46. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

30.10.2017.

Sednica broj: 46

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici održanoj 30. oktobra, članovi Odbora razmatrali su u pojedinostima Predlog zakona o dualnom obrazovanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Na Predlog zakona o dualnom obrazovanju podneto je ukupno 308 amandmana, a Odbor je ocenio da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju podneto je 106 amandmana, od kojih je Odbor 15 odbacio kao nepotpune, dok su ostali u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije

Narodni poslanici podneli su 203 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju a članovi Odbora su ocenili da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, osim amandmana na član 59. koji su podneli narodni poslanici Sanda Rašković Ivić, Đorđe Vukadinović i dr Dijana Vukomanović, koji je Odbor odbacio kao nepotpun.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju podneto je ukupno 176 amandmana. Članovi Odbora ocenili su da 26 amandmana nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, dok je kao nepotpun odbačen amandman kojim se posle člana 51 dodaju novi članovi 51a i 51 b, a koji su zajedno podneli narodni poslanici Sanda Rašković Ivić, Đorđe Vukadinović i dr Dijana Vukomanović.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Neđo Jovanović, Vesna Nikolić Vukajlović, Krsto Janjušević, Bojan Torbica, Jelena Žarić Kovačević, Aleksandra Majkić, Gordana Čomić, Srbislav Filipović, Vojislav Vujić, Balint Pastor, Jasmina Obradović i Milena Ćorilić.

Prisutni članovi

...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Gordana Čomić

Demokratska stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
...

Jasmina Obradović

Srpska napredna stranka
...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 31.10.2017, 08:15