STROFA REFREN REPLIKA E87: POSLANICI VOLE GENERALA

13.11.2021.

...

U danu kada je policija hapsila aktivistkinje koje su jajima gađale mural posvećen Ratku Mladiću, poslanici se nisu baš najbolje snašli, ili nisu dobili instrukcije šta treba da kažu. Zato su se za sutra bolje pripremili da, dok je na dnevnom redu Zakon o privrednim društvima, daju svoje viđenje zašto Srbi ili bar Srpska napredna stranka Mladića smatra herojem.

 

 

“Videli ste juče ono divljanje u centru Beograda, divljanje raznih autošovinista u Njegoševoj ulici na Vračaru zbog murala generala Ratka Mladića, videli ste Aidu Ćorović i ostale koji se predstavljaju kao nekakvi građanski aktivisti, a svi do jednog su najobičniji partijski aktivisti. Različitih političkih opcija, ali sve one potiču iz nekada Demokratske stranke.”

 

"I mislim da je Ratko Mladić, omiljen u Srbiji, bez obzira na haške presude, ne zato što se nešto desilo u Srebrenici, zato što je tamo izvršen ratni zločin, za koji ne znam da li je on odgovoran, ili neko niže u hijerarhijskom lancu, nego je omiljen zato što je stao na čelo vojske Republike Srpske, da odbrane srpski narod u BiH. Zato ga mi Srbi volimo, a ne zato što je ubio nekog, ili formacijski odgovoran za počinjen zločin nad Bošnjacima."

 

“Naime, mural Ratku Mladiću je samo zloupotrebljen da se izvrši dodatni pritisak na državu Srbiju i da se izvrši dodatni pritisak na predsednika Aleksandra Vučića. Zbog građana Srbije policija sinoć ili juče tokom celog dana nije čuvala taj mural, policija je samo održavala javni red i mir.“

 

“Kad smo kod Haškog tribunala, a vezano za napade na mural Ratka Mladića, dozvolite da kažem, evo ja lično, a verovatno i najveći broj građana, ne priznajemo Haški tribunal.” ... ”Kada smo već kod Ratka Mladića, evo, ja kažem da je Ratko Mladić srpski heroj.“

 

I neka su o Mladiću  govorila samo ova četvorica, predsedavajućima nije smetalo, a gromoglasno je bilo i ćutanje svih ostalih. Deo srpskog naroda koji se stidi ratnih zločina, nema svoje predstavnike u Skupštini. Poslanici bošnjačkih, albanskih pa i mađarskih partija odavno su navikli da se u ovakve teme ne uključuju.

 

Za Otvoreni parlament Mirjana Nikolić.

Poslednji put ažurirano: 13.11.2021, 14:34