MILOŠ PARANDILOVIĆ

Novo lice Srbije

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Miloš Parandilović do sada je narodni poslanik bio dva puta, u devetom sazivu, od 2012. do 2014. godne, i u 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine.

U 13. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao sedmi na listi Boško Obradović - Srpski pokret DVERI - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu najpre nije bio deo nijedne poslaničke grupe, da bi 08.08.2023. postao zamenik predsednika novoformirane poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije, a zatim od sredine septembra postao deo poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao 19. na listi Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak - Ćuta, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Novo lice Srbije), mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine.

U 14. sazivu deo je poslaničke grupe Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije.

BIOGRAFIJA

Rođen je 16. marta 1989. godine u Priboju, gde je završio osnovnu i srednju školu. Završio je Visoku poslovno-tehničku školu u Užicu, smer Građevinsko inženjerstvo.

Nakon lokalnih izbora 2012. godine bio je odbornik u Skupštini opštine Priboj.

Polaznik je obrazovnog programa Beogradske otvorene škole "PolitiKAS", generacija 2013/14.

Bio je član Srpskog pokreta obnove od 2007. godine, a od decembra 2010. godine i potpredsednik opštinskog odbora Srpskog pokreta obnove u Priboju. Takođe, bio je i član Izvršnog odbora Srpskog pokreta obnove.

2017. napustio je Srpski pokret obnove i pridružio se Pokretu obnove Kraljevine Srbije.

Po napuštanju Pokreta obnove Kraljevine Srbije osnovao je pokret Novo lice Srbije, koji je ujedinjenjem sa Reformističkom strankom postao stranka.

Predsednik je stranke Novo lice Srbije.

Poslednji put ažurirano: 10.04.2024, 08:52

Osnovne informacije

Statistika

  • 3
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica (konstitutivna), 20.03.2024.

Napredna mafijo, Vučićev kartel, kako ide razaranje i pljačka Srbije u novom mandatu? To je ono što mene interes.

Gospođo Brnabić, sve je pod kontrolom. Bratov biznis raste, braće Vučić biznis raste, Malog biznis raste. Sve je super. Vama je odlično. Mafija raste da hara Srbijom i nakon novih izbora. Vi nakon tri mandata neuspešnog predsedavanja Vladom Srbije metnuo vas Vučić ovde da nama ispirate mozak umesto Orlića.

Ja sam tu samo da otvorim naprednjačku konzervu da cela Srbija oseti smrad koji se širi iz ovog parlamenta ovde nakon 12 godina vaše vladavine i nakon 12 godina lobotomije koju sprovodite nad ovom zemljom i ovim narodom.

Vidim da insistirate ovde na dijalogu i međusobnoj kulturi dijaloga i to bi tako bilo da je Srbija demokratska zemlja, ali pošto pod vašom vlašću nije nema razloga za demokratskom debatom i nema razloga da se sa vama biraju reči. Da ste vi na demokratski način dobili ove izbore za jedan glas ja bih vam ustao, čestitao i pružio ruku i rekao – jedan glas, svaka čast, ali pošto ste vi lopovi i uzurpatori koji maltretirate i svoje sopstvene birače i svoje sopstvene članove trpate po autobusima kao u torove, pa ih transportujete sa jednog mesta na drugo da glasaju kako gde Vučiću i bratiji odgovara nema razloga za čestitanja i nema razloga za biranje reči.

Gospodine Radenoviću, vi treba da pognete glavu i vaši unuci će se stideti bez obzira na vašu biografiju koja je dobra, koji će se stideti vaše uloge u ovom Republičkom parlamentu što ste u poznim danima svog života dozvolili sebi da služite Vučiću i da ti sediš tu kao Mapetovac i određuješ ko će ovde da priča i ko neće da priča i ko će da dobije reč i ko neće da dobije reč i da braniš ovaj kartel i ovu mafiju jer Aleksandar Vučić u ovoj zemlji je ponajmanje predsednik države, a ponajviše šef mafije u ovoj zemlji i sve ovo što se dešava ovde i izbor Ane Brnabić na mesto šefa parlamenta je borba za unutar kartela i ovde se samo o tome radi.

Nisam te ništa pitao.

Prva sednica (konstitutivna), 20.03.2024.

Stari, nisam te ništa pitao. Reč da nisam čuo odatle.

Ovo sve ovde je borba unutar kartela Aleksandra Vučića za što bolju poziciju i ovde ovim parlamentom mediokriteti poput Orlića, Jovanova i ostalih mediokriteta nama drže lekcije. Oni ovakvi …

Prva sednica (konstitutivna), 20.03.2024.

… kakvi jesu portparoli mafije. Nemate vi pravo da meni uskačete u reč, nego da se smirite.

Imovinska karta

(Priboj, 02.09.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 130348.00 RSD 01.08.2022 -