MILOSAV MILOJEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1954. godine. Živi u Aranđelovcu.

Po zanimanju elektrotehničar.

Predsednik opštinskog odbora SNS u Aranđelovcu. Član Opštinskog veća zadužen za infrastrukturu.

Za narodnog poslanika izabran je na izborima 2014. godine, a mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

  • Srpska napredna stranka
  • Aranđelovac
  • 1954
  • drugo

Statistika

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, cenjeni ministre, dame i gospodo poslanici, u članu 2. Predloga zakona predlaže se da se doda stav 2. koji glasi: „Odredbama ovog zakona podstiče se sveukupni razvoj Republike Srbije. s posebnim osvrtom na unapređenje privatnog sektora“.

Ovim amandmanom dodatno se definišu pojmovi i izrazi iz ovog člana zakona.

Već sam napomenuo u prethodnom izlaganju, povodom amandmana na ovaj Predlog zakona, da su poslodavci iz privatnog sektora ti koji daju veliki doprinos zapošljavanja. U tom smislu oni i nose veliki doprinos za socijalno osiguranje. Otvaranje sve većeg broja privatnih firmi, firmi koje su prepoznate u celom svetu je trend koji Srbija beleži poslednjih nekoliko godina, pod vođstvom SNS.

Samim tim ova vlast, na čelu sa predsednikom Republike Srbije, gospodinom Aleksandrom Vučićem, stalno radi na smanjenju nezaposlenosti i poboljšanju kvaliteta života naših građana i sve ovo je jedan od najvećih prioriteta.

U opštini Aranđelovac uočen je značajan pad nezaposlenosti tokom poslednjih nekoliko godina. Od 5.800 nezaposlenih u našoj opštini, taj broj je prema poslednjim podacima pao na oko 4.100 nezaposlenih lica.

U stalnoj komunikaciji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje dobijamo podatke da trenutno u našoj opštini postoji samo preko biora potražnja za više desetina novih radnih mesta. To je jasan pokazatelj da se privreda razvija, oporavlja i ide napred.

Sve to nas dovodi u vezu sa potrebom da razvojem privrede idemo u korak sa novim trendovima modernizacije našeg društva. Stvaranjem efikasnog sistema evidencije i kontrole oblasti socijalnog osiguranja, što će doneti ovaj zakon, stvorićemo i veću sigurnost našim sugrađanima u ovoj oblasti koja je veoma značajna. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, cenjeni ministri, dame i gospodo narodni poslanici, ovim amandmanom unapređenje privatnog sektora uvodimo kao jedno od načela kojima se rukovodi ovaj zakon. Modernim sistemom Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja dolazi i do prilike za bržu i lakšu kontrolu naplate doprinosa, ali i za smanjenje troškova administracije.

Sve to dovodi do većeg priliva novca u budžet, a samim tim i većeg obima investicije.

U vezi sa tim, iskoristiću priliku da se zahvalim Vladi Republike Srbije i vama, ministre, jer će uskoro biti odobrena sredstva za kompletnu sanaciju Opšte bolnice u Aranđelovcu. Vrednost ulaganja će biti veća od deset miliona evra i kada radovi budu okončani, imaćemo verovatno najmoderniju bolnicu od svih opština u Srbiji. To će biti kruna jednog ogromnog posla koji je započeo saradnjom lokalne samouprave i privrednika iz Aranđelovca. Izgradnja poliklinike, 800 kvadrata, vredna je skoro milion evra.

Nastavilo se sa uvođenjem najmodernije opreme i aparata. Uz pomoć Ministarstva zdravlja, a pre nekoliko dana, sa radom je počeo i skener prvi takvog tipa u ovom delu Srbije. Na taj način, više od 80.000 ljudi koji gravitiraju ka Opštoj bolnici u našem gradu imaće vrhunske uslove za dijagnostiku. To će na izvestan način i olakšati bolnici u Kragujevcu, koja gravitira oko 500.000 građana, jer će deo pacijenata moći takve vrste pregleda da obavi u Aranđelovcu.

Ovo je svakako jedna od najvećih investicija u poslednjih pola veka i služiće decenijama svim stanovnicima Aranđelovca i susednih gradova.

Naveo sam samo jedan od primera od zaista mnogo projekata koji se realizuje u Aranđelovcu, a koji pokazuje da idemo u pravom smeru.

Ovaj zakon samo će podići nivo organizacije i pomoći da ceo sistem državne uprave bude još efikasniji, što nas dovodi u priliku da još više ulažemo u bitne projekte. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Uvaženi potpredsedniče narodne skupštine, cenjeni ministri u Vladi Republike Srbije, dame i gospodo poslanici, na osnovu člana 161. stav. 1 Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije, podneo sam amandman na Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

U članu 1. Predloga zakona predlažem da se doda stav 2. koji glasi – Ovim zakonom podstiče se sveukupni razvoj Republike Srbije, s posebnim osvrtom na unapređivanje privatnog sektora.

U tom smislu, ovim amandmanom dodatno se definiše predmet ovog Zakona. Republika Srbija je prethodnih godina sprovodila niz reformi sa ciljem modernizacije državnog sistema uprave Taj trend se nastavlja.

(Narodni poslanici Balša Božović, Sanda Rašković Ivić, Aleksandra Jerkov, Radoslav Milojičić, Dejan Nikolić, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Boško Obradović, Maja Videnović prilaze stolu predsedavajućeg.)

Imovinska karta

(Aranđelovac, 27.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 117471.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 13.09.2016, 07:39