DUŠAN RADOJEVIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Dušan Radojević je do sada jednom bio narodni poslanik, u 12. mandatu, od 2020. do 2022.

U 12. mandatu bio je zamenik člana Odbora za evropske integracije.

Tokom 12. mandata proveo je 523 sata na redovnim zasedanjima u Skupštini, i učestvovao u glasanju o 323 akta i za sve akte je glasao “za”. U plenumu se obratio 9 puta, nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja Vladi Srbije, kao ni u traženju obaveštenja i objašnjenja.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 55. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE. Član je Odbor za zaštitu životne sredine, i zamenik člana Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

BIOGRAFIJA

Dušan Radojević, rođen je 19. aprila 1990. godine u Čačku. Nakon završene Tehničke škole u Čačku, završio je osnovne akademske studije na Fakultetu tehničkih nauka u istom gradu, i stekao zvanje inženjer menadžmenta. Trenutno je na specijalističkim studijama.

U periodu od 2015. do 2020. bio je zaposlen u JP Elektroprivreda Srbije

U periodu od 2016. do 2020. bio je na funkciji gradskog većnika za mlade i kulturu u Čačku, a pre toga i odbornik u Skupštini grada Čačka u dva saziva. Na lokalnim izborima 2020. ponovo je izabran za odbornika u Skupštini grada Čačka i na toj funkciji je i danas.

Od 2016. do 2020. bio je i član lokalnog Saveta za zapošljavanje. Inicijator je osnivanja lokalne Kancelarije za mlade, gde je bio koordinator.

Aktivista Srpske napredne stranke u Čačku bio je od samog osnivanja 2008. godine, a od 2010. do 2020. obavljao je funkciju predsednika Unije mladih SNS u Čačku. Polaznik je prve generacije Akademije mladih lidera Srpske napredne stranke.

Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke i Gradskog odbora Srpske napredne stranke Čačak, gde trenutno obavlja funkciju koordinatora svih stručnih Saveta u Srpskoj naprednoj stranci.
Poslednji put ažurirano: 02.09.2022, 14:03

Osnovne informacije

Statistika

  • 9
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja , 25.04.2023.

Zahvaljujem, predsedavajuća.

Uvaženi članovi Vlade, dame i gospodo narodni poslanici, pred nama se nalazi set jako važnih zakona za naše sugrađane i među njima je i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i ja ću posebnu pažnju upravo tom zakonu posvetiti ne samo što sam član Odbora za zaštitu životne sredine, već i vidim da je to tema koja naše građane zanima. Poslednjih godina sve više u javnosti se potencira na tome. Mnoge grupe građana su formirale politike na tim temama, prešle cenzus i, jednostavno, nametnuli tu temu u društvu i to je dobro.

Jako je važno danas da građani znaju kakvu vodu piju, kakav vazduh udišu, žele čistu prirodu i na nama je kao državi da im omogućimo zdravu životnu sredinu, ali i građanima da se uključe i da vode račune o svojim postupcima kako bi sačuvali životnu sredinu.

Ono što je jako bitno je da je iza nas još jedna uspešna grejna sezona i primetili smo da je uglavnom tema u medijima i na društvenim mrežama bio kvalitet vazduha. Primetili ste da je kvalitet lošiji i da nekako građani konstantno na to potenciraju u zimskom periodu i zagađenje tog vazduha je razlog i individualnim ložištima u našim domaćinstvima i uopšte za vreme grejne sezone, kada se, usled sagorevanja uglja, mazuta ili drva, dolazi do zagađenja vazduha i emitovanja negativnih štetnih čestica u vazduhu.

Šta je jako bitno da se kaže kada je u pitanju kvalitet vazduha? On se nije menjao u poslednjih 30 godina. Samo danas ga primećujemo da je lošiji. Razlog tome je što su društveni standardi i kvalitet života u našoj zemlji porastao.

Od 2016. godine, pa do danas intenzivno vidimo kako privreda napreduje i automatski sve više i više ima mogućnosti za radnim angažovanjem i zaposlenost je na višem nivou u našoj zemlji, tako da danas građani sve više primećuju životnu sredinu, kvalitet nekih drugih, recimo, društvenih sadržaja u gradu i svega onoga što im nije bilo u fokusu od 2000. do 2012. godine, jer tada su se borili za golu egzistenciju. Dakle, neke druge teme su bile prioritet. Danas se usled porasta standarda u društvu nameću neke druge teme i to je dobro da danas pričamo o životnoj sredini, a kada o njoj pričamo, treba govoriti o tome šta je država preduzela po tom pitanju.

Mi, recimo, možemo da donesemo zakon da zabranimo da se grejemo na drva i ugalj, ali onda ćemo rešiti jedan problem vezano za zaštitu životne sredine, ali ćemo napraviti niz drugih. Dakle, jako je bitno da sistemski i polako pristupamo rešavanju tog problema i trebaće nam deset i možda više godina da ga otklonimo, ali je suština da smo na vreme počeli sa tim merama, a najbolje mere su koje država i nadležno ministarstvo propisuju, a to su subvencije za zamenu stolarije, zamenu kotlova, prelazak jednostavno… Podizanje energetske efikasnosti naših domova za nabavku termičkog omotača i svega onoga što je neophodno kako bi građani prešli na neke ekološki prihvatljive energente, kao što je, recimo, gas.

Da bismo došli do toga, bitno je da omogućimo građanima i duplo jeftinije priključke za gas, kao što je to država i uradila i to su konkretne mere gde lokalne samouprave sarađuju sa nadležnim ministarstvom i obezbeđuju građanima sredstva kako bi oni prešli na neke ekološki prihvatljivije metode kada je grejanje u pitanju.

Dakle, suština je konstantno pomagati sugrađanima da prelaze na bolje načine grejanja i jednostavno svega što je potrebno da se prekine emitovanje štetnih čestica u vazduhu.

Pored vazduha, jako je bitna i voda. Mi možemo da kažemo u Čačku da smo pripremili planski dokumenta za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda na sedam hektara u naseljenom mestu Atinica. Cilj je da sve otpadne vode koje završavaju u rekama završe prvo u toj fabrici da se prečiste, pa da onda idu dalje i zato nam je potrebna i pomoć EU i njihovih prisutnih fondova. Dakle, u pitanju su 32 miliona evra i mi smo ubeđeni da će uskoro i početi izgradnja te fabrike, jer je to nešto što jednom gradu kao što je Čačak nedostaje i to je ono što nam ministarstvo konstantno pomaže u tome, a pored svega toga moram da pohvalim i nadležno ministarstvo, jer smo u prethodnom periodu dobili 15 hiljada kanti za primarnu selekciju otpada. Dakle, to su sve mere koje građanima pomažu da očuvaju svoju životnu sredinu i vidimo da je sve veće interesovanje građana da učestvuju u selekciji otpada i u procesu recikliranja.

Da biste me razumeli o čemu pričam i koliko ekologija nije bila interesantna tema, pa ni u Čačku od pre 2012. godine, to je da smo mi nasledili jednu deponiju na samo dva, tri kilometra od centra grada u naseljenom mestu Prelići, blizu Atinice, koja se prostirala na 12 hektara. Resorno ministarstvo nam je dodelilo 200 miliona dinara kako bismo rekultivisali i sanirali tu nesanitarnu deponiju.

Možete misliti kako je u letnjem periodu kada tu ima 1.000 domaćinstava koja uz granicu sa tom deponijom žive i u letenjem i u zimskom periodu, a posebno u letnjem. Pritom, imalo je dosta nekontrolisanih požara.

Dakle, sve smo to sanirali zahvaljujući tom ministarstvu i na taj način se pokazuje kako država i kako lokalna samouprava mogu da utiču na kvalitet životne sredine.

Pored svega toga, ono što je neizostavan deo bio, što smo nasledili, to su mnoge mini deponije kako na gradskom, tako na seoskom području. Država i grad izdvajaju konstantno sredstva za uklanjanje tog otpada, ali problem je što te deponije ubrzo se obnavljaju na istim lokacijama.

Mi smo, recimo, u Čačku, u saradnji sa komunalnom milicijom i komunalnim službama postavili foto klopke na tim mestima nakon što smo uklonili deponiju. To se pokazalo kao odličan metod, jer građani koji su vršili komunalni prekršaj bili su za to sankcionisani i nakon toga se to više nije ponavljalo. Pritom, mediji prate sve te aktivnosti i ono što je bitno, da građani osuđuju takva ponašanja.

Dakle, apsolutno smatram da treba da povećamo kaznenu politiku kad su u pitanju formiranja divljih deponija i nesavesno upravljanje komunalnim otpadom. Ovaj zakon upravo u tom pravcu ide. Znači, prilagođavamo ga evropskim standardima. Sada će se jasno definisati odgovornosti i lica i subjekata koja proizvode otpad, ali i lica koja otpadom upravljaju.

To sam i na Odboru za zaštitu životne sredine isto potvrdio i glasao sam za ovaj zakon. To ću uraditi i u danu za glasanje. Pozivam vas da svi podržimo ovaj zakon, zato što ekologija ne treba da bude neka dnevno politička tema i ne treba da ima neku političku boju, već je to tema koja zanima sve naše sugrađane.

Mislim da resorno ministarstvo zaista vodi računa o životnoj sredini. Sam podatak da smo u poslednjih par godina sa 3.200 deponija očistili na 700 i nešto pokazuje volju i planove nadležnog ministarstva da se sa deponijama izbori. Zato ću u danu za glasanje glasati za ovaj zakon. Zahvaljujem.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 21.10.2022.

Zahvaljujem, predsedniče.

Dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi građani, odmah da vam kažem da ću za zakon da glasam, a za amandmane neću, i to iz dva prosta razloga. Jedan je zato što se ovim zakonom jasno definišu oblici buduće Vlade za koju jasno tvrdimo da će izaći u susret sa svim izazovima i problemima koji nas očekuju, jer smo pokazali u prethodnom periodu kada smo ovu zemlju uzdizali, kada smo gradili infrastrukturu, bolnice, škole, ali kada smo ovu zemlju branili od virusa koje je pogodila korona i koja našoj privredi nije nanela tolike štete, kao što je nanela nekim mnogo jačim i razvijenijim zemljama koje nisu spremno dočekali to.

S pravom verujem da će buduća Vlada spremno dočekati sve izazove i zbog toga ću jasno glasati za ovaj Predlog zakona, a za amandmane nemam razloga da glasam zato što za ova tri dana zaista ništa nisam čuo, što bi doprinelo da uložimo sutra, nešto konkretno i pametno kako bismo ovaj program Vlade razradili, a osim toga čuli smo dosta nekih stvari koje se ne tiču ni dnevnog reda, a ne tiču se ni građana Srbije. Prethodnik je govorio kako će se građani zimi grejati, koliko će plaćati hleb, da li će imati mleka.

Nekako bih i poverovao da DS nije bila na vlasti od 2000. do 2012. godine i zaista bih voleo da ste u tom periodu brinuli o građanima kada su sprovođene sporne privatizacije i kada smo izgubili fabrike za proizvodnju osnovnih životnih namirnica, kada je 500 hiljada naših građana ostalo bez posla, kada su nam zemlju cepali na paramparčad. Voleo bih da ste tada to govorili. Da ste se malo više za zemlju borili, mislim da bismo se danas bavili nekim boljim temama i ne bismo izgubili 10 godina ispravljajući sve ono što smo nasledili, ali Bože moj i to je došlo, uspeli smo dosta toga da pomerimo na bolje. Danas penzije ne kasne, one su redovne, konstantno rastu, plate imaju. Da li su one dovoljne? Naravno da mogu biti i veće, treba i biće veće sprovođenjem Plana 2025 koji će buduća Vlada nastaviti. Vas ne treba da brinu životni standardi građana, jer o njima niste brinuli u prethodnom periodu. O njima ćemo brinuti mi, kao i do sada mi. Videli ste danas na proslavi 14. godina osnivanja SNS koliko je tu građana došlo i koliko su oni spremni da se u narednom periodu bore.

Što se tiče pristojnosti, vidim i sada ovde da su predstavnici SNS, SPS i koalicionih partnera prisutni puna tri dana. To je jako bitno za naše građane i da znaju da predlagači amandmani nisu sada prisutni u ovoj sali i time pokazujemo ne poštovanje samo prema ovom domu, već i prema građanima koji su nas glasali. Dakle, ako ste pisali, predlagali neke amandmane, ako ste ih obrazložili, trebali ste da saslušate i razloge zbog kojih mi nećemo usvojiti. Zaista, opet kažem, građani od njih nemaju ništa.

U medijima čitamo razne naslove vezano za problem mladih ljudi. Da li će se resor omladine nalaziti pri sportu ili turizmu, to je naše pravo da mi bolje organizujemo ministarstva zbog svega što nas očekuje u narednom periodu i mogu vam reći da najbitnija stvar na lokalnim nivoima, kada su mladi u pitanju, su kancelarije za mlade, saveti za mlade i uopšte mladi ljudi u politici. Ne vidim da se možete podičiti brojem mladih ljudi koje ste delegirali na vaše poslaničke liste. Verovatno ih u kampanji koristite samo za promociju vaše stranke i nekih vaših ideja, što je jako loše. Dajte mladima priliku, pa ćete tako pokazati da vam je zaista stalo do njih, kao što smo mi to uradili.

Ako hoćete da se uključite, da pomognete mladima, pomozite i na lokalnom nivou da se udruže, da se osnaže i da ih lokalna samouprava prepozna i prizna. To je ono što nama zaista treba, a za to smo imali podršku prethodne Vlade i lokalnih samouprava u mnogim gradovima. U Čačku imamo dobar primer prakse kako se radi sa mladim ljudima i tako to treba nastaviti.

Sve u svemu, kada su u pitanju interesi građana, koji se ovde ne prepoznaju kroz ove amandmane i ne razumem ih zato što se u jednom trenutku traži povećanje broja ministarstava, a u drugom se traži smanjenje. Koristili smo amandmane samo da bismo raspravljali, crpeli dnevni red, a od čega građani nemaju ništa. Sada građani koji nas gledaju treba da znaju jednu stvar, a to je da ćemo nastaviti u narednom periodu da radimo na izgradnji, da budemo dostupni i moramo raditi na jedinstvu i moramo pokazati slogu, jer zaista to građani od nas očekuju.

Pričamo o Kosovu i Metohiji i našem narodu na jugu, a kakve poruke šaljemo i koliko sa kojom pažnjom mi njima pristupamo i pomažemo im u južnoj srpskoj pokrajini?

Suvišno je sada pričati šta je izgubljeno i šta smo to propustili. Dakle, moramo posvetiti pažnju narednom periodu da ne dozvolimo neka nova stradanja, da naš narod više ne pati, već da zajedno ako želite da se uključite, da im pomognemo da ostanu na svojim ognjištima i da sačekamo neka bolja vremena, da pokušamo bar jedan ratni sukob da izbegnemo, da ne bude stradalni narod, da pokušamo nešto deci da ostavimo, da bar jednom kažemo da jedna generacija je bila mudra i pokušala da izbegne neki sukob.

Gradićemo dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom, ali vodićemo politiku koja odgovara Srbiji i narodu koji u Srbiji živi. Zahvaljujem.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.11.2021.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvažena ministarko, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani, Srbija je danas nezavisna i samostalna zemlja koja prijateljstvo gradi i sa istokom i sa zapadom i zahvaljujući toj politici koju predvodi Aleksandar Vučić uspeli smo da prebrodimo mnoge krize koje su u godinama iza nas.

Kada pričamo o krizi izazvanom pandemijom korona virusa, ne možemo da se ne setimo naše reakcije sa početka cele te situacije, da smo prva zemlja u Evropi koja je uspela da obezbedi četiri vrste vakcina i da obezbedi dovoljno respiratora kako bi naši građani mogli da se bore sa ovom opakom bolešću.

Nakon toga, posle te krize, usledila je i kriza energetska koja se odnosi na cenu gasa i struje na evropskom području. Verujem da ćemo mi uspeti, zahvaljujući takvoj politici, da obezbedimo povoljne uslove da i u narednoj godini imamo pozitivan prirodni rast, da imamo nove fabrike, nova radna mesta, da jednostavno se stvore uslovi u Srbiji, da strani investitori dođu ovde i da nastave svoju proizvodnju ukoliko Evropu zahvati neka ozbiljnija kriza. To su uspesi Aleksandra Vučića i upravo te njegove politike gde pregovara sa svima u svetu, ali poštuje naše institucije, naše nacionalne interese, našu državu i građane.

Pored te krize koja je bila izazvana i pandemijom korona virusa i ekonomskom, energetskom situacijom moramo da odamo, pre svega, poseban značaj za sve privredne aktivnosti u poslednjim godinama koje smo preduzeli, i Vlada Republike Srbije i predsednik, da se stvore nova radna mesta.

Zašto danas pričam ovde o ekonomiji ako je na tema dnevnog reda ekologija? Zato što jedno i drugo usko povezano.

Nisu mogle demokrate u prethodnom režimu da pričaju o ekologiji zato što su imali 25% nezaposlenosti i zato što su zatvarali fabrike. Ta kriza kod njih je trajala od dolaska na vlast 2000. godine, pa sve do 2012. godine. Tada ni građani nisu brinuli o ekologiji, jer su ljudi gledali da obezbede sebi i svojoj porodici parče hleba. Danas, hvala Bogu, nezaposlenost je na 10% i ispod 10% i stvaraju se uslovi, konstantno rastu penzije i plate. Koliko god da iznosi povećanje ono je u konstantnom porastu i to je ono što građane ohrabruje da veruju da postoji nada i za ovu zemlju da izađe na pravi put. To je preduslov da se danas bavimo ekologijom, da se danas bavimo zaštitom životne sredine, jer danas je svest o očuvanju prirode mnogo veća i među građanima i u državi.

Dok su oni pričali politički o problemima, ukazivali, protestovali, naravno bojili sve ove, kako kolega kaže, proteste ovih dana po Srbiji, mi smo radili. Konkretno, evo resorno Ministarstvo za zaštitu životne sredine ostvarilo je posebne rezultate u oblasti ekologije. Ja ću danas iskoristiti priliku da kažem šta smo to mi u Čačku uradili, zato što je i kod nas aktuelna tema zagađenje vazduha, naravno u zimskom periodu kada je padavina manje, kada je vetra manja, kada su vremenski uslovi takvi da sve ono što u individualnim ložištima mi kući proizvedemo grejući se na drva i ugalj i naše fabrike zagađuje vazduh.

Mi danas možemo da pričamo o konkretnim rešenjima šta smo preduzeli, a preduzeli smo subvencije za zamenu stolarije, nabavku novih kotlova i fasade koje ove godine, mogu reći da je to bio pilot projekata, ali ja očekujem da će sve lokalne samouprave se uključiti iduće godine sa većim sredstvima. Čuli smo i da je budžet za ekologiju u narednoj godini duplo uvećan.

Mi smo u Čačku svake godine sadili po 1.000 novih stabala, zatvorili smo sve kotlarnice na mazut u centru grada. Zatvorili smo i rekultivisali deponiju u Prelićima. To je problem koji nam je ostavila prethodna, demokratska vlast. Znači, da biste razumeli o čemu ja pričam, to je deponija na 12 hektara na samo dva kilometra od grada Čačka, u naseljenom području. Resorno ministarstvo je opredelilo 200 miliona dinara kako bi zatvorilo tu deponiju, kako bi rekultivisalo i kako bi mi u narednom periodu tu mogli da izgradimo park i da sadimo drveće.

E, to je politika Aleksandra Vučića i SNS, zatvaranje deponija, uklanjanje otpada, kreiranje novih zelenih površina i svega onoga što će štititi životnu sredinu.

Moram da kažem da to nije tako bilo pre, kada je u pitanju DS, i da su oni nama samo ostavili probleme i deponije koje smo morali da rešavamo i čistimo. Tako i danas, pored svih tih ekonomskih imamo i te ekološke probleme sa kojima se odlično suočavamo. Verujem da ćemo u narednom periodu postići dobre rezultate. Uopšte se ne brinem sada po pitanju ekologije u našoj zemlji zato što i je i priključak za gas jeftiniji i uslovi za nabavku solarnih panela su bolji i građani sve više teže ka tome da stvore od svojih objekata energetski efikasne kuće kako bi uštedeli i čuvali prirodu.

Mene više brine jedno drugo zagađenje u našoj državi. Konkretno, kad već pričamo o đubretu da se dotaknem i Dragana Đilasa. Imamo problem sa emisijom i štetnih informacija i uticaja koji njegovi mediji plasiraju i kreiraju u javnosti, a posebno se ovo odnosi na moje kolege, pa i na mlađe, u našoj državi zato što oni konstantno plasiraju dezinformacije i laži kako bi dehumanizovali porodice najviših državnih funkcionera, kako bi kriminalizovali državu i kako bi mladima ogadili i politiku i političare i Srbiju nadajući se da će oni možda negde, nekad, za nekih pet ili deset godina uspeti neki politički poen da uberu.

Vidimo ovih dana, oni se više i ne kriju. Evo, imali smo priliku na društvenim mrežama da vidimo, a i danas, evo. To je fotografija gde Dragan Đilas i Borko Stefanović ne kriju svoju misiju u Americi, gde im je cilj bio da zaštite interes njihovih kompanija, posebno medijskih, zato što su u pitanju pare. To je jedini razlog zbog kog su otišli. Nije njima problem da uništavaju „Telekom“ i naša javne resurse, radili su oni to i dok su bili na vlasti, ali mene fascinira koliko su drski i bezobrazni i oholi u tim namerama da se oni više i ne kriju, da oni nemaju nikakvu posledicu i da državni organi ne mogu da im dokuče i da doskoče. Da li su oni krili te pare zakonski, nezakonski ja se nadam da će doći vreme i za to da se odgovara, da se vidi šta su oni radili i na koji način su oni stekli 619 miliona, tj. tačno samo Đilas, a koliko još novca je obezbedio na drugim računima, to ćemo u narednom periodu nadam se i otkriti.

Zato nema razloga da oni pričaju o ekologiji, da oni brinu o našoj životnoj sredini. Ima ko o tome brine i vama ministarka svaka čast na tome, mi ćemo u narednom periodu u Čačku otvoriti i u naredne tri godine dobiti i fabriku za prečišćavanje otpadnih voda.

To nije bio slučaj u prethodnom periodu i to je stvarno za svaku pohvalu i iz godine u godinu sve više sredstava se ulaže u ekologiju u mom gradu. Moram da kažem da smo uspeli da uklonimo sve te divlje deponije koje su nekada imale status trenutnih i dugotrajnih. Dakle, nekad su deponije divlje u centru grada ili u prigradskim područjima bile dugotrajne zato što nisu znali kako da reše taj problem, a naša komunalna javna preduzeća su uspela da uklone te deponije, jer se konkretno bave uzrocima, a ne posledicama. Postavili smo i foto klopke i to naši građani u Čačku znaju i vode računa. Ne bacaju smeće, vode računa gde ga odlažu. Imamo dovoljan broj podzemnih kontejnera i kvalitetno upravljamo komunalnim otpadom.

Pričam za Čačak, a verujem da je tako i u drugim gradovima. Kada pričam ovde sa kolegama poslanicima, vidim da dosta toga ide na bolje. Mogu samo da kažem, da bi nas građani razumeli zašto konstantno spominjemo Ćilasa i zašto ukazujemo na njegove marifetluke. Zato što ne želimo da dozvolimo i ne smemo da dozvolimo zbog svih mladih naraštaja koji su pred nama i koji će steći pravo glasa u narednom periodu da žive u laži u svemu onome što njihovi mediji plasiraju kako bi nas diskreditovali, kako bi ogadili politiku mladim ljudima, već odlučno da se borimo i da podsećamo građane kakvo je stanje bilo u oblasti ekologije, privrede, zdravstva i svake druge oblasti u našem društvu za vreme njihove vlasti, kako više nikada oni ne bi dobili priliku da se nekom greškom ili ponovo nekim nasilnim putem vrate na vlast. Do tada, živela Srbija i nastavljamo dalje u pobedu. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 31.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije (Reizbor na funkciju) Republika Mesečno 130720.00 RSD 01.08.2022 -