STROFA REFREN REPLIKA: 45 EPIZODA

12.11.2020.

...

Skupština je podržala još jedan rebalans budžeta za koji je objašnjenje ublažavanje posledica pandemije Kovida-19 i nastavak ulaganja u infrastrukturu. Iako je predviđen deficit od 8,8 odsto BDP-a, o tome u raspravi nije bilo mnogo  reči.  U novoj epizodi #StrofaRefrenReplika poslušajte koga su poslanici obasipali pohvalama, ko je recitovao tokom sednice, a ko je bio duhovit.    

Skupština Srbije podržala je još jedan rebalans budžeta za koji je objašnjenje ublažavanje posledica pandemije Kovida-19 i nastavak ulaganja u infrastrukturu. Iako je predviđen deficit od 8,8 odsto BDP-a, o tome u raspravi nije bilo mnogo  reči. Ministar finansija Siniša Mali istakao je dobra ulaganja, izgradnju bolnica, stabilnost dinara.

„Najmanji pad u Evropi, najbolji rezultat u Evropi - to je zasluga svih građana Srbije.“

A poslanici vladajuće koalicije, pošto drugih skoro da nema, narednih deset sati nastavili su da sipaju pohvale. Adam Šukalo nas je podsetio na Zorana Babića koji je u jednom od prethodnih saziva ovako hvalio Aleksandra Vučića, pa posle postao direktor javnog preduzeća.

„Da pohvalim našeg ministra finansija koji evo već osmi sat sedi ovde, mi smo svi izlazili, nešto smo i pojeli, otišli smo u toalet. On sedi ovde sluša i vredno bilježi sve ove diskusije.“

Neki su hteli da budu duhoviti kao lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

„Ja imam jednu primedbu, ne na budžet, nego primedbu na cene u ovom restoranu. Ne može kafa da bude sedam dinara, nismo mi udruženje socijalnih slučajeva. Evo ministar pije treću kafu, da je bila 80 dinara, popio bi dve.“

A pobedu u govoru na temu „Srbiji nikad nije bilo bolje“ odneo je novajlija među naprednjacima, doskorašnji DSS-ovac Nebojša Bakarec, koji je dosta vešto  klicao.

„Zbog čega smo prvaci? Pa zato što imamo najboljeg ministra finansija Sinišu Malog, zbog toga što imamo najbolju premijerku Anu Brnabić i zbog toga što imamo najboljeg predsednika Aleksandra Vučića!“

A onda i nevešto recitovao.

„Znači, zvezdama ćemo pomeriti pute, suncima zasut seljenske stu…skute, da u sve kute zore zarude, da od miline dusi polude, Santa Maria della Salute. Živela Srbija“.

I na ovoj sednici nastavljena je praksa obračuna sa opozicijom koja je bojkotovala izbore, bez i jedne opomene predsedavajućih da treba govoriti o dnevnom redu.

Za Otvoreni parlament Mirjana Nikolić.

Poslednji put ažurirano: 12.11.2020, 10:43