MOMIR STOJILKOVIĆ

Pokret snaga Srbije - BK

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Momir Stojilković do sada je jednom bio narodni poslanik, u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine.

U 12. sazivu bio je član Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, kao i zamenik člana Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odbora za zaštitu životne sredine.

Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 454 sata, nije imao nijedno obraćanje u plenumu, nijednom nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja kao ni u traženju obaveštenja i objašnjenja. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 355 puta, od čega je 354 glasao “za”.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 68. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE. Član je Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. Član je i Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim - najnerazvijenijim područjima Republike Srbije - područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

BIOGRAFIJA

Rođen je 1961. godine. Po profesiji je diplomirani inženjer poljoprivrede. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu 1986.

Radnu karijeru započeo je u DP Poljoprodukt kao tehnolog, a kasnije je bio rukovodilac proizvodnje i direktor klanice. Od 2001. do 2003. bio je direktor "Frigoprodukta", a potom radio kao šef prodaje u privatnoj firmi Nutriko pre nego što je postao direktor Javnog komunalnog preduzeća Komrad. Odlukom Skupština grada Vranja većinom glasova od maja 2019. Godine Stojilović je smenjen sa mesta direktora JKP Komrad.

U Skupštini grada Vranja bio je odbornik u više saziva od 2008.

Bio je jedan od osnivača Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju, dugogodišnji član i funkcioner Srpske napredne stranke. Obavljao je funkciju potpredsednika gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju, sa koje je smenjen 11. maja 2019. godine.

Nakon toga, napustio je Srpsku naprednu stranku i prešao u Pokret snaga Srbije - BK. U martu 2020. godine izbran je za potpredsednika Glavnog odbora Pokreta Snaga Srbije - BK.
Poslednji put ažurirano: 08.01.2023, 16:17

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Imovinska karta

(Vranje, 06.05.2021.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 0.00 RSD 03.08.2020 -

Whoops, looks like something went wrong.