PITANJE UDRUŽENJA U VEZI UZGOJA ŽIVOTINJA ISKLJUČIVO RADI PROIZVODNJE KRZNA

Poslanik kome je upućeno: Goran Čabradi

Pitanje

odgovoreno za 2 dana i 10 sati

Poštovani,
Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukoliko bi član Zakona o dobrobiti životinja koji se odnosi na ovo pitanje bio na glasanju u Narodnoj skupštini: da li ste za to da se uzgoj životinja isključivo radi krzna dozvoli ili zabrani u Srbiji?
Da podsetimo, član Zakona o dobrobiti životinja koji zabranjuje uzgoj životinja isključivo radi proizvodnje krzna i kože bi trebalo da stupi na snagu 01. januara naredne godine, uprkos kampanji uzgajivača koji pokušavaju da ukinu ovu zakonski donetu odredbu.
Hvala unapred na odgovoru.

Odgovor

Poštovani,

Zelena stranka, i ja kao narodni poslanik, protivimo se dozvoljavanju uzgoja životinja radi dobijanja krzna još od kada se ova tema prvi put pomenula.
Po tom pitanju sarađujemo i sa udruženjem Sloboda za životinje.
Na sajtu Zelene stranke www.zelenastranka.rsmožete pronaći više naših objava po tom pitanju, kao i moje obraćanje članovima Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, na sednici na kojoj je tema bila upravo ukidanje zakonske odredbe koju ste pomenuli.
Još uvek čekamo ostavku Marijana Rističevića, koju smo zahtevali upravo zbog njegovog zalaganja za ukidanje te zakonske odredbe.
Moj odgovor na Vaše pitanje je da ću glasati za potpunu zabranu uzgoja životinja radi dobijanja krzna, ukoliko to bude na glasanju u Narodnoj skupštini.

Srdačan pozdrav,
Goran Čabradi

Odgovor nije ocenjen