Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Marko Atlagić

Marko Atlagić

Srpska napredna stranka

Obaveštenja i objašnjenja

Poštovani predsedniče Narodne skupštine, dr Orliću, pitanje postavljam Ministarstvu prosvete.

Da li u medijskim nastupima prof. dr Jove Bakića, jednog od ideologa uličnih protesta i blokada beogradskih ulica ima protivzakonitih elemenata i da li se Katedra za sociologiju Filozofskog fakulteta ogradila od njegovih monstruoznih izjava?

Obrazloženje. Naime, prof. dr Bakić, jedan od perjanica zloupotrebe uličnih protesta i blokada ulica kontinuirano već nekoliko godina rečima nedostojnim čoveka vređa predsednika Republike, Aleksandra Vučića, i preko dva miliona i 224 hiljade građana Republike Srbije i poziva na brutalno nasilja, nezapamćeno u istoriji školstva i pedagoških ideja u Srbiji.

Jovo Bakić je 5.12.2012. godine izjavio, citiram – da bi voleo da Aleksandra Vučića i preko dva miliona 224 hiljade građana Republike Srbije, koji ga podržavaju, juri po ulicama, završen citat.

Tu izjavu ponovio je više puta u nekoliko godina i ne samo to, u satanizaciji Aleksandra Vučića uvaženi profesor ide dalje. Tako je jednom svom masterantu dao master rad pod naslovom – Uloga „Pinka“ i „Hepija“ u stvaranju kulta vođe i analiza sadržaja gostovanja Aleksandra Vučića u emisijama „Teška reč“ i „Ćirilica“.

Poštovani narodni poslanici, zamislite da sam ja svom masterantu dao master rad sa temom – uloga Katedre za sociologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu u reprodukovanju kulta neznanja, primitivizma i prostakluka i analiza medijskih nastupa prof. Jove Bakića? Naravno da mi ne pada na pamet da pravim sprdnju od nastave nauke i ustanove na kojem radim.

Ko je prof. Bakić preporučio masterantu sociološke izvore ili literaturu za taj rad? Je li to direktno mešanje politike u nastavu i univerzitet? I ne samo to, Jovo Bakić ide dalje u svojoj brutalnosti, vređanju i sejanju mržnje i nasilja. Tako je maja 2023. godine izjavio, citiram – da će Aleksandra Vučića i njegove pristalice juriti po ulicama i da će plivati po Savi i Dunavu, završen citat.

Takve monstruozne izjave govorile su ustaše kada su ubijene Srbe, Rome i Jevreje bacale u reku Savu u Jasenovcu sa natpisom, citiram – putuj za Jovanu pijacu u Zemunu, završen citat.

U medijskim napadima pridružio mu se i akademik Dušan Teodorović koji stalno zagovara nasilje i ispoljava mržnju prema Aleksandru Vučiću i građanima Republike Srbije i državi Srbiji.

Tako je 29. aprila 2023. godine izjavio, citiram – da Aleksandar Vučić ima evidentne poremećaje čiji bi karakter trebali da ispitaju psihijatri, završen citat. Ta ljudska gromada od akademika je 22.7.2020. godine izjavio, citiram – Kosovo nije sastavni deo Srbije, završen citat, a 23.2.2019. godine – da je Aleksandar Vučić huligan i nevaspitan.

Nadalje, 28.7.2019. godine dao je podršku da se Nevena Đurić, narodni poslanik, pretuče, a preporučio građanima, citiram, da tuku svoju decu, završen citat. Poštovani akademik treba da zna da se deca ne tuku, nego vaspitavaju.

Tako je 5. marta 2020. godine uporedio građane Republike Srbije sa stanovnicima Nacističke Nemačke i Adolfom Hitlerom, završen citat. Ta ljudska i moralna gromada od akademika napao je Zdravka Čolića samo zato što je pevao u jednom privatnom hotelu za predsednika Aleksandra Vučića i tako pokazao mržnju prema samostalnim umetnicima.

Ta gromada od akademika napao je Momčila Bajagića Bajagu samo zato što je pevao za svoj grad i nazvao njegove pristalice varvarima. Ta moralna gromada, akademik Dušan Teodorović je 31.5.1999. godine dobio otkaz na Saobraćajnom fakultetu zbog nedolaska na posao. Stavio se na čelo Petooktobarskog puča i za vreme bombardovanja otadžbine pobegao iz zemlje u državu koja nas je bombardovala. Posle bombardovanja vratio se u zemlju. Danas verovatno iz njegovih nastupa vidimo da radi za tu zemlju koja nas je bombardovala.

Mislili se, postavljam pitanje, SANU ograditi od monstruoznih, primitivnih medijskih nastupa svog akademika?

Na kraju, dajemo punu podršku Srbima na KiM da istraju u odbrani svog imena i prezimena, svojih vekovnih ognjišta. Ujedno dajemo i podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u vođenju politike mira, politike bezbednosti, ekonomskog napretka i teritorijalnog integriteta, modernizacije, vojne neutralnosti Srbije. To je naš srpski put, samostalni koji ne zadire u tuđa dvorišta, jer Aleksandar Vučić dobro zna da se tuđim putem kući ne dolazi.

Živela Srbija. Živeo Aleksandar Vučić.
Poštovana potpredsednice Narodne skupštine, postavljam pitanje javnom tužilaštvu Srbije – ima li elemenata krivične odgovornosti u svakodnevnom medijskom i drugim napadima na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića?

Obrazloženje. Iz časa u čas, iz dana u dan, iz meseca u mesec, svedoci smo stalnih zlonamernih, neviđeno brutalnih medijskih napada na predsednika Republike Aleksandra Vučića. Ti brutalni medijski napadi deo su sprege mafijaško-tajkunskih i kriminalno-politikantskih grupa, pojedinih tabloida i tajkunskih televizija i pojedinaca, kako domaće, tako i inostrane provenijencije. Ti medijski napadi prevazilaze ne samo granice dobrog ukusa, već su duboko skliznule u oblast socijalne patologije i krivične odgovornosti. Medijski napadi na našeg predsednika postali su veoma opasni i po predsednikovu ličnu bezbednost, jer pozivaju čak i na ubistvo našeg predsednika.

Poštovane dame i gospodo, Srbija je demokratska zemlja u kojoj je kritika vlasti čak i poželjna, ali između kritike i medijskih napada postoji ogromna razlika. Tako određene ličnosti zaposlene u određenim tabloidima, tajkunskim televizijama, ali i pojedini analitičko stručno-naučni šarlatani neistinama o predsedniku Vučiću truju našu javnost do krajnjih granica.

Nikada u istoriji Srbije jedan srpski vladar nije više napadan i satanizovan od jedne minorne grupe, pa imao veću podršku građana Republike Srbije i ogromne uspehe kao Aleksandar Vučić. Da spomenem samo neke medijske napade. Vesna Pešić je 19. 1. 2020. godine zatražila ubistvo Aleksandra Vučića, kada je izjavila, citiram: „Ako Brnabićka da ostavku, da znate, sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu“, završen citat. Boško Obradović, vođa antidržavne opozicije je 19. 11. 2019. godine zatražio napad na Aleksandra Vučića rekavši, citiram: „Vučić mora na hitnu operaciju srca u SAD, kako bi preživeo. Baš zato sada je pravi momenat da se intenziviraju svi napadi na njega, iz svog raspoloživog oružja“, završen citat.

Sećate se, dame i gospodo, naslovnih strana NIN-a i „Danasa“, u kojima je objavljena fotografija snajpera uperenog u predsednika Republike Aleksandra Vučića. Lažni novinar Marko Vidojković psuje u direktnom TV prenosu tajkunske televizije Aleksandra Vučića, citiram: „P* materina, ona odvratna, budaletino jedna!“, završen citat. I Dragan Đilas uključio se u žestoke psovke i medijske napade na predsednika Vučića. Tako je 5. 5. 2020. godine izvređao predsednika Vučića preko svojih tajkunskih medija, kada je rekao, citiram: „Vučiću, ti si lud“, a 16. 4. 2020. godine Đilas je rekao, citiram: „Vučić ima mentalnih problema i ima neke poremećaje“, završen citat.

Poštovane dame i gospodo, to je taj Đilas, veliki borac, koji je 13. 8. 2019. godine u razgovoru sa otpremnicom poslova u Američkoj ambasadi u Beogradu Dženifer Braš rekao, citiram: „Ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova i Metohije“, završen citat. Đilas ide dalje u vređanju građana Srbije koji su glasali za Aleksandra Vučića nazivajući ih majmunima. Na svojoj tajkunskoj televiziji Đilas je optužio Aleksandra Vučića da izaziva rat, a ne Aljbin Kurti, kada je rekao, citiram: „Ne sumnjate da bi Vučić uveo rat, samo da ima s kim da ratuje“, završen citat. A naš predsednik Republike je najveći borac za mir, ne samo u evropskim, nego i u svetskim razmerama.

Siniša Kovačević uključio se u satanizaciju predsednika Vučića, medijski napadima na njega kada je 13.11.2021. godine, rekao, citiram – na čelu države Kuga izdajnik, prodana duša, dodajući da će da ih bije i treba da ih bijemo na svaki način, završen citat. A Kovačevićev Vuk Jeremić je decembra 2008. godine u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Poom rekao, citiram – ulazak Kosova i Metohije, UN najbolje čemu se Srbija ima da nada ako bude imala sreće, ovo je odgovor gospodinu Kovačeviću.

Poštovane dame i gospodo, na kraju pozivam vas da podržite politiku Aleksandra Vučića i da je to politika mira, politika bezbednosti, politika ulaska u EU, politika vojne neutralnosti, politika teritorijalnog integriteta zemlje, politika saradnje sa tradicionalnim prijateljima Rusijom i Kinom i svim zemljama na principu miroljubive i aktivne koegzistencije, politika saradnje sa Rusijom. To je taj naš srpski put koji ne zadire u tuđa dvorišta, jer Aleksandar Vučić dobro zna da se kući stiže samo svojim putem. Hvala.
Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine dr Orliću, postavljam pitanje Tužilaštvu Republike Srbije. Šta će Javno tužilaštvo poduzeti protiv pojedinaca koji svojim izjavama narušavaju teritorijalni integritet Republike Srbije?

Obrazloženje. Pred veoma teške, važne i mukotrpne razgovore predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija u Briselu, pojedinci iz tajkunsko-mafijaško-politikanskih grupa iz zemlje i okruženja, zaštitnici tzv. nezavisnog Kosova učinili su sve da predsedniku Vučiću otežaju te razgovore.

Nenad Čanak je pre briselskih razgovora posetio u dva navrata Kurtija u Prištini da ga podrži po pitanju tzv. kosovske nezavisnosti. Ne zaboravite da je Čanak još 5.03.2007. godine kao propali predsednički kandidat izjavio: „Spreman sam da priznam kosovsku nezavisnost“.

Pre predsednikovih razgovora u Briselu, Čanak je posetio Srebrenicu, što je civilizacijski čin, ali nije se setio dan ranije da poseti Kravice i od poštu i srpskim žrtvama, ali zato nije zaboravio da napadne Aleksandra Vučića direktno iz Srebrenice.

Čanak odlazi u Podgoricu juna ove godine da pouči Mila Đukanovića kako da Đukanović napadne Aleksandra Vučića na Međunarodnoj konferenciji o Zapadnom Balkanu u Bratislavi, optužujući ga zbog, kako kaže, citiram – zaštite interesa srpskog naroda Crne Gore i stvaranja velike Srbije, završen citat, što je notorna neistina.

Aleksandar Vučić je stalno naglašavao i naglašava da Srbija nema nikakav problem sa nezavisnosti Crne Gore, to je njihova odluka da budu nezavisna država, ali Srbija neće ćutati na težak položaj sprskog naroda u Crnog Gori.

U govoru punom mržnje prema Aleksandru Vučiću, Đukanović je u Bratislavi rekao, citiram – mišljenje je mnogih da je Srbija izgubila Kosovo kada je Rusija bila slaba, što znači da bi sada bilo vreme da se Kosovo vrati, završen citat i tako narušava integritet Republike Srbije pred razgovorom u Briselu i podržava nezavisno Kosovo.

Poštovani narodni poslanici, i blaženopočivši patrijarh Irinej rekao je za Đukanovića 9. avgusta gospodnje 2020. godine, citiram: „Đukanović je 1998. godine doveden u Patrijaršiju i predstavljen kao budućnost i snažna perspektiva srpskog naroda, a danas tuga me obuzima kada vidim koliki dubok može biti ljudski pad. Sa takvim tražiti mogućnost kompromisa, u to ne verujem“. Završen citat. Rekao je blaženopočivši patrijarh Irinej.

I gle čuda, i Dragan Đilas, u narodu znani Đikaš mafija, uključio se u napade na Aleksandra Vučića pred polazak u Brisel, kako bi otežao razgovor preko svog portala tekstom u kojem je priznao da su kriminalci Belivuka skandirali na utakmici u Novom Sadu, citiram – Vučiću pederu, završen citat i tako je Đilasov portal otvoreno stao na stranu kriminalaca.

Poštovani građani Republike Srbije, Dragana Đilasa uopšte ne interesuje razvoj Beograda, to vi znate, a o tome svedoči bivši američki ambasador u Beogradu Kamerun Manter, koji je 19. marta gospodnje 2009. godine rekao, citiram: “Đilas mi je rekao da je njegov plan za Beograd marketinški, a ne realan“. Završen citat. Time je Điki mafija priznao da ga samo interesuju privatni računi i onih 619 miliona evra po kojekakvim destinacijama.

Poštovani građani Republike Srbije, dok naš predsednik Vučić čini nadljudske napore da povrati međunarodni ugled Republike Srbije provodeći politiku mira, politiku bezbednosti, politiku solidarnosti, politiku zdravlja svih naših građana u zemlji i regionu, politiku dijaloga u pronalaženju trajnog kompromisnog i održivog rešenja za južnu srpsku pokrajinu, dotle Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boris Tadić pune svoje privatne račune po raznim destinacijama sveta, pljujući predsednika države, državu Srbiju i građane Republike Srbije, ne bi li ponovo došli na vlast i doveli Srbiju do bankrota. Neće moći.

Na kraju, apelujem na sve građane Republike Srbije, posebno na Beograđane, i posebno na mladu generaciju, naše studente i naše učenike, da se vakcinišu, jer jedino vakcinacijom možemo dovesti do zdravlja i ekonomskog prosperiteta Republike Srbije. Živela Srbija!
Poštovani predsedniče Narodne skupštine Republike Srbije postavljam pitanje tužilaštvu – ima li elemenata krivičnog dela u svakodnevnom medijskom napadu na predsednika Republike, njegovu porodicu i njegove saradnike?

Poštovani građani Republike Srbije, svedoci smo svakodnevnih kontinuiranih, neviđenih, zlonamernih i nedostojnih medijskih napada na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, njegove saradnike. Ti medijski napadi su sprega mafijaško-tajkunsko-politikantskih grupa, kako domaće, tako inostrane provedijencije. Medijski napadi na predsednika zasnovani su na neistinama, podmetanjima, izmišljotinama najniže vrste. Takve gadosti moraju odmah da prestanu, jer imaju za cilj satanizaciju, dehumanizaciju, predsednika i uloge predsednika.

Tako je Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Jeremićeve Narodne stranke slagala, bez stida i bez srama, da je Aleksandar Vučić primio gamaglobulin, kao zaštitu od Kovid-19, i normalno, predsednik je to demantovao. Ta bestidinica je slagala u ovom visokom domu Narodne skupštine, kada je bila poslanik 2018. godine, da Aleksandar Vučić neće dobiti od Putina odlikovanje Aleksandra Nevskog i postavila poslaničko pitanje toga dana. Kako ste videli Raškovićeva je slagala, a predsednik je dobio to visoko rusko odlikovanje. Raškovićeva je izjavila i slagala da je zločinačka akcija hrvatske vojske „Oluja 1995. godine“, bila humanitarni čin. Ta bestidnica je slagala 2015. godine, 4. maja, da Aleksandar Vučić, vodi Srbiju u NATO pakt i da će je uvesti za dve godine. Kako vidite, poštovani građani Republike Srbije slagala je, a vi gospodo novinari ste ćutali tada.

Uvrede se nižu svakoga dana, svakoga časa na predsednika Republike. Tako je dr Slobodan Prvanović rekao da su Vučić i saradnici idioti, a vi gospodo novinari, ćutali ste i dodaje, citiram – u okviru pandemije video sam da ovom državom upravljaju kompletni idioti, završen citat. Za predsednika je rekao, citiram – on je čovek iskrivljenog lica koji pokazuje odsustvo razuma i dodaje, koga ima u njegovom okruženju a da nije moralna ništarija i totalni glupak, završen citat.

Posebno upozoravam vas sa N1-CIA, da poslušate ove citate, a novinari ni reči, i nevladine organizacije muk. Novinar Danas-a, Nenad Kulačin, 3. novembra 2020. godine, kaže da je predsednik monstrum, citiram, čovek bez obraza i stida, završen citatat. Citiram - primer beščašća i nebitan lik za istoriju u periodu u kojem živi, završen citat.

Šta radite gospodo novinari? Ćutite. A vi iz nevladinih organizacija? Čak i opozicioni političari, neki novinari, mrtvog Amfilohija, koristili su da napadnu Aleksandra Vučića. Tako je Siniša Kovačević bez stida, kaže, citiram – Vučiću, sramoto, šta ćeš ti na sahrani Amfilohija, završen citat. A reditelj Goran Marković, pun mržnje da je predsednik Vučić, citiram – primitivac i da je rulja njegovo prirodno okruženje, završen citat. Čuveni po psovci, Aleksandra Vučića, Jovo Bakić kaže, citiram – oružana sila je jedini način smena vlasti i prolivanje krvi, završen citat i dodaje – ja bih državni vrh najradije podavio u Savi i Dunavu, završen citat.

Gde ste vi gospodo novinari? Ćutali ste. A vi iz nevladinih organizacija? Blizak saradnik Boška Obradovića poziva na silovanje Vučićeve maloletne ćerke. Ćutite vi sa N1 i vi gospodo novinari.

Akademik Dušan Teodorović kaže, citiram – na čelu države je huligan koji je nevaspitan. Završne citat. Taj akademik je tragediju vojnika u Malom Zvorniku iskoristio da poželi smrt Aleksandru Vučiću. Akademik Teodorović je napao Zdravka Čolića samo zato što je na otvaranju jednog privatnog hotela pevao pred predsednikom Aleksandrom Vučićem. Taj isti akademik napao je Momčila Bajagića Bajagu samo zato što je, citiram – pevao na Vesićevim koncertima i slikao se i pohvalio moderne varvare, završen citat. Akademik vređa Aleksandra Vučića i njegove saradnike, uporedio je sa građanima koji podržavaju Vučića i SNS sa stanovnicima nacističke Nemačke i Adolfa Hitlera.

Šta radite, gospodo novinari? Gde ste vi iz nevladinih organizacija? Ko seje mržnju u ovoj državi? Gospodine akademiče, titula akademika ne može da napravi čoveka od bednika, nego bedniku ne pripada titula akademika. A Boško Obradović tražio je da se izvrši državni udar i zapretio je Aleksandru Vučiću šamaranjem. Taj bes i mržnju izlio je posebno 19.11.2019. godine ….
Poštovana predsednice Narodne skupštine, pitanje postavljam javnom tužilaštvu Republike Srbije – postoji li krivična odgovornost Saveza za Srbiju zbog kontinuiranog širenja lažnih vesti o predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, o državi Srbiji i njenim organima sa namerom podrivanja nacionalne i bezbednosne stabilnosti naše zemlje? Najnovija lažna vest, je navodno širenje anti-migranske kampanje od strane države Srbije.

Činjenica je da je danas migrantska izbeglička kriza fenomen globalnih razmera koja je bez presedana u periodu nakon Drugog svetskog rata. Republika Srbija bila je u samom središtu, a i danas je zapadno od balkanske migrantske rute. Republika Srbija i njeni građani su pokazali prema migrantima solidarnost i humanost zašto je često bila pohvaljena od strane samih migranata ali i evropskih i svetskih institucija i njihovih zvaničnika, posebno OEBS je pohvalio, EU, Unicef i druge organizacije.

Srpsko saosećanje sa izbeglicama i migrantima i suštinsko razumevanje njihovih patnji i situacija u kojoj se nalaze potiče od činjenice da se mi sa problematikom izbeglica i interno raseljenih lica suočavamo već više od dve decenije. Republika Srbija će i dalje razvijati kao i do sada sveobuhvatno i održivo rešenje za migrante i na taj način zadovoljiti potrebe u pogledu osnovnog ljudskog dostojanstva i zaštite izbeglica štiteći ljudska prava svih, ali u isto vreme garantujući bezbednost naše zemlje.

Međutim i kod nas predsednici nekih političkih stranaka, kao što je doktor Zoran Lutovac u narodu zvani Zoki zalutovac, konstantno lažima napada vlast bez ikakvih stvarnih činjenica. Tako je optužio vlast SNS za anti-migrantsku kampanju, optužujući je da lažno propagira jezičke patrola, prebrojavanje krvnih zrnaca migranata i za još nekakve izmišljotine. Naravno, da su te optužbe obične izmišljotine.

Međutim, istina je da njegov predsednik Saveza za Srbiju, Boško Obradović zagovarao rasizam i poveo kampanju protiv migranata. Ovaj bezumnik je sklopio video klip koji govori o tome kako po Srbiji je loše zato što se u njoj nalaze migranti. Doktor Zoran Lutovac, zvani zalutovac, je demantovao njegov stranački kolega, Goran Ješić koji je rekao Zoranu Lutovcu, citiram – a ta migranstka kampanja ima više veze sa liderom Dveri Boškom Obradovićem, ta budala tumara po Srbiji sa okićenom hladnjačom, širi strah, laže kao pas i od nesretnih ljudi pravi političku kampanju, završen citat. To je rekao 26. februara 2020. godine.

Poštovani narodni poslanici, Vuk Jeremić, član „međunarodne grupe bandita i prevaranata“ optužio je predsednika Vučića da se neodgovorno ponaša u vezi sa širenjem korona virusa, Jeremić tvrdi da je situacija ozbiljna pa kaže, citiram: „Virus je stigao na Balkan, u Hrvatsku i Severnu Makedoniju, a u Srbiji navodno nije“, završen citat. Kako vidite, poštovani građani, ovaj bestidnik optužuje svoju zemlju i rukovodstvo Republike Srbije za prikrivanje korona virusa.

Istina je da u Srbiji do sada nema zaraženih korona virusom, a naša zemlja uradila je sve najbolje po tom pitanju što je u njenoj moći, zbog čega nas je pohvalila i Svetska zdravstvena organizacija.

Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Marinika Tepić, nastavljaju fabrikovati svakodnevno laži. Stare laži zatrpavaju novim lažima, novim aferama i tako se vrše u krug. Ko se danas seća njihovih laži o Jovanici ili laži o Franšu, njihovih laži o stotinama mrtvih koji plutaju po Obrenovcu za vreme poplava ili njihovih lažnih otmica novinara koje su pokušali sami da isceniraju ili njihove lažne pretnje smrću koje su sami sebi ispisivali po pločnicima ili njihove izmišljotine o nameštenim otmicama dece?

Poštovani građani, SNS i Vlada Srbije neće da se bavi ovim bestidnicima koji nanose štetu svojim lažima i vitalnim nacionalnim interesima naše zemlje, već će brže i jače sprovoditi ubrzanu modernizaciju naše zemlje, a motor ubrzane modernizacije je predsednik Aleksandar Vučić. Hvala.
Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, gospodine Arsiću, dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi građani Republike Srbije, pitanje postavljam Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a glasi – da li je lider Pokreta snage građana Sergej Trifunović odgovarao za saobraćajne udese koje je izazvao zadnjih mesec dana?

Sergej Trifunović u narodu znani kao Sergej pišoje, nadimak je dobio jer je izjavio, citiram: „Da će pišati po grobu predsednika Republike“, završen citat, je izazvao početkom februara 2020. godine saobraćajni udes na Novosadskom auto-putu. On se krećući ka Novom Sadu svojim automobilom zakucao u Fijat koji je išao ispred njega. Vozač Fijata, prevezen je u Zemunsku bolnicu na dijagnostiku i dalje lečenje.

Gospodin Trifunović se i 13.01.2020. godine u Bulevaru Mihajla Pupina u Beogradu zakucao u autobus GSP, a potom pobegao sa lica mesta, jer je, kako kaže, otišao kući da nahrani mačke.

Poštovani građani Republike Srbije, ovakva bahatost i bezobrazluk Sergeja Trifunovića se retko viđa na našim ulicama. Prethodnih 10 godina je napravio desetine saobraćajnih prekršaja od kojih su mnogi bili ozbiljno ugrožavanje bezbednosti. Gospodin Trifunović je čak šest puta kažnjavan zbog vožnje u alkoholisanom stanju, sedam puta zatečen u prekoračenju brzine u naselju i tri puta na putu van naselja. Gospodin Trifunović je nekoliko puta ga je policija uhvatila da je prošao kroz crveno svetlo, kao i da je preticao preko pune linije. Isto tako, gospodin Trifunović je kažnjavan zbog vožnje sa nevažećom vozačkom dozvole odgovarajuće kategorije.

Gospodin Trifunović nije dobar primer niti jednom građaninu Republike Srbije. Dobija se utisak, a građani tako dobijaju da je u ušao u politiku da bi izbegao svaku vrstu odgovornosti i veoma je opasan po okolinu, što je pokazao zadnjih mesec dana.

Javne ličnosti moraju biti svesne da svojim ponašanjem uvek privlače pažnju građana Republike Srbije, te da će neprikladnim i bahatim ponašanjem u saobraćaju dati loš primer, posebno mladim generacijama, koji često vole da ih oponašaju. I njegov kolega Dragan Đilas, u narodu znani kao Điki-mafija od 618.000.000 evra, bahato je pretio saobraćajnom policajcu koji ga je zaustavio zbog vožnje, zatim, zbog vožnje žutom trakom bez vezanog pojasa.

Ne samo to, Đilas je pretio da će ukinuti Žandarmeriju i u centru Beograda pretio pripadnicima kriminalističke policije koji su radili svoj posao u civilu i pretio im da će ostati bez posla kada on dođe na vlast.

Poštovani građani Srbije, Điki-mafija uvek sebe stavlja mimo zakona i iznad drugih građana Republike Srbije. Ovakvim ljudima, kao što je Đilas, Trifunović, pa i Jeremić, nije Srbija na prvom mestu, niti građani Republike Srbije.

Tako je gospodin Trifunović 31.01.2019. godine rekao, citiram: „Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima a ne Srbima“ završen citat, a Dragan Đilas 13.08.2009. godine kaže, citiram: „ Ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova“, završen citat. Tako su se svrstali u izdajničke bitange naše zemlje.

Za razliku od njih Aleksandar Vučić je veliki srpski državnik, reformator i iznad svega patriota koji ulaže ogroman napor da pronađe kompromisno, trajno i održivo rešenje za Kosovo i Metohiju i koji neće ništa učiniti protiv interesa srpskog naroda i nacionalnih zajednica u našoj zemlji. Hvala.
Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine, gospodine Marinkoviću, pitanje upućujem Tužilaštvu Republike Srbije. Zašto javni tužilac Republike Srbije nije pokrenuo krivični postupak protiv Dragana Đilasa, koji je 2011. godine nezakonito prisvojio 7,7 miliona evra od „Telekoma Srbije“.

Obrazloženje, Dragan Đilas u Evropi – Dragan Đilaš, u narodnu znani kao Điki mafija je kao gradonačelnik Beograda, nezakonito otuđio „Telekom Srbija“ 7,7 miliona evra 2011. godine. Kako? Tako što je iskoristio političku poziciju gradonačelnika Beograda, te izvršio politički pritisak na tadašnjeg direktora „Telekoma Srbije“, njegovog Branka Radulika, da kupi četiri kablovska kanala Đilasove Arene sport za 7,7 miliona evra. Napominjem, „Telekom Srbija“ po zakonu tada nije mogao biti vlasnik medija.

Ovakvih nezakonitih radnji Dragana Đilasa, u narodu znanog kao Điki mafija, ima više, na temelju kojih je opljačkao građane Republike Srbije i uvećao svoje bogatstvo. U politiku Dragan Đilas, u narodu zvani Điki mafija, ušao je kao najobičniji gologuzan, a rukovodeće položaje funkcionera napustio je svojim bogatstvom od 619 miliona evra prometa. Svojim nezakonitim mahinacijama Điki mafija je ugrozio ekonomsku i bezbednosnu sigurnost naše zemlje.

Kada je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić konsolidovao finansije naše zemlje, namirisao je to Điki mafija i, evo ga, pokušava da se vrati na političku scenu kako bi ponovo otuđivao finansije naših firmi i države Srbije. On ne namerava da se vrati u politiku izborima, da ga biraju građani, jer on ionako ne drži do njih, nego uz asistenciju nekih inostranih centara moći, ulicom i haosom, upravo onako kako je i ušao u politiku posle 5. oktobra.

Poštovani građani Republike Srbije, Điki mafija je tokom 2018. godine posetio SAD iz njemu znanih razloga. Điki mafija je posle prve njegove posete SAD-u, u čačanskoj kafani „Moravski alasi“, dana 4. jula 2018. godine, sazvao sastanak na kojem su bili Vuk Jeremić, Boško Obradović, Dušan Petrović, gospodin Stamatović, Nebojša Zelenović, Janko Veselinović i drugi, gde su dogovorili plan kako će ulicom i haosom, a ne izborima, da ruše Aleksandra Vučića na temu Kosova.

Poštovani građani, ove ogromne moralne gromade, umesto da ruše Vučića, trebali su se dogovoriti kako da vrate Kosovo tamo odakle su ga te moralne veličine oterale. Tako su nisko pale ove moralne veličine, da nesreću vlastitog naroda i otadžbine koriste za svoje vlastite interese.

Điki mafija je tokom drugog povratka iz SAD 2. decembra 2018. godine, posle konsultacije sa inostranim centrima moći, zapretio nasiljem na ulicama, porukom, citiram – da će nezadovoljstvo u državi negde morati da eksplodira ako izbacimo dijalog iz parlamenta, to mesto gde se priča, ako to zaustavimo, ako zatvorimo sve medije, oni će eksplodirati negde. Dajte malo pameti, završava Điki mafija.

Posle toga ređali su se incidenti upadima u RTS, predsedništvo Srbije, gradsku skupštinu i druge ustanove. Điki mafija je bio akter afere „đubretarska mafija“ u kojoj je otuđeno 319 miliona evra, a Điki mafija je bio povezan sa đubretarskom mafijom i apelacionim sudom, iako su na prvostepenom sudu bili optuženi na 73 godine zatvora.

Điki mafija danima napada policiju, posebno zamenika načelnika Gorana Papića, koji je uhapsio Đilasovog šuraka Milana Babovića sa 2,4 kilograma kokaina, a Điki mafija koristi svaku priliku da ga spomene, i njega i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića. Điki mafija svakodnevno blati predsednika Vučića raznim izmišljotinama. Za razliku od njega, poštovani građani Republike Srbije, Aleksandar Vučić je veliki srpski neimar, veliki srpski reformator, veliki srpski državnik i iznad svega veliki srpski rodoljub i patriota, jednom rečju graditelj i branitelj naše otadžbine. Hvala
Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam tužilaštvu Republike Srbije - ima li krivične odgovornosti Marinike Tepić i drugih iz Saveza za Srbiju, kao i TV N1, koji svakodnevno plasiraju lažne vesti oko prodaje oružja i koliko to utiče na odbrambenu ekonomsku moć naše zemlje? Obrazloženje:

Predstavnici određenih političkih stranaka i saveza, kao što je Savez za Srbiju Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i televizije N1 i Nova, iz časa u čas, iz dana u dan, lažima i lažnim vestima i izmišljotinama sa dna kace o predsedniku Vučiću, o Nebojši Stefanoviću i državi Srbiji truju građane Republike Srbije do krajnjih granica.

Te svakodnevne laži plasiraju u sadejstvu sa određenim inostranim centrima moći i sve su agresivniji. Imaju samo jedan cilj - ekonomsku i odbrambenu destabilizaciju Republike Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića. Njihove laži i izmišljotine prešle su u patologiju i prevazilaze granicu uma i najozbiljnije prete ekonomskoj odbrambenoj moći naše zemlje.

Tako su lažirali i prilog ruske televizije "Raša tudej" u pokušaju da optuže ministra Nebojšu Stefanovića da sarađuje sa džihadistima. Cilj im je bio širenje ove brutalne montaže, da ubede javnost da Republika Srbija naoružava pripadnike terorističke organizacije ISIS u Jemenu. Snimak sa udarnim naslovima - Otac i sin naoružavaju džihadiste, koji je navodno emitovan na pomenutoj ruskoj televiziji, trebalo je da dovede u zabludu gledaoce da su srpski ministar Stefanović i njegov otac povezani sa švercom oružja, jer su njihove fotografije bukvalno montirane na originalni prilog, kao i lažni titl na srpskom jeziku, koji ovu gnusnu izmišljotinu potkrepljuju.

Poštovani građani Republike Srbije, kada je objavljen materijal koji je "Raša tudej" zaista emitovala, videlo se da u njemu nema ni reči o ministru Stefanoviću, njegovom ocu, niti o Republici Srbiji. Čak je i rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je video klip koji je objavljen na društvenim mrežama u Srbiji, kao prilog televizije "Raša tudej", o navodnoj umešanosti ministra Nebojše Stefanovića u trgovini oružjem, montirana i lažna. Citiram: "U izveštaju "Raša tudej" uopšte se ne pominje srpski političari", završen citat, naglašava se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova. U saopštenju se navodi da je lažni prilog napravljen tako što je na originalni video snimak "Raša tudej" namontirana fotografija Stefanovića i porodice.

Ova lažna vest objavljena je odmah posle posete ruskog premijera Medvedeva Beogradu i uoči odlaska premijerke Brnabić u Moskvu. Lideri Saveza za Srbiju su ovim hteli da naštete atmosferi dijaloga zasnovanog na poverenju između srpskog i ruskog lidera i između Moskve i Beograda. Isto tako, hteli su da se obračunaju sa Stefanovićem i njegovom porodicom i destabilizuju unutrašnji politički sistem Republike Srbije.

Imali smo pokušaj da se preko bugarskog portala i bugarske novinarke ispinuje još jedna lažna afera vezano za Krušik, sa ciljem da nanesu štetu srpskoj vojnoj industriji i srpskoj državi. U tu rabotu uključeni su i Dragan Đilas, Marinika Tepić, N1 televizija, taj polusvet u liku pojedinih novinara i analitičara, šarlatana, koji svaki dan plasiraju lažne izmišljotine preko N1, TV Nova, listova "Danas", "Vreme", "Tabloid" i "Nedeljnik".

Direktoru TV N1, gospodinu Ćosiću, bolje bi bilo da građanima Republike Srbije objasni na ime čega i zašto je njegovoj firmi Šiptar Ulaj doznačio 249.862 evra? Tako je perjanica Saveza za Srbiju, Boško Obradović, 19. 11. 2019. godine, pun mržnje prema predsedniku Vučiću, izjavio, citiram: "Vučić mora na hitnu operaciju srca u SAD, kako bi preživeo. Baš zato, sada je pravi trenutak da se intenziviraju napadi na njega iz svih raspoloživih oružja", završen citat. Ovo je zaista u stilu okorelog fašiste. Zato na grafitima, poštovani građani, u mnogim mestima u Republici Srbiji pojavljuju se natpisi, citiram: „Što je više kleveta i laži, Vučić nam je sve miliji i draži.“ Završen citat. To je za sada odgovor građana Republike Srbije na ove laži ovima iz Saveza za Srbiju. Hvala.
Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam MUP i Ministarstvu pravde, odnosno tužilaštvu, šta će preduzeti povodom gnusne izmišljotine vezane za ministra unutrašnjih poslova, gospodina Nebojše Stefanovića?

Iz časa u čas, iz dana u dan, svedoci smo kontinuiranih brutalnih medijskih napada na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i njegove roditelje i njegove najbliže saradnike. Ti brutalni medijski napadi delo su sprege mafijaških, tajkunskih, kriminalnih, politikanskih grupa iz naše zemlje i inostranstva. Cilj im je oslabiti pregovaračku poziciju Aleksandra Vučića u momentu kada on pokušava da pronađe trajno, kompromisno, pravedno i mirno rešenje za našu južnu srpsku pokrajinu KiM.

Ovaj put, poštovani građani, pojačali su intenzitet medijskih napada na najbližeg saradnika Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova, gospodina Stefanovića i njegova oca Branka. Pristalice Saveza za Srbiju, na čelu sa Draganom Đilasom, u narodu znanog kao Điki mafija, su lažirali prilog ruske televizije „Raša tudej“ u pokušaju da optuže ministra Nebojšu Stefanovića i njegovog oca Branka da sarađuju sa džihadistima. Cilj im je bio, širenjem ove brutalne montaže, da ubede javnost da Republika Srbija naoružava pripadnike terorističke organizacije ISIS u Jemenu. Snimak sa udarnim naslovom „Otac i sin naoružavaju džihadiste“, koji je navodno emitovan na pomenutoj ruskoj TV stanici je trebao da dovede u zabludu gledaoce da su srpski ministar policije Nebojša Stefanović i njegov otac Branko povezani sa švercom oružja, jer su njihove fotografije bukvalno montirane na originalni prilog kao i lažni titl na srpskom jeziku koji ovu gnusnu izmišljotinu potkrepljuje.

Ne samo to, poštovani građani, ta njihova montaža je navodila na zaključak da je ruska državna televizija optužila Republiku Srbiju da je naoružavala teroriste i poručila srpskim vlastima da neće dugo opstati. Kada je objavljeni materijal, koji je „Raša tudej“ zaista emitovala, videlo se da u njemu nema ni reči o ministru Nebojši Stefanoviću, niti o njegovom ocu Branku, niti o Republici Srbiji.

Poštovani građani Republike Srbije, vidite kako su ovi iz Saveza za Srbiju proturali lažne vesti i prepakovali video materijal i u njega ubacili sliku našeg ministra policije Stefanovića i njegovog oca i tako doveli u zabludu građane Republike Srbije, i to tačno kada predsednik Vlade Ruske Federacije, gospodin Medvedev, posećuje našu zemlju i potpisujemo veoma važne sporazume za Republiku Srbiju.

Ovo ovima iz Saveza za Srbiju nije prvi put, tako su i ranije činili svaki put kada naš predsednik Republike Vučić ima veoma važne susrete sa svetskim državnicima. Tako je jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe bandita i lopova i prevaranata, u autorskom tekstu u „Vašington postu“ na najgrublji način izvređao Aleksandra Vučića i državu Srbiju pred sami njegov susret sa potpredsednikom SAD, sa gospodinom Pensom i tako zabio nož u leđa Republici Srbiji.

Isti Vuk Jeremić, član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 17. jula 2018. godine, kada je predsednik Republike Aleksandar Vučić imao susret sa predsednikom Francuske, gospodinom Makronom, u autorskom tekstu u pariskom „Le mondu“ optužio državu Srbiju i predsednika Vučića za širenje stabilokratije na Balkanu.

Poštovani građani Republike Srbije, ovakvih montaža i gnusnih laži, izmišljotina, kao što je ova, biće sve češće u budućnosti, pogotovo kada se budu intenzivirali razgovori o Kosovu i Metohiji.

Dobro je, poštovani građani, što ste ih pročitali. Svi oni su bačeni u političku prošlost iz koje se najverovatnije neće nikada ni vratiti.

Na kraju dozvolite da citiram još jednom uvaženog Svetislava Basaru koji za njih rekao 21.05. gospodnje 2019. godine – to je samoupravna interesna zajednica muljatora i lopuža, završen citat. U pravu je, jer je ova lažna montaža pokazuje da su zaista takvi. Neka im je Bogu u pomoći.
Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, postavljam pitanje Javnom tužilaštvu Republike Srbije. Da li su se i u kojoj meri čelnici Saveza za Srbiju ogrešili svojim izjavama o Kosovu i Metohiji, o Krivični zakonik Republike Srbije, član 305. do 321. i šta će Tužilaštvo poduzeti povodom toga?

Uvaženi narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 29. novembra 2018. godine, izjavio u autorskom tekstu „Vašington postu“, da je predsednik Republike Aleksandar Vučić, citiram – izdajnička bitanga. Završen citat.

Poštovani građani Republike Srbije i poštovani narodni poslanici, istina je, da je Aleksandar Vučić veliki srpski patriota i rodoljub, veliki državnik i reformator koji nikada, ama baš nikada, ne bi radio protiv interesa građana naše zemlje i svoje otadžbine Srbije.

Upravo su čelnici Saveza za Srbiju, izdajničke bitange naše zemlje obrazloženje, pođimo redom. Vuk Jeremić je u razgovoru sa američkim kongresmenom Teom Doom, decembra 2008. godine izjavio, citiram – ulazak Kosova i Metohije u UN, najbolje čemu se Srbija treba da nada, ako bude imala sreće, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Godine 27. jula 2010. je jedan od najvećih datuma tzv. države Kosovo, toga dana Priština je dobila pravni argument Jeremićevom zaslugom da gura svoju nezavisnost do kraja. Zato, poštovani narodni poslanici, Priština slavi Vuka Jeremića, jer ga albansko rukovodstvo smatra tvorcem najvažnijeg papira u rukama tzv. nezavisnosti Kosova, čime se on po ko zna koji put svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Zoran Živković, u narodu znani kao poljoprivrednik u pokušaju, je kao bivši premijer Vlade Republike Srbije na međunarodnoj konferenciji u Beču, oktobra 2003. godine izjavio, citiram – meni je svejedno čije je Kosovo i Metohija, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Boris Tadić, u narodnu zvani kao lipicaner, je u razgovoru sa pomoćnikom državnog sekretara Amerike Danijelom Fridom, izjavio citiram – nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno objasni u glavama birača, završen citat, a 27. jula 2006. godine rekao američkom izaslaniku Vizleru, citiram – ja sam u sebi prelomio i prihvatio nezavisnost kao ishod, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas, u narodu znani kao Điki mafija zato što je ušao u politiku kao obični gologuzan, a završio posle odlaska sa funkcije kao tajkun od više stotina miliona evra. On je 13. avgusta 2009. godine rekao, citiram – američkom ambasadoru u Beogradu, izaslanici u Beogradu Dženifer Braš - zalažem se za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova i Metohije, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, u narodu znani kao Sergej pišoje, pošto je izjavio da će pišati po grobu predsednika Republike, je 31. januara 2009. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, ne Srbima, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od čelnika Saveza za Srbiju među kolegama poznat pod nazivom Rade jajara, zato što je petljao oko doktorata i time narušio akademsku čestitost, je 21. aprila 2018. godine izjavio, citiram – Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i obezbedi mu stolicu UN, i time se profesor Rade, zvani jajara, svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Poštovani građani Republike Srbije, poštovani narodni poslanici, dok naš predsednik Republike, Aleksandar Vučić, svakodnevno čini ogromne napore za traganjem prihvatljivog, kompromisnog i trajnog održivog rešenja za našu južnu srpsku Pokrajinu, dotle, kako vidite, čelnici Saveza za Srbiju, svakodnevno blate predsednika Republike, njegovu porodicu, njegove najbliže saradnike, posebno ministre Stefanovića i Sinišu Malog, te svojim izjavama su o južnoj srpskoj Pokrajini, svrstali se u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Pozivam sve Srbe na Kosovu i Metohiji, svoje kolege profesore, bivše studente i građane lojalne Srbiji, da daju svoj glas srpskoj listi, jer tako će ostati, glasajući za nju, na svojim vekovnim ognjištima, a garant za to jeste država Srbija i predsednik Republike. Hvala.
Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine, pitanje postavljam javnom tužilaštvu, zašto nije podiglo optužnicu protiv lidera Saveza za Srbiju koji su svojim javnim nastupima u skladu sa članom 305. do 321. Krivičnog zakonika Republike Srbije narušavali teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije? Obrazloženje. Lideri Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić i drugi čelnici Saveza za Srbiju, sastali su se 4. jula 2018. godine u čačanskoj kafani „Moravski alasi“ u kojoj su napravili plan da pokrenu ulične proteste i ruše Aleksandra Vučića na temu Kosova i Metohije.

Ove moralne nakaze, umesto da ruše Vučića trebali su se dogovoriti da vrate Kosovo i Metohiju tamo odakle su ga oni oterali. Eto, tako su nisko pale te moralne nakaze da nesreću sopstvenog naroda sa Kosova i Metohije i Republike Srbije koriste za vlastite interese.

Poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić je 30. novembra 2018. godine izjavio bez stida i bez srama da je Aleksandar Vučić, citiram, izdajnička bitanga, završen citat. Sada ćete čuti, poštovani građani Srbije zašto i ko je izdajnička bitanga. Pođimo redom.

Vuk Jeremić, član međunarodne grupe lopova i prevaranta je u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Dolom, decembra 2008. godine izjavio, citiram - ulazak Kosova i Metohije u UN najbolje čemu se Srbija treba da nada, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Vuk Jeremić je bez saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije i Vlade Republike Srbije zatražio prebacivanje rešavanja kosovskog problema i Saveta bezbednosti UN na EU i tako doveo misiju Euleks na Kosovo i Metohiju i time stao na stranu izdajnika naše zemlje i svrstao se u red izdajničkih bitangi.

Zoran Živković, bivši predsednik Vlade Republike Srbije je oktobra 2003. godine na Međunarodnoj konferenciji u Beču izjavio, citiram - meni je svejedno i potpuno nebitno čije je Kosovo i Metohija, završen citat i time se svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Boris Tadić je u razgovoru sa američkim pomoćnikom državnog sekretara Danijelom Fridom, izjavio, citiram - nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno odredi u glavama birača, završen citat. I, američkom izaslaniku Vizneru, 27. jula 2006. godine je, citiram - pružio uveravanje da je u sebi obradio i prihvatio nezavisnost Kosova kao ishod, završen citat. Time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, koji je 31. januara 2019. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, a ne Srbima, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Saša Janković je 3. avgusta 2017. godine izjavio, citiram – Srbiji je u interesu da Kosovo uđe u Interpol, a zatim prizna nezavisnost Kosova i time postao član izdajničkih bitangi.

Nenad Čanak je 5. marta 2017. godine, kao propali predsednički kandidat, izjavio, citiram – spreman sam da priznam nezavisnost Kosova, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Nenad Čanak je 13. decembra 1991. godine u Memorandumu o Vojvodini kojeg je poslao Lordu Karingtonu rekao, citiram – da je budućnost Vojvodine da postane nezavisna država, završen citata i time se po drugi put svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Čedomir Jovanović je 29. septembra 2015. godine izjavio, citiram – država Kosovo je nepovratan čin koji nastavljaju da ignorišu samo neodgovorni političari, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od lidera DOS-a, zvani jajara je 21. aprila 2018. godine rekao, citiram – da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i obezbedi mu stolicu u UN, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas je 13. avgusta 2009. godine u razgovoru sa otpremicom američke ambasade Dženifer Braš izjavio - ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova, završne citat i time se svrstao u red jajara, izdajnika naše zemlje.

Evo, poštovani građani Republike Srbije, dok naš predsednik Aleksandar Vučić čini nadljudske napore u traženju trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja za našu južnu srpsku pokrajinu, dotle ovi iz Saveza za Srbiju kao izdajničke bitange narušavaju teritorijalni integritet naše zemlje.
Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, pitanje postavljam javnom tužilaštvu Srbije - zašto javno tužilaštvo Republike Srbije nije procesuiralo članove udruženog zločinačkog poduhvata oličene u liderima Saveza za Srbiju, koji su svojim izjavama o Kosovu i Metohiji ugrozili celovitost Republike Srbije?

U Čačanskoj kafani „Moravski alasi“ sastali su se 4. jula 2018. godine. Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić, Dušan Petrović, Janko Veselinović, Nebojša Zelenović, Milan Stamatović i drugi čelnici Saveza za Srbiju i skovali plan da pokrenu proteste i da Aleksandra Vučića ruše na temu Kosovo. Umesto da ruše Vučića, trebali su se dogovoriti da vrate Kosovo tamo odakle su ga oterali. Tako su nisko pale te moralne nakaze da su nesreću sopstvenog naroda koristili za svoje sebične interese. Pođimo redom.

Vuk Jeremić, član međunarodne bande lopova i prevaranata je u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Doom, decembra 2008. godine, izjavio, citiram – ulazak Kosova i Metohije u UN je najbolje čemu se Srbija treba da nada, završen citat. Time je zabio nož u leđa sopstvenoj zemlji.

Vuk Jeremić je bez saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije i Vlade Republike Srbije zatražio prebacivanje rešavanje kosovskog problema iz Saveta bezbednosti UN na EU i tako doveo misiju Euleks na Kosovo i Metohiju i time onemogućio stavljanje veta od strane Rusije i Kine u Savetu bezbednosti UN i time, po drugi put, zabio nož u leđa vlastitoj zemlji.

Zoran Živković, bivši predsednik Vlade Republike Srbije, je oktobra 2003. godine na Međunarodnoj konferenciji u Beču rekao, citiram – meni je svejedno i potpuno nebitno čije je Kosovo i Metohija, završen citat.

Boris Tadić u razgovoru sa američkim pomoćnikom državnog sekretara Danijelom Fridom, izjavio je, citiram – nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno odredi u glavama birača, završen citat.

A Sergej Trifunović, u narodu poznat pod nazivom „jedan gram odmah, a dva za poneti“ je 31. januara 2019. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, a ne Srbima, završen citat.

Saša Janković je 3. avgusta 2017. godine rekao, citiram – Srbiji je u interesu da Kosovo uđe u Interpol i time prizna nezavisnost Kosova, završen citat. Nenad Čanak je 5. marta 2017. godine kao predsednički kandidat bez stida i bez srama rekao, citiram – spreman sam da priznam nezavisnost Kosova.

Nemački diplomata Gert Arens je u svojoj knjizi „ Diplomatija na rubu“ otkrio nam je kako je Nenad Čanak 13. decembra 1991. godine poslao Lordu Karingtonu na Konferenciji o Jugoslaviji memorandum o Vojvodini u kojem kaže, citiram, da je budućnost Vojvodine da postane konfederalna jedinica Srbije, a ako to Srbija ne prihvati onda će Vojvodina biti nezavisna država, završen citat.

Čedomir Jovanović je 29. septembra 2015. godine izjavio, citiram – država Kosovo je nepovratan čin koji nastavljaju da ignorišu samo neodgovorni političari, završen citat.

Profesor dr Rade Veljanovski, blizak saradnik Sergeja Trifunovića i Dragana Đilasa je 21. aprila 2018. godine izjavio, citiram – da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i obezbedi stolicu u UN, završen citat. A Dragan Đilas je 13. avgusta 2009. godine u razgovoru sa otpremnicom američke ambasade Dženifer Braš rekao, citiram – ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova, a Milan Rođen je u razgovoru sa Vukom Jeremićem je majku Srbiji i Crnoj Gori, a Vuk mu odgovara – ti Srbiji, a ja Crnoj Gori u p. materinu, a Rođen – nije nego obrnuto, smejući se ludački. Užas, strava, koji su nas ludaci vodili, dobro smo živi i ostali.

Ovo zločinačko udruženje svakodnevnim lažima i podmetanjima satanizuju predsednika republike Vučića i njegovu porodicu i najbliže saradnike u momentu kada on čini nadljudske napore u iznalaženju trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja.

Kada se budu ovi iz Saveza za Srbiju, stavili u cipele Aleksandra Vučića i njegove porodice, za koju smo navikli da neopravdano trpi udarce lažima i podmetanjima sa dna kace profesionalnih, deformisani ludaci kao što su ovi iz Saveza za Srbiju, neće moći da dobiju značajnu ulogu na političkoj sceni Srbije, a neki Boga mi, i predavati na fakultetima.
Poštovana predsednice, pitanje postavljam Tužilaštvu Republike Srbije - zašto Tužilaštvo nije pokrenulo krivični postupak protiv, po treći put docenta Jove Bakića koji je svojim javnim nastupima počinio krivična dela protiv ustavnog uređenja zemlje, član 305. do 321. Krivičnog zakona Srbije?

Poštovani narodni poslanici, u vreme dok naš predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić čini nadljudske napore radi iznalaženja trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja za našu južnu srpsku pokrajinu KiM, dotle po treći put docent doktor Jovo Bakić stalno čini krivična dela.

Tako je 13.6.2019. godine po treći put docent doktor Jovo Bakić izjavio novinarima jednog nedeljnika povodom upada Saveza za Srbiju u RTS, citiram - pazite, da su imali duge cevi pa neka i upadnu u RTS, idete tamo i onda vašem kolegi upere dugu cev u glavu i kažu - čitaj pripremljen tekst, upravo smo preuzeli vlast, ništa niste uradili, ako niste vodeće političare povezali, završen citat. Dakle, poziva na nasilno preuzimanje vlasti.

Po treći put docent doktor Bakić je poput pravog profesionalnog psihopate 10. a potom i 13.6.2009. godine izjavio, citiram - ja bih voleo da ih jurimo, voleo bih da ih jurimo po ulicama. Novinar - pa to je revolucija. Tako je, rekao je Bakić i dodao - 5. oktobra su bila dva smrtna slučaja, neki su dobili batine i sada će dobiti grdne batine, završen citat.

Po treći put, docent doktor Jovo Bakić svakodnevno blati na najprizemniji način predsednika Vučića, njegovu porodicu, njegove saradnike poput doktora Nebojše Stefanovića. Doktor Bakić je 15.1.2015. godine izjavio, kada je predsednika Aleksandra Vučića pozvao na TV duel, citiram - Vučić može povesti sa sobom i Malog i slinavog, završen citat.

Po treći put, doktor Jovo Bakić je 17.1.2014. godine izjavio za predsednika Republike Srbije, citiram - Vučić je smećar Angele Merkel, završen citat. To je isto kao kada bih ja izjavio po treći put docent doktor Jovo Bakić je govnar Bila Klintona, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića. Taj po treći put docent doktor Bakić je dao studentima master temu pod nazivom "Uloga "Pinka" i "Hepija" u stvaranju i reprodukovanju kulta vođe i analiza sadržaja gostovanja Aleksandar Vučića u emisijama "Teška reč" i "Ćirilica", završen citat.

Jel to poštovana gospodo, mešanje politike u nastavni proces? Šta radi dekan filozofskog fakulteta? To je isto kao da sam dao studentima master temu - Uloga Filozofskog fakulteta u Beogradu u stvaranju i reprodukovanju kulta neznanja, intelektualnog prostakluka i naučnog diletantizma i analiza izbora u zvanje po treći put, docenta doktora Jove Bakića.

Ta moralna gromada po treći put doktor Jovo Bakić je 13.6.2019. godine izjavio za Narodnu skupštinu Republike Srbije i narodne poslanike, a time i za najveći broj građana Republike Srbije, citiram - to je štala, a poslanička intelektualna i moralna vrednost ravna je nuli, završen citat. Po treći put, docent doktor Jovo Bakić iz dana u dan na najprizemniji način, da dna kace plasira laži o predsedniku Vučiću pa kaže bez srama i stida, citiram - Vučić ima prijatelje koji trguju drogom i on njima namešta državne poslove, završen citat.

Poštovane dame i gospodo, po treći put, docent doktor Jovo Bakić profesionalni psihopata pokušao je da kriminalizuje predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića najpre preko režima u Crnoj Gori i na priči o Darku Šariću, a onda prešao na domaće uzročnike koje je je pronašao u predsednikovim bliskim saradnicima, Nebojši Stefanoviću i drugima, predsednikovom bratu Andreju i dvadesetogodišnjem sinu Danilu.

Kada bude po treći put docent doktor Jovo Bakić i njemu slični se stavio u cipele predsednika Aleksandra Vučića, njegovih saradnika i njegove porodice za koje smo navikli da neopravdano trpe udarce lažima, izmišljotinama sa dna kace, profesionalni, deformisani ludaci kao što je docent po treći put Jovo Bakić i njemu slični, neće moći da dobiju značajnu ulogu na javnoj sceni, niti da predaju studentima na Filozofskom fakultetu.

Pozivam Tužilaštvo da izanalizira javne nastupe po treći put docenta doktora Jove Bakića i predloži mere u skladu sa Krivičnim zakonikom, član 305. do 321. Hvala.
Poštovani gospodine potpredsedniče, postavljam pitanje – ima li tužilaštvo Srbije elemenata krivičnog dela u medijskim napadima na predsednika Republike Aleksandra Vučića i njegovu porodicu?

Poštovani građani Srbije, poštovani narodni poslanici nikada u novijoj istoriji Srbije nije ni jedan predsednik srpske države više brutalno medijski napadan, a imao veću podršku građana Republike Srbije nego što je naš predsednik Republike Aleksandar Vučić. Ti brutalni medijski napadi na predsednika Vučića, njegovu porodicu, njegovog brata Andreja, njegovog oca, njegovu majku lažima, podmetanjima, izmišljotinama svake vrste delo su raznih kriminalno-politikantskih grupa i pojedinaca, bilo da su domaće ili inostrane provenijencije. Zajednički im je cilj da oslabe ulogu i značaj predsednika države.

Ti medijski napadi posebno su intenzivirani ovih dana kako bi se oslabila pregovaračka pozicija predsednika Republike Aleksandra Vučića u rešavanju najznačajnijeg nacionalnog pitanja KiM. Tako je ovih dana lider Pokreta Snaga Srbije, Sergej Trifunović duboko pomerio granice beščašća, besramno je slagao da je predsednik Republike Aleksandar Vučić u vreme bombardovanja RTS od strane zločinačke NATO alijanse 23. aprila gospodnje 1999. godine, unapred znao za napad i da je vreme izvukao, citiram, „svoju majku Angelinu koja je bila novinarka Javnog servisa“.

Istina je da je majka tadašnjeg ministra informisanja, a danas predsednika Republike Aleksandra Vučića te večeri bila u zgradi RTS.

Trifunovića su demantovali najzagriženiji predsednikovi protivnici. Tako Slaviša Lekić, donedavni predsednik Novinskog udruženja novinara Srbije kaže – „Ljudi koji su bili u RTS i ostali živi tvrde da je Vučićeva majka bila u RTS. Vučić jeste Vučić, ali istina jeste istina“.

Novinar Željko Pantelić, drugi predsednikov protivnik kaže – „U pravu si, Slaviša, sedeo sam preko puta nje te večeri“.

Ovih dana, poštovani potpredsedniče, medijski i brutalni napadi lažima, izmišljotinama iz sata u sat, iz dana u dan su sve žešći i sve jači. Oni preko raznih tabloidnih medija i društveni mreža šire lažne priče, posebno o predsednikovom bratu Andreju. Tako su iskonstruisali lažnu priču da je brat predsednika države Andrej Vučića pokušao da reketira poznatog subotičkog ugostitelja Lajoša Čakanju i da je od njega uzeo milion evra i otkupio poznati restoran „Bos“. Kao navodni dokaz spomenuli su Zvonka Bogdana, ugledno pevača i muzičara. Zvonko Bogdan je zgrožen takvim izmišljotinama. Javno je negirao celu priču nazvavši je totalnom budalaštinom.

Opozicija i njihove marionete, posebno Boško Obradović, poznat po nadimku siledžija, u više navrata lagali su da je Andrej Vučić preuzeo elitni beogradski restoran „Franš“ od dugogodišnjeg vlasnika Nikole Dimitrijevića. Vrlo brzo Dimitrijević se oglasio i naveo da je to bezočna laž. Vlasnik restorana pokazao je dokumente koji pokazuju da Andrej Vučić nema baš nikakve veze sa restoranom i tako redom.

Poštovani potpredsedniče, drugo pitanje, da li je tačno, isto tužilaštvu postavljam, da je Dragan Đilas, u narodu poznat kao Điki mafija, kao gradonačelnik Beograda opljačkao „Telekom Srbije“ gospodnje 2011. godine tako što je izvršio politički pritisak na tadašnjeg direktora Branka Radujka da kupi četiri kablovska kanala Đilasove „Arena sport“ za 7,7 miliona evra, iako „Telekom Srbija“, podvlačim, kao državna firma po zakonu nije mogla biti vlasnik medija? Dragan Đilas pre ulaska u politiku bio je običan gologuzan, a danas je tajkun sa 700 miliona evra.

Misli li Tužilaštvo Republike Srbije ispitati sporne Đilasove finansijske transakcije i poduzeti eventualno potrebne mere? Hvala.
Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam Javnom tužilaštvu Republike Srbije – ima li elemenata krivičnog dela u medijskim napadima na predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića?

Poštovani narodni poslanici, iz minuta u minut, iz sata u sat, iz dana u dan građani Republike Srbije svedoci su tendencioznih, zlonamernih, neistintih medijskih napada na predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i njegove najbliže saradnike.

Ti medijski napadi delo su raznih tajkunsko-mafijaško kriminalnih i politikantskih grupa i pojedinaca, bilo da su domaće ili inostrane provenijencije.

U tim medijskim napadima, predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić je nazvan „diktatorom“ okružen kriminalcima, zatim da kontroliše i cenzuriše medije, da je pokrao izbore, da je nekompetentan, zatim sledi kriminalizacija njegovih najbližih saradnika, prijatelja, kumova i članova porodice i na kraju optužbe za nacionalnu izdaju, naravno da to nije istina.

U medijske napade uključili su se i predsednici političkih stranaka, a neki sede ovde u Visokom domu, saveza za drugu pljačku Srbije i pojedinci kao što su Velimir Ilić, Olja Bećković, Teofil Pančić, Matija Bećković, Amfilohije Radović, Goran Marković, Slaviša Lekić, Zoran Ivošević, Gordana Suša, Dušan Teodorović, Borka Pavićević, Cvjetin Milivojević, Božo Prelević, Miloš Vasić i drugi kroz medije „Vreme“, „NIN“, „Danas“, „BIRN“, “Vjesti“, „Nacional“, „Tabloid“, „B 92“, „Blic“, „Kurir“, „Radio Slobodna Evropa“ i druge.

Ovi ljudi su, poštovani građani Srbije, od 2004. do 2012. godine većina ih je hvalila tadašnju vlast kada je zemlja uništavana pljačkaškom privatizacijom i dovedena na ivicu ponora. Valjda su se i oni tada osladili.

Da se razumemo, Srbija je demokratska zemlja u kojoj je kritika vlasti čak i poželjna, ali gospodo između kritike i medijskih napada postoji suštinska nepremostiva razlika. Medijska kritika zasniva se na istinitosti iznetih činjenica i zato je društveno korisna i deluje čak lekovito.

Međutim, određene ličnosti, predstavnici političkih stranaka, zaposleni u određenim tabloidima, neke nevladine organizacije i neki dežurni analitičko-stručni šarlatani, lažima o predsedniku Republike Srbije gospodinu Vučiću i njegovoj porodici i saradnicima, truju građane Republike Srbije do krajnjih granica.

Srbija garantuje slobodu izražavanja i kritiku vlasti, ali gospodo, podvlačim, to vredi u obrnutom smeru predsednik države ima pravo da argumentovano demantuje, a vi bi mu to gospodo uskratili. E, to nije demokratija.

Setimo se samo laži da je predsednik države Aleksandar Vučić uvredio žene prilikom obilaska turske fabrike u Kraljevu. To je gospodo jedinstven slučaj u svetu da nikoga niste kritikovali i da nekog kritikujete zbog nečeg što nije rekao. To su ozbiljni medijski napadi.

Najnoviji medijski napadi na dr Aleksandra Martinovića, dr Vladu Orlića i dr Nebojšu Stefanovića, prevazišli su svaku meru. Čuli smo i danas golobradog gusara sa Maldiva, kako Zakon o visokom obrazovanju ne poznaje i neargumentovano kritikuje uvažene kolege.

Nikada u zadnjih 50 godina nije više medijski napadan jedan predsednik, nego što je Aleksandar Vučić. A gospodo, nikada niti jedan predsednik u zadnjih 50 godina nije imao bolje rezultate za građane Srbije i državu Srbiju.

Medijski napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića napad je na državu Srbiju da ustane iz pokajničkog kolena, isključivo krivca u kojeg je bacila stranka bivšeg režima i evo ih ponovo okupljeni u savez za drugu pljačku Srbije, prvo su opljačkali za vreme DOS na čelu sa Draganom Đilasom, zvani Điki mafija, Vukom Jeremićem, zvani Vuk potomak i jedan od najvećih svetskih kriminalnih bandi i Sašom Janković i drugim članovima saveza za drugu pljačku Srbije.