24. sednica Odbora za evropske integracije

20.09.2017.

Sednica broj: 24

Predsedavajuci: Nenad Čanak

Odbor: Odbor za evropske integracije

Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 20. septembra, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je podnela Vlada.

Članovima Odbora, Predlog zakona obrazložio je Vladimir Džamić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. On je istakao da je Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u skladu sa direktivom Saveta Evropske unije i da je usklađenost postignuta u smislu harmonizacije nacionalnih pravnih propisa sa pravnim propisima EU. Predlog zakona dobio je pozitivno mišljenje i od strane Ministarstva za evropske integracije, i u tom kontekstu ne remeti dalji tok pristupnih pregovora Republike Srbije ka EU.

Nakon diskusije Odbor je jednoglasno prihvatio Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je podnela Vlada.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Nenad Čanak, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora dr Muamer Bačevac, Dušica Stojković, Vladimir Đurić, Momo Čolaković, Bojan Torbica, Tanja Tomašević Damnjanović, Olivera Pešić, Žarko Mićin, Dragan Veljković, Elvira Kovač i Dragan Veljković.

Prisutni članovi

...

Nenad Čanak

Liga socijaldemokrata Vojvodine
...

Muamer Bačevac

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Dušica Stojković

Srpska napredna stranka
...

Momo Čolaković

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Tanja Tomašević Damnjanović

Srpska napredna stranka
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Žarko Mićin

Srpska napredna stranka
...

Dragan Veljković

Srpska napredna stranka
...

Elvira Kovač

Savez vojvođanskih Mađara
Poslednji put ažurirano: 20.09.2017, 13:50