DOBRICA VESELINOVIĆ

Zeleno-levi front

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Dobrica Veselinović prvi put je izabran za narodnog poslanika u 14. sazivu, kao 54. na listi Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak - Ćuta, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Novo lice Srbije), mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine.

U 14. sazivu deo je poslaničke grupe Zeleno - levi front, Ne davimo Beograd

BIOGRAFIJA

Rođen je u 1981. godine u Beogradu, završio Prvu beogradsku gimnaziju i diplomirao politikologiju na Fakultetu političkih nauka.

Aktivan u društveno-političkim pokretima bio je od 2007, fokusirao se na projekte podrške učeničkim parlamentima i podršku NVO sektoru. Učestvovao u akcijama revitalizacije gradskog prostora, bio koordinator kampanje Bahato parkiram, suosnivač Ministarstva postora i Instituta za urbane politike.

Jedan je od osnivača Inicijative i pokreta “Ne da(vi)mo Beograd”, u kom je bio član Malog Veća.

Od 2022. godine bio je odbornik u Skupštini grada Beograda, a nakon ostavke gradonačelnika, postao je član Privremenog organa Grada Beograda.

Član je Predsedništva stranke Zeleno-levi front.
Poslednji put ažurirano: 10.04.2024, 09:22

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 4
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica (konstitutivna), 19.03.2024.

Dobar dan svima. Ovo je moje prvo obraćanje ovde. Želeo bih sve da vas pozdravim.

Kao što znate, mi ćemo se ovde boriti dostojanstveno, borićemo se pristojnošću, borićemo se argumentima, borićemo se kredibilno integritetom.

Ono što je svima jasno, o čemu govore građani, o čemu govore međunarodne institucije, o čemu govori civilno društvo, o čemu govori opozicija, to je da su izbori u Beogradu pokradeni, to je da vas Beograd ne želi. Beograd vas ne želi zato što ga ne volite. Samo juče dok ste sedeli ovde sa autobusa je otpao točak i teško povredio ženu kod Karađorđevog parka. To govori o tome koliko brinete za ovaj grad. Mogao bih do sutra da nabrajam sve ono što ste obećali, ali niste ispunili, ali biće prilike.

Zato smo ovde. Ovde smo da se borimo. Ovde smo da pokažemo drugo lice Srbije i ovde smo da donesemo jednu drugu energiju u ovu Skupštinu. Ovde smo da se borimo. Borićemo se i na ulicama. I budite sigurni da ćemo pobediti.