Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Željko Sušec

Željko Sušec

Srpska napredna stranka

Obaveštenja i objašnjenja

Zahvaljujem.

Poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, svoje poslaničko pitanje upućujem ministarki pravde, Neli Kuburović. S obzirom da imam saznanja da je izvršeno nekoliko krivičnih prijava protiv narodne poslanice Marinike Tepić za nenamensko trošenje finansijskih sredstava iz budžeta AP Vojvodine u vreme dok je čestito i pošteno obavljala funkciju pokrajinskog sekretara za sport i omladinu u Vladi onog šarlatana Bojana Pajtića, predmet mog interesovanja je šta se dešava sa predmetima podnesenim krivičnih prijava i koliko je do današnjeg dana podneseno krivičnih prijava.

Evo, jednog primera koji je usko vezan za predmet krivičnih prijava za koje se često interesuju i često me pitaju moji sugrađani, moji Pančevci. Prijava prošle godine, inspekcija za sport je utvrdila da fitnes klub koji se inače vodi na ime stranačkog kolege, Marinike Tepić koji menja stranke zajedno sa njom kao bumbar cvetove, u suštini uopšte na prijavljenoj adresi i ne postoji, ali je zato kroz četiri ugovora dobio blizu milion dinara u periodu od 2013. do 2016. godine. Prema tvrdnji inspekcije pomenuti fitnes klub koji se navodno nalazi na privremenoj adresi je privatna kuća koja nema teretanu, a kamo li fitnes salu.

Kada pogledamo da su u periodu od 2013. do 2016. godine pojedini fudbalski klubovi koji igraju u beton ligama u Vojvodini dobijali finansijska sredstva od strane Sekretarijata za sport i omladinu onda nam ništa više nije za čuđenje. Ovo je samo deo jednog primera gde čestite i poštene političare, borca za ljudska prava, pravdu i istinu, dokazanog antifašistu, poštovani građani Srbije koja se 2014. godine protivila da se Nacionalnom savetu Roma dodele prostorije u istoj zgradi tadašnje njene političke stranke u Pančevu. Zbog tog njenog humanog gesta, Romi su joj posvetili pesmu – ej Marinika, da si harmonika, koja je kako čujem postala hit na romskim svadbama u južnom Banatu.

Svoje drugo poslaničko pitanje upućujem BIA, a ono glasi – da li BIA ima nekih saznanja da poslanica Marinika Tepić ima određene posredne ili neposredne kontakte sa licima za koji postoji osnovana sumnja da sarađuju sa stranim službama i agentima stranih službi, koji rade na narušavanju poretka i destabilizacije Republike Srbije? Molim BIA da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima ovo poslaničko pitanje obaveste članove Odbor za kontrolu službi bezbednosti na zatvorenoj sednici Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Republike Srbije.

Često slušamo neistine i laži i neosnovane kritike na račun SNS i njenih članova od strane poslanice Marinike Tepić kako smo mi u SNS kriminalci, kako jedni druge prebijamo i šamaramo. Poštovani građani Srbije, to joj je sigurno ostalo kao stara navika iz perioda Vlade Bojana Pajtica, pa valjda misli da se i mi tapkamo po toaletima i šamaramo kao što su oni pre nas.

Na žalost, poštovani građani Srbije ovo je realnost delovanja pojedinih političara u Narodnoj skupštini Republike Srbije delovanje pojedinih političara koji još neko vreme imaju priliku da leče svoje lične frustracije jer su izgubili politički kredibilitet u narodu. U sledećem sazivu Narodne skupštine Republike Srbije mnogi će od njih biti prošlost, ali samo prošlost ne politička istorija, jer da bi neko bio deo istorije on u svojoj političkoj karijeri mora nešto da uradi u interesu svoje države i svog naroda.

Na kraju, želeo bih nešto da poručim svojim Pančevcima. Poštovani građani Pančeva, kada neko želi da se prikaže kao borac za naš grad, u interesu naših građana grada Pančeva, on kao prvo mora da živi u Pančevu, on mora da ustaje kao Pančevac i da radi kao Pančevac celog dana u interesu našeg grada i da leže kao Pančevac, a ne kao Marinika Tepić koja tobože vodi računa o interesima grada Pančeva iz Novog Sada i iz okoline i u grad Pančevo dolazi samo onda kada treba da prikupi neki jeftini politički poen, jer u njenoj političkoj karijeri koja je praćena prelaskom stranke u stranku, ostali su samo još jeftini poeni. Zahvaljujem.
Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, svoje poslaničko pitanje upućujem ministarki pravde Neli Kuburović. Pitanje glasi – šta se dešava sa predmetima krivičnih prijava koje je DRI podnela Višem tužilaštvu u Smederevu protiv bivšeg predsednika opštine Smederevska Palanka, Radoslava Radojičića Kene.

Genija, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Srbije, koji je uspeo malu opštinu Smedervsku Palanku da zaduži za tri budžeta, genija koji je uspeo da građane Smederevske Palanke iz 21. veka vrati na kraj 18. i početak 19. veka u vreme Stanoja Glavaša, da sa lojanicama idu i osvetljavaju ulice Smederevske Palanke, zato što je on sprovodio bahatu politiku i zbog njegove bahate politike vođenja lokalne samouprave Smederevska Palanka je blizu godinu dana ostala bez ulične rasvete.

Evo i na koje konkretno predmete koji se nalaze u Višem tužilaštvu u Smederevu i mislim. U 2011. godini novac je sa budžeta opštine pobacio na račun Centra za razvoj sporta. Ukupan iznos za godinu dana je bio 27.778.077,26 dinara. Uplaćeno je preko tri miliona dinara. Kada je ovaj genije u pitanju, normalno da nikakva svrha uplate i ne postoji.

U 2012. godini 30.665.398,00 dinara prebačeno je Centru za razvoj i sport. Oni su više od tri miliona dinara uplatili Rukometnom klubu „Mladost“. Prateća dokumentacija koja bi opravdala ovu svrhu uplate i realizaciju trošaka ne postoji.

Svake godine, poštovani građani Srbije, Kena je na desetine miliona dinara pravo preko Centra za razvoj sporta, o čemu postoje i argumentovani dokazi koji je ustanovila DRI i koja se nalaze u Višem tužilaštvu u Smederevu.

U 2013. godini iz budžeta opštine za Centar za razvoj sporta je uplaćeno 22.936.988,00 dinara. Oni su na račun FK „Kusadak“ uplatili više od dva miliona dinara. Normalno, dokumentacija ne postoji.

Još jedan primer je javna ustanova FK „Jasenica 1911“ preko kojeg je Kena prao pare i od fudbalskog kluba je napravio komunalno preduzeće ili prevario državu.

Zamislite, poštovani građani Srbije, fudbalski klub koji postaje komunalno preduzeće? O ovome govori Čarls Ponci, najveći majstor šema prevare u 20. veku. On je predškolska ustanova za ovog genija.

Godine 2015. sa budžeta opštine prebačeno je 24.844.352,69 dinara. Oni su na račun FK „Vodice“ prebacili više od osam miliona dinara. Dokumentacija naravno ne postoji. „Vodice“ je jedno od najmanjih sela u opštini Smederevska Palanka. Za blizu 80 hiljada evra može da se uradi put od sela do najudaljenije njive.

Kena je radio puteve, poštovani narodni poslanici. Radio je puteve sa debljinom asfalta 2,5 centimetara zajedno sa svojim prijateljima po abnormalnim cenama, kao da je radio autoputeve i posle prve zime ti putevi su izgledali kao da je preko njih prešao tepih bombi.

U 2016. godini sa budžetom opštine Centru je uplaćeno 10.728.370 dinara. Centar je na račun FK „Vodice“ i FK „Glibavac“ uplatio preko 4,5 miliona dinara. Dokumentacija koja bi opravdala svrhu uplate, kao ni dokumentacija koja bi dokazala za šta je novac svih građana Smederevske Palanke utrošen naravno da ne postoji.

Ovo je samo deo od malverzacija ovog samoproglašenog despota iz Smederevske Palanke, koji je uništio opštinu Smederevska Palanka i uništio građane Smederevske Palanke. On je perjanice DS, predsednik izvršnog odbora, majstor malverzacija. Imao je od koga i da uči u DS.

Ono što je najtužnije, danas ti isti, dame i gospodo narodni poslanici, ti isti koji su imali priliku da se dokažu, a dokazali su se, na nesreću države i naroda, tako da su državu i narod doveli do ivice ambisa, napadaju Aleksandra Vučića i SNS. Ti isti napadaju Aleksandra Vučića, predsednika svih građana Republike Srbije, koji danonoćno radi u interesu budućnosti i države i svoga naroda.

Ovom prilikom želeo bih još jednom da poručim građanima Smederevske Palanke da 25. mart je dan za pobedu u Smederevskoj Palanci, dan za pobedu izborne liste poredim broj 1 - Aleksandar Vučić, zato što volimo Smederevsku Palanku, jer građani Smederevske Palanke zaslužuju jedan tim čestitih i poštenih ljudi koji razmišljaju u interesu svojih građana.

Na kraju, ne mogu a da ne spomenem pre nekoliko dana ovaj genije Kena je optužio SNS da vrši nekakve pritiske na DS u Smederevskoj Palanci. Poštovani građani Srbije, kome je danas interesantna DS sa 2% i ovaj genije Kena? Oni mogu da budu interesantni samo istoriji i istražnim organima Republike Srbije za sve ono što su uradili na štetu države i naroda, vodeći Srbiju preko jedne decenije. Hvala.