JUTARNJI PROGRAM HAPPY TV

Poslanik kome je upućeno: Miodrag Linta

Pitanje

čeka se odgovor 9 meseci i 11 dana i 3 sata

Pozdrav
Slušao sam Vaš govor o stanju Srba u Hrvatskoj u vezi sa napadom iz mržnje, koji se nedavno desio i koji ste komentarisali na Happy TV.
Da li mislite da postoje paralele/ sličnosti između ponašanja Hrvata prema Srbima i ponašanja Srba prema Bošnjacima u RS-u?
Cijela javnost je svjedok ponašanja obe strane, kako u okolici Knina tako i na području RS-a, samo što više boli kad se to dogodi "mojima"!
Da li imate namjeru u nekom Vašem budućem obraćanju u medijima ili u parlamentu, skrenuti pažnju javnosti na sličnosti između ponašanja Srba u RS-u prema Bošnjacima i onog u okolici Knina?
Mene boli jednako kao i Vas, kad se takve stvari događaju mojim Bošnjacima povratnicima, jer se sve preslikava u stotu, od govora mržnje do grafita, penzija zločincima, veličanja četništva, nagrađivanja ordenima, imenovanja institucija itd. Mislite li da je u redu da istupite na TV i ne spomenete ni jednom riječju da je situacija u RS-u mnogo gora i masovnija, u odnosu na Bošnjačke povratnike koji se često prebijaju, stoka im se ubija, kuće im se pale, grafiti sa porukama mržnje se ispisuju po džamijama, provociranja na dnevnoj bazi su postali običaj Srba, itd da ne nabrajam.
Hvala na eventualnom odjeku.