GORAN NIKOLIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Goran Nikolić prvi put je izabran za narodnog poslanika u 14. sazivu, kao 67. na listi Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine. U 14. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane.

BIOGRAFIJA

Rođen je 1976. godine. Po profesiji je diplomirani ekonomista.

Živi u Vranju.
Poslednji put ažurirano: 20.03.2024, 09:39

Osnovne informacije

Statistika

  • 2
  • 2
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.04.2024.

Hvala.

Poštovana predsednice, dame i gospodo narodni poslanici, pošto i ja dolazim iz Vranja imam moralnu obavezu zbog glasača i građana Pčinjskog okruga i Vranja da odgovorim gospodinu koji je iskoristio i ovu priliku u Narodnoj skupštini da iznese niz, da kažem, neistina, odnosno lažnih optužbi kada su u pitanju poslednji izbori održani 17. decembra.

Ono što je interesantno, to je da SNS na svim lokalnim izborima od 2016, 2020, 2022, 2023. godine uvek beleži bolje rezultate i ostvaruje veći procenat i veće poverenje svih građana. Kao dokaz tome zna to gospodin Petrović. Gospodine Petrović, 2023. godini 17. decembra SNS je na lokalnim izborima osvojila 56% poverenje građana Vranja, u apsolutnom iznosu 2.000 glasova više nego na prethodnim izborima.

Za razliku od nas, koalicija kojoj pripada dotični Slobodan Petrović je jedva osvojila 4.000 glasova, odnosno šest odborničkih mandata. Srpska napredna stranka je osvojila 38, odnosno 39 odborničkih mandata.

Ono što pominje gospodin Petrović da su kao neki građani menjali prebivalište iz Vranja u Beograd, pritom pominje Javno komunalno preduzeće Vodovod, ja bih iskoristio priliku samo da njega pitam kao nekoga ko je bio zaposlen u tom preduzeću - da li i dalje radi tamo? Zašto je najuren iz tog preduzeća? Da li postupio po pravosnažnoj presudi i vratio otet novac u iznosu od oko milion i sto dinara tom javnom komunalnom preduzeću?

Na kraju, kao potvrda onoga što je govorio malopre prethodnih iz naše koalicione stranke, gospodin iz Smederevske Palanke.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.04.2024.

Samo još jednu rečenicu. Podsetio bih da je gospodin Petrović svoje prve političke korake napravio upravo u SNS. On je čak bio neko ko je vodio omladinu u SNS, ali kao kadar koji se nije pokazao, koji ne obećava i koji je sklon stvarima kao što sam naveo. Bio je primoran da napusti naše redove i ode tamo gde mu je i mesto. Hvala.