STROFA REFREN REPLIKA: 4 EPIZODA

31.10.2019.

...

Od pomoći penzionerima, pravih i ne pravih uzbunjivača, sve do medijskog nastupa Vladike Grigorija i novih tvitova opozicije, poslušajte o čemu su sve pričali poslanici tokom šestodnevne Četvrte redovne sednice u novoj epizodi audio izveštaja Strofa Refren Replika.

Četvrta sednica redovnog jesenjeg zasedanja trajala je 6 dana i dok se stiglo do glasanja svi su već zaboravili da su na dnevnom redu bili zakoni o poštanskim uslugama ili informacionoj bezbednosti. Zato se o 5000 dinara pomoći za penzionere detaljno raspravljalo, a na primedbe da je suma ponižavajuća, odgovorio je  Aleksandar Marković iz Srpske napredne stranke.

„Dakle nije dobro kad vršimo povećanja penzija zasnovano na realnim osnovama, ne zadužujemo se, pa ja bih voleo da pitamo ovih 1.700 000 penzionera, pitajte njih da l im je malo i da li je to za njih beznačajna suma“.

Stanje je takvo da je našim penzionerima mnogo i 500 dinara,  uzvraća Nemanja Šarović iz Srpske radikalne stranke.

„Penzionerima bi mnogo bolje bilo da im penzije obračunate u skladu sa Ustavom, da nadoknadite sve što ste uzeli, oteli, da ponovim taj izraz jer nije dato dobrovoljno, a što se ne da dobrovoljno to je oteto. Vratite im to što su zaradili!“

Od nekih poslanika smo čuli da je 5000 nekome struja za godinu dana, ali i da od tog novca može jednostavno da se plati porez.

I o ostalim zakonima čulo se po nešto, mada  su poslanici još jednom pokazali da skupština bez dobrog dela opozicije, najčešće radi kao svojevrsni tim za krizni PR vladajuće stranke.

Na primer, čim je najavljen skup podrške uzbunjivaču iz valjevskog "Krušika" Aleksandru Obradoviću koji je izneo informacije o sumnjivoj trgovini oružjem, tokom rasprave o Predlogu Zakona o poštanskim uslugama Šef skupštinskih naprednjaka Aleksandar Martinović rekao je da Obradović nije pravi uzbunjivač .

„Nije se obratio ni jednom nadležnom državnom organu, nego je otišao u medije sa lažnim podacima da bi naškodeio ne samo fabrici Krušik, i nađoj namenskoj industriji, nego i državi Srbiji naravno po nalogu svojih političkih mentora, pre svega Dragana Đilasa.“

Komentarisano je gostovanja Vladike Grigorija u Utisku nedelje, tvitovi opozicije o Bajagi i Aci Lukasu, a posebna tema u amandmanskoj raspravi bio je i četvrti red u kojem su sedeli funkcioneri SNS na proslavi godišnjice stranke. Radikal Milorad Mirčić poručio im je  da se predsednik stranke distancira od ministara.

"Poznajući Aleksandra Vučića, tvrdim da bi bio srećan i ponosan da uspešnu Vladu stavi u prve redove,  ali pravite mu afere, bavite se kriminalnim radnjama, isto kao što su radili Djilas i ostali pojedinci iz vaših redova to rade. Pa  ima li "većeg kriminlca i lopova" od Zorane Mihajlović , pogledaj kakav vam je sastav Vlade i kakav je ministar za zdravlje.“

Odgovara ministar rada Zoran Đorđević.

„Ne čertvrti red zbog nekog kažnjavanja već zato što je politika naše stranke i našeg predsednika da je narod uvek na prvom mestu.“

Atmosferu je i na ovoj sednici obojio poslanik Marko Atlagić koji je  obavestio javnost o tome koliko je novca zaradio Dragan Đilas, gde je letovao Sergej Trifunović, koliko akademik Dušan Teodorović mrzi Vučića, a Biljana Srbljanović Dobricu Ćosića, a da predsedavajući nije ni pokušao da ga privoli da bar reč kaže o dnevnom redu.

Za Otvoreni parlament Mirjana Nikolić.


Celu epizodu poslušajte ovde.

Poslednji put ažurirano: 31.10.2019, 15:10