FILIP STOJANOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen je 1944. godine.

Po zanimanju nastavnik.

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije od 21.aprila 2017. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 21
  • 1
  • 86
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 13 dana i 4 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 22 dana i 13 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 24 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Dame i gospodo narodni poslanici, gospođo ministar sa saradnicima, podneo sam amandman na član 3. Predloga zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama. Svi problemi i nedaće koje su nas snalazile kroz našu istoriju, donele su i nešto pozitivno, a to je sposobnost srpskog naroda da se brzo snalazi i odoleva svim tim problemima i katastrofama.

Da je bilo koji drugi narod doživeo ono što smo mi doživeli tokom NATO agresije na našu zemlju, pitanje je kako bi odoleo svemu tome. Mi smo to ipak nekako preživeli. Život teče dalje, ali izgleda da iz toga nismo izvukli pravilne pouke. Ne shvatljivo je da mi samoubilački hrlimo u EU, a potpuno je jasno da u njoj više nema perspektive ni za dugogodišnje njene članice.

Toga su svesni u gotovo svim zemljama EU i mene uopšte ne čudi što u poslednje vreme, po pravilu, pobeđuju partije sa nacionalnim orjentacijama.

Dakle, ne donosimo zakone samo zato što to do vas traži EU. Gledamo svoje interese jer je većina tih zakona štetna po nas, a i neprimenljiva je u našim uslovima.

Naš Sektor za vanredne situacije može da deluje mnogo bolje i bez ovog evropskog zakona, što je pokazao u mnogim prilikama na terenu sa gospodinom Marićem. Zahvaljujem.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Zahvaljujem, gospodine predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, gospodine ministre sa saradnicima, podneo sam amandman na član 1. Predloga zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama.

U svom prvom amandmanu sam već govorio o tome da su najrazvijenije industrijske zemlje EU direktno ili indirektno najodgovornije kada su u pitanju katastrofe.

Srbija je mala zemlja i na globalnom planu, nemamo nikakvog uticaja u ovom pogledu. Međutim, tamo gde možemo uticati da se katastrofe smanje, mi to ne činimo. Već pet, šest godina u Nišu postoji Ruski humanitarni centar koji se dokazao i pokazao u prevenciji i sprečavanju katastrofa.

Međutim, taj Ruski humanitarni centar još uvek ne dobija diplomatski status za svoje osoblje, što u velikoj meri otežava njegovo funkcionisanje. Ovo je prosto neshvatljivo, da se država Srbija ponaša tako prema nečemu od čega samo ima koristi i nečega što dolazi od samog i iskrenog prijatelja i saveznika.

Znamo mi i razlog zbog čega je to tako. U pitanju je strah od EU i SAD. Konačno je došlo vreme da se oslobodimo od tog straha i da se okrenemo sebi i svojim interesima, pa valjda ste napokon svesni da Srbija nikada neće ući u EU.

Na kraju bih pitao ministra Stefanovića, kada će Ruski humanitarni centar da dobije diplomatski status? Zahvaljujem.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.11.2018.

Dame i gospodo narodni poslanici, gospodine ministre sa saradnicima, podneo sam amandman na naslov Predloga zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama.

Ova Vlada izgleda da nije svesna da sve što dolazi iz EU nije dobro i nije primenjivo za naše uslove. Naravno, kada se pogleda naziv zakona svi će odmah pomisliti da se radi o jednom veoma važnom zakonu. Ovo jeste važan zakon, ali sam naslov zakona ne rešava probleme zbog kojih se on donosi. Svi bismo mi želeli da se eliminišu rizici od katastrofa, ali to jednostavno nije moguće. Katastrofe su po pravilu nepredvidive, tako da nema tog zakona koji će moći da ih predvidi i da ih spreči.

Za veliki broj katastrofa odgovornost nosi ljudski faktor mada nije mi mali broj katastrofa koje su izazvane tzv. višom silom. Zato mi ovde treba da razmatramo samo one katastrofe koje svojim činjenjem ili ne činjenjem izaziva ljudksi faktor.

Sa druge strane, najrazvijenije industrijske zemlje EU najodgovornije su za najveći broj katastrofa koje su izazvane na ovaj način, ali te iste zemlje, kao i uvek optužuju druge za neodgovorno ponašanje prema životnoj sredini. Ovaj zakon se donosi samo zato što to traži EU, onda je bolje da ga ne donosimo. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 22.02.2010.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika - 110000.00 RSD 11.06.2008 -
Poslednji put ažurirano: 07.12.2017, 14:57