, veći priliv u budžet Republike Srbije i, što je još važnije, bolji kvalitet usluga za naše građane, što je obaveza i Vlade, a i nas kao poslanika da omogućimo. Hvala.

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja, 08.12.2016.

Ne želim da zvučim kao neko ko misli da predlagač amandmana nije imao dobru nameru, jer kada pričamo o demografiji, hajde da kažemo narodnim jezikom, znači, treba da se rodi više nego što umiremo i da nas bude što više, ali za sve to moramo da vodimo mnogo odgovorniju politiku, čak i da je dobra namera amandmana, neki drugi poslanici opozicije koji se priključuju da potpomognu argumentaciju oko ovog amandmana su nekako doveli stvar opet na pitanje demagogije.
Moram reći jednu stvar, ovo je 17 budžet u čijem donošenju učestvujem, čak i dva savezna, gomila je bila i rebalansa, moje skromno mišljenje je, da je ovo najbolje ikada predložen budžet Narodnoj skupštini Republike Srbije, predviđa najmanji deficit do sad, a kakav je trend iz godine u godinu dok Vladu vodi Srpska napredna stranka i Vojislav Koštunica, evo moj lapsus, Aleksandar Vučić, za to vreme sve više i više, za to vreme sve manje imamo deficit, a moje mišljenje je, evo jeste se smirili lapsus je, šta sad, ali biće manje sasvim sigurno.
Za to vreme socijalna politika naše zemlje u vreme štednje, znači ponavljam ovo je štednja, sve što se tiče socijalne politike i što je vezano za demografiju je, takođe, u redu. Sve bolje se isplaćuje i sve ide na načine koje treba. Povećano je ovim Predlogom budžeta na 10,62% budžeta socijalna davanja, gde su u pitanju i majke i svi ostali delovi socijalne politike.
Nikad manji, a ovo bi oni koji se bave ekonomijom trebali da znaju. Nikad manji odnos javne potrošnje, znači, u BDP ili budžeta, samo 36% budžeta u odnosu na naš bruto društveni proizvod. To znači da nam realni sektor raste, to znači da su sve investicije opravdane i to znači da ovo što Vlada radi na smirivanju na političkoj klimi u zemlji, na saradnji sa MMF-om i Svetskom bankom, na saradnji sa EU i…

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja, 08.12.2016.

Pa, vezano je za amandman. Znači, da bismo imali bolju klimu, znači, ako premijer najavi smanjenje poreza na rad, to znači da će naši građani imati veća primanja, drugim rečima to znači da će se i demografska slika sasvim sigurno promeniti na bolje. Ali, ništa ne može preko noći kao što neki misle. Mora se ozbiljno raditi svakog dana. Zato će i 2017. godina to pokazati, ne samo ovim budžetom, nego sad vam kažem, budite ubeđeni…

Imovinska karta

(Beograd, 05.08.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 105000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 105000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 28.02.2017, 16:13