MARKO ATLAGIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 30.04.1949. godine. u Benkovcu. Živi u Beogradu.

Osnovnu školu je završio u Ostrovici, a gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Nakon završene gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zadru, smer istorija i pedagogija. Posle završenog fakulteta, upisao je postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, smer pomoćne istorijske nauke, gde je magistrirao 1981. godine. Doktorirao je 1996. godine na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Radio je kao profesor na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta Nikola Tesla u Kninu i Filozofskom fakultetu u Nišu (u trećinskom odnosu). Profesor je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta.
Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.
Objavio je osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.

Nakon izbora 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2014 i 2016. godine.
Bio je član Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko duštvo i zamenik člana u Odboru za Kosovo i Metohiju.

Na izborima 2020. godine ponovo je izabran za narodnog poslanika. Izabran je sa izborne liste “Aleksandar Vučić - za našu decu”.
Poslednji put ažurirano: 07.08.2020, 12:35

Osnovne informacije

  • Srpska napredna stranka
  • Beograd
  • Benkovac
  • 30.04.1949.
  • profesor univerziteta

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.11.2020.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine Republike Srbije postavljam pitanje tužilaštvu – ima li elemenata krivičnog dela u svakodnevnom medijskom napadu na predsednika Republike, njegovu porodicu i njegove saradnike?

Poštovani građani Republike Srbije, svedoci smo svakodnevnih kontinuiranih, neviđenih, zlonamernih i nedostojnih medijskih napada na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, njegove saradnike. Ti medijski napadi su sprega mafijaško-tajkunsko-politikantskih grupa, kako domaće, tako inostrane provedijencije. Medijski napadi na predsednika zasnovani su na neistinama, podmetanjima, izmišljotinama najniže vrste. Takve gadosti moraju odmah da prestanu, jer imaju za cilj satanizaciju, dehumanizaciju, predsednika i uloge predsednika.

Tako je Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Jeremićeve Narodne stranke slagala, bez stida i bez srama, da je Aleksandar Vučić primio gamaglobulin, kao zaštitu od Kovid-19, i normalno, predsednik je to demantovao. Ta bestidinica je slagala u ovom visokom domu Narodne skupštine, kada je bila poslanik 2018. godine, da Aleksandar Vučić neće dobiti od Putina odlikovanje Aleksandra Nevskog i postavila poslaničko pitanje toga dana. Kako ste videli Raškovićeva je slagala, a predsednik je dobio to visoko rusko odlikovanje. Raškovićeva je izjavila i slagala da je zločinačka akcija hrvatske vojske „Oluja 1995. godine“, bila humanitarni čin. Ta bestidnica je slagala 2015. godine, 4. maja, da Aleksandar Vučić, vodi Srbiju u NATO pakt i da će je uvesti za dve godine. Kako vidite, poštovani građani Republike Srbije slagala je, a vi gospodo novinari ste ćutali tada.

Uvrede se nižu svakoga dana, svakoga časa na predsednika Republike. Tako je dr Slobodan Prvanović rekao da su Vučić i saradnici idioti, a vi gospodo novinari, ćutali ste i dodaje, citiram – u okviru pandemije video sam da ovom državom upravljaju kompletni idioti, završen citat. Za predsednika je rekao, citiram – on je čovek iskrivljenog lica koji pokazuje odsustvo razuma i dodaje, koga ima u njegovom okruženju a da nije moralna ništarija i totalni glupak, završen citat.

Posebno upozoravam vas sa N1-CIA, da poslušate ove citate, a novinari ni reči, i nevladine organizacije muk. Novinar Danas-a, Nenad Kulačin, 3. novembra 2020. godine, kaže da je predsednik monstrum, citiram, čovek bez obraza i stida, završen citatat. Citiram - primer beščašća i nebitan lik za istoriju u periodu u kojem živi, završen citat.

Šta radite gospodo novinari? Ćutite. A vi iz nevladinih organizacija? Čak i opozicioni političari, neki novinari, mrtvog Amfilohija, koristili su da napadnu Aleksandra Vučića. Tako je Siniša Kovačević bez stida, kaže, citiram – Vučiću, sramoto, šta ćeš ti na sahrani Amfilohija, završen citat. A reditelj Goran Marković, pun mržnje da je predsednik Vučić, citiram – primitivac i da je rulja njegovo prirodno okruženje, završen citat. Čuveni po psovci, Aleksandra Vučića, Jovo Bakić kaže, citiram – oružana sila je jedini način smena vlasti i prolivanje krvi, završen citat i dodaje – ja bih državni vrh najradije podavio u Savi i Dunavu, završen citat.

Gde ste vi gospodo novinari? Ćutali ste. A vi iz nevladinih organizacija? Blizak saradnik Boška Obradovića poziva na silovanje Vučićeve maloletne ćerke. Ćutite vi sa N1 i vi gospodo novinari.

Akademik Dušan Teodorović kaže, citiram – na čelu države je huligan koji je nevaspitan. Završne citat. Taj akademik je tragediju vojnika u Malom Zvorniku iskoristio da poželi smrt Aleksandru Vučiću. Akademik Teodorović je napao Zdravka Čolića samo zato što je na otvaranju jednog privatnog hotela pevao pred predsednikom Aleksandrom Vučićem. Taj isti akademik napao je Momčila Bajagića Bajagu samo zato što je, citiram – pevao na Vesićevim koncertima i slikao se i pohvalio moderne varvare, završen citat. Akademik vređa Aleksandra Vučića i njegove saradnike, uporedio je sa građanima koji podržavaju Vučića i SNS sa stanovnicima nacističke Nemačke i Adolfa Hitlera.

Šta radite, gospodo novinari? Gde ste vi iz nevladinih organizacija? Ko seje mržnju u ovoj državi? Gospodine akademiče, titula akademika ne može da napravi čoveka od bednika, nego bedniku ne pripada titula akademika. A Boško Obradović tražio je da se izvrši državni udar i zapretio je Aleksandru Vučiću šamaranjem. Taj bes i mržnju izlio je posebno 19.11.2019. godine ….

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.11.2020.

Molim vas, samo da završim rečenicu.
Vučić mora podhitno operaciju srca u SAD kako bi je preživeo, baš zato ga sad treba udarati iz svih oružja, završen citat.
Gospodo, završavam rečenicom, vi iz opozicionih klupa, ne sejte mržnju, sejte ljubav, rad, red i konstruktivni dijalog u ovoj državi, baš onako kako to radi naš predsednik. Hvala vam.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.11.2020.

Uvažena potpredsednice Narodne skupštine Republike Srbije, gospodine ministre finansija, dozvolite da kažem da ste potpuno u pravu danas kada ste rekli da nije bilo onih mera kada je Aleksandar Vučić bio predsednik Vlade, ne bi osetili boljitak ovih godina i to ste potpuno u pravu. Vi to znate kao jedan od najbližih saradnika gospodina Aleksandra Vučića.

Dozvolite mi već kada ste to rekli, da kažem da su upravo one mere, ne samo finansijske, nego na svim oblastima društveno ekonomskog života se zasnivale na programu Vlade iz 2014. godine ili ekspozea koji sam ja iz dan u dan ovde citirao u ovom Visokom domu.

Znam da me slušaju politički protivnici, to je najtransparentniji, najsveobuhvatniji, najkvalitetniji, najprecizniji i sad dodajem najrealizovaniji ekspoze od prvog ekspozea Prote Mateje Nenadovića do Aleksandra Vučića.

Dakle, najbolji ekspoze. Zašto? On je bio toliko precizan da je iz svake oblasti društvenog i ekonomskog života do utančina izanalizirao stanje i dao predlog mera koje su bile i bolne za izlazak iz krize.

Dozvolite, kada smo danas o tome govorili, samo dva podatka da dam. Za tri godine, dok je predsednik Vlade bio Aleksandar Vučić otvoreno je 138 km autoputeva, obnovljeno je 480 km državnih puteva, izgrađeno 360 km lokalnih puteva, rehabilitovano i sagrađeno 311 mostova. Obnovljeno 360 škola, bolnica, domova zdravlja u 130 gradova Republike Srbije. Kasnije dolazi Ana Brnabić i nastavlja modernizaciju Srbije koja je sada, da nije Kovida, a bez obzira što je i Kovid situacija vrlo teška ulazimo u proces ubrzane modernizacije Srbije. Vi to bolje znate nego mi gospodine ministre.

Dozvolite da kažem da je danas pred nama rebalans budžeta Republike Srbije za 2020. godinu najvažnijeg dokumenta naše zemlje u ovoj godini. Tokom aprila gospodine ministre, ove godine je usvojen prvi rebalans budžeta Republike Srbije za ovu godinu. Taj rebalans budžeta iz aprila ove godine je bio od vitalnog značaja za građane i državu Srbiju u celini.

Zašto je bio od vitalnih interesa za sve nas građane, a i za državu Republiku Srbiju? Upravo zato jer nam je on omogućio operacionalizaciju, program ekonomskih mera u vreme borbe protiv Kovida koje smo doneli, a koje ste vi gospodine ministre jedan od autora tih mera.

Ono što je vrlo bitno one su donete na vreme, one su bile sveobuhvatne kako ste rekli, ali da su bile sveobuhvatne, da su bile efikasne, a da nisu na vreme ne bi urodile plodom. Sva tri elementa gospodine ministre ste u pravo vreme doneli i to je rezultiralo ovim o čemu danas govorimo.

Dozvolite da kažem šta to znači? Znači očuvanje zdravlja i zaštite života naših građana i mi smo to uspeli zahvaljujući upravo ovim merama. Omogućio nam je neometano finansiranje negativnih ekonomskih posledica izazvanih pandemijom po privredu i po naše građane u celini.

Mi danas raspravljamo o drugom rebalansu za 2020. godinu i sa ovim rebalansom predviđen je ukupni prihod za 2020. godinu, kako ste videli, gospodo narodni poslanici od 1.291,4 milijarde dinara i rashodi od 1.744,4 milijarde dinara.

Ono što je važno, a to je da ovim rebalansom su dobijena sredstva osigurana za prevenciju i ublažavanje posledica nastalih usled pandemije izazvane Korona virusom. To je zaista precizno, vrlo precizno izdefinisano. Za dodatno opremanje kovid bolnica, kako su kolege poslanici i danas rekli, u Beogradu i Kruševcu, za nabavku lekova i sanitetskog materijala, za povećanje finansijskih sredstava za isplatu Republičkom fondom, zdravstvenog osiguranja za nabavku opreme i lekova u cilju sprečavanja i širenja bolesti i obezbeđivanja kvalitetnijeg zdravstva za sve naše građane i na koncu za kapitalne projekte za realizaciju u ovoj vrlo teškoj situaciji za koju je osigurana, kako ste i rekli, 5,1 milijarda, itd.

Produženo je sprovođenje programa mera ekonomske pomoći. To je izuzetno precizno napravljeno i u pravo vreme, a to znači dodelu subvencija za podršku radu, hotelskoj našoj industriji. Održavanje državnih puteva, izgradnja autoputeva, nije se stalo sa tim, direktno podsticanje u poljoprivredu preko pet milijardi itd. Ono što je vrlo važno, u pravu ste gospodine ministre finansija danas kad ste rekli, a to je da nema mnogo zemalja u svetu razvijenijih od naše Srbije koje imaju ovako značajan program ekonomskih mera u vreme pandemije. Zaista, i to su izvanredni rezultati, a to je zbog toga što su mere bile efikasne, pravovremeno i sveobuhvatne sve ono što ste vi naglasili. Od ova tri elementa svaki da je pojedinačno jedan izostao ne bi uspeli.

I, program ekonomskih mera imao je dva cilja. Da pomogne našoj privredi, zašto nam se zahvaljuju privrednici u vreme pandemije, pogotovo u privatnom sektoru, i našim građanima da zadrže radna mesta i plate što su u najvećem delu zadržali i radna mesta i plate što su u najvećem delu zadržali i radna mesta i plate. Da nije bilo pravovremeno ne bi to zadržali, da nisu bile efikasne ne bi to zadržali.

Dozvolite da kažem i ovo. Projekcija privrednog rasta za ovu 2020. godinu revidirana je naviše za minus 1,8 na minus 1% što predstavlja jedan od najboljih rezultata u Evropi. Ja smatram da će on biti oko nule. Možda i pozitivnije. To je moje mišljenje i videćemo da li ću biti u pravu.

Da nismo doneli ove mere podrške našoj privredi, stanovništvu BDP bi 2020. godine iznosi bi za minus pet posto, to je ta dobit dame i gospodo, gospodine ministre one pravovremene, sveobuhvatne mere koje su donesene, a čiji ste, moram reći vi autor.

I na koncu, moram malo da se osvrnem na naše političke protivnike. Ne mogu da shvatim one koji svakodnevno bagateliziraju uspeh zemlje u ovako teškoj kovid situaciji.

Evo, na primer, Siniša Kovačević, potpredsednik Vuka Jeremića, svakodnevno satanizuje predsednika Republike Aleksandra Vučića i njegove saradnike. Siniša Kovačević, potpredsednik Vuka Jeremića rekao je za Aleksandra Vučića, ali voleo bih da Olja Bećković ovo sluša, jer ona tvrdi da ovo niko nije izgovorio ovakve stvari. Da je citiram – burek kurir debeljka, završen citat. Da li možete shvatiti šta je taj čovek, navodno intelektualac, izgovorio. Debeljko je prof. dr Vojislav Šešelj. Znate zbog čega je debeljko? Koju bolest ima? Sram da ga bilo, ološ jedna ljudska. To je taj Siniša Kovačević, to je izrekla Olja Bećković, slušajte mene, citat, dan i mesec kad je izrekao ovu bestijalnu laž.

Zatim, citiram – da nema emocionalni odnos prema narodu, a imate vi gospodine Kovačeviću? Pa, jeste vi ove mere doneli? Jeste pomogli sa 100 evra narod? Jer branite u Kovid situacije narod, da vi umesto da se borite protiv Kovida zagovarate zajedno sa delom intelektualaca da bude što više mrtvih. Sram nek vas bude.

Nadalje, da je do juče, citiram - klao goveda, kako on kaže, završen citat, te da je kuga, završen citat, pretio da će da bije Vučića i njegove saradnike, citiram - ja ću da ih bijem, i dodao - mi treba da ih bijemo na svaki način, završen citat. I to ponavlja tri puta. Pa, dođi meni, gospodine Siniša, pa se sa mnom bij, na sred ulice, kukavico jedna. Da niste kukavica ne bi ovo izgovarali.

Ovakve i na koncu je rekao bez stida i bez srama, da je Aleksandar Vučić izdajnik. Za ove reči, gospodo narodni poslanici, zadržaću vas nekoliko minuta.

Sada, ovakve neistine, gnusne laži i izmišljotine mogao je izreći samo neko ko nema nimalo ljudskosti, nimalo morala, nimalo poštovanja ili neka obična pijanica ili, kako moji građani, sugrađani i meštani kažu - jedna obična ispičutura.

Gospodine Kovačeviću, potpredsedniče Vuka Jeremića, kada ste rekli to za Aleksandra Vučića, Aleksandar Vučić nije ništa izdao i pre dok nije bio na vlasti i sada dok je na vlasti. Izdali ste, gospodine Kovačeviću, vi i vaš predsednik Jeremić, a evo i argumenata. Vi ste gospodine Siniša Kovačeviću i vaš predsednik, gospodin Vuk Jeremić, a i gospodin Đilas, a u Evropi Đilaš. Zašto Đilaš? Zato što ima dva pasoša. Kada je za Srbiju Đilas, a kada ide u Evropu Đilaš. Evropski da deluje. Vi ste gospodine Kovačeviću zajedno sa njima razbijali Saveznu Republiku Jugoslaviju i stvarali SCG. Je li tako poštovani građani Republike Srbije, je li tako poštovani narodni poslanici?

Nadalje, vi ste gospodine Kovačeviću, potpredsedniče Vuka Jeremića, zajedno sa Vukom Jeremićem, zajedno sa Đilasom uništili i tu SCG, Srbiju i Crnu Goru. Je li tako gospodo narodni poslanici? Je li tako gospodo građani Republike Srbije? Vi ste gospodine Kovačeviću, zameniče ili potpredsedniče Vuka Jeremića, zajedno sa koalicionim partnerima izmestili namerno rešavanje pitanja južne srpske pokrajine Kosova i Metohije iz UN u EU i doveli Euleks na KiM i time zabili nož u leđa vlastitoj državi. Je li tako gospodo narodni poslanici? Je li tako poštovani građani Republike Srbije?

Vi ste gospodine Kovačeviću zajedno sa Jeremićem i Đilasom postavili 2008. godine nepotrebno pitanje Međunarodnom sudu pravde legalnost deklaracije od jednostranom proglašenju nezavisnosti KiM i time naneli nesagledive posledice našoj državi Srbiji i građanima Republike Srbije. Je li tako uvaženi narodni poslanici?

Poštovani građani, vi ste svedoci i dozvolite da još kažem za gospodina Kovačevića. On govori o lopovluku, a vi ste gospodine Kovačeviću, potpredsedniče Vuka Jeremića, potpredsednik, čoveku koji je član grupe međunarodne bande lopova i prevaranata, zajedno sa meksičkim energetskim tajkunom Elilijom, inače Jeremićevim bliskim saradnikom, milionskim poslovima i navodno bratom sa Harvarda, koji je početkom 2020. godine uhvaćen u Španiji zbog pranja novca i primanja mita.

Drug Jeremićev, Lozoja, optužen je za korupcionašku aferu tešku, verovali ili ne, tri i po miliona dolara. Jeremić je od četiri firme, povezane sa Lozojevim "Pemeksom", dobio 180 hiljada dolara za navodno konsultantske poslove.

Jeste li ga, gospodine Kovačeviću Siniša, upitali otkud mu te pare? Naravno da niste? Jeste li ga upitali za izdaju Kosova? Naravno da niste. Polako.

Jeremić je posredovao u upoznavanju Lozolja sa još jednim kriminalcem svetskog ranga, bivšim ministrom policije Hong Konga, Patrikom Hoom, koji je u SAD optužen zbog milionskih afera i pranja novca.

Što vas, gospodine Kovačeviću, vezuje sa Vukom Jeremićem? Odgovorite građanima Republike Srbije, ne morate narodnim poslanicima. Da li možda izdaja Kosova, ovu koju sam ja citirao, ili možda novac, ili možda i jedno i drugo?

Dozvolite da kažem, vi napadate i Aleksandra Martinovića, samo jednu rečenicu. Gospodine Kovačeviću, nikada, nikada nećete dostići bar delić moralnih, ljudskih i profesionalnih osobina Aleksandra Martinovića.

Aleksandar Vučić, za razliku od vas, gospodine Kovačeviću, kojeg svakodnevno napadate, od gospodina Đilasa i gospodina Jeremića je veliki srpski graditelj, veliki srpski reformator, veliki srpski stvaralac, veliki srpski branitelj naših građana i naše otadžbine i nadasve veliki srpski rodoljub. On sa svojim saradnicima svakodnevno modernizuje Republiku Srbiju, ekonomski je uzdiže, a to znate radi čega? Radi budućnosti naše dece. Hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.11.2020.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine Republike Srbije postavljam pitanje tužilaštvu – ima li elemenata krivičnog dela u svakodnevnom medijskom napadu na predsednika Republike, njegovu porodicu i njegove saradnike?

Poštovani građani Republike Srbije, svedoci smo svakodnevnih kontinuiranih, neviđenih, zlonamernih i nedostojnih medijskih napada na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, njegove saradnike. Ti medijski napadi su sprega mafijaško-tajkunsko-politikantskih grupa, kako domaće, tako inostrane provedijencije. Medijski napadi na predsednika zasnovani su na neistinama, podmetanjima, izmišljotinama najniže vrste. Takve gadosti moraju odmah da prestanu, jer imaju za cilj satanizaciju, dehumanizaciju, predsednika i uloge predsednika.

Tako je Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Jeremićeve Narodne stranke slagala, bez stida i bez srama, da je Aleksandar Vučić primio gamaglobulin, kao zaštitu od Kovid-19, i normalno, predsednik je to demantovao. Ta bestidinica je slagala u ovom visokom domu Narodne skupštine, kada je bila poslanik 2018. godine, da Aleksandar Vučić neće dobiti od Putina odlikovanje Aleksandra Nevskog i postavila poslaničko pitanje toga dana. Kako ste videli Raškovićeva je slagala, a predsednik je dobio to visoko rusko odlikovanje. Raškovićeva je izjavila i slagala da je zločinačka akcija hrvatske vojske „Oluja 1995. godine“, bila humanitarni čin. Ta bestidnica je slagala 2015. godine, 4. maja, da Aleksandar Vučić, vodi Srbiju u NATO pakt i da će je uvesti za dve godine. Kako vidite, poštovani građani Republike Srbije slagala je, a vi gospodo novinari ste ćutali tada.

Uvrede se nižu svakoga dana, svakoga časa na predsednika Republike. Tako je dr Slobodan Prvanović rekao da su Vučić i saradnici idioti, a vi gospodo novinari, ćutali ste i dodaje, citiram – u okviru pandemije video sam da ovom državom upravljaju kompletni idioti, završen citat. Za predsednika je rekao, citiram – on je čovek iskrivljenog lica koji pokazuje odsustvo razuma i dodaje, koga ima u njegovom okruženju a da nije moralna ništarija i totalni glupak, završen citat.

Posebno upozoravam vas sa N1-CIA, da poslušate ove citate, a novinari ni reči, i nevladine organizacije muk. Novinar Danas-a, Nenad Kulačin, 3. novembra 2020. godine, kaže da je predsednik monstrum, citiram, čovek bez obraza i stida, završen citatat. Citiram - primer beščašća i nebitan lik za istoriju u periodu u kojem živi, završen citat.

Šta radite gospodo novinari? Ćutite. A vi iz nevladinih organizacija? Čak i opozicioni političari, neki novinari, mrtvog Amfilohija, koristili su da napadnu Aleksandra Vučića. Tako je Siniša Kovačević bez stida, kaže, citiram – Vučiću, sramoto, šta ćeš ti na sahrani Amfilohija, završen citat. A reditelj Goran Marković, pun mržnje da je predsednik Vučić, citiram – primitivac i da je rulja njegovo prirodno okruženje, završen citat. Čuveni po psovci, Aleksandra Vučića, Jovo Bakić kaže, citiram – oružana sila je jedini način smena vlasti i prolivanje krvi, završen citat i dodaje – ja bih državni vrh najradije podavio u Savi i Dunavu, završen citat.

Gde ste vi gospodo novinari? Ćutali ste. A vi iz nevladinih organizacija? Blizak saradnik Boška Obradovića poziva na silovanje Vučićeve maloletne ćerke. Ćutite vi sa N1 i vi gospodo novinari.

Akademik Dušan Teodorović kaže, citiram – na čelu države je huligan koji je nevaspitan. Završne citat. Taj akademik je tragediju vojnika u Malom Zvorniku iskoristio da poželi smrt Aleksandru Vučiću. Akademik Teodorović je napao Zdravka Čolića samo zato što je na otvaranju jednog privatnog hotela pevao pred predsednikom Aleksandrom Vučićem. Taj isti akademik napao je Momčila Bajagića Bajagu samo zato što je, citiram – pevao na Vesićevim koncertima i slikao se i pohvalio moderne varvare, završen citat. Akademik vređa Aleksandra Vučića i njegove saradnike, uporedio je sa građanima koji podržavaju Vučića i SNS sa stanovnicima nacističke Nemačke i Adolfa Hitlera.

Šta radite, gospodo novinari? Gde ste vi iz nevladinih organizacija? Ko seje mržnju u ovoj državi? Gospodine akademiče, titula akademika ne može da napravi čoveka od bednika, nego bedniku ne pripada titula akademika. A Boško Obradović tražio je da se izvrši državni udar i zapretio je Aleksandru Vučiću šamaranjem. Taj bes i mržnju izlio je posebno 19.11.2019. godine ….

Prvo redovno zasedanje , 03.03.2020.

Poštovana predsednice Narodne skupštine, pitanje postavljam javnom tužilaštvu Republike Srbije – postoji li krivična odgovornost Saveza za Srbiju zbog kontinuiranog širenja lažnih vesti o predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, o državi Srbiji i njenim organima sa namerom podrivanja nacionalne i bezbednosne stabilnosti naše zemlje? Najnovija lažna vest, je navodno širenje anti-migranske kampanje od strane države Srbije.

Činjenica je da je danas migrantska izbeglička kriza fenomen globalnih razmera koja je bez presedana u periodu nakon Drugog svetskog rata. Republika Srbija bila je u samom središtu, a i danas je zapadno od balkanske migrantske rute. Republika Srbija i njeni građani su pokazali prema migrantima solidarnost i humanost zašto je često bila pohvaljena od strane samih migranata ali i evropskih i svetskih institucija i njihovih zvaničnika, posebno OEBS je pohvalio, EU, Unicef i druge organizacije.

Srpsko saosećanje sa izbeglicama i migrantima i suštinsko razumevanje njihovih patnji i situacija u kojoj se nalaze potiče od činjenice da se mi sa problematikom izbeglica i interno raseljenih lica suočavamo već više od dve decenije. Republika Srbija će i dalje razvijati kao i do sada sveobuhvatno i održivo rešenje za migrante i na taj način zadovoljiti potrebe u pogledu osnovnog ljudskog dostojanstva i zaštite izbeglica štiteći ljudska prava svih, ali u isto vreme garantujući bezbednost naše zemlje.

Međutim i kod nas predsednici nekih političkih stranaka, kao što je doktor Zoran Lutovac u narodu zvani Zoki zalutovac, konstantno lažima napada vlast bez ikakvih stvarnih činjenica. Tako je optužio vlast SNS za anti-migrantsku kampanju, optužujući je da lažno propagira jezičke patrola, prebrojavanje krvnih zrnaca migranata i za još nekakve izmišljotine. Naravno, da su te optužbe obične izmišljotine.

Međutim, istina je da njegov predsednik Saveza za Srbiju, Boško Obradović zagovarao rasizam i poveo kampanju protiv migranata. Ovaj bezumnik je sklopio video klip koji govori o tome kako po Srbiji je loše zato što se u njoj nalaze migranti. Doktor Zoran Lutovac, zvani zalutovac, je demantovao njegov stranački kolega, Goran Ješić koji je rekao Zoranu Lutovcu, citiram – a ta migranstka kampanja ima više veze sa liderom Dveri Boškom Obradovićem, ta budala tumara po Srbiji sa okićenom hladnjačom, širi strah, laže kao pas i od nesretnih ljudi pravi političku kampanju, završen citat. To je rekao 26. februara 2020. godine.

Poštovani narodni poslanici, Vuk Jeremić, član „međunarodne grupe bandita i prevaranata“ optužio je predsednika Vučića da se neodgovorno ponaša u vezi sa širenjem korona virusa, Jeremić tvrdi da je situacija ozbiljna pa kaže, citiram: „Virus je stigao na Balkan, u Hrvatsku i Severnu Makedoniju, a u Srbiji navodno nije“, završen citat. Kako vidite, poštovani građani, ovaj bestidnik optužuje svoju zemlju i rukovodstvo Republike Srbije za prikrivanje korona virusa.

Istina je da u Srbiji do sada nema zaraženih korona virusom, a naša zemlja uradila je sve najbolje po tom pitanju što je u njenoj moći, zbog čega nas je pohvalila i Svetska zdravstvena organizacija.

Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Marinika Tepić, nastavljaju fabrikovati svakodnevno laži. Stare laži zatrpavaju novim lažima, novim aferama i tako se vrše u krug. Ko se danas seća njihovih laži o Jovanici ili laži o Franšu, njihovih laži o stotinama mrtvih koji plutaju po Obrenovcu za vreme poplava ili njihovih lažnih otmica novinara koje su pokušali sami da isceniraju ili njihove lažne pretnje smrću koje su sami sebi ispisivali po pločnicima ili njihove izmišljotine o nameštenim otmicama dece?

Poštovani građani, SNS i Vlada Srbije neće da se bavi ovim bestidnicima koji nanose štetu svojim lažima i vitalnim nacionalnim interesima naše zemlje, već će brže i jače sprovoditi ubrzanu modernizaciju naše zemlje, a motor ubrzane modernizacije je predsednik Aleksandar Vučić. Hvala.

Dvadeset treće vanredno zasedanje , 13.02.2020.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, gospodine Arsiću, dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi građani Republike Srbije, pitanje postavljam Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a glasi – da li je lider Pokreta snage građana Sergej Trifunović odgovarao za saobraćajne udese koje je izazvao zadnjih mesec dana?

Sergej Trifunović u narodu znani kao Sergej pišoje, nadimak je dobio jer je izjavio, citiram: „Da će pišati po grobu predsednika Republike“, završen citat, je izazvao početkom februara 2020. godine saobraćajni udes na Novosadskom auto-putu. On se krećući ka Novom Sadu svojim automobilom zakucao u Fijat koji je išao ispred njega. Vozač Fijata, prevezen je u Zemunsku bolnicu na dijagnostiku i dalje lečenje.

Gospodin Trifunović se i 13.01.2020. godine u Bulevaru Mihajla Pupina u Beogradu zakucao u autobus GSP, a potom pobegao sa lica mesta, jer je, kako kaže, otišao kući da nahrani mačke.

Poštovani građani Republike Srbije, ovakva bahatost i bezobrazluk Sergeja Trifunovića se retko viđa na našim ulicama. Prethodnih 10 godina je napravio desetine saobraćajnih prekršaja od kojih su mnogi bili ozbiljno ugrožavanje bezbednosti. Gospodin Trifunović je čak šest puta kažnjavan zbog vožnje u alkoholisanom stanju, sedam puta zatečen u prekoračenju brzine u naselju i tri puta na putu van naselja. Gospodin Trifunović je nekoliko puta ga je policija uhvatila da je prošao kroz crveno svetlo, kao i da je preticao preko pune linije. Isto tako, gospodin Trifunović je kažnjavan zbog vožnje sa nevažećom vozačkom dozvole odgovarajuće kategorije.

Gospodin Trifunović nije dobar primer niti jednom građaninu Republike Srbije. Dobija se utisak, a građani tako dobijaju da je u ušao u politiku da bi izbegao svaku vrstu odgovornosti i veoma je opasan po okolinu, što je pokazao zadnjih mesec dana.

Javne ličnosti moraju biti svesne da svojim ponašanjem uvek privlače pažnju građana Republike Srbije, te da će neprikladnim i bahatim ponašanjem u saobraćaju dati loš primer, posebno mladim generacijama, koji često vole da ih oponašaju. I njegov kolega Dragan Đilas, u narodu znani kao Điki-mafija od 618.000.000 evra, bahato je pretio saobraćajnom policajcu koji ga je zaustavio zbog vožnje, zatim, zbog vožnje žutom trakom bez vezanog pojasa.

Ne samo to, Đilas je pretio da će ukinuti Žandarmeriju i u centru Beograda pretio pripadnicima kriminalističke policije koji su radili svoj posao u civilu i pretio im da će ostati bez posla kada on dođe na vlast.

Poštovani građani Srbije, Điki-mafija uvek sebe stavlja mimo zakona i iznad drugih građana Republike Srbije. Ovakvim ljudima, kao što je Đilas, Trifunović, pa i Jeremić, nije Srbija na prvom mestu, niti građani Republike Srbije.

Tako je gospodin Trifunović 31.01.2019. godine rekao, citiram: „Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima a ne Srbima“ završen citat, a Dragan Đilas 13.08.2009. godine kaže, citiram: „ Ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova“, završen citat. Tako su se svrstali u izdajničke bitange naše zemlje.

Za razliku od njih Aleksandar Vučić je veliki srpski državnik, reformator i iznad svega patriota koji ulaže ogroman napor da pronađe kompromisno, trajno i održivo rešenje za Kosovo i Metohiju i koji neće ništa učiniti protiv interesa srpskog naroda i nacionalnih zajednica u našoj zemlji. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 30.01.2019.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2016 - 03.06.2016.
- Filozofski fakultet – Kosovska Mitrovica (Profesor) Javni Mesečno 124000.00 RSD 01.01.2015 - 31.12.2015.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 102000.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (penzioner) Republika Mesečno 61000.00 RSD -