DRAGOLJUB ZINDOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1965. godine. Po zanimanju je diplomirani ekonomista, a dugo je radio kao profesor u srednjoj školi.

Bio je predsednik opštine Prijepolje i odbornik u Skupštini opštine Prijepolje.

Predsednik je Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Prijepolju.

2013. godine, odlukom Vlade Republike Srbije, izabran je za načelnika Zlatiborskog upravnog okruga.
Poslednji put ažurirano: 06.05.2016, 09:51

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Deveta sednica Prvog redovnog zasedanja, 26.05.2015.

Poštovane dame i gospodo narodni poslanici, moje pitanje je upućeno Ministarstvu energetike i rudarstva. Koja kompanija ima istražno pravo na lokalitetu mineralnih sirovina Čadinje na prostoru srednjeg Polimlja? Od kada ima to pravo i do kada važe izdate dozvole, kao i da li kompanija ispunjava sve obaveze po ovom osnovu?
Takođe me interesuje koje su sve kompanije do sada dobijale istražno pravo.
Brojnim istraživanjima ovog lokaliteta, polimetala, bakra, cinka, olova, procenjene su rudne rezerve na oko 40 miliona tona i svih tipova ruda, dobijen je zadovoljavajući stepen iskorišćenja i kvalitet koncentrata.
Još 1988. godine, urađen je i ovaj elaborat o rudnim rezervama. Rudarska studija o mogućnosti otvaranja ležišta Čadinje, takođe je urađena te 1988. godine.
Prema rečima brojnih stručnjaka koji su se bavili lokalitetom Čadinje, uslovi za otvaranje ležišta, bili su se stekli još pre 50 godina.
Uzimajući u obzir značajne rezerve rude, dobru koncentraciju polimetala kao i povoljan položaj lokaliteta Čadinje, otvaranje rudnika bi bila sjajna razvojna šansa za opštinu Prijepolje.
Takođe je važno uzeti u obzir i otvaranje kapaciteta za preradu koncentrata bakra u Boru gde se mora ići na uvoz koncentrata bakra. Uvozni koncentrat je sigurno skuplji i tu vidimo razlog i šansu za eksploataciju ležišta Čadinje.
Lokalitet je u neposrednoj blizini magistralnog puta i teretne železničke stanice. Inače, ovaj lokalitet se eksploatisao još u vreme starih Rimljana kao i za vreme srednjovekovne Srbije od 13. do 15. veka. Smatramo da ovo pitanje zaslužuje ozbiljnu pažnju i odgovarajući pristup. Hvala.