KATARINA RAKIĆ

Srpska napredna stranka

Katarina Rakić rođena je 1979. godine u Beogradu.

Diplomirana je pravnica, trenutno na master studijama iz privrednog prava.

Radila je u Upravi Opštine Grocka na nekoliko pozicija u periodu od 2003-2008. godine. Od 2008-2011. godine radila je u preduzeću “LEMIX” d.o.o. iz Beograda. Osnivačica je i predsednica KUD “Saša Todorović” iz Leštana.

Članica je Srpske napredne stranke od 2009. godine. Članica je Glavnog odbora SNS, Izvršnog odbora SNS, gradskog odbora Beograd i statutarnog odbora SNS.

U maju 2012. godine izabrana je za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. Od januara 2013. godine članica je neformalne zelene poslaničke grupe u Skupštini Srbije (www.zelenidijalog.rs).

Mandat joj je potvrđen i nakon izbora 2014. i 2016. godine.

Govori engleski jezik.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 13:16

Osnovne informacije

  • Srpska napredna stranka
  • Beograd
  • Beograd
  • 30.03.1979.
  • pravnik

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Dvanaesto vanredno zasedanje , 03.07.2019.

Gospodine predsedavajući, ja bih vas samo podsetila da danas ovde govorimo o zakonu u pojedinostima i volela bih samo da vas vratim na temu, na amandman, imali smo pre neki dan dosta vremena, čak ste, mogu slobodno da kažem, i poklonili dosta vremena nekim strankama koji to vreme nisu dobili na izborima kada u stvari i dobijamo vreme za govor u Skupštini.

Što se tiče posebno prethodnog amandmana, na ovakav način nećemo imati danas ozbiljnu raspravu ako ćemo u svakom govoru govoriti uopšteno i ponovo ponavljati priču od ponedeljka kada smo govorili o zakonu u načelu.

Tako da vas molim, ako želite da danas imamo jednu ozbiljnu raspravu o amandmanima, govorimo o svakom amandmanu na onakav način po redosledu.

Dvanaesto vanredno zasedanje , 03.07.2019.

Mene upozoravate, ja ću svakako preći na amandman.
Što se tiče ovog amandmana, zatraženo je da se jedna reč briše, a ja ću vam sada pročitati iz konteksta, Moravski koridor sa pratećom potrebnom infrastrukturom. Znači, ovde je zatraženo da se reč – potrebna briše. U stvari, ovde je traženo samo vreme za govor. Jedna reč manje-više ovde zaista ne menja nikakvu suštinu. Ono što smo čuli u ponedeljak, odnosno u utorak kada je bila rasprava u načelu jeste da je sam postupak, odnosno sam projekat dobar, a da zakon ne valja.
Ono što bih ja uradila da meni zakon ne valja, a imala bih apsolutno pravo na to, ja bih podnela na svaki član amandman da brišem ceo član i da napišem ono šta meni odgovara. Ni po ovom amandmanu na ovaj član, ni po ostalim ja ne vidim da se ovde ikome u suštini nešto ne dopada, da bi nešto promenili. Ovakvo brisanje reči, menjanje konteksta, lektura, pravno-tehnička redakcija uopšte ne ukazuje na to da se poslanicima opozicije ovaj zakon ne dopada i da je neprihvatljiv. Hvala vam.

Dvanaesto vanredno zasedanje , 03.07.2019.

Dobro, ne bih ja ovo koristila kao repliku, pre svega zato što ne znam po kom osnovu je dobila moja koleginica koja je govorila pre mene, po kom osnovu je dobila reč, jer ja njoj niti sam išta…

Imovinska karta

(Beograd, 27.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 110000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 110000.00 RSD 03.06.2016 -