SRĐAN MILIVOJEVIĆ

Nestranačka licnost

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Srđan Milivojević je funkciju narodnog poslanika obavljao četiri puta. Prvi put je izabran u 5. sazivu od 2001-2004, zatim u 7. sazivu od 2007-2008, potom u 8. sazivu od 2008-2012, a poslednji put u narednom, 9. sazivu, od 2012-2014. godine.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 21. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

BIOGRAFIJA

Rođen je 2. avgusta 1965. godine u Kruševcu.

Završio je Poljoprivredni fakultet u Zemunu. Po zanimanju je diplomirani inženjer poljoprivrede za stočarstvo.
Poslednji put ažurirano: 02.08.2022, 13:31

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica (konstitutivna), 02.08.2022.

Poštovani gospodine predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici…

(Aleksandar Marković: Koji član?)

… nemojte da ste nervozni, svi ćete doći na red.

Reklamiram povredu Poslovnika, član 109, jer smatram…

Prva sednica (konstitutivna), 02.08.2022.

Član 105. nije bio.

Ako ćemo iskreno, povređeni su mnogi drugi članovi ovog Poslovnika, ali pošto vidim nervozu, ja sam čuo diplomiranog pravnika kako u ovoj sali deli lekarske dijagnoze. Tako nam je u Srbiji zato što jedan drugi priučeni diplomirani pravnik, koji je studirao jedva tek sedam godina, a zove se Aleksandar Vučić, želi da odlučuje o svim stvarima u ovoj državi, da bude i lekar, i babica, i pedijatar, i dvorski kuvar, i dvorska babica, i dvorski tamničar, i dvorski dželat. Zbog toga što se jedan čovek predozirao vlašću svi ovi poslanici ovde se tako ponašaju, kao da su se predozirali organskog paradajza sa „Jovanjice“.

Molim vas da se vratite jednom dostojanstvenom ponašanju, da se naviknete da ovde ima, posle dve godine, i nekih poslanika opozicije, koji će biti bedem i brana prostakluku i primitivizmu najgore vrste. Ovde će biti ljudi koji će jezikom argumenata i činjenica znati da se suprotstave bahatom i osionom nastupu u Skupštini Srbiji.

Vaša mržnja prema Republici Srbiji i njenim građanima neće pobediti našu ljubav i veru da možemo napraviti normalnu zemlju. Hvala.