NEMANJA POPOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1990. Godine. Živi u Raškoj.

Po zanimanju je diplomirani istoričar.

Potprеdsеdnik je OO SNS Raška. Polaznik je Akademije mladih lidera SNS-a.

Na izborima održanim 21. juna 2020. godine našao se na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Poslanički mandat mu je potvrđen 28.10.2020.
Poslednji put ažurirano: 30.10.2020, 09:33

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 25.03.2021.

Zahvaljujem, potpredsednice Narodne skupštine.

Poštovani Povereniče sa saradnicom, poštovani članovi VSS, pred nama je danas predlog VSS o izboru sudije koji se po prvi put bira na sudijsku funkciju. Zaista verujem da ste vi svoj posao odradili profesionalno, savesno i pošteno i da ste ovom visokom domu predložili najboljeg kandidata za izbor na ovako važnu sudijsku funkciju.

Želim da građane Srbije upoznam, odnosno podsetim na onu čuvenu reformu iz 2009. godine koju je sprovela DS zajedno sa svojim koalicionim partnerima. Setimo se samo ko je tada bio visoki funkcioner DS. Dragan Đilas. To je isti onaj čovek koji danas pravi političke saveze sa jednim ciljem, a to je da se vratim na vlast i nastavi sa pljačkom građana Srbije. To je isti onaj čovek koji u 17 različitih država ima preko 50 računa.

Poštovani građani Srbije, reforma iz 2009. godine imala je za cilj da je preko 800 sudija, preko 100 javnih tužilaca i pomoćnika ostalo bez posla, gde su ostali na ulici. To je građane Republike Srbije koštalo preko 44 miliona evra.

Želim da kažem da i opština Raška iz koje ja dolazim nije bila zaobiđena ovom reformom iz 2009. godine. Prvog januara 2010. godine Osnovni sud u Raškoj je izgubio status osnovnog suda, vraćen je na sistem sudske jedinice, što je imalo za posledicu da veliki broj sudija koji postupaju u krivici zajedno sa svojim kolegama iz tužilaštva ostane bez posla. Veliki broj predmeta prešao je u nadležnost suda u Kraljevu, što je imalo za posledicu da građani opštine Raška moraju da putuju preko 80 kilometara kako bi ostvarili svoje Ustavom zagarantovana prava.

Da se razlikujemo od onih koji su sprovodili takve reforme, pokazuje i to da je zahvaljujući odgovornoj politici SNS i Aleksandra Vučića 2016. godine, posle 136 godina, u Raški je otvorena zgrada Prekršajnog suda. Danas tamo rade časni i čestiti ljudi.

Hoću da kažem da su građani Srbije sa pravom izgubili poverenje u pravosudni sistem te 2009. godine, da je pravosudni sistem bio rak rana našeg društva. Zahvaljujući pobedi SNS, predsednika Vučića, građani Republike Srbije vraćaju poverenje u institucije Republike Srbije.

Ja ću zajedno sa svojim kolegama u danu za glasanje podržati predloženi dnevni red i glasaću za ovakav dnevni red. Zahvaljujem.