DRUGA SEDNICA, PRVOG REDOVNOG ZASEDANjA, 29.05.2001.

26. dan rada

PRIVREMENE STENOGRAFSKE BELEŠKE
(neredigovane i neautorizovane)

REPUBLIKA SRBIJA
NARODNA SKUPŠTINA

DRUGA SEDNICA, PRVOG REDOVNOG ZASEDANjA

26. dan rada

29.05.2001

Sednicu je otvorila: Dragan Maršićanin

Sednica je trajala od 10:25 do 11:15

OBRAĆANJA

Dragan Maršićanin

| Predsedava
Poštovane dame i gospodo narodni poslanici, mnogobrojni, nastavljamo rad Druge sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2001. godini.
Nemam podataka o službenoj evidenciji.
Molim narodne poslanike da ubace svoje identifikacione kartice u poslaničke jedinice, molim vas da utvrdimo kvorum. Mislim da nema potrebe da čekamo, da ispoštujemo proceduru koja je uobičajena u ovakvim situacijama.
Konstatujem da je u sali prisutno 54 narodna poslanika.
Pošto nemamo kvorum, dajem pauzu do 11,00 časova.
(Posle pauze - 11,10 časova.)
Mislim da nema potrebe da utvrđujemo kvorum, pošto je očigledno da ga nemamo.
Podsećam vas da smo na jučerašnjoj sednici, posle 25 dana rada, iscrpli dnevni red Druge sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2001. godini i prešli na usmeno postavljanje poslaničkih pitanja.
Pošto je jedan broj narodnih poslanika postavio poslanička pitanja, konstatovali smo da ne postoje uslovi za usmeno postavljanje poslaničkih pitanja, odnosno da ne postoji kvorum za rad Narodne skupštine, pa je sednica prekinuta.
Kako ni danas nemamo kvorum za rad, pa ne možemo da nastavimo sa postavljanjem poslaničkih pitanja, molim narodne poslanike koji su želeli da postave poslanička pitanja ili Vladi ili pojedinim ministrima da to, u skladu sa Poslovnikom, učine pisanim putem.
Istovremeno vas podsećam da je za sutra, s početkom u 10,00 časova, zakazana sednica Šestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije.