BRANKO POPOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1975. godine u Novoj Varoši.

Po zanimalju je doktor - specijalista pneumoftiziologije.

Izabran za narodnoj poslanika XI saziva, na sednici 12. oktobra 2017. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 44
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 6 meseci i 18 dana i 18 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 24 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem, predsednice.

Poštovani ministre, dame i gospodo narodni poslanici, pored procesa informatizacije, država velika sredstva opredeljuje za razvoj zdravstvene infrastrukture.

Projektom „Milijardu evra u zdravstveni sistem Srbije“ predviđeno je veliko ulaganje u zdravstvo Srbije u naredne tri godine. Taj novac biće uložen u sve tipove zdravstvenih ustanova. U opremanje opštih bolnica biće investirano 235 miliona evra, oko 430 miliona u kliničke centre u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, dodatnih 54 miliona evra namenjeno je izgradnji Dečje bolnice „Tiršova 2“, 100 miliona evra za 11 klinika i oko 200 miliona evra za domove zdravlja.

Pored izgradnje i opremanja zdravstvenih ustanova, Vlada Srbije je u budžetu za 2019. godinu opredelila i dve milijarde dinara za lečenje pacijenata obolelih od retkih bolesti. Takođe, planirana su i sredstva za rad Budžetskog fonda za lečenje dece u inostranstvu, kao i za dolazak inostranih stručnjaka u naše zdravstvene ustanove. Preko Budžetskog fonda i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, u prethodne četiri godine upućeno je u inostranstvo više od dve hiljade pacijenata i za te namene izdvojeno je preko 23 miliona evra.

Takođe, Ministarstvo zdravlja i kompanija „Er Srbija“ potpisale su sporazum o saradnji kojim je predviđeno da se državljanima Srbije kojima je za uspešan nastavak lečenja neophodan odlazak u inostranstvo obezbedi kompletna podrška nacionalne avio-kompanije i besplatan prevoz ka svim destinacijama. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministre, dame i gospodo narodni poslanici, donošenjem ovog zakona nastaviće se proces digitalizacije u svim oblastima u Republici Srbiji, a samim tim i povećanje efikasnosti kako Centralnog registra, tako i drugih organa i organizacija korisnika podataka iz Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Za godinu dana od uvođenja elektronskog recepta u zdravstveni sistem Srbije, za 20 do 60% je smanjen broj pacijenata koji dolaze kod lekara samo zbog recepta. Hronični bolesnici više ne moraju 12 puta godišnje da odlaze kod izabranog lekara, već samo dva puta jer im elektronski recept omogućava da tokom šest meseci podižu propisanu terapiju u bilo kojoj apoteci. U proteklih godinu dana izdato je blizu 60 miliona recepata elektronskim putem. Lekari sada imaju uvid u sistem i mogu da provere da li pacijenti sa hroničnom bolešću redovno uzimaju terapiju, a imaju i više vremena da se posvete drugim pacijentima. Do kraja godine u potpunosti će se preći na propisivanje isključivo elektronskih recepata u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Naredne godine započeće proces implementacije elektronskog zdravstvenog kartona, čime će se nastaviti digitalizacija zdravstvenog sistema u našoj zemlji. Transparentna i moderna administracija ključna je za održivi i ekonomski rast Srbije i upravo se Vlada Republike Srbije rukovodi ovim principom, radeći na digitalizaciji svih oblasti u našoj državi. Na ovaj način stvoriće se zdrava i efikasna ekonomija zasnovana na znanju i inovacijama, a to će neminovno dovesti do sveobuhvatnog razvoja naše države. Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministri sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, usvajanje ovog zakona u sklopu sveobuhvatnog procesa digitalizacije doprineće efikasnijem i organizovanijem vođenju evidencije, između ostalog, i svih zaposlenih lica na teritoriji naše države.

Zdravstvene ustanove pored ulaganja u opremu, u nove aparate doprinose procesu razvoja države i ulaganjem u stručno usavršavanje zaposlenih zdravstvenih radnika. Svih sto mladih lekara, najboljih diploma sa medicinskih fakulteta koji su u junu dobili posao na određeno vreme u zdravstvenim ustanovama dobiće stalan posao kao i mogućnost stručnog usavršavanja kroz specijalizacije i doktorske disertacije. Istovremeno do kraja godine će u radni odnos biti primljeno još 50 novih, mladih stručnjaka, najboljih studenata medicinskih fakulteta u Srbiji.

Takođe, u poslednjih nekoliko godina dodeljeno je preko šest hiljada specijalizacija i subspecijalizacija naročito iz deficitarnih grana medicine i to je pokazatelj strateškog opredeljenja Vlade Republike Srbije da zadrži mlade stručnjake koji će postati nosioci daljeg razvoja države.

Odgovornom i sistemskom kadrovskom politikom i omogućavanjem redovnog i kvalitetnog i stručnog usavršavanja i adekvatnih uslova za rad koji uključuju i savremenu opremu, stvaraju se uslovi za nove generacije lekara koji će doprineti razvoju zdravstva, a samim tim i celokupnom razvoju Srbije. Hvala vam.

Imovinska karta

(Nova Varoš , 16.10.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 30000.00 RSD 12.10.2017 -
Direktor Zdravstveni centar (Dom zdravlja Nova varoš) Republika mesečno 84000.00 RSD 20.09.2012 -
- Dom zdravlja Nova Varoš (Dežurstvo kao oblik prekovremenog rada) Republika mesečno 16000.00 RSD 20.09.2012 -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 11:58