VLADIMIR ORLIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Vladimir Orlić do sada je bio narodni poslanik u četiri saziva. Prvi put postao narodni poslanik u 10. sazivu, 2014. godine, a zatim i u naredna tri skupštinska saziva, tako da je na funkciji narodnog poslanika od 2014. godine do danas.

U 11. sazivu obavljao je funkciju zamenika šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke i bio član Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije i Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

U 12. sazivu bio je na funkciji potpredsednika Narodne skupštine, i član Odbora za prava deteta. Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 272 sata, šest puta se obraćao u plenumu, nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja, kao ni u traženju obaveštenja i objašnjenja. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 412 puta, i svaku put je glasao “za”.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 23. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu bio je predsednik Narodne skupštine, predsednik Odbora za prava deteta, i šef Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi i Delegacije u Interparlamentarnoj uniji.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao peti na listi Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine. U 14. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane.

BIOGRAFIJA

Rođen je 15.04.1983. godine. Završio je Osnovnu školu „Jovan Popović“ u Obrenovcu i Matematičku gimnaziju u Beogradu. Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu – Odsek za elektroniku, telekomunikacije i automatiku, Smer za telekomunikacije diplomirao je 2007, a na istom fakultetu stekao je i zvanje doktora nauka, na Odseku za telekomunikacije i informacione tehnologije, 2011. godine. U naučno zvanje „naučni saradnik u oblasti tehničko-tehnoloških nauka – elektronika, telekomunikacije i informacione tehnologije“ izabran 2015. godine.

Bio je inženjer za istraživanja i razvoj u Istraživačko-razvojnom centru "IMTEL Mikroopt dd" i Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku "IMTEL Komunikacije AD". Od 2008. do 2011. je radio kao rukovodilac Odeljenja za digitalnu obradu signala u Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku "IMTEL Komunikacije AD". U periodu od 2011. do 2012. radio je kao inženjer senior u "High Tech Engineering Center doo", a od 2012. zaposlen je u Institutu „VLATACOM doo“ na poziciji sistem arhitekte.

Objavio je preko 50 naučnih radova i bio je stipendista Ministarstva prosvete, Fonda za mlade talente Vlade Republike Srbije i Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.

Na lokalnim izborima 2016. godine izabran je za odbornika u Skupštini opštine Čukarica. Bio je kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda na listi Srpske napredne stranke 2012. godine, i odbornik u skupštini grada Beograda u sazivima od 2014. godine i 2018. godine.

Član je Srpske napredne stranke od 2008. godine. U stranci je primarno obavljao dužnosti u sferi informisanja i medija, kao i organizacionih poslova. Bio je predstavnik stranke u radnim telima Evropske narodne partije. Od 2009. do 2015. više puta biran za predsednika Saveta za informisanje Opštinskog odbora SNS na Čukarici. Zamenik koordinatora za rad Saveta pri OO SNS Čukarica i član Izbornog štaba OO SNS Čukarica 2012. i 2014. godine. Od 2014. do 2015. obavljao dužnost sekretara Opštinskog odbora Srpske napredne stranke na Čukarici. Za potpredsednika Opštinskog odbora SNS Čukarica izabran 2015. godine.

Za člana Predsedništva Srpske napredne stranke izabran je 2017, a od 2021. je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.
Poslednji put ažurirano: 20.03.2024, 09:40

Osnovne informacije

Statistika

  • 22
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica (konstitutivna), 20.03.2024.

Ako neće da bude u grupu onih koji trpe, u koju je ono grupu sam sebe stavio? To je bilo veoma inteligentno. Znate šta, da počnete saziv prvim obraćanjem kao narodni poslanik, tako što ćete da odvratne uvrede izgovorite, Stojanu Radenoviću, baš ništa nije reklo o Stojanu Radenoviću, ali je baš sve reklo o vama. Sve je reklo o vama i sigurno o onim ljudima koji vas poznaju će veoma da prija i ponosiće se vama na osnovu onoga što ste uradili, govorili čoveku kako vidi, kako čuje, kako se ponaša, kakvo mu je ophođenje, sve onako najlepše što ste mogli. Apsolutno sve ste rekli o sebi, predstavili se na najbolji mogući način. Ali dobro je što ste između ostalog rekli, da vi u stvari nemate nikakav problem sa rezultatima izbora, vi te rezultate priznajete, do doduše na nekim biračkim mestima, ali gde vam se to dopada, ali kada krenete od biračkog mesta do biračkog mesta, pa saberete sva, onda dođete do onih više od milion i 800 hiljada glasova za pobedničku izbornu listu Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane.

Taj rezultat je učinio da je ovde apsolutna većina koja predstavlja upravo tu politiku, a vi vidite koliko je vas, računajući kako ste sami priznali i vaše društvo koje je tamo cirkus izvodilo u Areni. Evo saznali smo ko su ti ljudi koji su se našli u Areni, to su oni, njihovi glumci, još se time ponose. Ali pošto je takođe danas pričao o fantomima, nije da ne znamo ko su fantomi, ali ne izmišljeni nego pravi.

Na dva mesta od vas sedi čovek pravi pravcati fantom. Pod jednim imenom i prezimenom i adresi u gradu Novom Sadu izlazio je na izbore 2014. godine, u ovoj sali sedeo i bio narodni poslanik, a onda je 2016. godine promenio ime, svoje ime, zbog izbornih marifetluka, zbog izborne liste, ali i dalje živi u Novom Sadu, da bude narodni poslanik, da bi 2018. godine pod novim imenom bio u gradu Beogradu. Zašto? Da postane gradski odbornik u drugom gradu.

Tako da, pored toga što smo saznali ko su cirkuzanti i oni koji su cirkus izvodili u Areni, a to ste vi, znamo i ko su fantomi. To ste, takođe, imenom i prezimenom vi.

I, još jedna stvar, pošto je Vranje pomenuo, taj jedan njihov poslanik iz Vranja kojeg imaju, kog je pomenuo, šta mislite da li se upisao za putne troškove juče i prekjuče? Jeste, nego šta je, i to je pokazatelj kakvi su i koliko su oni dosledni principijelni i koliko ne priznaju bilo šta. Licemeri i barabe.

Prva sednica (konstitutivna), 20.03.2024.

Pomenuta je Srpska napredna stranka i pristupnica, navodno, kao jedina stvar koja garantuje neki dobar život u ovoj zemlji, tako ste rekli. Naravno, uz salvu laži onih koji su ovi vaši iz CRTE izmišljali i ciljano plasirali za vreme kampanje, a da se tiče onkoloških pacijenata. Slagali sve od reči do reči i kada su dobili direktan poziv da pokažu gde se to desilo, odgovora nema. Zašto?

Rekao sam vam već juče neke stvari - kad lažovi lažu, lažovi drugačije ne umeju i sve znamo o njima i ko su i šta su, ali zbog ovoga što ste ponovili sada vi. Pristupnica Srpske napredne stranke. Danas su neki ovde govorili o zaradama. Svima su u ovoj zemlji, zahvaljujući politici Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, veće plate, svima su veće penzije, ne samo onima koji su članovi ove ili one stranke ili nisu nijedne, svima.

U tim su klupama sedeli, ja to pamtim 2014. godine, narodni poslanici iz vaših tadašnjih partija koji nisu verovali kada je Aleksandar Vučić govorio sa ovog mesta ovde – guramo, podižemo plate u ovoj zemlji, videćete, idemo preko prosečne zarade od 500 evra. Nisu verovali, kao vi sada tako mahali rukama, kao vi sada smejali se nešto. Mada primetio sam juče da volite poeziju, jel znate onaj stih – klovnovi kad plaču zvuči kao smeh. To mi je sada palo na pamet, ne znam zašto dok vas slušam.

Nisu verovali i rekli - ako se ikada desi da prosečna plata u Srbiji bude 500 evra, svi ćemo mi da glasamo za tebe, a mi to kao što vidite odavno prešišali. Svima vama koji ste trčali da se upišete za troškove i ti su putni troškovi, a i te poslaničke plate koje primate danas samo veći zahvaljujući toj politici i tom čoveku, putevima koje smo uradili, vozite se i vi, i nek vam je alal i neka vam dobro služe kao i svima drugima u ovoj zemlji. Prugama koje smo uradili, vozite se i vi, čak vam je specijalitet, kad krenete na protest u grad Beograd iz Novog Sada, da se uslikate onako ponosni i srećni što danas imate dobar, super brzi voz koji je u vaše vreme bio samo naučno fantastika. Te klupe koje uništavate i lomite, nećete platiti vi, to će da plati neko ko vodi računa o ovoj državi i o narodnoj kasi, a voljom tog naroda u ovoj se državi sada staraju oni koji Srbiju vole, poštuju i slušaju glas njenog naroda. To su Aleksandar Vučić i ta Srpska napredna stranka koja vam toliko smeta.

Prva sednica (konstitutivna), 20.03.2024.

Evo, šta nije rekao ovaj veliki junak od malo pre. Slušajte njegove reč: "Baš me briga što je Ana Brnabić fikus premijer, lezbejka i to nikad nisam komentarisao, ali što tako zla, podmukla neznalica, član trilateralne komisije predsednika UO Naleda sada staje na stranu narkomančine i ubice…

I, da vam sada pređen na ovo što je rekao da nije bilo nikada: " E, pa draga fikus premijerko, želim ti, to je on poželeo, da te jednom taj isti Mitrović zatvori u Zadruzi u četiri zida, bez ključa, sa jednim obdarenim Afroamerikancem tek puštenim iz zatvora i da taj šou narod gleda jedno par meseci, pa da vidim da li bi posle toga branila najgori ovozemaljski šljam". Napisao na svom Fejsbuk profilu ovaj Veselinović od malo pre.

Jel vas nije sramota? Jel vas nije sramota prvo što ste ovo uradili, a drugo, ovog kukavičkog, bednog govora koji ste malo pre održali, u kom tvrdite da se ovo nije desilo. Jel vas nije sramota? A gde je junaštvo? Gde je junaštvo ili izvinjenje uputite ili da stanete iza svojih reči. Nešto bolje, gde je trunka jedna časti svih ovih koji sede oko vas za vas takvog kakvi ste ništa me ne čudi dalje. A gde je trunka časti za bilo koga od ovih što sede oko vas? Jel ovo podržavate? Jel to vaš zajednički moral? Jel to ta borba protiv nasilja? Ovo? Ovo nije ljudsko ništa?

A znate šta je? To je još jedan fantom nije onaj od malopre jedini fantom kog imate. Jel znate gde je bio ovaj kada mu je to trebalo zbog funkcije, konkretno funkcije savetnika predsednika Vlade AP Vojvodine 2014. godine u Bulevaru Mihaila Pupina Novi Sad. U Novom Sadu vam je ovaj junak što hoće da bude silovana Ana Brnabić živeo. Pa, je onda 2018. godine postao, isto kao ovaj drugi fantom malopre, gradski odbornik u Beogradu na listi Dragana Đilasa.

Dakle, ne samo da ste lažovi najveći na svetu, ne samo da ste licemerni, odvratni, kakve čovek ne može da zamisli, ne samo da ste vi jedini pravi fantomi, nego ste zaista takva ljudska beda i mizerija da me živo zanima šta još možete da uradite pa da budete još gori.

Imovinska karta

(Beograd, 05.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 37200.00 RSD 03.08.2020 - 01.08.2022.
Predsednik Narodne skupštine Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 37200.00 RSD 02.08.2022 -