NASTAVLJA SE URUŠAVANJE UGLEDA PARLAMENTA

14.02.2019.

...

Inicijativa Otvoreni parlament izražava duboku zabrinutost zbog navoda da je jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine zakazano na osnovu zahteva poslanika kojima je prestao mandat. Ovim putem pozivamo tužilaštvo da preispita ovaj slučaj i utvrdi da li postoje elementi krivične odgovornosti.

U medijima je objavljeno da je aktuelna sednica parlamenta, započeta 11. februara 2019. godine, zakazana na osnovu zahteva koji je potpisalo i pet bivših poslanika. Imajući u vidu da su se bivši poslanici u javnosti izjasnili da nisu potpisivali bilo kakve zahteve u vezi sa aktuelnim skupštinskim zasedanjem, postoji osnovana sumnja da su njihovi potpisi falsifikovani.

Ovim slučajem se nastavlja dalje narušavanje integriteta Narodne skupštine, obesmišljavaju demokratske procedure i podrivaju demokratske vrednosti u Srbiji. Ovakvo postupanje nepopravljivo narušava ugled i dostojanstvo najvišeg predstavničkog tela preko kojeg građani ostvaruju svoju suverenost, a time i poverenje građana u ovu instituciju.

Poslednji put ažurirano: 12.06.2019, 14:06