ODBOR ODOBRIO DRUGU JAVNU FUNKCIJU SVIMA KOJI SU TRAZILI

06.11.2020.

...

Skupštiniski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja dozvolio je danas da dvanaest narodnih poslanika i tri skupštinska funkcionera obavljaju duple funkcije, a odobrio je i troškove za iznajmljivanje stana narodnim poslanicima koji ne žele da putuju niti da koriste uluge hotela.

Odbor je bez ikakve rasprave dozvolio da se plate troškovi stana bivšoj predsednici Skupštine Maji Gojković koja je tu uslugu koristila i u prethodnom sazivu, i to od 3. avgusta kada su potvrđeni mandati, pa do izbora za ministarku kulture, iako od avgusta do oktobra sednica nije bilo.

Odbor je odobrio troškove na ime zakupa stana u iznosu od po 35 hiljada dinara mesečno i poslanici Ivani Popović sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" koja je u kampanji predstavljena kao "rodjena Beograđanka koja se rešila da u Krupnju proizvodi džem" i koja je obećavala da će "njen cilj kao poslanika biti da brani glas ljudi iz ruralne sredine".

U Beograd će se preseliti i Dubravka Kralj iz Socijalističke partije Srbije, pravnica iz Zrenjanina, koja je bila treća na listi SPS - Jedinstvena Srbije i izjavila da "oseća odgovornost prema zajednici i želi da se bori za širenje socijalističkih vrednosti".

Poslanik SPS-a Djordje Milićević dobio je dozvolu da za vreme mandata radi i kao savetnik direktora Javnog preduzeća "Srbijašume" dok će Gojko Palalić biti član nadzornog odbora Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Novom Sadu.

Poslanik Dejan Kesar biće i odbornik u opštini Savski Venac, Nandor Kiš u opštini Ada, a Zoltan Pek u Senti.  

Za vreme dok je poslanik, Nenad Baroš će biti predsednik Skupštine grada Vršca, a Balint Pastor predsednik Skupštine grada Subotice.

Poslanik Akoš Ujhelji biće član UO Narodnog pozorišta u Subotici, doktor Emeše Uri biće direktor somborskog Doma zdravlja, dok će Žarko Mićin obavljati funkciju predsednika Gradske izborne komisije u Novom Sadu.

Poslanica Marijana Krajnović biće i članica UO gradskog Zavoda za veštačenje grada Beograda, a generalnom sekretaru Skupštne Veljku Odaloviću odobreno je da bude i član Republičke izborne komisije.

Zamenik sekretara Skupštine Srđan Smiljanić i sekretar RIK, a zamenik sekretara Skupštine Branko Marinković biće na istoj funkciji i u RIK-u.

Odbor je konstatovao Miroslavu Šestoviću prestanak rada na mestu šefa kabineta predsednika Skupštine, kao i ostavku narodne poslanice Marije Jovanović.

Poslednji put ažurirano: 06.11.2020, 12:24