ĐORĐE KOSANIĆ

Jedinstvena Srbija

Rođen je 24. oktobra 1967. godine u Kragujevcu.

Profesor je tehničkog obrazovanja.

Politikom je počeo da se bavi 2000. godine. Na početku političke karijere, do 2005. godine, bio je član Gradskog odbora DSS-a u Kragujevcu. Nakon što je istupio iz ove stranke, sa grupom istomišljenika osniva udruženje građana „Prestonica“, posvećeno negovanju tradicije i običaja srpskog naroda. 2006. pristupa Jedinstvenoj Srbiji.

Narodni poslanik u sazivu 2012-2014. godine.

Kosanić je član Izvršnog i Glavnog odbora stranke i od osnivanja predsednik Okružnog odbora za Šumadiju. Nakon izbora 6. maja postao je odbornik u gradskom parlamentu, a poveren mu je i prvi poslanički mandat. Za to vreme zamrzao je svoje radno mesto pomoćnika direktora sportskog centra „Mladost“.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabran za narodnog poslanika.
Na redovnim parlamentarnim izborima 2020. godine ponovo je izabran za narodnog poslanika na listi SPS-JS.
Poslednji put ažurirano: 04.08.2020, 13:00

Osnovne informacije

  • Jedinstvena Srbija
  • Kragujevac
  • Kragujevac
  • 24.10.1967.
  • drugo

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 02.12.2020.

Zahvaljujem, predsedavajuća.

Poštovana predsedavajuća, dame i gospodo narodni poslanici, pred nama je danas Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski izveštaj, prvenstveno, Agencije za energetiku, a s druge strane Regulacionog tela za elektronske medije, ali kao i davanje saglasnosti na Finansijski izveštaj i Statut Komisije za hartije od vrednosti.

Ja ću na samom početku reći da će svakako poslanička grupa Jedinstvene Srbije u danu za glasanje podržati pomenute odluke, a moje izlaganje biće fokusirano na odluke koje se tiču Komisije za hartije od vrednosti.

Ništa novo neću reći ako kažem da, što se tiče hartija od vrednosti, u Srbiji, to je, da kažem, tradicionalno ne uređeno tržište i to je sa jedne strane kada gledamo. Sa druge strane kada gledamo, postoji veliki prostor za napredak ne samo u ovoj oblasti, nego u mnogim drugim oblastima, jer Srbija je pokazala veliki napredak. Srbija je stabilna i sigurna zemlja.

Opet kažem, mnogo ima pokazatelja što se tiče toga, a u ovo vreme korona virusa, kada mnoge velike ekonomije su na kolenima, kada beleže velike privredne padove, Srbija je pokazala najbolji rezultat. Srbija je, po MMF-u, Aleksandra je rekla na minus 1, ali, Aleksandra, izvini, ja ću biti malo veći optimista, pa ću reći da ćemo možda biti između nula i minus 1 i ti se nećeš naljutiti na mene.

Imamo fiskalnu i monetarnu stabilnost. Imaćemo jedini povećanje plata i penzija. Naša poljoprivreda ide napred. S druge strane, u ovom vremenu, kažem, kada se jedna Nemačka zadužuje, vidite kakvo je stanje, Srbija je apsolutni lider u dovođenju stranih investicija na Zapadnom Balkanu. Čak 60% ukupnih investicija koje dolaze u region, ide na Srbiju i mi ćemo na kraju godine biti na nekih dve i po milijardi direktnih stranih investicija. Nijedan investitor nije odustao od toga da dođe u Srbiju pored svih ovih problema koje je izazvao korona virus.

Sada, rekao sam što se tiče privrednog rasta, ali ovde moram da napomenem da i što se tiče javnog duga, Srbija će na kraju godine biti na nekih 59%, ne vraćajući se u vreme kada je Srbija bila na nekih 80 i nešto procenata, reći ću samo da u ovom trenutku recimo jedna Italija ili jedna Francuska imaju javni dug preko 100%, a sa druge strane i zemlje regiona koje su čak članice EU imaju javni dug koji je veći od Srbije.

Isto tako, ovde moram da napomenem, Srbija se uspešno vratila na dolarsko tržište hartija od vrednosti posle sedam godina pauze. Prestavili smo se međunarodnoj investicionoj javnosti kao stabilna i sigurna zemlja, zemlja koja u ovom trenutku ima sigurnost u svakom smislu i pokazali smo najmanji ekonomski pad što se tiče i ove korone u celom svetu, ali isto tako projektovani najveći ekonomski rast u narednoj godini.

Ostvarena je tražnja od čak šest milijardi američkih dolara. Od preko 200 kredibilnih, da kažem prvenstveno, američkih i britanskih fondova ali i banaka a isto tako osiguravajućih kuća, što je pet puta više od ponuđene emisije.

Sve ovo govori o velikom napretku Srbije, o poverenju koje investitori imaju u Srbiju, koliko krupnim koracima Srbija ide napred.

Sa druge strane, kada govorimo o tržištu hartija od vrednosti, ono je, rekao sam malopre, tradicionalno neuređeno u Srbiji. Razlozi za to leže prvenstveno u tradiciji, u nepoverenju, ali sigurno i u neobaveštenosti naših ljudi. Tradicionalno, ovde moramo potpuno otvoreno reći, tradicionalno građani Srbije ulažu prvenstveno u nekretnine, sa druge strane u bankarstvo, ali isto tako u privatni biznis. Mi ne možemo sigurno da se poredimo sa razvijenim berzama, pre svega u Americi i u Aziji, ali sigurno možemo dodatno da radimo po ovom pitanju da ovo pitanje pokrenemo napred.

Bez praćenja svetske prakse i liberalizacije, da kažem propisa kod nas u Srbiji, ali moram da kažem da je Vlada Republike Srbije u prethodnom vremenu napravila veliki iskorak u ovoj oblasti, nema napretka u ovoj oblasti, pre svega što je primarno tržište hartija od vrednosti plitko, a samim tim i sekundarno tržište ne može da ima neki veliki promet. To su objektivni uslovi koji vladaju u Srbiji.

Siguran sam da u vremenu koje dolazi, prvenstveno to kažem za Komisiju za hartije od vrednosti treba puno učiniti da ovo tržište bude unapređeno i da krenemo, što se tiče ovog tržišta, još krupnijim koracima napred.

Iz svega rečenog, samo ću još jednom reći da će PG Jedinstvena Srbija u Danu za glasanje podržati pomenute odluke. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.11.2020.

Zahvaljujem.

Poštovani ministre, poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, pred nama je objedinjena rasprava više predloga zakona koji se odnose na Sporazume o zajmu sa jedne strane između Vlade Republike Srbije, sa druge strane između Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Razvojne banke Saveta Evrope, ali i Nemačke banke sa Frankfurta na Majni i sporazum koji se odnosi na regulisanje javnog duga Republike Srbije, proistekao iz neisplaćene devizne štednje.

Na samom početku da kažem, kao što je i naš predsednik Dragan Marković Palma na početku ove rasprave rekao, poslanička grupa JS će svakako glasati za sve predloge zakona iz ove objedinjene rasprave.

Ono što na samom početku moram da kažem, ministre, veoma važni predlozi zakona. Kada kažem „veoma važni“, sa jedne strane dodatna borba protiv korona virusa-19, ali veoma smo zainteresovani da za uspešnost svih ovih projekata, dakle energetska efikasnost sa jedne strane, sa druge strane vodovodna, kanalizaciona infrastruktura u preko 60 gradova, ali evo ja ministre dolazim iz Kragujevca. Mi imamo, da kažem, postrojenje za prečišćavanje vode koje je staro 30 godina. U procesu smo da to već završimo i nadam se da će ovaj kreditni aranžman dovesti do toga da konačno Kragujevac pored Čačka, koji smo čuli i još Niša koji su čini mi se predviđeni ovde, dobiju konačno to važno, da kažem, postrojenje za prečišćavanje voda.

Ali, kada govorimo o svemu ovome moram da kažem nalazimo se u teškoj situaciji što se tiče čitavog sveta, pogođenog korona virusom. Za razliku od mnogih velikih ekonomija zemalja koje su praktično, mogu slobodno da kažem, na nogama moram da kažem da je Srbija u mnogo boljoj situaciji i po MMF, kako oni kažu.

Ministre, mi smo u ovom trenutku što se tiče javnog duga na između nula i minus jedan, što je da kažem… Privredni pad, izvinjavam se, je između nula i minus jedan. Znači, to je, čini mi se najbolji rezultat koji ćemo imati na kraju godine. Sve to nam daje za pravo da na kraju godine imamo povećanje plata, da imamo povećanje penzija. I ono što ste vi rekli da „Srbija 2025“ imamo ono što smo predvideli da plate budu 900 evra, a da penzije budu 440 evra.

Imamo, sa druge strane, fiskalnu i monetarnu stabilnost, a treba reći, da kažem, da je Srbija apsolutni lider u privlačenju stranih investicija, da kažem da u region od ukupnog broja investicija Srbija privlači čak 60% ili da kažemo da na kraju ove godine otprilike te investicije će biti na negde 2,5 milijardi evra, otprilike što se tiče Srbije.

Sa druge strane, izgradili smo 350 kilometara autoputeva, izgrađujemo još 250 km, ali ono što je važno za nas – imamo nezaposlenost na istorijskom minimumu od 7,3%.

Sve ovo su rezultati odgovorne politike koju vodi Srbija.

Kada je reč o zakonima koji su na dnevnom redu, prva dva zakona koja se odnose na dalju borbu protiv korona virusa, prvi Predlog zakona o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, reč je o 100 miliona dolara i usmeren je na dalju borbu protiv korona virusa i drugi zajam između Vlade Republike Srbije i Razvojne banke Saveta Evrope, reč je o kreditnom aranžmanu od 200 miliona evra, moram da kažem da su u ovom trenutku to značajna sredstva. Što se tiče Razvojne banke, ovo sigurno nisu jedina sredstva, podsetiću vas samo na bolnicu u Tiršovoj, na mnoge infrastrukturne projekte koje smo uradili zahvaljujući prethodnim kreditnim aranžmanima.

Ono što je važno ovde za mene, vreme mi ističe pa samo još nekoliko sekundi, jeste to da se Srbija u borbi protiv korona virusa pokazala kao odgovorna država, koja misli o svakom građaninu. Sa druge strane, tih 700 miliona evra koji su predviđeni svim ovim međunarodnim sporazumima dovešće do dodatne bolje borbe protiv korona virusa, ali, sa druge strane, i do novih infrastrukturnih projekata u mnogim lokalnim samoupravama, a radi se o preko 60 lokalnih samouprava.

Naravno, poslanička grupa Jedinstvene Srbije u danu za glasanje podržaće sve ove predloge zakona iz objedinjene rasprave. Zahvaljujem.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.11.2020.

Zahvaljujem.

Poštovani ministre, poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, pred nama je danas Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu ili rebalansu za 2020. godinu i poslanička grupa Jedinstvene Srbije u danu za glasanje podržaće pomenuti predlog zakona.

Želim da kažem da su prvenstveno pred Srbijom veliki izazovi, borba protiv pandemije korona virusa, zatim ekonomija u doba pandemije, borba za veće plate, veće penzije, infrastrukturni projekti samo su neki od izazova koji Srbiju čekaju u narednom periodu.

Srbija, ministre, ide krupnim koracima napred još od 2012. godine. Za to je zaslužan Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, ali moram da kažem i Dragan Marković Palma, koji je pokazao sa jedne strane da neko ne mora biti ni ministar, ni visoki funkcioner Vlade, da bi tako uspešno predstavljao Srbiju u svetu. Koju god zemlju da je obišao u prethodnom periodu, gradio je dodatno mostove prijateljstva sa tom zemljom i dodatno širom otvarao vrata dalje saradnje Srbije sa tom zemljom.

Kada kažem još jednom – Srbija ide krupnim koracima napred, mnogi parametri govore u prilog tome. Najpre, ceo svet je suočen sa pandemijom korona virusa, mnoge ekonomije beleže velike padove, a Srbija u borbi protiv ove opake bolesti pokazala se kao stabilna država, koja misli o svakom građaninu svoje zemlje, a naši lekari, naš čitav zdravstveni sistem se pokazao kao uspešniji od mnogih evropskih zemalja koje su na lestvicama bile mnogo bolje rangirane što se tiče zdravstvenog sistema.

Sa druge strane, kada govorimo o Vladi Republike Srbije, ona je u prethodnom periodu pokazala veliku odgovornost prema populacionoj politici, sa druge strane prema migracijama. Ministre, moram da vam kažem, džaba nam svi ovi dobri rezultati koje Srbija postiže u prethodnom periodu ako nemamo uspešnu populacionu politiku. Ova Vlada ide tim smerom napred isto tako. Moram da kažem da se porodica stub svakog društva i moramo još većim merama da podstaknemo rađanje prvog, drugog i svakog narednog deteta.

Vi, ministre, znate da je Jagodina dobar primer, da jedna lokalna samouprava mora da uzme stvari isto u svoje ruke što se tiče ovoga. Oni su nizom populacionih mera došli do toga da svake godine imamo po dva odeljenja više u Jagodini.

Zatim, ono što je zaista značajno za nas jeste i zaštita interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Kada to kažem, mislim na ono što je potpisano 2013. godine, to je zajednica srpskih opština, a sa druge strane ogromnom diplomatskom aktivnošću Ivice Dačića i predsednika Aleksandra Vučića čak 18 zemalja je povuklo priznanje kvazidržave, samoproglašene države Kosovo. U ovom trenutku, od 193 zemlje koje su članice Ujedinjenih nacija, čak 96 zemalja ne priznaje tu lažnu tvorevinu, s druge strane 92 priznaje, a pet zemalja je u nekom da kažem fluidnom stavu, ne glasa za tu da kažem lažnu državu.

Isto tako, ono što je najvažnije, što je važno za nas, Vojska Srbije i policija su u poslednjim godinama znatno modernizovane i Vojska Srbije predstavlja značajan odvraćajući faktor za svakog onog koji pomisli da može da izvrši agresiju na našu zemlju. Kada kažem modernizovana, briga o svakom vojniku, briga o svakom policajcu, ali ono što je za nas značajno, da čak od 1970. godine nismo imali jedan moćan PVO sistem, a sada smo dobili Pancir-S1, zatim eskadrila MIG-ova 29, helikoptere, ali i dostignuća naše namenske industrije. Kada to kažem, „Lazar“, „Miloš“, „Oganj“ itd.

Vratiću se na ekonomske teme, ministre, da kažem da se nalazimo u doba teške ekonomske krize koja je zahvatila ceo svet. Evo, vi me ministre ispravite, a po onome što je MMF ovih dana istakao, ceo svet što se tiče svetske trgovine na kraju godine 2020. biće iznad 10%, ili tačnije 10,4%. Najviše će biti pogođena automobilska industrija, zatim elektroindustrija, a sa druge strane i sektor usluga u koje spada i turizam, koji zbog smanjene potražnje neće imati očekivani nivo.

Dakle, rekli smo, zbog ovog korona virusa, velike ekonomije imaće ogromne padove, ali ne i mi. Imaćemo, da kažem, prvo mesto što se tiče Srbije. Naš privredni rast ili pad biće na minus 1%, a koliki je to rezultat govori i činjenica da mnoge mnogo veće ekonomije će ići čak i do minus 12%.

Sa druge strane, naš javni dug ovde govorimo da je u ovom trenutku 5,7%, ministre, ali čini mi se da smo o tome razgovarali na kraju godine, to će biti negde oko 59%. Je li tako? Ali ja ću vas vratiti samo u vreme 2016. godine, nismo čini mi se o tome na odboru dobro govorili, da je javni dug Srbije bio 84%. To je nivo koji je otprilike sa zemljama u okruženju u ovom trenutku. Ali moramo da kažemo da neke mnogo jače ekonomije imaju preko 70%, pa čak jedna Grčka preko 200%, je li tako, ako se ne varam. To sve govori u prilog tome koliko Srbija ide krupnim koracima napred i gde smo mi u ovom trenutku u odnosu na sve ostale zemlje i za one neverne Tome koji pričaju malo drugačije, možda se i ne razumeju najbolje.

Isto tako, ono što je za mene značajno u drugom kvartalu imali smo 7,3% nezaposlenosti i tu bih vas svratio u neko prošlo vreme gde smo imali 26% nezaposlenosti. Znači, pogledajte sa 26% i 7,3% gde je Srbija u ovom trenutku.

Imamo stabilnu monetarnu politiku, imamo fiskalnu politiku stabilno, bićemo jedina zemlja u svetu, da kažemo u ovom trenutku koji na ovo vreme krize kada mnoge ekonomije padaju, imaćemo povećanje plate i penzija, i to kada govorimo o penzijama, rast će biti 5,9%. Ono ministre što je značajno imaćemo sigurne penzije u idućoj godini. Možda za naše starije sugrađane koji ovo gledaju treba reći šta znači taj švajcarski model, svi pričaju o njemu, znači, da će se penzije usklađivati sa 50% inflacije i 50% rasta prosečne zarade. To je ono što nas čeka u narednoj godini ali od 2022. godine, imaćemo drugačiji način, da kažem, povećanja penzija. Taj drugačiji način, znači, da će nam biti veće penzije i idemo ka onome što ste vi malopre rekli ka 2025. godini, kada će projektovano plate biti 900 evra, a penzije negde preko 400 evra. To je ono što je Srbija i što Srbija ide, kažem, krupnim koracima napred.

Sa druge strane, i u ovoj godini, i u prošloj godini značajno je na ovakve rezultate Srbije je uticao i rast poljoprivrede, i ona je dodatno pogurala Srbiju napred. Ono što je isto važno kada kažete da nema jake Srbije, nema jake zemlje ako nema jaku ekonomiju. Moram da kažem da u ovom trenutku Srbija privlači čak, ako se ne varam ministre, ispravite me, 60% investicija što se tiče regiona čitavog, ili malo pre smo čuli jeste to 1,9 milijardi u ovom trenutku, ali do kraja godine te investicije će biti na 2,5 milijarde. To je ono što nas čeka na kraju godine.

Ministre, čini mi se da ovde na samom kraju niko nije to pomenuo, a ja bih morao da kažem da veoma značajna stvar za Srbiju, ali i za čitav region je regionalno udruživanje, ili kako mi kažemo „mini Šengen“. Šta to znači praktično? Da prema procenama Svetske banke i onom istraživanju koji su oni radili, kaže se, da bi u slučaju osnivanja „mini Šengena“ neke uštede usled trgovine, znači, usled onoga što bismo radili bile čak do 14%, pa vidite šta bi to značilo ne samo za našu ekonomiju nego za čitav region ovde.

Naravno, na samom kraju da kažem da iz svega ovoga što sam rekao vidi se da Srbija ide napred, vidi se da u svakom segmentu napredujemo i naravno poslaničke grupe JS u danu za glasanje i podržaće rebalans budžeta. Hvala puno.

Dvadeset šesto vanredno zasedanje , 27.02.2020.

Zahvaljujem.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministri, dame i gospodo narodni poslanici, ispred poslaničke grupe Jedinstvene Srbije uputiću par pitanja.

Prvo pitanje upućeno je ministarki Slavici Đukić Dejanović. Ministarka, Srbija ide krupnim koracima napred u svim segmentima, reći ću zahvaljujući politici Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, ali svakako i Dragana Markovića Palme koji koju god zemlju poseti širom dodatno otvori vrata saradnje Srbije sa tom zemljom. Ali, zasigurno ovde moram da kažem da sve to nema punu meru ako Srbija nema uspešnu populacionu politiku. To je ono što je, čini mi se, najznačajnije za nas.

Ministarka, u prethodnom periodu urađene su mnoge pozitivne stvari, sa mrtve tačke smo promenili, da kažem, mnogo štošta. Zasigurno znam da ste vi maltene obišli svako mesto, manje ili veće u Srbiji, pokušavajući da aktualizujete ovo veoma značajno pitanje za Srbiju. Jagodina je primer uspešne lokalne samouprave u kojoj se značaj populacione politike prepoznao još pre mnogo vremena i rezultati te uspešne populacione politike vidi se da se svake godine u Jagodini dva nova odeljenja prvaka upišu u školu.

Ono što je značajno, moramo da kažemo da demografija ne podrazumeva, sa jedne strane, uspešnu populacionu politiku, već sa druge strane podrazumeva i uspešno upravljanje migracijama. Vi znate da Srbija svake godine izgubi veliki broj ljudi starosti otprilike nekih 29 godina, koji odu u inostranstvo, ali isto tako izgubimo jedan grad veličine 300.000 kad se saberu umrli i ti migranti.

Vi ste pre neki dan imali jedan značajan sastanak iz EU gde ste pominjali ovo pitanje i siguran sam da je moje pitanje da će Vlada Republike Srbije u narednom periodu prepoznati značaj ovog zaista važnog pitanja. Moje pitanje je – kakve su konkretne sada mere i šta će Vlada Republike Srbije učiniti u narednom periodu, što se tiče upravljanja migracijama?

Drugo pitanje ja bih trebao da uputim Neli Kuburović, ali pošto je ona postala majka, ja joj čestitam odavde, mislim da bih mogao da mi odgovori Nebojša Stefanović, ministar, tiče se nestalih beba.

Mi u Skupštini imamo ovaj zakon, neki će reći da je ovaj zakon možda dobar, neki da je loš, ali ono što je značajno mi smo ovo pitanje pokrenuli sa mrtve tačke. Znači, krenuli smo napred, što se tiče ovog pitanja. Ono što ja ovde želim da kažem kao otac dve devojčice je da je meni prosto neverovatno da neko nekome uzme dete i ako se ja pitam za to treba da postoji najveća moguća kazna koja je predviđena našim zakonom.

Pitanje za vas, ministre – da li ćemo u narednom periodu pokrenuti i promenu Krivičnog zakona, baš što se tiče ovog pitanja o nestalim bebama?

Dvadeset šesto vanredno zasedanje , 27.02.2020.

Zahvaljujem na odgovorima.

Tu nije ministar Mali, ali neko iz Vlade može da mi odgovori da li je realno da u narednim godinama Srbija ima najveće plate na zapadnom Balkanu? Ja sam siguran da je to realno, imajući u vidu da sam siguran da u prvom kvartalu 2020. godine Srbija će imati najveći rast u Evropi. S druge strane, u decembru smo imali prosečnu platu od 510 evra, a podsetiću samo da pre par godina ta plata je bila 340 evra.

Drugo pitanje uputio bih ministru Lončaru.

Ministre, aktuelna tema - korona. Čuli smo iscrpno da ste rekli da je Srbija u potpunosti spremna, ne daj Bože, da dođe i kod nas. Mene interesuje samo jedna stvar - da li, a siguran sam da jeste, Srbija potpuno kontroliše granice i da li imamo punu saradnju sa ljudima u okruženju koji već imaju, da kažem, pojedine slučajeve korone?

Još jedno pitanje. Ovih dana se pojavila informacija da će Srbija biti izložena velikim pritiscima za, da kažem, rešavanje statusa naše južne Pokrajine Kosovo i Metohija. Naš predsednik Aleksandar Vučić je rekao da ovo pitanje nas čeka u narednom periodu. Pominje se nekakav nov Ahtisarijev plan, sada pod nazivom "Ahtisari plus, plus", pa me interesuje da li smo kao Vlada Republike Srbije, kao država potpuno spremni da odgovorimo izazovima, imajući u vidu, pogotovo da predsednik države Aleksandar Vučić za neki dan će biti u Vašingtonu, a posle toga za neki dan u Berlinu?

I, još jedno pitanje. Ministre Vulin, toliko godina smo čekali nov protivvazdušni sistem, ovoga puta "Pancir S1". Čini mi se da smo sedamdesetih godina dobili "Kub" i "Nevu" u Jugoslaviji.

Moram da kažem da, pored svega onoga što smo u prethodnom periodu dobili - migovi, helikopteri, svo naoružanje, ali naša namenska industrija "Lazar", "Miloš", dobili smo jedan moćan sistem, a pitanje za vas je da li je realno da u narednom periodu još više ojačamo našu protivvazdušnu odbranu i dobijemo još jedan… da zaokružimo, bolje reći, sistem jednim moćnim sistemom kao što je, recimo, "Buk-M3" ili možda gledajući konfiguraciju Srbije "Tor - M2"?

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 108000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 108000.00 RSD 03.06.2016 -