DEJAN BULATOVIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Dejan Bulatović biran je za narodnog poslanika jednom do sada, u 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine.

U 13. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao 11. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu bio je deo poslaničke grupe UJEDINjENI - SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA, koju je napustio 22.12.2022, i postao poslanik koji nije član poslaničkih grupa. Bio je i član Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim - najnerazvijenijim područjima Republike Srbije - područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao 41. na listi Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine. U 14. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane.

BIOGRAFIJA

Rođen je 8. februara 1975. godine, živi u Šidu. Po zanimanju je poljoprivrednik.

U aktivnu politiku Bulatović je ušao kao član Srpskog pokreta obnove, a široj javnosti je postao poznat tokom protesta 1996/97, kada je nosio lutku sa likom Slobodana Miloševića odevenu u zatvorsku uniformu. Zbog toga je pretučen i uhapšen, 30 dana proveo je u zatvoru.

Godine 1997. izašao je iz Srpskog pokreta obnove zbog približavanja te organizacije politici Slobodana Miloševića, a nakon toga je bio suosnivač Demohrišćanske stranke Srbije u kojoj je ostao do 2000. godine. Bio je i jedan od vođa Narodnog pokreta „5. oktobar“, koji su takođe činili i Vladan Batić, Nenad Čanak, Vesna Pešić i Branislav Cole Kovačević.

Pred kraj 2000. godine.dobio je politički azil u Francuskoj, a potom je i državljanstvo Republike Francuske.

2001. godine je u Francuskoj osnovao Pokret za novu Srbiju, i izabran je za predsednika te organizacije.

Po povratku iz Francuske u Srbiju počeo je da se bavi privatnim preduzetništvom osnivajući sopstveno poljoprivredno gazdinstvo, ali i nastavio sa političkim aktivizmom.

Nekoliko godina kasnije u Šidu je osnovao Pokret za zaštitu i negovanje reke Bosut.

Bio je odbornik u tri saziva Skupštine opštine Šid, a 2012. godine bio je izabran i za zamenika predsednika Skupštine opštine Šid.

Bio je predsednik Zelene ekološke partije – Zeleni, koja se 2019. godine ujedinila sa Strankom slobode i pravde. Bio je zatim i potpredsednik Stranke slobode i pravde, koju je napustio 22.12.2022. godine.
Poslednji put ažurirano: 18.03.2024, 09:43

Osnovne informacije

Statistika

  • 115
  • 6
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva posebna sednica , 02.05.2024.

Poštovana predsedavajuća, poštovani narodni poslanici, kandidati za ministre, poštovani mandatari, poštovani građani Republike Srbije, moram da vas podsetim, reklamiram član 107. Poslovnika i moram da podsetim građane na nekoliko stvari.

Pre nego što čovek, moj prethodni govornik uperi prst u bilo koga i spočitava bilo šta, mora samo da kaže da li je tukao psa u mom dvorištu i da li hoće da pokažem mu taj snimak, da li hoće da pokažemo taj snimak. Taj čovek, mora da kaže da li me je gurnuo u robovlasnički sistem, tako što mi je nabio menice, može da se moli Bogu, naravno, to je dobro, Bog će mu možda oprostiti grehove, ali ja neću, jer me je zavio u crno i politički i naravno materijalno i to ću mu dokazati. Taj čovek da kaže da li je tukao taštu, da li je tukao svoju suprugu, da nam kaže, to smo čitali u medijima, da kaže taj čovek da li poznajem njega, da li sam mu bio potpredsednik i da li sam ga u nekoliko puta, jer je fizički želeo da ugrozi neke ljude, da li sam to sprečavao? Gledam ga u lice. Gledam ga u oči.

Da li njegov izliv besa kada dobije, da li je mogao nekada da se kontroliše ili smo morali mi koji smo njemu bili bliski da stanemo i kažemo – polako, smiri se, nemoj to čoveče. Da li je taj prethodni govornik kada smo bili na sudu, da li kada je rekao ono što je imao odmah tražio sudiji da ode, da se ne bi suočio sa mnom, sa istinom, a građani Srbije samo da nam kaže još jednom, gledam ga u oči, da li je tukao psa u mom dvorištu? Ako kaže da nije, da li hoće, da li pristaje da pustim snimak Srbiji, gde je tuče pesnicama svog psa, da njegova ćerka plače i moli ga, nemoj tata to da radiš. Da li to možemo da uradimo?

Da li Srbija treba to da sazna, da čujemo kakav je to čovek, koji čuva životinje?

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.04.2024.

Poštovana predsedavajuća, poštovani narodni poslanici, narodne poslanice, poštovani građani Srbije, teško je reći bilo šta na nešto što je moj prethodni kolega govorio u Skupštini, ali ja ću pokušati da vama objasnim, a to je ono što on već nekoliko puta pokušava da nametne temu. Tema je zašto sam ja podržao Aleksandra Vučića i SNS. Pa, jedan od razloga ste upravo vi, vaše ponašanje na odborima, vaše ponašanje u Skupštini, vaša nedoličnost, ne mogu zaista da nađem pravu reč u srpskom jeziku koja bi bila adekvatna.

Dakle, zbog vas takvih kao što ste vi opozicija koja je samo opozicija Srbiji i sve ono što radite, radite protiv Srbije i protiv građana Srbije. Nemate „z“ od zeleno, nemate pojma o ekologiji i nije borba za ekologiju samo što pominjete ekologiju, nego šta ste uradili za tu ekologiju. Da li je to ono što niste uspeli da radite, a da gradite one mini hidroelektrane, pa niste bili zadovoljni odgovorom Aleksandra Vučića, pa ste vi sada opozicija. Vi ste jedan od razloga, gospodine Jovanoviću zašto sebe neću da zovem opozicijom i nisam opozicionar i nikada ne bih bio opozicionar na taj način. Ono što vi radite Srbiji, to mogu samo da tolerišu opozicioni lideri i to je u redu, to je njihova stvar, ja to neću da podržim.

Ono što treba da znate, građani Srbije, pre samo 15 minuta Marijan Rističević i ja smo sedeli tamo u bifeu i taj čovek…

Evo, gledaj mene u lice. Pitao si me da li može Marijan da te upozna sa direktorom „Rubina“. Kaži da li je istina?

To je ono što je neverovatno i treba građani Srbije da znaju. Ti ne samo da piješ alkohol, ti piješ krv srpskome narodu.

Prva sednica (konstitutivna), 20.03.2024.

Ja ukazujem na povredu Poslovnika stav 4. i 108, ali građani Republike Srbije, koliko je ovo nemoralno da Marinika Tepić, znate da ona sada ovde drži moralne pridike, da Marinika Tepić ukazuje na povredu Poslovnika i ni manje ni više da ona ukaže kako treba da se vodi Skupština.

Marinika Tepić je, znate, ona osoba koja nije naučila dok sam bio tamo u stranci ni šta je koka nosilja, a šta je kokain. Ona kad se kaže koka ona misli kokain i onda udri po Ministarstvu odbrane, udri po vojsci. Kaže tamo u Moroviću, tamo selo pored mog, tamo se gaji marihuana.

Ta osoba koja krši Ustav konstantno, koja ovde u Skupštini tražila da se uvede rezolucija protiv građana Srbije, protiv Srbije zato što su zapravo oni napravili građani Srbije genocid u Srebrenici, nije se izvinula ni danas zbog toga i nije to neverovatno zato što je to jedna potpuno nemoralna osoba i ona će sada da kaže nekom i da priča nekom o moralu, a ono što je najstrašnije, zloupotrebili su decu, zloupotrebili su ubijenu decu u Beogradu u Ribnikaru roditelje, ta osoba je rekla na televiziji nemaju roditelji…

A šta se vi bunite? Šta je vaš problem? Pa, to je vaša Marnika Tepić. Problem je što je dobro poznajem. Ta osoba u vašoj stranci kada sam ja bio potpredsednik tada ste me svi podržavali. Rekli ste mi da sam u pravu zajedno sa Borkom Stefanovićem, koji mi je rekao da sam sve u pravu kada je Marinika Tepić da je najveći lažov, da je najveći probisvet, hoštapler.

Ti koja dobacuješ tamo iz Zrenjanina i ti si to rekla, svi ste rekli da sam u pravu. Vidite ovo licemerje, Borko se grli sa Marinikom Tepić, a ovde su poruke gospodine Stefanoviću, ovde su poruke kako ste govorili o vašoj koleginici.

Pogledajte onu Jelenu Milošević iz Niša. Pa ti mi duguješ pare do dana danas, nisi mi ni isplatila ono što si uzela od mog domaćinstva. Sram vas bilo bre.

Onaj tamo iz Kragujevca Jekić, jedan belosvetski izdajnik, on priča nekom, a tebi ću tek da pokažem šta si uradio, sram te bilo. Pa, molio si socijaliste u Kragujevcu da pravite koaliciju, molio si, pa su vam rekli – hajde bre, nećemo sa vama da imamo ništa.

To samo pokazuje kakvi ste nemoralisti, vi ćete nekom nešto da pričate.

Treće vanredno zasedanje , 29.06.2023.

Poštovani predsedniče Skupštine, poštovana predsednice Vlade, poštovane ministarke, poštovani ministri u Vladi Republike Srbije, poštovani građani Republike Srbije, želeo bih da se najpre obratim ministarki za zaštitu životne sredine gospođi Ireni Vujović. Najpre bih želeo da izrazim zahvalnost prema onome svemu što radite, kada je u pitanju životna sredina. Znam koliko se napredovalo u poslednje vreme, ali želeo bih da vas podstaknem i da zatražim jednu vrstu podrške za sve one ljude koji se bave životnom sredinom, na način da čuvaju svoje reke, a ići će u smeru tome da postoje organizovane grupacije ljudi koji rade ilegalni izlov ribe. Radi se sa strujom, radi se sa plinom i moram da vam kažem da su ogromne bitke na određenim rekama, posebno na reci Dunav i Savi.

Dakle, i pored privremenog izlovljavanja ribe, imamo i reke gde je zabranjen, da kažem, privremeni izlov ribe, ali se nalazimo u sukobu sa ljudima koji se bave ilegalnim izlovljavanjem, najčešće to je autohtona vrsta ribe i zaista ulazimo u jednu ozbiljnu situaciju da ostajemo u nekim određenim rekama, zaista ostajemo sa siromašnim ribljim fondom, posebno kada je u pitanju, vi znate sigurno o čemu govorim, kada kažem i smuđ, kada kažem i šaran divlji, i naravno linjak i sve one ribe koje su danas na nekim rekama čak i retkost.

Želeo bih da vas pitam – da li postoji mogućnost da u narednom periodu, sa vašom podrškom i vašeg ministarstva, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, država zauzme još ozbiljniji stav, a ima ga već, naravno, ali još ozbiljniji stav prema tim ljudima i tim licima koji na taj način, ponavljam, strujom ulaze u te reke i plinom, čak se i neke druge stvari dešavaju u tim rekama. Dakle, siguran sam da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova znaju o čemu govorim. Evo, jedna molba prema vama – da li mogu da dobijem od vas uverenje da ćemo u narednom periodu imati jednu sveobuhvatnu akciju sprečavanja ilegalnog izvlačenja ribe na rekama širom Republike Srbije, to znači jezerima, potocima i raznim drugim mestima gde imamo zaista taj ugrožen riblji fond.

Evo, ministarka, to je za ovaj prvi put, a u drugom delu ću postaviti jedno potpitanje. Hvala.

Treće vanredno zasedanje , 29.06.2023.

Poštovana ministarka Irena Vujović, zahvaljujem se na ovakvom odgovoru. Zahvaljujem se i Vladi na jasnom stavu kada je životna sredina u pitanju.

Sada imam jedno dopunsko pitanje, postavio bih ga ministarki pravde i naravno premijerki Vlade Srbije. Na obe osobe se u Vladi odnosi ovo što ću vas pitati. Mene zanima – kakav je vaš stav i da li u budućnosti možemo da očekujemo oštru reakciju i primene onog zakonskog okvira prema političarima koji izlaze na konferencije za medije i onako nonšalantno iznose kojekakve afere, naravno lažne afere, kao što je, recimo, bila afera „Morović“.

Imali smo jednu političarku koja je iznela takvu jednu aferu i time je nanet ozbiljan udarac Ministarstvu odbrane. Kada iznosite takve stvari, kada sa tim izlazite onda šteti državi na najvišem mogućem nivou.

Pitam vas – da li u budućnosti možemo da očekujemo da postoje sankcije za takve političare, bilo oni da su poslanici sa imunitetom ili bez imuniteta, jer je državni interes na prvom mestu, verujem i zaštita državnih institucija? Pitam ministarku pravosuđa i naravno vas premijerko, da li u budućnosti možemo očekivati, pošto neki političari ne mogu sami sebi da stave granicu, okvir onoga što bi morali da nosimo iz kuće, a to je taj neki moralni i vaspitni deo, ne možete da lažete i ne možete da državu opanjkavate na taj način, a kad baš ne umete onda da vidimo da li država i koji su način da zaštitimo državne institucije, državne funkcionere?

Danas je najlakše izaći na konferenciju za medije i vi onda tamo pričate šta vam je mila volja, šta god želite i nemate nikakav problem više sa tim. Ja bih voleo da ti ljudi nakon takvih konferencija za medije imaju suočavanje sa državnim institucijama, znači, sa pravosuđem, sa državnim tužiocem. Tome se mora stati na kraj. Želeo bih da čujem od vas da li u budućnosti možemo očekivati sankcije za takve vrste političara?

Šta je bilo, nešto se ne čujemo. Zemlja zove Mars izgleda. Šta je bilo? Da li imate neki problem? Javljate se sami miševi jedni. Rekao sam vam sto puta da ste miševi i vi se ponovo javljate. Dokle više da se toleriše vaše uništavanje institucija. Sram vas bilo. Još se javljate sami. Sram vas bilo.

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 25.05.2023.

Poštovani predsedniče Skupštine, poštovana premijerko, članovi Vlade, izražavam zadovoljstvo da ste ovde i da možemo na ovaj način da komuniciramo. Većinu ministara ja sam i obišao u njihovim kabinetima. Razgovarali smo o problemima koji postoje sa građanima Republike Srbije.

Želeo sam jedno pitanje da uputim vama, premijerko, i nadležnom ministarstvu, a tiče se jugozapadne Srbije i tiče se januarske poplave koju smo imali 2023. godine, kada se izlila reka Jošanica i reka Raška. Imali smo tamo, nažalost, i žrtve. Imali smo dve osobe koje su nastradale u tim poplavama. Moram da kažem da je tamo 140 ljudi prijavilo štetu nakon tih poplava.

Znam da je grad Novi Pazar napravio sve ono što je potrebno kako bi se izašlo iz te krize nakon poplave. Znam da je Vlada Republike Srbije takođe u pripremi projekta ukorićavanje same reke. Moram da kažem da je Vlada obećala da će pomoći gradu Novom Pazaru, da ćete kroz taj projekat i kroz druge vrste pomoći, da kažem, nastupiti, zapravo sve učiniti da ti građani izađu iz toga što ih je snašlo, ta nepogoda.

Želeo bih vama da postavim pitanje da nakon ovih informacija i grada Novog Pazara, dakle, i pozitivnog stava Vlade Republike Srbije da će izaći u tom kontekstu prema građanima Republike Srbije i naravno grada Novog Pazara, dakle da mi kažete – kada se može očekivati nastavak privođenja kraju projekta koji je u toku? Kada bi zapravo mogli smatrati da bi se moglo završiti ukorićenje samih tih reka? Kada bi Vlada mogla, da li možete da okvirno kažete te neke rokove, jer morate da znate da meteorološka stvar danas je jako nepovoljna, da su građani pomalo uznemireni jer se najavljuju ponovo nepogode, kiše i ljudi se samo pitaju kada bi mogli dobiti, neki datum?

Prosto, to je ono što je najkonstruktivnije, dakle, ono što bih želeo da postavim i kao pitanje i kao zabrinutost, a smatram da ćete sigurno imati odgovor na to.

Neću čak ni koristiti ova tri minuta, čekaću vaš odgovor, pa ću da kažem još šta imam. Hvala vam.

Imovinska karta

(Beograd, 09.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 82871.00 RSD 01.08.2022 -