Sednice radnih tela

Sednica je oblik rada Narodne skupštine, odnosno njenog radnog tela na kojoj narodni poslanici, odnosno članovi radnog tela razmatraju pitanja koja se nalaze na dnevnom redu i o njima odlučuju.

38. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

19.09.2017.
Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 19. septembra, razmotreni su Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Predlog zakona o visokom obrazovanju, koje je podnela Vlada. Odbor je ocenio da su Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i Predlog zakona o visokom obrazovanju, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. U ime predlagača sednici su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vladimir Džamić, vršilac dužnosti pomoćnika ministara prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Vesna Mandić i šef Odseka za pravne poslove u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Aleksandar Marković. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Vesna Nikolić Vukajlović, Zvonimir Stević, Krsto Janjušević, Bojan Torbica, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović, Aleksandra Majkić, Dejan Šulkić, Bajro Gegić, Balint Pastor i Milena Ćorilić.

37. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

28.08.2017.
Na sednici održanoj 28. avgusta 2017. godine, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmatrali su amandmane na Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji je podnela Vlada. Na Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu podneta su 48 amandmana, od kojih su tri povučena zbog tehničkih neispravnosti, dok je Odbor ocenio da su ostalih 45 amandmana u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Sednici je prisustvovao i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Sednici je predsedavo predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Neđo Jovanović, Milena Ćorilić, Gordana Čomić, Balint Pastor, Srbislav Filipović, Jasmina Obradović, Krsto Janjušević, Vojislav Vujić i Jelena Žarić-Kovačević.

36. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

24.08.2017.
Na sednici održanoj 24. avgusta 2017. godine, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmatrali su Predlog zakona o izmeni i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji je podnela Vlada. Članovi Odbora su, većinom glasova, ocenili da je Predlog zakona o izmeni i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Sednici je prisustvovao i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski,a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: dr Dragana Barišić, Srbislav Filipović, Jasmina Obradović, Krsto Janjušević, Dragan Šormaz, Ivan Manojlović, Neđo Jovanović, Zoran Krasić, Milena Ćorilić i Balint Pastor.

35. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

14.07.2017.
a sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 14. jula, utvrđen je Predlog za izbor Zaštitnika građana. Narodna skupština, na predlog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, bira Zaštitnika građana, a kandidate Odboru predlažu poslaničke grupe Narodne skupštine. Predlog da se za Zaštitnika građana izabere kandidat Ekaterina Marinković, podnela je Poslanička grupa Srpska radikalna stranka; predlog da se za Zaštitnika građana izabere zajednički kandidat Miloš Janković, podneli su Poslanička grupa Demokratska stranka i Poslanička grupa Socijaldemokratska stranka - Narodni pokret Srbije; predlog da se za Zaštitnika građana izabere zajednički kandidat Zoran Pašalić, podnele su poslaničke grupe Srpska napredna stranka, Pokret socijalista - Narodna seljačka stranka - Ujedinjena seljačka stranka, Socijalistička partija Srbije, Socijaldemokratska partija Srbije, Jedinstvena Srbija, Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Savez vojvođanskih Mađara - Partija za demokratsko delovanje, i predlog da se za Zaštitnika građana izabere kandidat Vojin Biljić, podnela je Poslanička grupa Dosta je bilo. Nakon obavljenih razgovora sa kandidatima, članovi Odbora su većinom glasova uputili predlog Narodnoj skupštini da za Zaštitnika građana izabere Zorana Pašalića, po hitnom postupku. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Vesna Nikolić Vukajlović, Krsto Janjušević, Zoran Krasić, Bojan Torbica, Saša Radulović, Jelena Žarić Kovačević, Dejan Šulkić, Aleksandra Majkić, Srbislav Filipović, Vojislav Vujić, Nataša Vučković, Balint Pastor i Jasmina Obradović.

34. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

26.06.2017.
Na sednici održanoj 26. juna 2017. godine, članovi Odbora razmotrili su amandmane podnete na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović. Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima podneta su 133 amandmana. od kojih su članovi Odbora odbacili dva, podneta na član 10. Predloga zakona, kao nepotpuna. U nastavku sednice, Odbor je ocenio da amandmani na članove: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11. i 12. Predloga zakona, koje su zajedno podneli narodni poslanici Marko Đurišić, Miroslav Aleksić, Nenad Konstantinović, Goran Bogdanović i Zdravko Stanković, nisu u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Članovi Odbora su većinom glasova ocenili da su ostali podneti amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Srbislav Filipović, Vesna Marković, Krsto Janjušević, Aleksandra Majkić, Petar Petrović, Jelena Žarić Kovačević, Neđo Jovanović, Miroljub Stanković, Gordana Čomić i Balint Pastor.

33. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

23.06.2017.
Na sednici održanoj 23. juna 2017. godine, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović. Članovi Odbora su većinom glasova ocenili da je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Bojan Torbica, Srbislav Filipović, Vesna Marković, Krsto Janjušević, Aleksandra Majkić, Petar Petrović, Jelena Žarić Kovačević, Neđo Jovanović, Vesna Nikolić Vukajlović, Miroljub Stanković, Gordana Čomić, Balint Pastor i Bajro Gegić.

32. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

15.06.2017.
Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su na sednici održanoj 15. juna, razmotrili i potvrdili Predlog programa sastanka Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo sa Odborom za ustavna pitanja i Zakonodavnim odborom Narodne skupštine Republike Srpske. Sastanak sa navedenim odborima Narodne skupštine Republike Srpske predviđeno je da se održi 20. juna u Domu Narodne skupštine, sa ciljem unapređenja saradnje i razmene iskustva u vezi sa zakonodavnom procedurom, ustavnim promenama, saradnjom sa pravosudnim organima, kao i primenom poslovnika parlamenata. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandra Majkić, Neđo Jovanović, Vesna Nikolić Vukajlović, Krsto Janjušević, Srbislav Filipović, Bojan Torbica, Vojislav Vujić, Balint Pastor i Jelena Žarić Kovačević.

31. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

26.05.2017.
Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su, na sednici održanoj 26. maja, razmotrili više predloga zakona koje je podnela Vlada. Članovi Odbora ocenili su da su Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Ujedinjenih nacija o pružanju doprinosa u resursima multidimenzionalnoj integrisanoj misiji Ujedinjenih nacija za stabilizaciju u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA); Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Saveta ministara Republike Albanije, Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Makedonije, Vlade Crne Gore, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije o osnivanju Balkanskih vojnomedicinskih snaga; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Belorusije o vojno -tehničkoj saradnji; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Slovačke Republike o saradnji u oblasti odbrane; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Češke Republike o zaštiti ratnih grobova i vojnih memorijala; Predlog odluke o Nacionalnom programu javne železničke infrastrukture za period od 2017. do 2021. godine; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmenama Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o međunarodnom drumskom saobraćaju, zaključenog razmenom nota; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Specijalne administrativne regije Hong Kong Narodne Republike Kine o vazdušnom saobraćaju; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Hrvatske o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju, koje je podnela Vlada, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Takođe, Odbor je ocenio da u su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije i sledeći predlozi zakona: Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o statusu i funkcijama Međunarodne komisije za nestala lica; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih, sa Statutom Regionalne kancelarije za saradnju mladih; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Savezne Republike Nemačke o obavljanju plaćene delatnosti članova porodice članova diplomatskog ili konzularnog predstavništva; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o bavljenju plaćenom delatnošću članova porodice članova zvaničnih predstavništava dve države; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Republike Portugal o zapošljavanju članova porodice diplomatskog i konzularnog osoblja; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Indonezije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Irak o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kirgiske Republike o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Tajland o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Gvatemale o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma iz Pariza; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Belorusije o saradnji u oblasti turizma, koje je podnela Vlada. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Miroljub Stanković, Vesna Marković, Srbislav Filipović, Krsto Janjušević, Bojan Torbica, Balint Pastor, Jelena Kovačević Žarić, Aleksandra Majkić i Neđo Jovanović.

30. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

22.05.2017.
Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su na sednici održanoj 22. maja, razmotrili amandmane podnete na predloge zakona koji su na dnevnom redu Četvrte sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini. Na Predlog zakona o dopuni Zakona o osiguranju depozita, narodni poslanici podneli su deset amandmana, a jedan amandman podneo je Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava. Članovi Odbora su ocenili da su svi amandmani, osim jednog, podnetog na član 1. Predloga zakona, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Na Predlog zakona o dopuni Zakona o Agenciji za osiguranje depozita, narodni poslanici podneli su 11 amandmana, a jedan amandman podneo je Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava. Članovi Odbora su ocenili da su svi amandmani, osim jednog, podnetog na član 1. Predloga zakona, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Narodni poslanici podneli su 23 amandmana na Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije", Beograd (Projekat "Modernizacija sistema za otpepeljivanje TE Nikola Tesla A"). Odbor je ocenio da su svi podneti amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Odbor je ocenio i da je 23 amandmana, koja su narodni poslanici podneli na Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva "Elektromreža Srbije", Beograd (Regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu), u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandra Majkić, Vesna Marković, Srbislav Filipović, Krsto Janjušević, Bojan Torbica, Balint Pastor, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović i Milena Ćorilić.

29. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

18.05.2017.
Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su, na sednici održanoj 18. maja, razmotrili više predloga zakona koje je podnela Vlada. Odbor je ocenio da su Predlog zakona o dopuni Zakona o osiguranju depozita, Predlog zakona o dopuni Zakona o Agenciji za osiguranje depozita, Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije", Beograd (Projekat "Modernizacija sistema za otpepeljivanje TE Nikola Tesla A") i Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva "Elektromreža Srbije", Beograd (Regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu), koje je podnela Vlada, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Sednici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija i Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Neđo Jovanović, Aleksandra Majkić, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović, Krsto Janjušević, Bojan Torbica, Balint Pastor i Miroljub Stanković.

28. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

12.05.2017.
Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su, na sednici održanoj 12.maja, razmotrili amandmane podnete na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović. Na Predlog zakona ukupno je podneto 33 amandmana. Članovi Odbora ocenili su da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Jelena Kovačević, Vesna Marković, Bojan Torbica, Srbislav Filipović, Balint Pastor, Aleksandra Majkić, Miroljub Stanković i Krsto Janjušević.

27. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

11.05.2017.
Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 11. maja, razmotreni su predlozi zakona koji su predloženi za dnevni red Treće sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini. Odbor je ocenio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Prvi programski zajam za razvojne politike u oblasti javnih rashoda i javnih preduzeća) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora „Unapređenje objekata pravosudnih organa B“ između Republike Srbije i Evropske investicione banke, koje je podnela Vlada. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandra Majkić, Vesna Marković, Krsto Janjušević, Bojan Torbica, Balint Pastor, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović i Milena Ćorilić.

26. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

25.04.2017.
Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su, na sednici održanoj 25. aprila, razmotrili amandmane podnete na Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i Predlog zakona o transfuzijskoj medicini, koje je podnela Vlada. Odbor je ocenio da su svi amandmani podneti na Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Takođe, Odbor je ocenio i da su svi amandmani podneti na Predlog zakona o transfuzijskoj medicini u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Vesna Marković, Srbislav Filipović, Aleksandra Majkić, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović, Krsto Janjušević, Bojan Torbica i Miroljub Stanković.

25. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

20.04.2017.
Na sednici održanoj 20. aprila, članovi Odbora su razmatrali Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji, Predlog zakona o transfuzijskoj medicini i Predlog za donošenje autentičnog tumačenja odredbe člana 82. stav 1. tačka 2) Zakona o državnom premeru i katastru. Članovi Odbora ocenili su da su Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i Predlog zakona o transfuzijskoj medicini u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. U nastavku sednice Odbor je jednoglasno ocenio da je Predlog za donošenje autentičnog tumačenja odredbe člana 82. stav 1. tačka 2) Zakona o državnom premeru i katastru ("Službeni glasnik RS", br. 72/09, 18/10, 65/13, 15/15-US i 96/15), koji je podnela narodna poslanica Katarina Rakić, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Srbislav Filipović, Aleksandra Majkić, Vesna Marković, Neđo Jovanović, Miroljub Stanković, Bojan Torbica, Jelena Kovačević Žarić, Petar Petrović i Elvira Kovač.

24. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

28.02.2017.
Na sednici održanoj 28. februara 2017. godine, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo utvrdili su Predlog odluke o prestanku funkcije Zaštitnika građana i podneli ga Narodnoj skupštini sa predlogom da se, u skladu sa članom 167. Poslovnika, donese po hitnom postupku. U nastavku sednice, članovi Odbora ocenili su da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, Predlog zakona o potvrđivanju Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, Predlog zakona o potvrđivanju Doha Amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene (''CEEPUS III''), Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Savezne Republike Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Bugarske o izmeni Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Bugarske o policijskoj saradnji, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o plovidbi rekom Tisom, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Države Katar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti, koje je sve podnela Vlada. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Bojan Torbica, Srbislav Filipović, Vesna Marković, Krsto Janjušević, Aleksandra Majkić, Petar Petrović, Jelena Žarić Kovačević, Vesna Nikolić Vukajlović, Miroljub Stanković, Gordana Čomić, Dejan Šulkić i Bajro Gegić.

22. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

27.12.2016.
Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su, na sednici održanoj 27. decembra, razmotrili amandmane podnete na Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat izgradnje autoputa E-763 (deonica Surčin-Obrenovac), između Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo finansija, kao Zajmoprimca i kineske Export-Import banke, kao Zajmodavca, na Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za Projekat autoput Koridor 10) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i na Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Drugi programski zajam za razvoj i restrukturiranje državnih preduzeća) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Na Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat izgradnje autoputa E-763 (deonica Surčin-Obrenovac), između Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo finansija, kao Zajmoprimca i kineske Export-Import banke, kao Zajmodavca podneto je ukupno sedam amandmana. Odbor je odbacio, kao nepotpune, tri amandmana podneta na član 2. Predloga zakona. Odbor je ocenio da amandman na član 3. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik Saša Radulović, nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, dok su tri amandmana podneta na član 1. Predloga zakona u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Na Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za Projekat autoput Koridor 10) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj podneto je ukupno sedam amandmana. Tri amandmana podneta na član 2. Predloga zakona odbačena su kao nepotpuni, ocenjeno je da amandman, koji je na član 3. Predloga zakona podneo narodni poslanik Saša Radulović, nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, dok je ocenjeno da su tri amandmana podneta na član 1. Predloga zakona u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Na Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Drugi programski zajam za razvoj i restrukturiranje državnih preduzeća) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj podneto je osam amandmana, od kojih su tri amandmana podneta na član 2. Predloga zakona odbačeni kao nepotpuni. Takođe, Odbor je ocenio da amandman, koji je na član 3. Predloga zakona podneo narodni poslanik Saša Radulović, nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, dok je ocenjeno da su četiri amandmana podneta na član 1. i član 2. Predloga zakona u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandra Majkić, Jelena Kovačević Žarić, Krsto Janjušević, Vesna Marković, Milena Ćorilić, Srbislav Filipović, Neđo Jovanović, Vojislav Vujić i Bojan Torbica.