SLOBODAN JEREMIĆ

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda

Slobodan Jeremić rođen je 17. marta 1949. godine.

Penzioner je.

Narodni poslanik u sazivu 2012 - 2014. godine.
Poslednji put ažurirano: 17.02.2017, 10:13

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja, 26.12.2013.

Gospodine predsedniče, imam dva pitanja za Vladu. Prvo pitanje za predsednika Vlade.
Posle duže stagnacije u odnosima sa MMF-om krenulo se u intezivne pregovore. Moje konkretno pitanje – šta Srbija očekuje, šta će nam doneti aranžman iz predostrožnosti? To je bitno pitanje za nas, za dalji napredak Srbije.
Drugo pitanje je za ministra finansija gospodina Lazara Krstića. Na koji način će ubuduće biti rešavano pitanje finansiranja AP Vojvodine. S obzirom da smo za budžet 2012. godine, za budžet 2013. godine i budžet za 2014. godinu i žučne polemike oko toga kako zakonski obezbediti da ono što je Ustav propisao odradi. Konkretno pitanje za ministra – da se krenulo u razgovore koje je on obećao da će tada sprovesti, na kom nivou se vode razgovori i dokle su oni stigli?
Smatramo da je vrlo bitno da na početku godine postignemo dogovor sa rukovodstvom AP, da ne bi na kraju ponovo dolazili u situaciju da li je nešto rađeno po Ustavu, po zakonima i da li će se čekati usaglašavanje Statuta sa Ustavom Srbije. Hvala.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja, 26.12.2013.

U potpunosti sam zadovoljan sa datim odgovorom. Posebno mislim da je bitno ovde istaći da ova Vlada ide u susret problemima, ovo su dva odlična primera koja ukazuju na to, a ne čeka da se problemi nagomilavaju i da ih rešavaju na kraju ili da ostavi negde ispod slamarice i da ih neko drugi rešava. Ovo je odličan primer kako treba probleme rešavati. Hvala.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.12.2013.

Član 104, 106. i 107. Poslovnika, gospođo predsedavajuća, nedopustivo je da već treći put dozvoljavate gospodinu Đuriću da se direktno obraća poslaniku i poslaničkom klubu.
Lično nas, njegovo razmišljanje ne zanima, ali nas zanima mišljenje svakog korektnog poslanika koji želi nekom problemu da dâ doprinos.
On ovakvim stavom ne doprinosi nikakvom poboljšanju nečega, nego jednostavno, ubiranju sitnih poena pred izbore gde sada imaju, gde su zainteresovani za penzionere.
Molim vas da brže i pravovremeno reagujete kada su u pitanju pojedini poslanici koji ovako atakuju u direktnom sučeljavanju. Hvala vam.