MILANKA JEVTOVIĆ VUKOJIČIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.01.1960. godine. Živi u Priboju.

Po zanimanju je socijalna radnica, a dugo je radila kao supervizorka Centra za socijalni rad u Priboju.

Bila je narodna poslanica u sazivima 2012 – 2014. godine i 2014 – 2016. godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016.godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

 
Poslednji put ažurirano: 20.05.2019, 12:14

Osnovne informacije

  • Srpska napredna stranka
  • Priboj
  • 29.01.1960.
  • drugo

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 14.11.2019.

Zahvaljujem, poštovani predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, kolege poslanici i poslanice, naravno da ovaj amandman ne treba prihvatiti, ali moram da kažem da MUP, Odeljenje za upravne poslove i te kako na brz i efikasan način izlazi u susret potrebama građana kada je u pitanju izdavanje putnih isprava.

Ono što je novina i ono što MUP započelo prvi put od kada je u pitanju izrada dokumenata, to je da i otvoren prvi mobilni informativni centar u selu Kovačevac, opština Mladenovac upravo kako bi građani mogli da dobiju sve informacije vezane za rad MUP, odnosno policije, kao i da im se omogući da izvade lična dokumenta. Ovakvih mobilnih informativnih centara, posebno u naseljima koja su udaljena od grada i posebno u naseljima gde su staračka domaćinstva ili gde su osobe starije, pa koje se teže kreću i koji su udaljenije od policijskih uprava, takođe će mnogo značiti i MUP, naravno namerava da ovakve mobilne informativne centre opremljene sa najsavremenijom opremom budu rašireni na teritoriji čitave Republike Srbije.

Ono što, naravno moram da pohvalim, to je da negde u fokusu ovih izmena i dopuna zakona, jeste između ostalog i zaštita najboljeg interesa dece. Tu zaštitu najboljeg interesa dece MUP radi u saradnji i sa drugim državnim organima kojima je takođe u fokusu zaštita najboljeg interesa dece, između ostalog sa centrima za socijalni rad, sa sudovima i drugim organima.

Takođe, želim da ukažem da u cilju zaštite interesa dece MUP uradilo je dosta u otkrivanju krijumčara narkotika samo u ovoj godini 19 organizovanih krijumčarskih grupa narkotika je otkriveno, 110 lica je procesuirano sve zarad budućnosti i sigurnosti naše dece.

Takođe je u cilju zaštite onih osetljivih, a to su pacijenti, odnosno bolesna lica. Ministarstvo unutrašnjih poslova potpisalo je Memorandum o saradnji sa Ministarstvom zdravlja u cilju angažovanja helikoptera koje je posle 40 godina MUP dobilo to su najsavremeniji „Erbasovi“ helikopteri sa najsavremenijom medicinskom opremom koja će biti na usluzi Ministarstvu zdravlja radi prebacivanja pacijenata koji zbog zdravstvenog stanja treba da se prebace iz jednog mesta u drugo.

Želim da pohvalim, a takođe tiče se bezbednosti i sigurnosti dece Memorandum o saradnji i rad koja je policija radi i sprovodi u zajednici, a posebno u osnovnim školama kada se tiče osnova bezbednosti dece gde se deca na najranijem uzrastu upoznavaju sa opasnostima kojim prete i na internetu sa opasnostima koji im prete o zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, kada se deca upoznaju sa načinom poštovanja saobraćajnih znakova itd.

Sve u svemu MUP čini sve da obezbedi sigurnost i bezbednost, a izdavanje putnih isprava sigurno jeste deo sigurnosti svakog građanina Republike Srbije. Zahvaljujem.

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 14.11.2019.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Naravno da se slaže sa mišljenjem Vlade i da amandman treba odbiti, pre svega iz razloga što se članom 7. stav 2. daje mogućnost izbora stranci. Stranka prilikom pribavljanja lične isprave, odnosno pasoša nije nikakav pasivni posmatrač, već aktivni posmatrač.

Naravno da već aktivni učesnik u tom procesu, naravno da u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku i u skladu sa bržom i efikasnijom upravom, data je mogućnost, pre svega da se po službenoj dužnosti pribavljaju dokumenta, ali samo u slučajevima kada stranka to želi ona može i sama dokumenta da pribavi.

Znači, alternativa, odnosno mogućnost izbora jeste u interesu građana, a SNS jeste bolji kvalitet života i brža i efikasnija uprava, interes i prioritet broj jedan.

Međutim, moram da se osvrnem na neke moralne nakaze oličene u liku Dragana Đilasa, oličena je u liku Bastaća, oličene u liku Jeremića, oličene u liku Obradovića, koja ne biraju sredstva, laži, obmana, da spinuju laži. Zašto oni to rade? Zato što je njihova jedina politika, politika sopstvenog biznisa, politika punih džepova.

Dragan Đilas je za vreme vršenja javne vlasti obogatio se za 620 miliona evra, a ostavio budžet Beograda prazan za milijardu i 200 miliona. Ta žuta tajkunska vlast opljačkala je građane Srbije za preko 100 milijardi evra. Njima naravno nisu sveta bila ni deca, oni su se bogatili pljačkajući decu i kroz izgradnju dvorca „Heterlend“, ali Dragan Đilas se bogatio pljačkajući decu i kroz izgradnju kuće „Velikog brata“, jer u ugovoru stoji da je na toj parceli trebalo da se gradi dnevni boravak za decu.

Znači, ne biraju sredstva da se lično bogate, a gradovi i opštine u kojima su vladali, u to vreme nazivana su dolinama gladi, jer su iza sebe ostavili oko 600 hiljada radnika na ulici, isterali su ih iz fabrika.

Gospodine ministre Stefanoviću, napad na vas od ovih moralnih nakaza, ljudskih kreatura i onih koji promovišu nasilje, vešanje, od onih koji promovišu i koji su bili, vršeći svoju vlast, pljačkaši građana, svakako da ne treba puno da vas brine, jer ono što je meta, to je meta na vaš uspeh, na uspehe koje ste uradili za vreme vašeg mandata u okviru MUP-a, a takođe i u okviru Vlade.

Takođe, želim da naglasim da je njihov napad na Aleksandra Vučića i njegovu porodicu, kao i vašu, ponovo napad na državnika i na vizionara najboljeg u posleratnoj istoriji, koji je pravi rodoljub, jer je njemu interes građana, a ne lični interes, na prvom mestu. To moralne nakaze, oni koji su zastupnici nenormalnosti, nikada neće moći da shvate, ali nadam se da će građani na izbore njih poslati u smetlište istorije, jer oni brlog jesu i brlog zaslužuju. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2019.

Zahvaljujem.

Poštovani predsedavajući, uvaženi ministre, dame i gospodo narodni poslanici, naravno da je osnovni cilj politike Aleksandra Vučića i SNS bolji kvalitet života i bolji životni standard svakog našeg građanina, zato nema sumnje da ćemo u danu za glasanje podržati odluku o izmenama i dopunama finansijskog plana republičkog Fonda PIO, kojim se omogućava da penzionerima, a njih je 1.700.000,00 bude isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 5.000 dinara.

Naravno, moram da kažem da odgovorna politika Aleksandra Vučića i privredni rast, doveli su do toga da prvi put u istoriji ovde, u Domu Narodne skupštine na predlog Vlade raspravljamo o rebalansu budžeta za 2019. godinu iz razloga što je ostvaren suficit u budžetu.

Godine 2014. preduzete su bolne, ali jedino realne i jednino moguće mere za oživljavanje i oporavak naše privrede. Svako onaj koji kaže da može biti napretka u zemlji bez privrede, bez zaposlenih radnika, bez novih fabrika, baca prašinu u oči, upućuje narodu šarene laže i obmanjuje narod.

To su radili do 2012. godine, kada je jedan od ministara žutog tajkunskog preduzeća, Đelić, govorio da je svetska ekonomska kriza šansa za Srbiju. Jeste bila šansa za Đilasa koji se obogatio za 620 miliona evra i za grupu tajkuna. Za građane, nažalost, to je bio najteži period, to je bio period pljačkaške privatizacije kada je žuto tajkunsko preduzeće opljačkalo državu Srbiju za 100 milijardi evra.

Prema procenama jednog američkog instituta, iz zemlje Srbije za 12 godina vlasti žutog tajkunskog preduzeća izneta je 51 milijarda evra.

Žuto tajkunsko preduzeće nije se libilo ni od otimanja novca od onih najugroženijih, a to su deca, samo kroz 150 miliona za gradnju dvorca Heterlend. Naravno, dvorac nije apsolutno izgrađen. Ostale su samo ruševine. Deca mentalno ometena u razvoju opljačkana su za 150 miliona. To je isto Đilas radio u Beogradu sa uzurpiranjem najelitnijeg zemljišta u Pionirskom gradu na Košutnjaku, gde je, tobož, zarad izgradnje dnevnog boravka za decu u stvari izgradi kuću „Velikog brata“ i na taj način ostvario prve milione od prodaje sekunda na televizijskom programu.

Ono što želim da kažem da je Srbija danas ekonomski stabilna zemlja, da se povećavaju i plate i da će biti povećane i penzije. Plate će biti povećane u novembru, a biće isplaćene u decembru od 8% do 15%.

Aleksandar Vučić dovodi nove investitore. Srbija drugi put za redom je među najbolje pozicioniranim državama u svetu po privlačenju stranih direktnih investicija i to otprilike Srbija, u odnosu na svoj broj stanovnika, 12 puta više privlači strane direktne investicije. Naravno da zaslugu za to ima naš predsednik Aleksandar Vučić, kao i kompletna Vlada.

Zahvaljujući strateškom i čeličnom prijateljstvu našeg predsednika i predsednika Narodne Republike Kine Si Đipinga gradi se brza pruga Beograd-Budimpešta.

Nakon posete premijera Ruske Federacije Medvedeva potpisan je Sporazum o rehabilitaciji i obnovi pruge Valjevo-Vrbnica. U stvari, to je deo pruge Beograd-Bar do crnogorske granice gde se neće više putovati 10, 30, 50 kilometara na sat, već će to biti brza pruga koja će imati prosečnu brzinu 100 kilometara na sat.

Inače, moram da naglasim da je ova Vlada renovirala deo ove barske pruge od Resnika do Valjeva u dužini od 77 kilometara i vozovi već danas na ovoj deonici idu brzinom od 100 kilometara na sat.

Zašto je važna infrastruktura? Infrastruktura, a to su i železničke pruge, i vodni saobraćaj, i autoputevi, važni su zato što oni udahnjuju život u svako mesto u Srbiji, i u Suboticu, i u Kosovsku Mitrovicu, i u Kraljevo, i u Čačak i u Požegu. Na svakom mestu život je udahnut zahvaljujući odgovornoj politici Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije.

Na kraju, u danu za glasanje SNS nema dilemu, građani i bolji kvalitet života su nam na prvom mestu. Zato ćemo podržati ovu odluku.

Imovinska karta

(Beograd, 27.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Centar za socijalni rad "Priboj" (Socijalni radnik) Republika Mesečno 56581.00 RSD 01.08.1983 -
- Ministarstvo rada i socijalne politike (Ugovor o delu) Javni izvor prihoda Mesečno 34800.00 RSD 01.01.2012 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 58000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 58000.00 RSD 03.06.2016 -