Sednice radnih tela

Sednica je oblik rada Narodne skupštine, odnosno njenog radnog tela na kojoj narodni poslanici, odnosno članovi radnog tela razmatraju pitanja koja se nalaze na dnevnom redu i o njima odlučuju.

Druga sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

02.12.2020.
Odbor za kontrolu službi bezbednosti održao je sednicu 2. decembra 2020. godine, na kojoj je razmotren i jednoglasno usvojen Predlog Odluke o načinu održavanja sednice Odbora za kontrolu službi bezbednosti na kojoj se razmatraju tajni podaci. Utvrđeno je da sednica Odbora na kojoj se razmatraju tajni podaci bude zatvorena za javnost, a definisani su i preduslovi za prisustvo takvoj sednici. Članovi Odbora usvojili su i Predlog Odluke o vršenju neposrednog nadzora nad radom službi bezbednosti, kojom su precizirane procedure i način postupanja Odbora u neposrednom nadzoru službi bezbednosti. Predsednik Odbora mr Igor Bečić istakao je da obe usvojene odluke predstavljaju dobru praksu rada Odbora iz prethodnih saziva. U nastavku sednice, Odbor je usvojio Zaključak da se podnese zahtev generalnom sekretaru da sve sednice Odbora budu tonski snimane i da se tonski snimci sednica obrađuju, kako bi obrađeni tonski snimak sednice bio priložen uz zapisnik sednice kao njegov sastavni deo. Sednici je predsedavao predsednik Odbora mr Igor Bečić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Ilija Životić, Vladan Zagrađanin, Goran Pekarski, Borisav Kovačević, Jelena Mijatović, Duško Tarbuk i Aleksandar Marković.

Prva sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

26.10.2020.
Odbor za kontrolu službi bezbednosti održao je Prvu sednicu, 26. oktobra 2020. godine, koju je na osnovu člana 25. Poslovnika Narodne skupštine, sazvao predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić. Do izbora predsednika Odbora, sednici je predsedavao najstariji član Odbora, narodni poslanik Borisav Kovačević iz Poslaničke grupe PUPS - „Tri P“. Članovi Odbora su jednoglasno za predsednika Odbora izabrali mr Igora Bečića iz Poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“, dok je za zamenika predsednika izabran Vladan Zagrađanin iz Poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije.