DEJAN BULATOVIĆ

Stranka slobode i pravde

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Dejan Bulatović prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao 11. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe UJEDINjENI - SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA. Zamenik je predsednika Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, i član Odbora za zaštitu životne sredine.

BIOGRAFIJA

Rođen je 8. februara 1975. godine, živi u Šidu. Po zanimanju je poljoprivrednik.

U aktivnu politiku Bulatović je ušao kao član Srpskog pokreta obnove, a široj javnosti je postao poznat tokom protesta 1996/97, kada je nosio lutku sa likom Slobodana Miloševića odevenu u zatvorsku uniformu. Zbog toga je pretučen i uhapšen, 30 dana proveo je u zatvoru.

Godine 1997. izašao je iz Srpskog pokreta obnove zbog približavanja te organizacije politici Slobodana Miloševića, a nakon toga je bio suosnivač Demohrišćanske stranke Srbije u kojoj je ostao do 2000. godine. Bio je i jedan od vođa Narodnog pokreta „5. oktobar“, koji su takođe činili i Vladan Batić, Nenad Čanak, Vesna Pešić i Branislav Cole Kovačević.

Pred kraj 2000. godine.dobio je politički azil u Francuskoj, a potom je i državljanstvo Republike Francuske.

2001. godine je u Francuskoj osnovao Pokret za novu Srbiju, i izabran je za predsednika te organizacije.

Po povratku iz Francuske u Srbiju počeo je da se bavi privatnim preduzetništvom osnivajući sopstveno poljoprivredno gazdinstvo, ali i nastavio sa političkim aktivizmom.

Nekoliko godina kasnije u Šidu je osnovao Pokret za zaštitu i negovanje reke Bosut.

Bio je odbornik u tri saziva Skupštine opštine Šid, a 2012. godine bio je izabran i za zamenika predsednika Skupštine opštine Šid.

Bio je predsednik Zelene ekološke partije – Zeleni, koja se 2019. godine ujedinila sa Strankom slobode i pravde.

Potpredsednik je Stranke slobode i pravde.
Poslednji put ažurirano: 03.09.2022, 07:47

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 3
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku