MIRKO KRLIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1955. godine u Zrenjaninu.

Po zanimanju je novinar.

Bio je urednik i voditelj TV emisija političkog i opšte-društvenog sadržaja, glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“,analitički saradnik i dopisnik u više časopisa i dnevnih listova. Radio je i kao PR menadžer „Jugoremedija“ i direktor marketinga u „Servo Mihalj turistu“.

Odlukom Vlade Republike Srbije, 2012. godine, postavljen je za pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohinju.

Nakon osnivanja Srpske napredne stranke postao je predsednik Saveta za informisanje SNS-a u Zrenjaninu, kao i potpredsednik Gradskog odbora SNS-a u Zrenjaninu.

Na izborima 2014. godine izabran je za narodnog poslanika kada je bio član Odbora za Kosovo i Metohiju i član Odbora za kulturu i informisanje, a mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.

Oženjen je, otac četiri ćerke.

Osnovne informacije

Statistika

  • 50
  • 0
  • 0
  • 0
  • 5 postavljeno / 0 odgovoreno

Članstvo u radnim telima

Odbor za Kosovo i Metohiju

Odbor za kulturu i informisanje

Poslanička grupa prijateljstva - Alžir

Poslanička grupa prijateljstva - Argentina

Poslanička grupa prijateljstva - Australija

Poslanička grupa prijateljstva - Belgija

Poslanička grupa prijateljstva - Bosna i Hercegovina

Poslanička grupa prijateljstva - Brazil

Poslanička grupa prijateljstva - Bugarska

Poslanička grupa prijateljstva - Danska

Poslanička grupa prijateljstva - Finska

Poslanička grupa prijateljstva - Grčka

Poslanička grupa prijateljstva - Holandija

Poslanička grupa prijateljstva - Hrvatska

Poslanička grupa prijateljstva - Indija

Poslanička grupa prijateljstva - Iran

Poslanička grupa prijateljstva - Irska

Poslanička grupa prijateljstva - Izrael

Poslanička grupa prijateljstva - Japan

Poslanička grupa prijateljstva - Jermenija

Poslanička grupa prijateljstva - Kanada

Poslanička grupa prijateljstva - Kipar

Poslanička grupa prijateljstva - Kuba

Poslanička grupa prijateljstva - Litvanija

Poslanička grupa prijateljstva - Luksemburg

Poslanička grupa prijateljstva - Makedonija

Poslanička grupa prijateljstva - Mađarska

Poslanička grupa prijateljstva - Meksiko

Poslanička grupa prijateljstva - Norveška

Poslanička grupa prijateljstva - Poljska

Poslanička grupa prijateljstva - Rumunija

Poslanička grupa prijateljstva - Slovenija

Poslanička grupa prijateljstva - Velika Britanija

Poslanička grupa prijateljstva - Češka

Poslanička grupa prijateljstva - Španija

Poslanička grupa prijateljstva - Švajcarska

Poslanička grupa prijateljstva - Švedska

Poslanička grupa prijateljstva - Belorusija

Poslanička grupa prijateljstva - Crna Gora

Poslanička grupa prijateljstva - Italija

Poslanička grupa prijateljstva - Kina

Poslanička grupa prijateljstva - Nemačka

Poslanička grupa prijateljstva - Rusija

Poslanička grupa prijateljstva - Sjedinjene Američke Države

Radna grupa za prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina nad pripadnicima srpskog naroda i ostalih nacionalnih zajednica na Kosovu i Metohiji

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 6 meseci i 1 dan

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 19 dana i 13 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 28 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Hvala, gospođo predsedavajuća.

Cilj ovog amandmana je da posebno istakne poboljšanje rada organizacija zdravstvenog osiguranja. Naravno, već sam rekao da zdravstveno osiguranje i socijalno osiguranje jesu naša velika tekovina i mnoge zemlje to nemaju, zato trebamo biti ponosni i ja se apsolutno zalažem za najviši nivo zdravstvenog osiguranja.

Prošla i ova nedelja su nam pokazale da postoje lica koja treba da imaju i dodatno zdravstveno osiguranje. U Šumadiji, centralnoj Srbiji, postoji izraz koji kaže – stajaće odelo. To je ono odelo koje stoji u ormaru na vešalici i koristi se za svadbe, sahrane i ostale prigode, eventualno slave. Stoji u naftalinu i samo se tim prigodama eventualno upotrebljava.

Mi smo prvi put prošle nedelje videli da ovde postoje i stajaći poslanici. Sličnost između stajaćih poslanika i stajaćeg odela jeste u tome što i stajaće poslanike, neki mecena, neki gazda ili politički lider tipa Đilas, Vuk Jeremić, Janković, izvadi s vremena na vreme, okači nam ovde i onda oni stoje, urade svoj posao, a posle toga se vraćaju na vešalicu i kao što vidimo, ovi zakoni ih ne interesuju.

Ova bolest zaista uzima maha i bilo bi potrebno dodatno zdravstveno osiguranje. Nisam ja zabrinut toliko za njihovo zdravstvo, koliko sam zabrinut da će posle sledećih izbora ovaj parlament ostati bez opozicije, a to ne bi bilo dobro za razvoj demokratije u Srbiji.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.12.2018.

Hvala, gospodine predsedavajući.

Gospodo ministri, dame i gospodo narodni poslanici, pre nego što pređem na predloženi amandman, hteo bih da se zahvalim i da izrazim svoje divljenje predsednici parlamenta gospođi Gojković, koja je zaista na jedan dostojanstven način odbranila prvo sebe, zatim sve nas, a zatim i sačuvala dostojanstvo ovog parlamenta, i pored nemogućih uslova koje su pokušali da joj ovde nametnu.

Zahvaljujem se gospodinu Martinoviću, predsedniku moje poslaničke grupe, što me je podsetio na velikog vladiku Petra II Petrovića NJegoša, koji je skoro pre dva veka predvideo ovaj Savez za Srbiju, ovakvo ponašanje narodnih poslanika opozicije i kroz Ustav vladike Stefana izgovorio u „Gorskom Vijencu“ čuvene reči, citiram: „Niko srećan, a niko dovoljan, niko miran, a niko spokojan. Sve se čovjek bruka sa čovjekom: gleda majmun sebe u zrcalo“. Ja nemam vladiki ni šta da dodam ni da oduzmem.

Sada prelazim na amandman. Nemaju sve zemlje na svetu zdravstveno osiguranje obavezno, niti socijalno, i to je tekovina zbog koje treba da budemo ponosni. Razvoj ovog osiguranja, posebno zdravstvenog osiguranja koje ističem u amandmanu, veoma je važan zbog stabilnosti, jer pruža sigurnost svim građanima. Posebno se zalažem da pojedinci imaju viši stepen osiguranja, kako im je to potrebno. Očito iz ovog danas vidimo da jeste.

Ako neko ko tako značajan datum, tako veliki datum u našoj istoriji kao što je prisajedinjenje srpskog vojvodstva Kraljevini Srbiji nazove nacionalno divljanje, zaista zaslužuje tri stepena zdravstvenog osiguranja, jer je ušao u takvu bolest koja je uzela maha nesrazmernih razmera. Pedeset godina pre toga veliki Svetozar Miletić proklamovao je političku ideju koja kaže – mi smo Srbi i građani. Ona je imala samo jedan cilj, da pokaže da su Srbi spremni da se na demokratski način bore za svoje jedinstvo, a to su sledili svi narodi koji su u to vreme, gotovo svi narodi koji su živeli sa njima u Austrougarskoj.

Kada takve principe nazovete nacionalističkim divljanjem, onda ili mrzite državu u kojoj živite ili prezirete narod sa kojim tu državu delite. Ako je ovo zvanični stav reciklaže političkog otpada koji se zove Savez za Srbiju, jadna li je Srbija sa takvim saveznicima, pa je pojačano zdravstveno osiguranje i te kako potrebno i ja predlažem da se uvede što pre. Hvala lepo.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Hvala gospodine predsedavajući.

Gospodine ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, dok nebo ne padne na zemlju poplava će biti najveća prirodna katastrofa koja nas može zadesiti, tako smo bar mislili dok se nije pojavila ova druga pošast, a ona se kolokvijalno zove Savez za Srbiju, a predstavlja poplavu Srbije političkim muljem toksičnog sadržaja sa vrlo neprijatnim mirisom.

Tužno je kada je neko ko je sinonim gašenja medijskih sloboda organizuje javno informisanje kao što je Dragan Đilas, kada neko tuži medije i krivično goni novinare, a tog je sadržaja. Đilas koji je sebi sličnima i sa sobom sličnima silom oteo kompletan medijski marketing, ugasio preko stotinu malih agencija, talentovanih ljudi koji su se borili na tržištu, na otvorenom tržištu ravnopravno svojom pameću, talentom i znanjem, a takve utakmice od 2000. godine nikada nije bilo.

Sve je bilo u funkciji stavljanja pod kontrolu medijskog prostora i to celokupnog zarad lične političke promocije i naravno enormnog bogaćenja na račun građana Srbije. Neko ko sa Šolakom i Zelenovićem danas gradi i medijsku i političku strategiju, kako izbrukati Srbiju u svetu, kako prikazati ovu zemlju kao prostor mraka zaslužuje svaki prezir. Nepismenost, nestručnost i prostakluk jedini su saveznici ove jadne koalicije tako da su Lepomir i Suljo samo početak poplave psihijatrijskih slučajeva unutar koalicije. Kada tako rade onda imate poslanike bez legitimiteta, onda imate stranku bez članova i onda imate opoziciju koja beži od izbora kao đavo od krsta.

Imovinska karta

(Beograd, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 97000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 97000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 13:17