SRĐAN MILIVOJEVIĆ

Nestranačka licnost

Rođen je 2. avgusta 1965. godine u Kruševcu.

Završio je Poljoprivredni fakultet u Zemunu. Po zanimanju je diplomirani inženjer poljoprivrede za stočarstvo.
Poslednji put ažurirano: 06.05.2016, 09:50

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva vanredna sednica , 15.02.2014.

Poštovani gospodine predsedniče Narodne skupštine, doktore Stefanoviću, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Srbije, nije nas okupila ovde stvarna i iskrena želja jedne političke stranke da se bori protiv kriminala. Okupilo nas je danas lepo vreme, jer nema više Feketića, pa bi „supermen“ sada malo da bude ponovo „robokap“, odnosno Spasoje bi ponovo da bude Gavrilo iz „Tri karte za Holivud“, sa onom čuvenom rečenicom: „To, milicijo, hapsi, uhapsićemo narod, promenićemo narod ako treba, samo da mi ostanemo na vlasti“.
Dakle, dragi moji demagozi koji sedite preko puta mene, moram da vas pitam gde je u ovom materijalu za ovu sednicu zahtev Tužilaštva za skidanje imuniteta nesrećnom kolegi Draganu Tomiću? Nema ga. Kako se zove policajac koji je slobodno po svojoj policijskoj proceni doneo odluku da narodnom poslaniku odredi pritvor? Kako se zove politički sistem u kome izvršna vlast preko svojih poslušnika određuje pritvor narodnim poslanicima? Da li se takav sistem zove diktatura? Tako je, to se zove diktatura. Da li je u ovoj zemlji bilo nekada uvedeno vanredno stanje? Jeste, u vreme policijske akcije „Sablja“. Da li je tada i jedan narodni poslanik uhapšen? Nije, jer se poštovao zakon i Ustav.
Gde se danas nalazi Dragan Tomić? U policijskom pritvoru. Kako može da bude u policijskom pritvoru ako nije zatečen u vršenju krivičnog dela za koji je propisana kazna zakona veća od pet godina. Tako što je neko procenio da Narodna skupština može da bude nečija privatna prćija i da zbog nečijeg rejtinga, demagogije, zbog nedostatka snega u Feketiću sad treba malo hapsiti svoje poslanike dok se ne smisli neka nova situacija.
Kako se zove situacija kada se drma ustavni poredak ove zemlje hapšenjem narodnih poslanika? Diktatura. Ko je oličenje diktature? Šta god mislio o vama kao o političkoj stranci najbolje svedoči to što ste počeli sami sebe da hapsite zbog kriminala i korupcije. Pitanje je samo da li je on prvi i da li je ovo naša poslednja sednica i da li se za dva, tri dana nećemo ponovo sastati jer će policija ponovo da zakuca na vrata nekome iz tabora Tomislava Nikolića i da kaže – pođite sa nama, naredio je Aleksandar Vučić.
Znate, vaši politički kapaciteti zakržljali su i negde su na nivou 19. veka u doba Miloša Obrenovića i obor-knezova. Tako je Miloš Obrenović sa tri batinaša, zaredi, motku pod ruku, ne sviđaš se obor-knezu, ne sviđaš se knezu i volja ti je ovako. Vašu političku budućnost, a pogotovo budućnost Srbije sa vama na vlasti lako je predvideti samo se treba pažljivo zagledati u prošlost i podeliti uloge ko je Slavko Ćuruvija, ko je Ivan Stambolić i gde je danas Fruška Gora? To su pitanja i svaki građanin danas koji ne misli kao vi i koji nije za vas, već je potencijalno osumnjičeni.
Ako je ovo stvarno bila želja da se obračunate sa organizovanim kriminalom, sa korupcijom, hajde da vidimo pošto nemamo izveštaja tužilaštva šta kažu vaši partijski tabloidi, šta kaže Informer, šta kaže Kurir? Sve sam radio po nalogu Aleksandra Vučića. Gde je zahtev za ukidanje imuniteta Aleksandru Vučiću? Zašto on nije uhapšen? Nije valjda da niko ne sme da ga uhapsi? Taj policajac koji je odredio pritvor Draganu Tomiću, mogao je da odredi pritvor i Aleksandru Vučiću jer on je izjavio u policiji – sve sam radio po nalogu Aleksandra Vučića.
Ako već u tabloidima sprovodite istragu i presude gde je on na optuženičkoj klupi danas? Zašto o njegovom imunitetu ne raspravljamo danas? Kako može neko ko je učestvovao u ubistvu Slavka Ćuruvije da bude nevin? Gde je taj čovek na optuženičkoj klupi? Danas on sudi i presuđuje. Ne znam da li iko ima para da kupi danas ove novine i tabloide, vi što čitate tabloide koji su prepuni optužnica i ako vidite horoskop tu ima samo ljubav i zdravlje, posla više nema ni u horoskopu u Srbiji. Zato mora da vas zabave hapšenjem svojih članova, da pokažu da se oni bore protiv kriminala i korupcije.Te optužnice pisane su u stožeru SNS.
Danas hoćete pomoć DS i opozicije i ako zaista hoćete pomoć, nemojte da nas zovete da plačemo sa vama niti da vam budemo rame za plakanje, niti kreatori otužne patetike gde ćete izaći u Nišu pa kazati – vaša je savest kao nebo, vi ste se usprotivili protiv nezakonitih odluka Apelacionog suda, protiv ubistva, kriminala i zločina, a mi smo ti koje te kriminalce amnestiramo, puštamo na slobodu i šaljemo kući. Šta mi sada treba da verujemo da taj čovek za par dana neće izaći kući, da se neće naći neki sudija Apelacionog suda i kazati – koliko ste uzeli, ovde u novinama piše dve milijarde i 300, bili ste nešto protivzakonito u pritvoru, a znate i da se OEBS zapitao kako je poslanik u pritvoru? U Turskoj poslanik u pritvoru. Gradili smo mukom institucije ove zemlje da biste nas vi sada ovako brukali pred svetom i da nam se ovako rugate.
Vi još niste počeli da učite, jer vaš jedini motiv za učenje je popravljanje loših ocena. Kad god nešto radite, vi ste nešto popravili što ste zabrljali. Prvo sve pokvarite, a onda to popravljate. Prvo ste nesposobnom čoveku dali da rukovodi bankom i milionima i milijardama. Onda ste ga protivzakonito uhapsili, pa će da vas tuži i vas i policajca koji ga je uhapsio. Kad mu ističe policijski pritvor od 48 sati? Kako može da bude u pritvoru? Ako budem pričao do pet popodne, a on je uhapšen u pola jedanaest, šta ćete onda da radite, da ga još držite u pritvoru? Glasaću za oduzimanje njegovog imuniteta, jer smatram da ima još vas tu koji sede i kojima treba oduzeti imunitet.
Mogu da vam kažem, ali neću – što ne raspravljamo o imunitetu poslanice koja je u Novom Sadu protivzakonito privatizovala autobusku stanicu. Mogu da vam kažem, ali neću – što ne raspravljamo o poslaniku koji falsifikuje pečat, što njemu ne oduzmemo imunitet. Mogu da vam kažem, ali neću – što ne raspravljamo o imunitetu poslanika koji pijan gazi decu po Smederevu. Mogu da vam kažem, ali neću – što ne raspravljamo o imunitetu poslanika koji krade žito iz robnih rezervi i kukuruz ne uslovno skladišti i proizvodi aflatoksin u svom skladištu i truje mleko po Srbiji i ne odgovara krivično nego se krije iza poslaničkog imuniteta. Što njemu ne oduzmemo imunitet?
Vama kojima je savest kao nebo, ali probušeno bedževima SRS, moram da vas pitam – što ne raspravljamo o imunitetu onih koji su ukinuli srpske institucije na Kosovu i Metohiji, gde su oni ovde da odgovaraju, kad će oni da odgovaraju. Da li će na izborima? Naravno, na izborima. Mala je crkva u Baječitini za tolike grehove.
Da vas pitam na kraju, sada ćete zameniti uloge, onaj ko je bio prvi potpredsednik Vlade kod nas sada će ponovo da bude prvi potpredsednik Vlade, a onaj koji je sada prvi potpredsednik Vlade on će biti predsednik Vlade. Vi bolje ćutite jer i za vas mogu da kažem nešto o imunitetu i vi ste pijani vozili kola i lupali kola kao uskršnja jaja i bežali s mesta nesreće.
Prema tome, lošim ste nas povodom okupili, ne radi se lako sa državom, nije država ničija igračka pogotovo igračka u rukama dece koja su željna da se tom državom pomalo poigraju. Danas raspravljamo o ukidanju imuniteta narodnom poslaniku koji je već u pritvoru. Da li vi shvatate da ste nasrnuli na instituciju parlamenta, na ustavni poredak ove zemlje, da iz temelja rušite ustavni poredak ove zemlje. Da li shvatate kakvu ste ruinu i razvalinu napravili od pravosuđa u Srbiji za godinu dana. Da se ubice iz Novog Sada smeju žrtvama i porodicama, da se građani ovog trenutka okupljaju u Nišu i Novom Sadu i protestvuju protiv skandaloznih odluka i načina na koji vodite zemlju i pravosuđe ove zemlje. Da ste nasrnuli na svaku moguću instituciju samo da biste sebi podigli rejting. Svaki puta kad vam skoči rejting za 2% u Srbiji padne standard za 10% i razori se neka institucija na kojoj počiva ova Srbija koja je mukom stvarana.
Za kraj, pošto je ovo naša poslednja sednica u ovom sazivu, osim ako nekog drugog „robokap“ ne uhapsi narednih dana, pošto neće biti snega u Feketiću, želim da se zahvalim skupštinskim službama, vozačima i svom osoblju koje nam je pomoglo da ovih godinu i po dana, dve koliko smo radili odradimo u skladu sa zakonom, gradeći ovu instituciju koju SNS svesno razvaljuje. Zahvaljujem se.

Prva vanredna sednica , 15.02.2014.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine, reklamiram povredu Poslovnika, član 27. koja kaže da – predsednik Narodne skupštine predstavlja Narodnu skupštinu. Molim vas, pošto predstavljate Narodnu skupštinu, da se u toku ove sednice obratite tužilaštvu, da ja dobijem, kao narodni poslanik iz tužilaštva zahtev za pokretanje istrage ili skidanje imuniteta narodnog poslanika Dragana Tomića, da mi obezbedite stenografske beleške sa sednice Administrativnog odbora, da vidim da li je tamo bilo kvoruma, kako je moguće da je sednica Odbora bila sazvana i održana za sat vremena, kako su narodni poslanici iz Srbije stigli na tu sednicu, da vidim snimak te sednice i da vidim ko je pročitao zahtev za skidanje imuniteta i ko je taj zahtev obrazložio i ko je taj zahtev iz tužilaštva potpisao.
U protivnom smatram da se danas pristupa nelegalnim vršenjima poslova Narodne skupštine i da mi ovde zasedamo kao „kozačka“ skupština, bez mogućnosti da uopšte raspravljamo o ukidanju imuniteta kolegi Draganu Tomiću bez zahteva tužilaštva.
Želim da znam, kako je moguće da narodni poslanik bude u pritvoru, a ima imunitet.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja, 23.12.2013.

Mislim da niste pravilno utvrdili kvorum.
Pošto mi ovde vidimo izveštaj, piše da je u sali bilo 125. Sada sam se ubacio kao 126-i da bih reklamirao povredu Poslovnika, ali bilo je 125 poslanika.
Molim da ponovo utvrdite kvorum.