LJIBUŠKA LAKATOŠ

Srpska napredna stranka

Rođena je 1972. godine. Živi u Staroj Pazovi.

Po zanimanju je profesorka fizičkog vaspitanja.

Na lokalnim izborima u Staroj Pazovi 2012. godine, bila je na listi Ujedinjenih regiona Srbije. Zaposlena je u Opštinskoj upravi opštine Stara Pazova, kao načelnica Odeljenja za sport, omladinu i kulturu.

Za narodnu poslanicu izabrana je na izborima 2014. godine, a mandat joj je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 13:17

Osnovne informacije

  • Samostalni poslanik
  • Stara Pazova
  • 1972
  • profesor

Statistika

  • 39
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 godina i 5 meseci i 17 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 6 godina i 3 meseca i 27 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 6 godina i 5 meseci i 29 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, uvažene kolege narodni poslanici, zahvaljujući pozitivnim promenama koje se dešavaju u Srbiji u svim segmentima društva, zahvaljujući stabilizaciji ekonomskih prilika, razvoju IT sektora ukazuje se potreba za efikasnijim vođenjem centralne baze podataka gde se objedinjavaju različite baze podataka koje se vode za iste grupe korisnika u oblasti socijalnog osiguranja.

Centrali registar predstavlja elektronski servis koji se zasniva na IT tehnologijama i upravo donošenje ovog predloženog zakona omogućava povezivanje sa drugim registrima i evidencijama u Republici Srbiji što dovodi do povećanja efikasnosti u pogledu razmene podataka kako Centralnog registra tako i drugih organa i organizacija korisnika podataka iz centralnog registra.

Usvajanjem ovog zakona obezbeđuje se jedinstvena baza podataka o obveznicima doprinosa za obavezno osiguranje i osiguranicima i osiguranim licima u koju se podaci unose i čuvaju i dnevno elektronski ažuriraju. Zakon o Centralnom registru obaveznog osiguranja je od velikog značaja za sve građane, a naravno i za pripadnike manjinskih zajednica koji žive u Srbiji i ostvaruju sva svoja prava kao i svi građani Srbije posebno na primeru socijalne zaštite u delu obaveznog socijalnog osiguranja kao garantu materijalnog obezbeđenja zaposlenih i njihovih porodica i zdravstvene zaštite. Primenom ovog zakona podstiče se sveukupni razvoj Srbije. Zahvaljujem.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvažena potpredsednice Vlade sa saradnicima, uvažene kolege narodni poslanici, Zakonom o građevinskim proizvodima regulisaće se kvalitet građevinskih proizvoda i urediti tržište građevinskih proizvoda, a samim tim uticaće i na kvalitet materijala koji se koriste u izgradnji puteva, mostova, zgrada i drugih objekata. Učiniće i domaće proizvođače konkurentnijim na evropskom tržištu, jer će se i u Srbiji primenjivati jednaki standardi kao i u zemljama članicama EU.

Građevinski proizvodi su jako specifični, a njihova svojstva u punoj primeni vide se tek tada kada se ugrade u objekte. Građevinski proizvodi moraju da budu bezbedni i da, kada se ugrade, služe zaštiti života i zdravlja ljudi, takođe i povećanju kvaliteta objekata koji se grade.

Zato ovi proizvodi moraju biti predmet posebnog propisa. U sistemu gde se gradi brzo, nekvalitetno i bez kontrole, nanosi se šteta proizvođačima materijala, a posebno krajnjim korisnicima, kupcima.

Korišćenjem i ugradnjom neproverenih materijala, kako bi se uštedelo, je izuzetno loše, a posledice toga se vide kada se dogode nepredviđene situacije, poput, na primer, elementarnih nepogoda. Standardizujući svoje proizvode, naši proizvođači će lakše stizati i na strana tržišta.

Razvijena i snažna privreda je od velikog značaja za Srbiju i naravno da razvoj privrede utiče na sveukupni razvoj Srbije, a donošenjem ovog zakona obezbeđuje se da građevinarstvo postane spremno da potpuno ravnopravno učestvuje na tržištu i van granica naše zemlje. Zahvaljujem.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Uvažena potpredsednice Vlade sa saradnicima, uvažene kolege narodni poslanici, građevinarstvo je jedna od strateški najvažnijih privrednih grana, koja obezbeđuje objekte, putnu i komunalnu infrastrukturu za sve privredne i socijalne kategorije.

Predloženi Zakon o građevinskim proizvodima usmeren je na otklanjanje uočenih nepravilnosti u praksi, a s druge strane na usklađivanje sa standardima i zakonima EU. Zakon govori o usklađivanju propisa o proizvodnji, distribuciji i prometu građevinskih proizvoda i povećanju njihovog kvaliteta. Samim tim, proizvođači građevinskih proizvoda će biti konkurentniji i prisutniji na svetskom tržištu, što će naravno i povećati devizne prihode njihovog poslovanja.

Srbija je danas jedno veliko gradilište. U svim lokalnim samoupravama se gradi putna i komunalna infrastruktura, stanogradnja je u usponu. Sve ovo podiglo je našu građevinsku operativu i zaposlilo desetine hiljada radnika. Upravo ovaj zakon omogućiće da svojstva građevinskih proizvoda budu kvalitetnija što naravno doprinosi kvalitetu objekata koji se grade, zaštiti života, zdravlja ljudi i životne sredine.

Građevinska privreda je veoma važna privredna grana za funkcionisanje privrede u celini i povezana je sa svim oblicima života i rada. Građevinarstvo u Srbiji će biti konkurentno i moći će ravnopravno da učestvuje i na svetskom tržištu, postane opet visoko akumulativna i time doprinese sveukupnom razvoju Srbije. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Stara Pazova, 09.01.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 75000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 75000.00 RSD 03.06.2016 -