KRSTIMIR PANTIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1972. godine. Diplomirani inženjer metalurgije.

Obavljao je funkcije predsednika Skupštine opštine severna Kosovska Mitrovica, gradonačelnika te opštine, koordinatora privremenog veća za Kosovsku Mitrovicu i
Poslednji put ažurirano: 06.05.2016, 09:51

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Četvrto vanredno zasedanje, 26.01.2015.

Poštovani predsedavajući, gospodine ministre, poštovani gosti iz Ministarstva odbrane, dame i gospodo narodni poslanici, Vojska Srbije je jedna od najuglednijih institucija u Republici Srbiji i taj svoj ugled i poštovanje koje Vojska Srbije ima u građanima Srbije sticano je i građeno vekovima. Danas je Vojska Srbije poželjan i ravnopravan partner svima u svetu.
Vojska Srbije učestvuje u velikom broju međunarodnih misija pod okriljem UN, a sa ciljem očuvanja mira u svetu. Ukoliko se ne varam, reč je o ukupno sedam misija u kojima učestvuju pripadnici Vojske Srbije. No, to nije jedini uspeh i jedina pozitivna strana koju Vojska Srbije prikazuje i danas i u Republici Srbiji i van granica naše zemlje.
Setimo se samo požrtvovanosti pripadnika Vojske Srbije u vreme prošlogodišnjih poplava kada su nesebično pomagali građanima da se evakuišu iz poplavljenih područja. Setimo se samo njihove energičnosti i požrtvovanosti na saniranju posledica poplava, kao i stvaranju uslova da se stanovništvo iz ugroženih područja vrati svojim domovima.
Takođe je vredno pažnje pomenuti i prošlogodišnju vojnu vežbu, koju je Vojska Srbije u novembru mesecu održala zajedno sa oružanim snagama Ruske Federacije i koja je ocenjena najvišim ocenama.
Od otvorenog neprijateljstva koje je Vojska Srbije imala sa NATO paktom 1999. godine i rata koji se tada desio, došli smo u situaciju da Vojska Srbije danas aktivno sarađuje sa ovom istom organizacijom i da je Srbija članica partnerstva za mir. Zato je naša obaveza da poštujemo i cenimo pripadnike Vojske Srbije, da ne dozvolimo da se oni na bilo koji način blate u javnosti, da ne dozvolimo da padne sumnja na njihov rezultat i zato ćemo u danu za glasanje podržati ove zakone. Siguran sam da će to učiniti i svi poslanici SNS. Hvala.