AKCIJE OTVORENOG PARLAMENTA ŠIROM SRBIJE

05.10.2022.

...

Iz godine u godinu sve je manje građana koji su zainteresovani za rad Narodne skupštine, a sve je veći broj onih koji misle da poslanici više brinu o interesima stranaka nego o interesima građana. 

U poslanicima vide glavne krivce za urušavanje ugleda Narodne skupštine, a iako imaju tu mogućnost građani ne misle da kontaktiranjem njihovih predstavnika u najvišem zakonodavnom domu mogu bilo šta da promene.   

Kao organizacija koja se zalaže za povećanje javnosti rada parlamenta, bolje informisanje građana o njegovom radu i uspostavljanje redovne komunikacije između građana i poslanika, Crta će kroz inicijativu Otvoreni parlament organizovati širom Srbije niz uličnih akcija pod nazivom “Šta (da) se radi u skupštini?”.

Želimo da građanima još više približimo šta je uloga narodnih poslanika, šta je sve to što mogu da urade za građane, kao i šta je to što nije u njihovoj nadležnosti. 

Iako građani negativno ocenjuju rad skupštine, a rad poslanika još negativnije, svi mi zajedno ne smemo da odustanemo od parlamenta već moramo da vršimo pritisak na poslanike da rade u javnom interesu.

Želimo i da čujemo šta je to što bi građani poručili Narodnoj skupštini, koja su pitanja koja bi želeli da postave narodnim poslanicima i šta bi sve morali da urade kako bi Narodna skupština imala ugled i poverenje kakvo zaslužuje u demokratski uređenom društvu za koje se sve zajedno borimo.

Ulične akcije “Šta (da) se radi u skupštini?”, koje Crta, kroz inicijativu Otvoreni parlament, realizuje u okviru projekta “Vratimo se na početak - Parlament kao osnova vladavine prava” koji podržava Evropska unija, biće organizovane u više desetina gradova i opština.

Poslednji put ažurirano: 05.10.2022, 14:22