Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Zaim Redžepović

Zaim Redžepović

Stranka pravde i pomirenja

Obaveštenja i objašnjenja

Poštovani predsedniče, dame i gospodo uvaženi građani Republike Srbije, želim pre svega da iskoristim priliku i da čestitam nastupajući Kurban bairan vrhovnom poglavaru islamske zajednice u BiH, gospodinu Huseinu Kavazoviću. Takođe da čestitam bajram predsedniku Mešihata u Srbiji, gospodinu Dudiću, kao i svim građanima Republike Srbije koji obeležavaju ovaj dan. Takođe, poseban selan, pozdrav i posebnu čestitku šaljem našim ljudima u dijaspori i širom sveta.

Mnogo pitanja i mnogo stvari ima koje interesuje građane koji su mene poslali ovde da govorim u njihovo ime i nekako bi moglo da se krene od toga šta se konkretno radi i šta se dešava sa graničnim prelazom između Tutina i Petnice. To bi mnogo stvari olakšalo i što se tiče nekakvog raspoloženja jednostavno nema više argumenata da se sa tim ne požuri. Ne znam dokle se stiglo i to je nešto što me zanima.

Takođe građane zanima šta se dešava sa Osnovnim sudom u Tutinu, dokle smo stigli sa time da se konačno ispravi ta nepravda i da se Osnovni sud u Tutinu vrati. Isto važi i za Prekršajni sud gde bi rekao da ima još manje argumenata da se održava ovo stanje koje je aktuelno sada.

Pitanje šumske uprave u Tutinu ili gazdinstva koje se nalazi u Raškoj je takođe aktuelno. Svi se pitaju da li će i kakve su šanse da se ova takođe nepravda ispravi, jer argumenti su apsolutno na strani opštine Tutin da gazdinstvo bude u Tutinu i zbog sirovine koja se koristi i zbog svih drugih argumenata.

Međutim, ja sam danas odabrao da moje konkretno pitanje bude nešto drugo, a tiče se bivšeg policajca Sefedina Ragipovića, koji je radni vek proveo u Kraljevu, gde je i penzionisan. O tome su pisali mediji, o tome se dosta govorilo, bivši ministar policije je čak obećao da će taj njegov problem sa stanom da reši. On je preživeo jako teške stvari. Svoj život je posvetio poslu i ceo život je radio na uspostavljanju javnog reda i mira i služio ovoj državi na najčasniji i najbolji mogući način. Radi se o čoveku koji je iz jedne ugledne i časne porodice koja ima ozbiljnu tradiciju.

Nažalost, danas, uoči Bajrama, ja moram da govorim o tom težem delu, a to je da je on danas suočen sa problemom da bude izbačen iz stana u kome je proveo 19 godina, gde se 17 godina odbijalo tada iz Fonda solidarnosti od njega, zapravo ne 17 godina, nego, koliko ja znam, 17 hiljada maraka tadašnjih je odbijeno njemu dok se to nije ukinulo. On je neko ko je, prema mojim informacijama, u razgovoru sa mojim prijateljima iz Kraljeva uzoran i primeran čovek i u Kraljevu.

Mislim da ova država i nadležno ministarstvo moraju da urade sve što mogu da ovaj čovek ostane u tom stanu. Nije to luksuzan stan, niti je kvalitetan, niti tu ima mnogo kvadrata, a država, čini mi se, polaže jedan od najvažnijih ispita i pokazuje kakav je njen odnos prema ljudima koji su ovu državu na neki način zadužili.

Sa ovog mesta apelujem na MUP da uradi sve što može da se ovom čoveku pomogne, da pokažemo da ljudi koji su radili dobre stvari i koji su služili ovom narodu ne treba da brinu kada odu u penziju zbog nekakvih procedura koje su poprilično nakaradne. Ne može neko ko je oboleo i došao do invalidske penzije da bude tretiran na način da je vrlo realno da ostane bez krova nad glavom, a pri tome i taj krov nad glavom je on lično finansirao.

U tom kontekstu, ja sam siguran da ću dobiti podršku i od drugih kolega koji ga znaju, ali ja vam kažem, jedna od snažnijih poruka iz Sandžaka danas jeste da se ovom čoveku, građaninu ove zemlje, bivšem policajcu, patrioti, pomogne i učini sve što se može da on ne brine o krovu nad glavom. Hvala vam.