OTVORENI PARLAMENT PODNEO TREĆU PRIJAVU ZBOG KRŠENJA KODEKSA PONAŠANJA NARODNIH POSLANIKA

10.03.2021.

...

Narodni poslanik sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" Vladimir Orlić je na svom Twitter nalogu podelio objavu sledeće sadržine: “Tajkunski "mediji" i njihovi saučesnici, koji svi skupa služe jedino tome da besomučno vode hajku kroz bedne pokušaje da kriminalizuju i oklevetaju jednu porodicu - sad zapomažu iz jame koju su drugima kopali. "Opasno je kad kažu da imaš veze s kriminalom!" Ma, je li? Od kad to?”.

Citirana objava podeljena 9. marta 2020. godine u 23:10 časova sadrži izraze i tvrdnje kojima se etiketiraju čitave redakcije. Reč “tajkunski” nesumnjivo je iskorišćena kako bi se mediji koji su izveštavali na način koji nije u skladu sa očekivanjima poslanika Orlića diskredituju aludiranjem na njihovu navodnu povezanost sa licima koja raspolažu ilegalno stečenim bogatstvom. Tvrdnja da pojedini mediji “vode hajku kroz bedne pokušaje da kriminalizuju i oklevetaju jednu porodicu” izneta je u nameri da se oni označe kao opasnost po predsednika Republike a posledično i po čitavu državu. Izneti izrazi i tvrdnje upotrebljeni su upravo kako bi se kod građana izazvao prezir prema tim medijima i njihovim redakcijama te opravdali diskriminacija, neprijateljstvo pa i nasilje prema njima.

Imajući u vidu da je nastupajući u svojstvu narodnog poslanika Vladimir Orlić prekršio niz odredaba Kodeksa ponašanja narodnih poslanika, Otvoreni parlament podneo je treću prijavu za kršenje Kodeksa ponašanja narodnih poslanika protiv Vladimira Orlića.


Poslednji put ažurirano: 10.03.2021, 15:57