FILIP STOJANOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen je 1944. godine.

Po zanimanju nastavnik.

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije od 21.aprila 2017. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 25
  • 1
  • 86
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 6 meseci i 16 dana i 20 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 23 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 25 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministri sa saradnicima, podneo sam amandman na član 4. Predloga zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Amandman koji sam predložio na Predlog ovog zakona da se u odredbama ovog zakona podstiče sveukupni razvoj Republike Srbije sa posebnim osvrtom na efikasnost ustanova socijalne zaštite.

Oblast socijalne zaštite je usmerena ka poboljšanju socijalnog statusa građana na ličnom, porodičnom i socijalnom planu. Socijalnom zaštitom obezbeđuje se određeni nivo svakog građanina kroz različite ustanove socijalne zaštite, koji trebaju da imaju cilj ostvarivanja prava, pružanja usluga u oblasti socijalne zaštite.

Međutim, ovim predlogom zakona nije moguće da se utiče na efikasnije finansiranje sistema socijalne zaštite. Zato je i cilj amandmana koji smo podneli, a koji niste prihvatili, bio poboljšanje rada efikasnosti ustanova socijalne zaštite.

Postavljam pitanje ministru pravde, da mi odgovori, da li je javni tužilac u Novom Pazaru pokrenuo krivični postupak protiv Sulejmana Ugljanina, koji je izjavio da je Srbija fašistička država, što predstavlja krivično delo za koje je propisana kazna zatvora 15 godina, a Ugljanin je u koaliciji sa potpredsednikom Vlade Srbije Rasimom LJajićem? Zahvaljujem.

(Aleksandar Šešelj: Po Poslovniku.)

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, gospodo ministri sa saradnicima, podneo sam amandman na član 2. ovog zakona. Stranka kojoj pripadam ima velike primedbe na predlog ovog zakona i zato nećemo glasati za njega.

Rođen sam na KiM, gde sam živeo sve dok nisam bio prinuđen da napustim svoje rodno ognjište u Kosovskom Pomoravlju. Iz iskustva znam sa kakvim problemima se suočavaju naši sunarodnici koji žive na teritoriji KiM kada je u pitanju ovaj zakon.

Opet moram da naglasim da se ovo ne odnosi samo naše sunarodnike, već i na sve žitelje Kosova i Metohije koji Republiku Srbiju doživljavaju kao matičnu državu. Kosovo i Metohija nije samo sastavni deo Republike Srbije, već Kosovo i Metohija predstavlja duhovni centar celokupnog srpskog naroda.

Država Srbija bi trebala da se ugleda na neke druge države i da vidi kako one vode računa o svojim građanima, odnosno o svojim sunarodnicima. Na primer, Republika Bugarska i te kako vodi računa o svom narodu koji živi u drugim državama, svima njima je omogućena besplatna zdravstvena zaštita u Bugarskoj i ne samo to, svi oni imaju prioritet u pružanju zdravstvenih usluga i to bez ikakvog čekanja, pa makar u pitanju bili najskuplji i najkomplikovaniji pregledi. Mi ništa nismo učinili da našim lojalnim građanima sa Kosova i Metohije olakšamo stvari koje predstavljaju predmet ovog zakona. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministri sa saradnicima, podneo sam amandman na član 3. Predloga zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Svaka pa i ova vlast želi da prikrije činjenicu da snosi punu odgovornost kada je u pitanju materija koja je predmet ovog zakona. Danas smo došli u poziciju da nam obavezno socijalno osiguranje ne pruža gotovo nikakvu garanciju i nikakvu zaštitu. Pripadam penzionerskoj populaciji, a iz razgovora sa mojim prijateljima znam da je to najugroženija kategorija danas u Srbiji. Neću da govorim o visini penzija, jer svi mi znamo kolike su one, ali hoću da naglasim da postoji ogromna disproporcija između iznosa penzija i cena socijalnih usluga. To što postoji Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja i što se neke stvari uređuju na bolji način nego što je to bilo ranije običnom čoveku ništa ne znači.

Starija populacija ima prirodnu potrebu za veći obim socijalne zaštite, ali ovaj zakon i ovaj iznos penzija im to ne omogućava. Zato apelujem na ovu Vladu da nađe načina da se izdvoje dodatna sredstva za socijalno osiguranje. U budžetu ima dosta prostora gde je moguće kresanje određenih stavki i neke od njih su svakako smanjene velikim brojem vladinih agencija.

Postavljam pitanje ministru pravde da mi odgovori – da li je javni tužilac u Novom Pazaru pokrenuo krivični postupak protiv Sulejmana Ugljanina koji je izjavio da je Srbija fašistička država, što predstavlja krivično delo za koje je propisana kazna zatvora 15 godina, a Ugljanin je u koaliciji sa Rasimom LJajićem? Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 22.02.2010.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika - 110000.00 RSD 11.06.2008 -
Poslednji put ažurirano: 07.12.2017, 14:57