TOMISLAV MOMIROVIĆ

Nestranačka licnost

Rođen je 1983. godine u Beogradu.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je bio student-prodekan, član Saveta fakulteta i član Saveta univerziteta.

Od 2007. godine zaposlen je u porodičnom preduzeću Mona d.o.o, koje su osnovali njegovi roditelji. Ubrzani razvoj hotelske delatnosti ova porodična kompanija počinje 2011. godine, izdvajanjem kompanije Mona Hotel Management d.o.o. Od osnivanja nove kompanije obavlja funkciju generalnog direktora firme Mona Hotel Management, pod čijom su upravom tri hotela (hotel Zlatibor Mona na Zlatiboru, hotel Javor u Kušićima, hotel Argo u Beogradu) i jedan rezidencijalni objekat Vila Bella u Budvi.

Aktivni je učesnik u poslovnom udruženju HORES (Udruženje hotelijera i restoratera – Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede), gde se od 2013. godine nalazi na poziciji predsednika skupštine HORES, a od 2009. do 2013. obavljao je funkciju predsednika UO HORES.

Porodica Momirović aktivna je u humanitarnom radu, a zajedno sa Eparhijom budimljansko-nikšićkom ustanovila je uglednu književnu nagradu “Izviiskra Njegoševa”.

Od 2016. godine je na poziciji predsednika kompanije Mona Hotel Management d.o.o.

Nakon samo godinu dana započeta je izgradnja novog hotela na Dorćolu (Mona Plaza), čime je realizovana najveća investicija u istoriji kompanije.

Nije član nijedne stranke.

Oženjen, otac dvoje dece.

Govori engleski jezik.


Osnovne informacije

  • 30.11.-0001.
    • Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Poslednji put ažurirano: 02.12.2020, 13:50