VUČETA TOŠKOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1941. godine. Po obrazovanju je inženjer saobraćaja.

Kao član Srpske radikalne stranke bio je više puta biran za poslanika Narodne skupštine. U Novom Sadu je bio član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, član Upravnog odbora JGSP "Novi Sad", a za vreme obilnih padavina 2006. godine bio je predsednik Gradskog štaba za odbranu od poplava.

Na izborima 2008. godine izabran je za narodnog poslanika kao član Srpske radikalne stranke. Septembra 2008. prešao je u poslaničku grupu Napred Srbijo i postao član novoosnovane Srpske napredne stranke, uzevši ulogu u formiranju stranke kao član predsedništva inicijativnog odbora i koordinator Inicijativnog odbora SNS-a za Južnobački okrug.

Kao narodni poslanik otvorio je, u Novom Sadu, kancelariju za komunikaciju sa građanima.

Potpredsednik je Okružnog odbora SNS-a za Južnobački okrug i član Saveta za saobraćaj Srpske napredne stranke.

Nakon izbora 2012. godine, ponovo je izabran za narodnog poslanika, a na tom mestu ostao je sve do 03. juna 2016. godine.
Poslednji put ažurirano: 09.02.2017, 11:01

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Peto vanredno zasedanje, 19.02.2016.

Čudim se, mi smo u neka vremena, tamo pedesetih godina, prvo smo pravili fabriku automobila, pa smo posle 30 godina počeli da pravimo puteve. Dakle, vi ne dozvoljavate da zakon nešto pre uradi nego što se primenjuje taj zakon. Računajući da neka mesta imaju te kapacitete za preradu voda, ona koja nemaju, oni će verovatno kada dostignu taj nivo i da kupe fabrike za prečišćavanje voda primeniti ovaj zakon. Dakle, ne dozvoljavate da se pre nego što se nešto uradi, da je zakonom regulisano. Hvala.

Peto vanredno zasedanje, 19.02.2016.

Poštovana predsednice, poštovana ministarko sa saradnicima, poštovani poslanici, odmah da kažem da ovaj amandman ne treba prihvatiti, a mogu da kažem i jednu stvar. Jedna narodna kaže – ko o čemu, baba o uštipcima. Zašto sam to rekao? Kad god iz LSV predlažu neki amandman iskoriste svaku priliku da se neka nadležnost prenese na Vojvodinu kako bi na neki način uradili ono što im je na umu.

Šta kaže zakonodavac? Organ javne vlasti dužan je da u skladu sa zakonom najmanje jednom godišnje ili po potrebi na zahtev ministarstva ažurira podatke u nacionalnom…

Peto vanredno zasedanje, 19.02.2016.

…a predlagač kaže da se posle stava 5. dodaje novi stav koji glasi – Autonomna pokrajina formira i održava svoj informacioni sistem, kao sastavni deo informacionog sistema Republike Srbije.

Dakle, sve se navodi da bi se bilo šta od neke nadležnosti prevelo na nadležnost AP Vojvodine. Zato ne treba prihvatiti ovaj amandman.