USVOJENI ZAKONI DRUGE SEDNICE PRVOG REDOVNOG ZASEDANJA

26.04.2017.

...

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini za petak, 21. april.

Narodna skupština usvojila je sledeći dnevni red:

1.Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji, koji je podnela Vlada;

2. Predlog zakona o transfuzijskoj medicini, koji je podnela Vlada.

Predloge zakona narodnim poslanicima je obrazložio ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar.

Narodna skupština je na osnovu Odluke Republičke izborne komisije i Izveštaja Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, konstatovala potvrđivanje mandata narodnim poslanicima Veri Jovanović i Jelisaveti Veljković izabranim sa Izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA POBEĐUJE, Dušanu Milisavljeviću izabranom sa Izborne liste ZA PRAVEDNU SRBIJU – DEMOKRATSKA STRANKA (NOVA, DSHV, ZZS) i Filipu Stojanoviću izabranom sa Izborne liste Dr VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA. Novoizabrani narodni poslanici položili su zakletvu, nakon čega im je predsednica Narodne skupštine Maja Gojković poželela uspešan rad. 

Do kraja dana, Narodna skupština je vodila i zaključila zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i Predlogu zakona o transfuzijskoj medicini.

Drugog dana rada, 25. aprila, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Dejan Nikolić, Nataša Mićić, prof. dr Vojislav Šešelj, Marko Đurišić, Slaviša Ristić, Srđan Nogo, Milija Miletić, Saša Radulović i Aleksandar Marković zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Narodna skupština je vodila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i Predlogu zakona o transfuzijskoj medicini.

Do kraja dana Narodna skupština je zaključila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i Predlogu zakona o transfuzijskoj medicini.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu, u načelu i u pojedinostima, o svim tačkama dnevnog reda Druge sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2017. godini, predsedavajuća sednici, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, odredila je utorak, 25. april 2017. godine, sa početkom u 17.00 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda sednice.

U Danu za glasanje, Narodna skupština je većinom glasova usvojila Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i Predlog zakona o transfuzijskoj medicini.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini.

Poslednji put ažurirano: 26.04.2017, 12:19