MILOVAN JAKOVLJEVIĆ

Srpski pokret Dveri

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Milovan Jakovljević prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao šesti na listi Boško Obradović - Srpski pokret DVERI - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe SRPSKI POKRET DVERI - PATRIOTSKI BLOK. Član je Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, i zamenik člana Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

BIOGRAFIJA

Rođen je 1967. godine. Živi i radi u Ivanjici. Diplomirani je ekonomista. Učesnik rata. Direktor i vlasnik privatne porodične firme. Proizvođač malina.

Potpredsednik je Srpskog pokreta Dveri, zadužen za zapadnu Srbiju.
Poslednji put ažurirano: 05.09.2022, 07:41

Osnovne informacije

Statistika

  • 2
  • 31
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva posebna sednica , 14.09.2022.

Odlično, onda zbog racionalizacije vremena predlažem da svi ovde zajedno iznenadimo građane Republike Srbije i kako predsednik Republike često kaže da jednim marljivim, posvećenim radom opravdamo poverenje, jer naši poslodavci nas zato plaćaju.

Ja jedino što želim da zamolim javno predsednika da tu gordost koju ima prema nama koje naziva srpskom desnicom, kako već, malo smanji zbog toga što mi nismo opozicija ni državi, ni njemu, mi smo opozicija ovoj vlasti koju smatramo odgovornim za što šta.

Ono želim da pohvalim što sam čuo u ova dva dana, i ja sam čovek koji želi uspravno da korača kroz ovu zemlju, jer imam troje dece koju neću da sramotim, pa ću javno reći.

Pohvalno je ako uputite zahtev za podršku našim saveznicima Rusiji i Kini. Obećali ste da neposredno i posredno nećete priznati Kosovo, obećali ste da se Zajednica srpskih opština neće formirati po kosovskim zakonima i ustavu.

Rekli ste da je bolje pregovarati hiljadu godina nego ratovati jedan dan. To je i naš stav. Vaš nastup na konferenciji za novinare sa Olafom Šolcom je bio državnički i to nas je ohrabrilo da prvi podnesemo zahtev za sazivanje ove vanredne sednice Skupštine Republike Srbije.

Pohvalno je i to što modernizujete vojsku i podižete borbeni moral i uopšte, borbenu gotovost ove zemlje.

Ono što nama smeta, što su naša očekivanja da od ove vanredne sednice možemo očekivati nešto više nisu se obistinila. Izveštaj je korektan u tehničkom smislu te reči i ništa senzacionalno.

Ono što bi bilo logično da mi napravimo neki zaključak, a taj zaključak bi trebao da sadrži i vaša ova obećanja. Onda bi ja slobodan da poslaničkoj grupi kojoj pripadam predložim da kada sve to obećate mi podržimo javno vas i sve ovo.

Ovo što ste vi napisali u Izveštaju.

(Predsednik: Vreme poslaničke grupe.)

Završavam.

Gospodine predsedniče, vi ćete svakako ući u istoriju na ovaj ili onaj način. Ući ćete kao državnik ili vizionar.

Prva posebna sednica , 13.09.2022.

Poštovani predsedavajući, kolege poslanici, predsedniče Republike, ukazujem na povredu Poslovnika, član 27.

Predsednik Narodne skupštine predstavlja Narodnu skupštinu, saziva jedne sednice predstavlja njima i vrši druge poslove u skladu sa zakonom i ovim Poslovnikom. Vi ste dozvolili nešto što je nedopustivo, a to je da gospodin Kamberi u sred ovog najvišeg zakonodavnog doma kaže da je Kosovo nezavisno. Mi uvažavamo različitost mišljenja, ali ovo je nedopustivo.

Molim vas, da po ovom osnovu se izjasnimo. Hvala vam.

Imovinska karta

(Ivanjica, 13.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika 0.00 RSD 01.08.2022 -