MARKO ATLAGIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 30.04.1949. godine. u Benkovcu.

Osnovnu školu je završio u Ostrovici, a gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Nakon završene gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zadru, smer istorija i pedagogija. Posle završenog fakulteta, upisao je postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, smer pomoćne istorijske nauke, gde je magistrirao 1981. godine. Doktorirao je 1996. godine na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Radio je kao profesor na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta Nikola Tesla u Kninu i Filozofskom fakultetu u Nišu (u trećinskom odnosu). Profesor je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta.
Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.
Objavio je osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.

Nakon izbora 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2014 i 2016. godine.
Član je Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko duštvo i zamenik člana u Odboru za Kosovo i Metohiju.
Poslednji put ažurirano: 08.05.2019, 09:57

Osnovne informacije

  • Srpska napredna stranka
  • Beograd
  • Benkovac
  • 30.04.1949.
  • profesor univerziteta

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 14.11.2019.

Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine, naravno da ću biti protiv ovog amandmana.

Dozvolite da kažem, kada je već narodni poslanik Aleksandar Marković govorio o spinovanju, da se nadovežem na tu reč, da pokažem građanima Srbije kako su oni koji su danas deo opozicije, a to su ovi iz Saveza za Srbiju, 1999. godine, kada je naša zemlja bila bombardovana, spinovali protiv naše zemlje, a to isto danas rade u liku Dragana Đilasa, Marinike Tepić i Boška Obradovića, koji brutalne laži danas iznosi na konferenciji za štampu.

Poštovani narodni poslanici, ovo što ću govoriti su 100% proverene istine. Za vreme bombardovanja naše zemlje SRJ, odnosno Srbije, novinar Miroslav Filipović, uporediću sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić i njihovim spinovanjem danas, dakle, Miroslav Filipović, dopisnik „Danasa“, to je onaj „Danas“ koji je i danas list, koji je onda radio protiv države i danas to radi protiv države, za objektivnost dobio je ovaj novinar nagradu kao najbolji internet novinar. Zbog čega, poštovani građani Srbije? Zbog toga, tobože, što je razotkrio zločinačko delovanje srpskih snaga na Kosovu.

E, sad, nekoliko rečenica ću reći da vidite šta je taj Miroslav Filipović radio, blatio našu zemlju i našu vojsku, a to rade i ovi danas. Prvo, rekao je Filipović u „Danasu“ i „Njujork tajmsu“ – Srbi su pred roditeljima Albancima otkidali glave njihovoj maloletnoj deci. Slušajte dalje laži – tela maloletne dece bez glava prodavali su roditeljima za 5.000 maraka.

(Vojislav Šešelj: Ko je to rekao?)

Miroslav Filipović, , čuli ste.

Slušajte dalje – tako su Srbi ubili barem 800 albanske dece ispod pet godina.

Slušajte dalje, građani Srbije i uvaženi poslanici – srpske snage na Kosovu nisu nailazile na teroriste OVK. Srpski tenkovi vredni 2,5 miliona dolara, svaki, kaže Miroslav Filipović, služili su isključivo za ubijanje dece i civila. U poslednjih 10 godina armija srpska, SRJ, pobili su veliki broj, kaže, dece u Hrvatskoj i BiH. Taj novinar dobio je godišnju nagradu za najboljeg internet novinara.

Isto to danas rade pojedini novinari, uvaženi ministre unutrašnjih poslova, ja verujem da vi to vrlo dobro znate, i lideri političkih stranaka, njihovi zamenici, političkih stranaka.

Evo primera. Marinika Tepić, po nalogu Dragana Đilasa, je izmislila aferu, lažirala prilog ruske televizije „Russia Today“ u pokušaju da optuži, ministre, vas, dakle, dr Nebojšu Stefanovića i njegovog oca da sarađuju sa džihadistima.

Molim vas, ovo hoću danas da kažem i da zaista istinu i demant iznesem.

Cilj im je bio, širenjem ove brutalne montaže, da ubede javnost da Srbija naoružava pripadnike terorističke organizacije ISIS u Jemenu. Isto su to radili 1999. godine. Po nalogu spoljnih obaveštajnih službi i centara moći to rade i danas. Zato ih i izbori ne interesuju, nego samo sa ulicom.

Snimak sa udarnim naslovom „Otac i sin naoružavaju džihadiste“, koji je, navodno, emitovan na pomenutoj ruskoj TV stanici, trebalo je da dovedu u zabludu gledaoce da su srpski ministar i policija, srpski ministar Nebojša Stefanović i njegov otac, povezani sa švercom oružja, jer su njihove fotografije, pazite dobro, bukvalno namontirane na original prilog, kao i lažni titl na srpskom jeziku, koji ovu gnusnu izmišljotinu potkrepljuje.

Ne samo to, uvaženi narodni poslanici, ta njihova montaža navodila je na zaključak da je ruska državna televizija optužila Srbiju da naoružava teroriste i poručila srpskim vlastima da neće dugo opstati, u vremenu kad predsednik Vlade Ruske Federacije posećuje našu zemlju i kada učvršćujemo bratske odnose sa bratskom Rusijom.

Kada je objavljen materijal koji je „Russia Today“ zaista emitovala, videlo se da nema ni reči ni o Nebojši Stefanoviću, niti o Republici Srbiji. Aha!

Eto, poštovani građani, vidite kako ovi iz Saveza za Srbiju, na čelu sa Boškom Obradovićem, Draganom Đilasom, a posebno poslušicom, golubicom preletačicom, Marinikom Tepić, su proturali lažne vesti i to svakodnevno rade, sa ciljem da unize ne samo naše državne funkcionere, nego i pojedine državne organe.

Poštovani građani Republike Srbije, Ministarstvo inostranih dela Ruske Federacije je demantovalo i Mariniku Tepić i Boška Obradovića i Dragana Đilasa, vi ste to čuli ovih dana. Umesto da se ona izvini doktoru Nebojši Stefanoviću i državi Srbiji, u prvom redu, ona nastavlja i dalje da protura lažne reči i neistine, a to znači da Marinika Tepić, zvana „golubica preletačica“, zašto, jer naveče legne u jednoj stranci, ujutru osvane u drugoj, boluje od nedostatka osnovnog vaspitanja, i ne samo to, nego i osnovne demokratske kulture, jer posle demanta Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, ona je, gle čuda, i dalje nastavila sa izmišljotinama i svakodnevnim lažima. To je vrlo opasno.

Ja vas uveravam, gospodine ministre, i poštovani narodni poslanici, za nacionalne i državne interese Republike Srbije, ja pozivam Tužilaštvo Republike Srbije da se pozabavi izjavama ovih političkih aktera. Isti im je cilj kao i 1999. godine. Isti listovi koji su onda bili u službi neprijatelja i danas su u službi neprijatelja.

Evo dokaza. Džabe demanti. I njih izbori ne interesuju. Njih ulica interesuje. To je rekao Dragan Đilas, zvani „điki mafija“, kada je došao iz jedne prekomorske zemlje u državu Srbiju i najavio da ih izboru ne interesuju nego ulica i da će biti čak krvi na ulici. Ja sam govorio o tome u ovoj Skupštini, datum kada je on to rekao. I oni sve to rade, laži izmišljaju svakodnevne. Što god bude više uspeha sadašnje garniture, više će biti laži od strane istih onih.

Gospodine ministre unutrašnjih poslova, imate punu podršku, ja vas uveravam, ne samo SNS i narodnih poslanika, nego građana Republike Srbije, jer su građani Republike Srbije prepoznali njih i ovog puta neće uspeti ni minimumom jednim. Poslali su ih, poslaće ih i sada u političku prošlost, i nikada, nikada, to im je poruka građana, verujte, neće se vratiti na političku arenu Republike Srbije.

Punu podršku, gospodine ministre, još jedanput, imate, ne samo poslanika, nego i građana Republike Srbije, jer su ovu, da izvinete, bagru, prepoznali da radi protiv interesa Republike Srbije. Hvala.

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 13.11.2019.

Poštovana predsednice, mi danas diskutujemo o članovima Komisije za hartije od vrednosti, gde nam je poslat predlog gospođe Marije Đorđević, zatim tri člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, Danijela Bokan, Tošić Miroslav i dr Siniša Milošević.

Ako smo dobro pogledali, svi kandidati imaju zavidne biografije i tu nema dileme. Pogotovo su bogate njihove radne karakteristike koje krase stručnost u prvom redu, odgovornost, bar tako stoji, u izvršavanju poslova i radnih zadataka i karijerno napredovanje. Kod svih kandidata to zaista izvanredno stoji.

Međutim, ono o čemu ja želim posebno akcenat da stavim, ono o čemu je gospodin, naš predstavnik, gospodin Goran Kovačević govorio - nema konkurencije ako nema ekonomskih sloboda unutar države i van naše države. Ako se vrši pritisak politički na tržište bilo unutra, bilo vani, onda zaista ne možemo govoriti o konkurenciji.

Jedan primer ću vam vrlo aktuelan danas izneti, a imajte toliko strpljenja, prvi put, mislim, u našoj javnosti, jer sam to istraživao, kako ovih dana vrši se iz jedne nama prekomorske zemlje na našu zemlju pritisak i normalno je da ne možemo govoriti o ekonomskim slobodama, a ukopčani su da tako kažem i neki naši domaći novinari u tom slučaju, a to je povodom slučaja braće Bitići gde je Kongres SAD jednoglasno usvojio rezoluciju o kojoj se od države Srbije zahteva da pod hitno reši taj slučaj.

Poštovana predsednice, poštovani narodni poslanici, ja sam istraživao taj slučaj jedno tri četiri godine kao čovek struke i došao do podataka vrlo interesantnih za našu javnost, ali i za našu državu da zaštitimo naše državne i nacionalne interese.

Vi znate novinara Sejdimovića. Čuli ste za njega. Inače, to je veliki srbomrezac, taj Sejdimović novinar i jedan od najvećih separatista. Ovih dana tvrdi da su, citiram – naši pravosudni ograni impotentni, a političari licemeri kada su u pitanju braća Bitići i da Srbija nije spremna da se suoči sa svojim zločinima, završen citat.

Nadalje tvrdi da neće država da utvrdi ništa povodom toga i iznosi tvrdnju da nisu braća Bitići likvidirali bez odobravanja nekog visokopozicionog policijskog ili vojnog i državnog službenika. Nadalje tvrdi da su braća Bitići ilegalno ušla u SRJ, odnosno Srbiju sa namerom, obratite pažnju, da pomognu dvema romskim porodicama da odu sa Kosova. Zaustavlja ih, kako on tvrdi, patrola koja je konstatovala da nemaju vizu za ulazak u SRJ. Sprovedeni su u Prokuplje i kažnjeni 15 dana zatvora. Pušteni su pre isteka roka, vi znate koji ste pratili, pet dana. Ponovo su uhapšeni, i kako on tvrdi, i zvanično ne zna se ko ih je preuzeo iz zatvora za oslobođenje KiM i likvidirani.

Poštovani i uvaženi narodni poslanici, Sejdimović i Nataša Kandić rone krokodilske suze nad braćom Bitići. Tvrde da su u masovnoj grobnici naknadno ukopani. Nikada gospodin novinar, čini mi se da je i predsednik novinara Vojvodine, i Nataša Kandić nisu se zapitali ko su imena i prezimena zločinaca koji su poubijali naše sprske žrtve u RTS ili u vozu u Grdeličkoj klisuri 12. aprila 1999. godine i ko je taj, imenom i prezimenom, ko je pucao na malu Milicu Rakić koja se nalazila na noši u to vreme.

Sada pogledajte šta je istina, poštovani narodni poslanici i građani Srbije. Ovo što ću vam reći govore američki istoričari, da vidite koliko je DOS bivši sarađivao sa Bilom Klintonom i vrši demonizaciju naše zemlje i laži čije posledice mi danas, ovih dana vidimo i u donošenju rezolucije od strane SAD i njihovog Kongresa.

Istina je sasvim druga nego što gospodin novinar i Nataša Kandić kažu kada su u pitanju braća Bitići. Neka im objasni to, pa čak i Kongresu SAD Amerikanac Justin Rajmond koji je inače, da znate o kome se radi, izraziti aktikomunista i oštar kritičar bio Miloševićeve socijalističke prošlosti kao predsednika SRJ.

On vidi ovaj slučaj u sasvim drugom svetlu nego što su ga videli Bil Klinton i naši DOS-ovski prvaci. Rajmond kaže da su braća, obratite pažnju, Bitići pripadali atlantskoj brigadi, a ne da su išli da izvuku dve romske familije na Kosovo, formiranoj u SAD koja je skupa sa NATO, ja ih zovem prašinari, NATO prašinari, učestvovala u zločinačkoj agresiji na našu zemlju SRJ i Srbiju.

Dakle, radi se o takvim slučajevima. Amerikanac Justin Rajmond tvrdi da sve ukazuje da su braća Bitići nakon što su prestala neprijateljstva, obratite pažnju na ovu rečenicu Rajmonda, ilegalno kao teroristi, naglašava Rajmond, upali u južnu Srbiju, ne na KiM, nego u južnu Srbiju, kako bi nastavili borbu za oslobođenje Preševa i Medveđe.

Vidite, poštovani građani, pošto su uhvaćeni kao teroristi, kaže Rajmond, mogu kao takvi biti egzekuirani jer ih ne štiti niti jedan međunarodni zakon. Tvrdi dalje – braća Bitići su dobili ono što su zaslužili. Njihova smrt nije ratni zločin, ovo je jako važno, već zaslužna kazna za njihove zločine.

Evo šta kaže čestiti Amerikanac. Justin Rajmond se sa podsmehom u jednom tekstu osvrće na činjenicu što su tela imala pri sebi neke američke dokumente i povrh svega otpusnicu iz srpskog zatvora. Po njemu, Rajmondu, ako su Srbi hteli izvršiti zločin sasvim bi sigurno uništili ono što je moglo identifikovati žrtve. Tadašnje, kaže Rajmond, ali valjda i mi znamo, srpske vlasti DOS-a pravili su od terorista braće Bitići žrtve, a od ondašnjih srpskih službi kojima je bila dužnost antiterorističke aktivnosti pravili su zločince i to ne na KiM, nego u južnom delu Srbije. Ko ih je slao tamo, a pušteni su da odu na KiM.

Vi se vrlo sećate, dame i gospodo, da je tu učestovao i bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović i Nataša Kandić jer je Milošević bio u zatvoru i vikali su – trebaju na žrtve, i Klinton koji je vršio tada pritisak iz Amerike.

To neće proći. Gospoda u Kongresu američkom neka pitaju svoga sugrađanina Justina Rajmonda, a Bitići su bili i ranije i sada se pokušavaju upotrebiti na pritisak naše zemlje u momentu kada tražimo kompromisno, dugotrajno i pravedno rešenje za našu južnu srpsku pokrajinu i pokušavaju na našeg predsednika Republike, Aleksandra Vučića da na neki način vrše pritisak na to.

Poštovani građani Srbije, nikada i nikada jedan deo čestitih srpskih istoričara neće pokleknuti kao i američkih pred ovim nasrtajima, pred naučnom istinom i bez pravde. Ovo je još jedan pokušaj da se vidi da i danas oni koji pokušavaju vršiti pritisak ne samo na predsednika države, nego i Vladu Republike Srbije, kao i 1999. godine povezane su sa istim snagama sa kojima su i u ono vreme bili povezani. Evo ih šetaju po ulicama. To su tzv. ja ih zovem – ulični cirkuzanti jer njima nije stalo ni do izbora. Njima je stalo da vlast uzmu ulicom kao što su to radili i 2000. godine. Izneo sam primer šta znači konkurencija kada je politički pritisak na jednu zemlju.

Normalno da kao i moje kolege, SNS će glasati za sve ove predložene kandidate. Hvala vam lepo.

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 13.11.2019.

Poštovani potpredsedniče, nemam nameru da vodim polemiku, ali na uvrede iz čista mira neću da odgovaram. To govori o onima koji vređaju.

Ali, kad smo već kog guvernera Šoškića i onima koji ga brane, samo da ih upozorim, da kada je bio guverner Narodne banke, odgovoran je bio za 460 miliona dinara zajedno sa bivšim ministrom Draganom Šutanovcem, Državna revizorska institucija, ja sam to govorio ovde nekoliko puta u prošlom i sadašnjem mandatu.

Neka ih brane, jer nisu ni bolji od njega. To govori o njima i njihovim vrednostima i to će građani reći na sledećim izborima. Ako uhvate cenzus, meni bi bilo drago.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2019.

Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam MUP i Ministarstvu pravde, odnosno tužilaštvu, šta će preduzeti povodom gnusne izmišljotine vezane za ministra unutrašnjih poslova, gospodina Nebojše Stefanovića?

Iz časa u čas, iz dana u dan, svedoci smo kontinuiranih brutalnih medijskih napada na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i njegove roditelje i njegove najbliže saradnike. Ti brutalni medijski napadi delo su sprege mafijaških, tajkunskih, kriminalnih, politikanskih grupa iz naše zemlje i inostranstva. Cilj im je oslabiti pregovaračku poziciju Aleksandra Vučića u momentu kada on pokušava da pronađe trajno, kompromisno, pravedno i mirno rešenje za našu južnu srpsku pokrajinu KiM.

Ovaj put, poštovani građani, pojačali su intenzitet medijskih napada na najbližeg saradnika Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova, gospodina Stefanovića i njegova oca Branka. Pristalice Saveza za Srbiju, na čelu sa Draganom Đilasom, u narodu znanog kao Điki mafija, su lažirali prilog ruske televizije „Raša tudej“ u pokušaju da optuže ministra Nebojšu Stefanovića i njegovog oca Branka da sarađuju sa džihadistima. Cilj im je bio, širenjem ove brutalne montaže, da ubede javnost da Republika Srbija naoružava pripadnike terorističke organizacije ISIS u Jemenu. Snimak sa udarnim naslovom „Otac i sin naoružavaju džihadiste“, koji je navodno emitovan na pomenutoj ruskoj TV stanici je trebao da dovede u zabludu gledaoce da su srpski ministar policije Nebojša Stefanović i njegov otac Branko povezani sa švercom oružja, jer su njihove fotografije bukvalno montirane na originalni prilog kao i lažni titl na srpskom jeziku koji ovu gnusnu izmišljotinu potkrepljuje.

Ne samo to, poštovani građani, ta njihova montaža je navodila na zaključak da je ruska državna televizija optužila Republiku Srbiju da je naoružavala teroriste i poručila srpskim vlastima da neće dugo opstati. Kada je objavljeni materijal, koji je „Raša tudej“ zaista emitovala, videlo se da u njemu nema ni reči o ministru Nebojši Stefanoviću, niti o njegovom ocu Branku, niti o Republici Srbiji.

Poštovani građani Republike Srbije, vidite kako su ovi iz Saveza za Srbiju proturali lažne vesti i prepakovali video materijal i u njega ubacili sliku našeg ministra policije Stefanovića i njegovog oca i tako doveli u zabludu građane Republike Srbije, i to tačno kada predsednik Vlade Ruske Federacije, gospodin Medvedev, posećuje našu zemlju i potpisujemo veoma važne sporazume za Republiku Srbiju.

Ovo ovima iz Saveza za Srbiju nije prvi put, tako su i ranije činili svaki put kada naš predsednik Republike Vučić ima veoma važne susrete sa svetskim državnicima. Tako je jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe bandita i lopova i prevaranata, u autorskom tekstu u „Vašington postu“ na najgrublji način izvređao Aleksandra Vučića i državu Srbiju pred sami njegov susret sa potpredsednikom SAD, sa gospodinom Pensom i tako zabio nož u leđa Republici Srbiji.

Isti Vuk Jeremić, član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 17. jula 2018. godine, kada je predsednik Republike Aleksandar Vučić imao susret sa predsednikom Francuske, gospodinom Makronom, u autorskom tekstu u pariskom „Le mondu“ optužio državu Srbiju i predsednika Vučića za širenje stabilokratije na Balkanu.

Poštovani građani Republike Srbije, ovakvih montaža i gnusnih laži, izmišljotina, kao što je ova, biće sve češće u budućnosti, pogotovo kada se budu intenzivirali razgovori o Kosovu i Metohiji.

Dobro je, poštovani građani, što ste ih pročitali. Svi oni su bačeni u političku prošlost iz koje se najverovatnije neće nikada ni vratiti.

Na kraju dozvolite da citiram još jednom uvaženog Svetislava Basaru koji za njih rekao 21.05. gospodnje 2019. godine – to je samoupravna interesna zajednica muljatora i lopuža, završen citat. U pravu je, jer je ova lažna montaža pokazuje da su zaista takvi. Neka im je Bogu u pomoći.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.10.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, postavljam pitanje Javnom tužilaštvu Republike Srbije. Da li su se i u kojoj meri čelnici Saveza za Srbiju ogrešili svojim izjavama o Kosovu i Metohiji, o Krivični zakonik Republike Srbije, član 305. do 321. i šta će Tužilaštvo poduzeti povodom toga?

Uvaženi narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 29. novembra 2018. godine, izjavio u autorskom tekstu „Vašington postu“, da je predsednik Republike Aleksandar Vučić, citiram – izdajnička bitanga. Završen citat.

Poštovani građani Republike Srbije i poštovani narodni poslanici, istina je, da je Aleksandar Vučić veliki srpski patriota i rodoljub, veliki državnik i reformator koji nikada, ama baš nikada, ne bi radio protiv interesa građana naše zemlje i svoje otadžbine Srbije.

Upravo su čelnici Saveza za Srbiju, izdajničke bitange naše zemlje obrazloženje, pođimo redom. Vuk Jeremić je u razgovoru sa američkim kongresmenom Teom Doom, decembra 2008. godine izjavio, citiram – ulazak Kosova i Metohije u UN, najbolje čemu se Srbija treba da nada, ako bude imala sreće, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Godine 27. jula 2010. je jedan od najvećih datuma tzv. države Kosovo, toga dana Priština je dobila pravni argument Jeremićevom zaslugom da gura svoju nezavisnost do kraja. Zato, poštovani narodni poslanici, Priština slavi Vuka Jeremića, jer ga albansko rukovodstvo smatra tvorcem najvažnijeg papira u rukama tzv. nezavisnosti Kosova, čime se on po ko zna koji put svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Zoran Živković, u narodu znani kao poljoprivrednik u pokušaju, je kao bivši premijer Vlade Republike Srbije na međunarodnoj konferenciji u Beču, oktobra 2003. godine izjavio, citiram – meni je svejedno čije je Kosovo i Metohija, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Boris Tadić, u narodnu zvani kao lipicaner, je u razgovoru sa pomoćnikom državnog sekretara Amerike Danijelom Fridom, izjavio citiram – nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno objasni u glavama birača, završen citat, a 27. jula 2006. godine rekao američkom izaslaniku Vizleru, citiram – ja sam u sebi prelomio i prihvatio nezavisnost kao ishod, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas, u narodu znani kao Điki mafija zato što je ušao u politiku kao obični gologuzan, a završio posle odlaska sa funkcije kao tajkun od više stotina miliona evra. On je 13. avgusta 2009. godine rekao, citiram – američkom ambasadoru u Beogradu, izaslanici u Beogradu Dženifer Braš - zalažem se za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova i Metohije, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, u narodu znani kao Sergej pišoje, pošto je izjavio da će pišati po grobu predsednika Republike, je 31. januara 2009. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, ne Srbima, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od čelnika Saveza za Srbiju među kolegama poznat pod nazivom Rade jajara, zato što je petljao oko doktorata i time narušio akademsku čestitost, je 21. aprila 2018. godine izjavio, citiram – Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i obezbedi mu stolicu UN, i time se profesor Rade, zvani jajara, svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Poštovani građani Republike Srbije, poštovani narodni poslanici, dok naš predsednik Republike, Aleksandar Vučić, svakodnevno čini ogromne napore za traganjem prihvatljivog, kompromisnog i trajnog održivog rešenja za našu južnu srpsku Pokrajinu, dotle, kako vidite, čelnici Saveza za Srbiju, svakodnevno blate predsednika Republike, njegovu porodicu, njegove najbliže saradnike, posebno ministre Stefanovića i Sinišu Malog, te svojim izjavama su o južnoj srpskoj Pokrajini, svrstali se u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Pozivam sve Srbe na Kosovu i Metohiji, svoje kolege profesore, bivše studente i građane lojalne Srbiji, da daju svoj glas srpskoj listi, jer tako će ostati, glasajući za nju, na svojim vekovnim ognjištima, a garant za to jeste država Srbija i predsednik Republike. Hvala.

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine, pitanje postavljam javnom tužilaštvu, zašto nije podiglo optužnicu protiv lidera Saveza za Srbiju koji su svojim javnim nastupima u skladu sa članom 305. do 321. Krivičnog zakonika Republike Srbije narušavali teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije? Obrazloženje. Lideri Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić i drugi čelnici Saveza za Srbiju, sastali su se 4. jula 2018. godine u čačanskoj kafani „Moravski alasi“ u kojoj su napravili plan da pokrenu ulične proteste i ruše Aleksandra Vučića na temu Kosova i Metohije.

Ove moralne nakaze, umesto da ruše Vučića trebali su se dogovoriti da vrate Kosovo i Metohiju tamo odakle su ga oni oterali. Eto, tako su nisko pale te moralne nakaze da nesreću sopstvenog naroda sa Kosova i Metohije i Republike Srbije koriste za vlastite interese.

Poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić je 30. novembra 2018. godine izjavio bez stida i bez srama da je Aleksandar Vučić, citiram, izdajnička bitanga, završen citat. Sada ćete čuti, poštovani građani Srbije zašto i ko je izdajnička bitanga. Pođimo redom.

Vuk Jeremić, član međunarodne grupe lopova i prevaranta je u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Dolom, decembra 2008. godine izjavio, citiram - ulazak Kosova i Metohije u UN najbolje čemu se Srbija treba da nada, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Vuk Jeremić je bez saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije i Vlade Republike Srbije zatražio prebacivanje rešavanja kosovskog problema i Saveta bezbednosti UN na EU i tako doveo misiju Euleks na Kosovo i Metohiju i time stao na stranu izdajnika naše zemlje i svrstao se u red izdajničkih bitangi.

Zoran Živković, bivši predsednik Vlade Republike Srbije je oktobra 2003. godine na Međunarodnoj konferenciji u Beču izjavio, citiram - meni je svejedno i potpuno nebitno čije je Kosovo i Metohija, završen citat i time se svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Boris Tadić je u razgovoru sa američkim pomoćnikom državnog sekretara Danijelom Fridom, izjavio, citiram - nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno odredi u glavama birača, završen citat. I, američkom izaslaniku Vizneru, 27. jula 2006. godine je, citiram - pružio uveravanje da je u sebi obradio i prihvatio nezavisnost Kosova kao ishod, završen citat. Time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, koji je 31. januara 2019. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, a ne Srbima, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Saša Janković je 3. avgusta 2017. godine izjavio, citiram – Srbiji je u interesu da Kosovo uđe u Interpol, a zatim prizna nezavisnost Kosova i time postao član izdajničkih bitangi.

Nenad Čanak je 5. marta 2017. godine, kao propali predsednički kandidat, izjavio, citiram – spreman sam da priznam nezavisnost Kosova, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Nenad Čanak je 13. decembra 1991. godine u Memorandumu o Vojvodini kojeg je poslao Lordu Karingtonu rekao, citiram – da je budućnost Vojvodine da postane nezavisna država, završen citata i time se po drugi put svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Čedomir Jovanović je 29. septembra 2015. godine izjavio, citiram – država Kosovo je nepovratan čin koji nastavljaju da ignorišu samo neodgovorni političari, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od lidera DOS-a, zvani jajara je 21. aprila 2018. godine rekao, citiram – da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i obezbedi mu stolicu u UN, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas je 13. avgusta 2009. godine u razgovoru sa otpremicom američke ambasade Dženifer Braš izjavio - ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova, završne citat i time se svrstao u red jajara, izdajnika naše zemlje.

Evo, poštovani građani Republike Srbije, dok naš predsednik Aleksandar Vučić čini nadljudske napore u traženju trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja za našu južnu srpsku pokrajinu, dotle ovi iz Saveza za Srbiju kao izdajničke bitange narušavaju teritorijalni integritet naše zemlje.

Imovinska karta

(Beograd, 09.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2016 - 03.06.2016.
- Filozofski fakultet – Kosovska Mitrovica (Profesor) Javni Mesečno 124000.00 RSD 01.01.2015 - 31.12.2015.
- Filozofski fakultet u Beogradu (Projekat Ministarstva nauke) Republika Mesečno RSD 01.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27500.00 RSD 03.06.2016 -